View Full Version : Alesis aktivni vs pasivni
gorjan
21-05-2004, 12:46 AM
Bas me zanima misljenje nekoga ko je poredio Alesis M1 aktivne monitore i Alesis Studio one+neko odgovarajuce pojacalo(npr Alesis RA150). Interesuje me ovo posto su ove dve kombinacije tu negde cenovno. Koliko znam Studio one su zaradili status studijskog standarda, a opet, M1 kao aktivni,bar tako kazu, ima bolje uskladjeno pojacalo. Koja kombinacija je po vama bolja?
ANITA
21-05-2004, 02:29 AM
Vec je bila tema o ovim zvucnicima pod temema recenzije, pa daj i tamo procitaj.
Aktivnima je bolje uskladeno pojacalo, kao sto i sam kazes i navodno bolji zvuk (kaze mi frend koji ima pasivne s pojacalom u usporedbi s mojim aktivnim).
ALI!!! Nadam se da imas neku miksetu ili nesto jer je za popizdit stalno ici iza i okretat potenciometar (s kompjutera s karticom stisavas, ali kad hoces cd player... onda kako on nema svoju kontrolu moras unaprijed namjestit... ) ma ne znam, mene to ljuti vec (posebno zato sto na maximumu daju drugaciju zvucnu sliku nego kad su na pola - krivulja frekvencija je najravnija kad su na max).
Ali daj jos procitaj tamo pod recenzijama... sto je pisalo, vise se ni sama ne sjecam.. a sigurno je bilo neceg korisnog.
ANTISHA
21-05-2004, 07:48 AM
Bas me zanima misljenje nekoga ko je poredio Alesis M1 aktivne monitore i Alesis Studio one+neko odgovarajuce pojacalo(npr Alesis RA150). Interesuje me ovo posto su ove dve kombinacije tu negde cenovno. Koliko znam Studio one su zaradili status studijskog standarda, a opet, M1 kao aktivni,bar tako kazu, ima bolje uskladjeno pojacalo. Koja kombinacija je po vama bolja?
Nisam puno slu?ao M1, al kad sam ?uo studio one i to MKII seriju sa spomenutim poja?alom RA150,Ljepo sam to spakova i odnija doma. Odli?na kombinacija, jo? kad da? za to sve skupa 450 EU umjesto 900, jo? bolji zvuk u nov?aniku.
Recenzija M1 by kVu:
http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=867
Ako treba jos neki update recenzije, javite... U principu, ja sam zadovoljan i kao sto sam rekao. Zvuk dosta zavisi od sobe, i malo je problematicno uskladiti bass da svira kako treba, a da ne "pliva"...
STUDIOTON
23-05-2004, 07:47 AM
Korisnik sam upravo te kombinacije MONITOR ONE MK II + RA 300 stim sto imam + BEHRINGER ULTRA CURVE DEQ 2496 ..
Izuzetne kutije kao i pojacalo , za svaku preporuku
gorjan
24-05-2004, 05:25 PM
Recenzija M1 by kVu:
http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=867
Naravno, dobro sam se informisao i pre postavljanja ove diskusije, al moje pitanje je bilo o poredjenju bas ova dva modela, posto razmisljam o kupovini...Znaci samo me zanimalo da li je neko imao prilike da uporedi obe kombinacije pa da mi prenese utiske. Odvojenih recenzija sam se nacitao do besvesti...
Nisam puno slu?ao M1, al kad sam ?uo studio one i to MKII seriju sa spomenutim poja?alom RA150,Ljepo sam to spakova i odnija doma
Kratko, jasno i mislim da cu te poslusati... :D
pozdrav...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.