PDA

View Full Version : Sennheiser MD 421

idekius
28-05-2004, 10:11 AM
Zna li neko nesto o ovom mikrofonu? Kupio sam ga za relativno sitnu kintu, cisto da se nadje... Cini mi se da prilicno lepo radi za usnimavanje akusticnih gitara i sl., a vidim da ga po svim mogucim televizijama koriste u neogranicenim kolicinama za govorancije, ozvucavanje horova itd.

SandRob
28-05-2004, 10:18 AM
odlican dynamicki mic :)
najvise se koristi za ozvucit/snimit tomove.

idekius
29-05-2004, 07:28 PM
Vala bash. I posle meni niko ne veruje sto neko dobije TC M6000 reverb za 400e :))))))))))))))))) ima idijota koji nemaju pojma sta je u pitanju

Vec rekoh da moj prijatelj odlicno zna da to ne kosta tako malo, ali, eto... hteo je da mi se revansira za neke stvari i niposto nije neupuceni idijod. Ja sam prijatelju dao SB Live u trampu za kredit od 300 din za 064, onako iz zajebancije :D , sta ce meni Live, a on je imao integrisanu zvucnu. Naravno rec je o mom super drugaru. Naravno, slazem se sa kVuom da stvarno ima kretena koji neznaju sta prodaju...

STUDIOTON
29-05-2004, 08:49 PM
Potrebno je da imate poznanika u Nemackoj i da se zakacite na www.e-bay.de, zatim da sacekate licitaciju i jednostavno posaljete link vasem prijatelju sta hocete kupiti .. oprema je uzasno jeftina .. u nekim slucajevima i nije ali redovno pratite zbivanje i mozete imati opasne stvari za smesne pare .. Postoji par prodavnica muzicke opreme necu da ih pominjem koji se snabdevaju opremom upravo ovako .. znaci imaju coveka koji sve sto je povoljno kupuje na e-bay i salje im za Srbiju .. Ljudi se odrase od para .. vi kupite recimo Behringer B1 kod njih za 130 eur a njih kosta 40-50 eur .. ili kupite pulsara kod njih za 800 eura a njih kosta 350 .. ima slican nacin nabavke opreme ali iz svajcarske .. ovo kazem samo da znate odakle vam je oprema koju kupujete ako je polovna i koliko je ustvari ona kostala .. ma smesno .. evo danas sam bio u jednu muzicku prodavnicu bogu iza ledja i kada sam usao to je bilo kao da ulazim na elektronski otpad usred nista ... Ma tu nema sta nema .. od stare opreme pa do one ajde da nazovemo najnovije .. uglavnom SVE POLOVNO a cene gledaju u MUSIC PRODUKTIV-u .. Ako ikako mozete izbegnite nase prodavnice i neka vam neko posalje ono sto zelite iz Nemacke ..

Pozdrav.

STUDIOTON
30-05-2004, 09:07 AM
Ne,ne bih se slozio sa tobom jer su to velike firme i svaki produkt koji kupis dobijas papire odnosno garanciju na ispravnost kao da si kupio novo .. tako da u slucaju da se nesto pokvari ili da ne radi mozes vratiti i uzeti nesto drugo ili uzeti novac natrag .. OVO JE 100% TACNO!!! Verujete mi .. Ovde kod nas ljudi koji rade na taj nacin tebi garantuju na isptavnost odredjene sprave a naravno nisu ni ukljucili jer u 80% slucajeva oni ne znaju ni cemu sluzi ono sto ih pitas a kamoli da to provere da li radi .. Znaci za svaku spravu imaju papire i za ispravnost garantuje firma gde je kupljeno

ridge
30-05-2004, 02:48 PM
Ima tu jedan mali problem ,kupis ti to lepo posalje ti rodjak il neko drugi to ovde,sve lepo radi a onda recimo crkne nesto (desava se ) i ti sad moras iako imas garanciju i sve to da vratis odavde u nemacku znaci ajd opet juri nekog rodjaka il sl pa onda taj rodjak to tamo mora da ganja pa i kad poprave ili zamene mora se to vratiti nazad znaci mora proci sve granice par puta a da ne pricamo da ti treba bar mesec dana da sve to obavis najmanje i to ako se bas potrefi da ti rodjak putuje non stop tamo vamo.Tako da se te prodaje u sustini isplate nemcima al nama izadje na isto.S kolima je drugo ako crkne golf imas servis ovde pa nije strasno al ako ti crkne nesto ozbiljno od elektronike kome es to odneti ovde...

idekius
10-09-2004, 03:12 PM
MD421 stigao i kod mene. :D 30E DOplacen (kompenzacija za neko djubre i dug)... Koliko sam imao prilike da ga "testiram" zvuci sjajno... Cini mi se da je i za gitare dobar (akusticne)... Jedino sto mu je "utikach" malo cudan. :?

Valjda ce biti vremena i za jednu pravu recenziju. ;)

pozdrav!

Jaojjjj! Jadan ti... Ja imam verziju MD421 U4, a to U4 znaci da je u pitanju standardni canon, a ne one Senh. izmisljotine....
Usput, za akusticnu gitaru je odlican. One je slabiji u basovima, a izrazeniji u srednjim i visokim tonovima. Tj. nije "topao", ali je odlicno definisan.

Arthur
15-09-2004, 01:00 AM
ma 421 je standard - snima sve.. mi smo cak i vokale jako lepo snimili sa njim par puta, a najvise mi se svidja njegova usmerenost

idekius
15-09-2004, 02:30 AM
ma 421 je standard - snima sve.. mi smo cak i vokale jako lepo snimili sa njim par puta, a najvise mi se svidja njegova usmerenost

Meni se on itekako svidja za gitare (ozvucavanje pojacala i akusticne gitare), pratece vocale itd., itd.... Sto se tice lead vocala, nisam bas za njega jer ima malo slabije basove, preostar je. Njim sam ozvucavao kaval (gornju stranu, pored usta, a dole sam postavio Behringer B2) i bio prezadovoljan.