PDA

View Full Version : .... nije vazno, bilo s' kiiiIIiiiIIiim...

idekius
12-05-2004, 10:26 PM
.... nije vazno, bilo s' kiiiIIiiiIIiim...

Kako slucajnost moze da ulepsa pesmu... :lol: Covek je verovatno dok je snimao glas slucajno zakopcao **** patentom od pantalona, pa je tako ispao taj deo :twisted: :twisted: :twisted:

Rec je naravno o Lanetu :-)

SandRob
12-05-2004, 10:27 PM
kazu znalci da u glazbi najbolje zvuci greska ;)

idekius
12-05-2004, 10:33 PM
Svidja mi se ona pesmica koja predstavlja Holandiju. Cak pocinjem da navijam za nju :roll:

A ovaj Zeljko slicno govori engleski kao Zloba Shiljosevic :evil:

SandRob
12-05-2004, 11:04 PM
i meni se dopada holandija ali mi je cipar no1.

zmaj
12-05-2004, 11:12 PM
Ma sve su to teski paceri,takmicenje amatera...A Holandija je sprdnja(po meni),onaj lik sto je bio za gitarom ne bi smeo da pridje mikrofonu nikad vise.Hrvatska pesma je tralala,ali ima strasan aranzman,po meni najbolji.A Zeljko,vazno da nas nije obrukao...i nije tako lose :roll:

arados
12-05-2004, 11:25 PM
Mi smo Laneta u subotu svirali, stvarcuga 1. liga
Koke, folovi sve u transu...

arados
12-05-2004, 11:27 PM
Taman dosao novi PA1X Pro, tako da je zazvucalo bas PRO

SandRob
12-05-2004, 11:28 PM
Ma sve su to teski paceri,takmicenje amatera...A Holandija je sprdnja(po meni),onaj lik sto je bio za gitarom ne bi smeo da pridje mikrofonu nikad vise.Hrvatska pesma je tralala,ali ima strasan aranzman,po meni najbolji.A Zeljko,vazno da nas nije obrukao...i nije tako lose :roll:

meni je vas aranzman i produkcija puno bolja od nase.

idekius
13-05-2004, 12:23 AM

Malo je bezveze sto onaj vas lik peva na engleskom koji zvuci kao madjarski, a i lici malo na Her Flik-a u onom odelu :D
"Lane" me nervira jer je klasican narodnjak, a i redovno me navodi na smeh jer mi zlurado pada svasta na pamet. Recimo da se u onom delu sa violinom pojavi macak Tom sa 16 gudala i misljenja sam da bi bilo atraktivnije kada bi frulas svirao odeven u Batmanov kostim :twisted:
Onaj Bosanski Deen je tek prica za sebe... :D
Ipak... Po meni su Holanjdjani bili najbolji, a jedina moja zamerka na njihovu pesmu je ta sto me mnogo podseca na Extreeme - Modern World.

SumAnuT
13-05-2004, 12:51 AM
e stvarno bosanci su ga uprskali totalno ...

SandRob
13-05-2004, 08:32 AM

Malo je bezveze sto onaj vas lik peva na engleskom koji zvuci kao madjarski, a i lici malo na Her Flik-a u onom odelu :D
"Lane" me nervira jer je klasican narodnjak, a i redovno me navodi na smeh jer mi zlurado pada svasta na pamet. Recimo da se u onom delu sa violinom pojavi macak Tom sa 16 gudala i misljenja sam da bi bilo atraktivnije kada bi frulas svirao odeven u Batmanov kostim :twisted:
Onaj Bosanski Deen je tek prica za sebe... :D
Ipak... Po meni su Holanjdjani bili najbolji, a jedina moja zamerka na njihovu pesmu je ta sto me mnogo podseca na Extreeme - Modern World.

ajme, uzasno. na hrvaskemu je bolji tekst iako je i on patetican. naravno da je na izboru bilo boljih pjesama.

i meni je prva asocijacija bila extreeme, kad san cu holandeze.

moji favoriti u finalu su i dalje cypar i njemacka :)

jebate, o cemu mi rasparavljamo :oops:
zmaj ima potpuno pravo. takmicenje amatera i pizduni, ako se i pojavi koja 'normalna' stvar, covik se pita 'di su ovi zalutali?' :wink:

Eon
13-05-2004, 10:27 AM
Mi smo Laneta u subotu svirali, stvarcuga 1. liga
Koke, folovi sve u transu...

ma daj...hvatas koke na staru foru...prepisi i brisi 8) :D

AVaX
13-05-2004, 06:10 PM
E, samo vas slusam....
Prvo je bilo prepirki i galame oko navodnog plagijata, kad je rec o Zeljku.
A onda je ospalo da svi drugi na eurosongu imaju "jace" plagijate nego mi!
Holandija peva More then words (ne Modern Worlds Idekius :wink: ), Slovenka imitira Celine Dion, a na takmicenju je bilo barem 5 "Ricky Martina".
Ja nisam nikakav fan Zeljka Joksimovica, ali stvarno mislim da ima najbolju - ali najbolju pesmu na takmicenju.
Price da li je to narodnjak ili ne, su mi totalno bezveze.
Uostalom, to moze da oceni samo neko sa ovih prostora.
A i da jeste, ne vidim zasto bi to umanjilo vrednost pesme.
Cini mi se da sam jedini ovde koji u potpunosti podrzava "Lane moje" i uopste ne iskljucujem mogucnost da Zeljko 'ladno osvoji prvo mesto...

zmaj
13-05-2004, 09:28 PM
Ja nisam nikakav fan Zeljka Joksimovica, ali stvarno mislim da ima najbolju - ali najbolju pesmu na takmicenju.

U potpunosti se slazem,i velika je verovatnoca da ce Bambi da pobedi,ali ne zato sto smo mnogo dobri,nego zato sto su svi ostali mnogo losi...ipak je to amaterska priredba za koju pola Evrope nije ni culo(u danasnje vreme).Znam coveka u Italiji koji kaze da tamo i ne znaju sta je Euro song.

arados
13-05-2004, 09:33 PM
Prenosim Vam utiske direktno sa terena i
odgovorno tvrdim da ce Zeljkova stvar harati cijelo ljeto!
Svirali smo i Mikulicevu pjesmu, ali ne zamijetih bas neko
ocaranje.
Zeljkova pjesma ce pokupiti popularnost kao i Tosina "Cija si"

Sad je li narodnjak ili ne, nebitno. Ali, na koncu konca,
zar svi koji prave pjesme ne zele da im stvar bude popularna,
pa se tako i Zeljko malo dodvorava trendu!
S obzirom na dosadasnji opus Svaka mu cast - samo neka nastavi!

Svirali smo u "Panorami" u Zagrebu, cijela sala pjeva #Vreteno" i "Drsku zenu plavu". A vjerujte nakon eurovizije pjevat ce i "Laneta"

Zelim mu 1. mjesto od srca - dosta je i Irskih i Engleskih i Luxemburskih drkadzija!

zmaj
13-05-2004, 09:43 PM
Reci mi kakvi su ti utisci sa Korg-om PA1X?

Pedja
13-05-2004, 09:52 PM
Niko ne moze da me ubedi da "Lane" nije plagijat ma koliko dobro da zvuci, a to sto se plasirala u finale i sto ce mozda da pobedi to Zeljko moze da zahvali samo nasim ljudima na "privremenom " radu u inostranstvu jer su ga oni izglasali. Zna se da sa ovih prostora ima najvise ljudi koji su rasuti po svetu pa su tako i Srbija i Hrvatska i Makedonija i Bosna zahvaljujuci glasovima iz inostranstva "uspele da urade nesto". Pitam se samo da li ce organizatori Evrovizije da puste ovakvo glasanje i sledece godine :?:

arados
13-05-2004, 09:56 PM
Ludilo!

Nakon sto sam izvukao 120% iz i30,
posto sam odbijao igracke tipa PA80 i slicni brojevi,
zbog djecije tipkovnice (vrlo neozbiljno od ozbiljne firme)
ovo je "za sada" savrsenstvo!
Zvukovi fantazija / stajlovi svakako idu od i30 + dorada po potrebi/
manipulacija klavijaturom odlicna / TC Helicon savrsen / tipka odlicna /
USB fora super / HD 20 GB dosta/ jos samo mp3 player za popunu pauza

Ne znam , za ovih prvih 20-tak dana sam prezadovoljan - s obzirom na 2.800 eura ulozenih.
Usput rjesavam se svoga EMU-a, pa izvolite, ne bi bio mnogo love - prosiren je full!

Eon
13-05-2004, 10:18 PM
Plagijat ili ne stranci a narocito Turci su to progutali. Kszem Turci jer se u principu original nalazi negde do njih, mislim geografski.
Zeljko ce sa ovom stvari poraziti ostale u najboljoj varijanti, pod par uslova a najveci je da nema nikakve namestaljke koja je upravo na ovakvim festivalima najvise moguca. Jebi ga odradjena je savrseno i to bas svetski.
Ja mu drzim palceve

Pedja
13-05-2004, 10:58 PM
Nema namesteljki ali , k'o sto sam rekao, mislim da ce se organizatori zamisliti u vezi ovakvog nacina glasanja za sledecu godinu. Ja iz Smedereva i SCG ne mogu da glasam za Zeljka ali zato mogu Zika, Laza, Pera, Mika, Milojko i Radisa iz Frankfurta na Majni pa ti vidi......Kazu da samo u Nemackoj ima oko 500.000 ljudi iz SCG :roll: + ne znam jos koliko iz Hrvatske, Bosne, Makedonije, Turske itd.......

X-Dreamer
13-05-2004, 11:15 PM
Ja znam samo da cu da glasam za sve cetvoro.Yuga u malom,pa kom obojci kom opanci.Bilo bi mi drago da bude prvi neko iz nasih krajeva.Sto rece covjek, dosta mi je vise engleza,skandinavaca i ostalih misheva i zlih krmaka.A sto se tice FEMINI muskaraca njih je puna Eurovizija.

Pedja
13-05-2004, 11:34 PM
Slazem se ja sa tobom i bilo bi mi drago da se Evrovizijsko takmicenje odrzi sledece godine u Beogradu ali se plasim da Zeljko ne digne jos vise nos i da pocnu da pisu jos knjiga o njemu:lol: .....Pre desetak dana bila je promocija knjige "Zeljkova biografija" i to je predstavljeno kao vrhunsko knjizevno delo u kome on opisuje svoje detinjstvo i "kako je tesio brata dok je napolju grmelo i padala kisa" :shock: .....Sto je najgore to se natura deci umesto nekih pravih knjizevnih vrednosti, a o njegovim pesmama poput "Rintam" itd da ne pricam :roll:
Nemam nista protiv Zeljka Joksimovica ali mislim da su se ovde kod nas pogubila neka osnovna merila vrednosti i da se ne zna u kom pravcu treba da se ide.....

TOLJAGA
14-05-2004, 12:19 AM
Ka?em ja curi svojoj: Pravo bi zgrnuli love da napi?emo sad knjigu pod nazivom samo "Lane moje"(a unutra o bilo ?emu ... lovu i ribolovu)
Poput onog D.J.-a ?to je zgrno lovu na romansiranoj "biografiji" Madone "Litlle Madonna" i to na svjetskom nivou. Prelisto sam. Ni govora o nekakvoj biografiji... :?
Kakav kralj... :?

idekius
14-05-2004, 02:53 AM
... i uopste ne iskljucujem mogucnost da Zeljko 'ladno osvoji prvo mesto...

Na zalost, ni ja ne iskljucujem tu mogucnost :banghead: :D

http://www.zeljkojoksimovic.com/download/lane_moje_hq.mpg

nixylive
14-05-2004, 06:20 AM
Evo i neki moji utisci. Pre svega dok sam letos ludeo za jednom pesmom nisam ni znao da je to Sen gelmez oldun od Alijaha Semedova, sto kazu da je od njega uzeo malo melodiju i sl. Mozda par taktova, ali ne verujem da je vise. Ma nije ni bitno. Svidja mi se pesma, mada mi se "orginal" :lol: vise svidja, ali ni ova nasa nije losa.

Nisam slusao sve one pesme sa evrovizije, ali jesam retro, ono kad su usli u finale. Mogu reci da pola pesama ladno mogu da se i ne pevaju u finalu, bar da nas postede muke. Ne znam sta je ono Deen-ovo, ali on kao da je u diskoteci u 1990. godini. Boze svasta. Ima jos bisera. Kazu Zeljko ukrao pesmu, ja sam primetio 3 pesme u finalu koje su skoro kopija vec postojecih. Sad sam zaboravio na koje me pesme asocirale, ali se bas vidi da je kopija neka.

Licno mislim da Zeljko ima jednu od najboljih, ako ne i najbolju pesmu i da ce da udje bar u prvih 3, samo ako naravno, ko sto neko rece, ne bude bilo namestaljke.

Mozda je sve ovo planski uradjeno. Jel ste primetili da zadnjih godina samo turske (islamske) zemlje pobedjuju na evroviziji (iako nisu iz Evrope :lol: ) Zeljko napravio nesto u tom stilu, a ipak nase :wink: tako da mozda ima sanse da osvoji srce publike.

Tolio od mene. Ostaje samo da mu drzimo palceve. Ja ovde pre svega ne navijam za Zeljka vec za Srbiju.

SandRob
14-05-2004, 07:41 AM

U potpunosti se slazem,i velika je verovatnoca da ce Bambi da pobedi,ali ne zato sto smo mnogo dobri,nego zato sto su svi ostali mnogo losi...ipak je to amaterska priredba za koju pola Evrope nije ni culo(u danasnje vreme).Znam coveka u Italiji koji kaze da tamo i ne znaju sta je Euro song.

ma i u hrvatskoj masu izvodjaca ne zeli nastupat na izboru, jer uvik pobjedu neki pizduni.
a sto se tice vase pjesme, ja san reka da je puno bolje napravljena od nase... ali ne virujen da ce pobjedit.

:idea: ajde, idemo bas otvorit 'kladionicu'. neka svak rece po 2 favorita :!: :?:
moji su: cypar i njemacka. :roll:

Eon
14-05-2004, 08:46 AM
Nazalost nisam stigao da gledam Evroviziju tako da otpadam od kladjenja ali eto Zelju stavljam jer jedino znam njegovu pesmu da mi se svidja.

Deen je posebna prica i ne bi da prljam ovaj forum trosenjem reci na njega :twisted:

Hrvat mi se cini kao da je imao neke probleme u detinjstvu. Gledao sam ga na ucestvovanju u miliunasu...neki iskompleksiran lik.

Zeljo bi trebao biti tu faca ali ni Tose nije los kad pogledam sa druge strane pa eto :

moji glasovi Tose i Zeljo

idekius
14-05-2004, 01:42 PM
Znam da nece da pobedi, ali ipak glasam za Hollandiju jer mi jedino ta pesma lici na nesto, sto se tice Zeljka, i dalje sam pri stavu da mi pesma zaudara na seljacizam i TV Pink... :wink:

arados
14-05-2004, 02:13 PM
Koje je godiste Zeljko Joksimovic?
Cini mi se dosta mlad...
A dosta je toga do sad napravio.
Njegova biografija naravno da nema neku knjizevnu vrijednost,
kao ni njegove pjesme glazbenu vrijednost,
ali je FAKAT popularan.
Za SCG ne znam, ali ovdje u BiH - jedan od najpopularnijih.
Za CRO sam vidio da je isto dobro prihvacen.
Jebi ga danas je dosta trendovski orijentiranih izvodjaca, ali tako je i vani
Ja kao gitarista jedva sam docekao Claptonov Pilgrim, ali sam se razocarao vrlo brzo - njegov izlet u trend!

Tosina pjesma nije losa, ali meni ne ostavlja utisak pjesma sa glavom i repom. Bosanac se predstavio kao i nasa drzava - DEMODE.
Nizozemska - glumci - Barbie face -proslo je i to vrijeme
Ona neka sto je skakala - bolja je atleticarka nego pevaljka
Sto kaze EON, Mikulic se vec prije predstavio u Milijunasu i svekolikoj javnosti pokazao "zavidno" poznavanje opceg znanja.
Mogli su bar malo pametnijeg nekoga poslati - osim toga supak pjeva na engleskom.

Zato postujem Joksimovica - dosljedan! Ali, ne navijam za njega, neka se sam izbori za svoje, kao i svako drugi

U stvari sve su one pjesme za stari recept:

Izmuckati - pa proliti

TOLJAGA
14-05-2004, 02:15 PM
Glas za Cypar.
Mada je ?e??e da ABBoliki pobijede, jeste da je takvih ove godine i previ?e. ?to je prili?no i logi?no s obzirom na broj u?esnika.
Ina?e poznam malu(ima metar i ?ilet) iz Zrenjanina(bila pro?lo ljeto na festu ali kao predstavnik GB(?)) i otada je prili?no stasala(mislim kao singerica).
ROCK ME BABY!

nixylive
14-05-2004, 05:14 PM
Ja glasam za Zeljka. Ne znam koje jos dobre pesme ima, ali glasam pre svega d apobedi neko sa nasih prostora. Bolje to nego opet neki turci ili nemci.

AVaX
15-05-2004, 10:55 AM
Znam da nece da pobedi, ali ipak glasam za Hollandiju jer mi jedino ta pesma lici na nesto, sto se tice Zeljka, i dalje sam pri stavu da mi pesma zaudara na seljacizam i TV Pink... :wink:

Pa lici. I sam si rekao na koga lici. Mislim da je vreme ovakve muzike odavno proslo. Dve gitare i dva nasmejana vokala.... Mislim... Daj...

U ostalom, videcemo veceras.

O "seljacizmu" u Zeljkovoj pesmi mislim da nema govora.
I onako ne znam sta to treba da znaci...
Idekius je inace moj dobar drug, al' kad nesto odvali.... :lol:

U svakom slucaju, ja sam uz Zeljka, i ocekujem njegovu pobedu!

SandRob
15-05-2004, 11:11 AM
idekiusu se zeljko pomalo uvlaci pod tvrdu rockersku kozu ;)

TOLJAGA
15-05-2004, 11:41 PM
I kona?no: Koja zemlja od favorita ima najvi?e ljudi u dijaspori :?: :?: :?:

UKRAJINA :!: :!: :!:

Toliko o muzici...

Eon
15-05-2004, 11:44 PM
dobar je Zeljo...svaka mu cast :!: :!: :!:

TOLJAGA
16-05-2004, 12:08 AM
Slovenija, BiH, Hrvatska
Svi po 12 poJena. :wink:

Najve?a je provala kada je Slovenija glasala: AND FINALLY... SLOVENIA! aaaa... hm... SiCG!

:lol: :lol: :lol:

idekius
16-05-2004, 12:37 AM

Pa lici. I sam si rekao na koga lici. Mislim da je vreme ovakve muzike odavno proslo. Dve gitare i dva nasmejana vokala.... Mislim... Daj...

U ostalom, videcemo veceras.

O "seljacizmu" u Zeljkovoj pesmi mislim da nema govora.
I onako ne znam sta to treba da znaci...
Idekius je inace moj dobar drug, al' kad nesto odvali.... :lol:

U svakom slucaju, ja sam uz Zeljka, i ocekujem njegovu pobedu!

He, he... sto je "Lane" moderno odradjeno, pa to je strava :twisted:
Lj-uuuuuuuUUuUUUuuuUUUuuu (triler kroz nos - ti znas kao vec ko nama blizak :twisted: )de koje ne volim...

O tome koliko su tripovi s' gitarama zastareli treba suditi nakon gledanja svetskih TV stanica sa njihovim retro tripovima gde otprilike samo gitara i ima...

Sve je stvar ukusa, ali kada cujem muzicare koji tripuju, mnogo su dobri, pametovanja i sl..... bljaaaaaak :roll: :D

Ne kazem da ostalo ne valja, ali ja volim proste stvari, pevanje bez ukrasa, konkretan rif... Mislim da nesto sto je dobro nema potrebe kititi i ulepsavati i kititi...

Samo da kazem ostalima da ne postoji nikakva prepirka izmedju AvaX-a i mene po pitanju evrovizije, mislim prepirka u negativnom smislu. AvaX i ja se druzimo i posecujemo, krajnje nepristrasno tvrdim da je covek jedan FENOMEN od klavijaturiste sa izuzetno impresivnom tehnikom, ali to sto podrzava Zeljka i fruladzije, to mu ne oprastam, ma da ipak nebih nikada uvredio coveka koji goste docekuje sa onakvim lazanjama :shock: :lol:

P.S. Onih 12 poena Hrvatske!!! Znam da je Sandro prodao opremu i ulozio u kredit za mobilni samo da bi meni napakostio. :D

SandRob
16-05-2004, 12:41 AM
Slovenija, BiH, Hrvatska
Svi po 12 poJena. :wink:

znaci, makedonija je jedina izdala bratstvo i jedinstvo nasih naroda i narodnosti?! sram ih bilo ;)

TOLJAGA
16-05-2004, 12:54 AM
:lol: Ispravka! ?ini mi se da je i Mac. tako?e 12. :wink:

Ma Rus-slana razvaljuje bi?em ?ovje?e! :twisted: (Brena al iz Ukraine)
Kakav sado-mazo nastup! Ma svi bi ju sad... :twisted:
Lijepo izdava?i i sponzori ka?u: Mora? imat' sis i dupe da bi "zakora?io dalje..." :roll:

"?to me majko rodi mu?ko..."

zmaj
16-05-2004, 01:02 AM
"?to me majko rodi mu?ko..."
Jebi ga :lol:

TOLJAGA
16-05-2004, 01:11 AM
Koga?
Izdava?a ili sponzora? :lol:

Eon
16-05-2004, 10:27 AM
Sve u svemu Evrovizija je zesce njesra ali da ne kudimo ima i par kvaliteta...ona sa Cypra je fino otpevala....onu Belgijanku bi k***o(pure sto si stavio zabranu na k*****e)....ruskinji bi dao na p*****e(jebi ga pure)... :lol:

Ima jos par eksponata za razlicite poze ali ne mogu da se setim :wink:

puRe
16-05-2004, 10:59 AM
onu Belgijanku bi k***o(pure sto si stavio zabranu na k*****e)....ruskinji bi dao na p*****e(jebi ga pure)... :lol:

ma cuti bre....administracija rumskog nema nista protiv silovanja :)

Eon
16-05-2004, 11:09 AM
onu Belgijanku bi k***o(pure sto si stavio zabranu na k*****e)....ruskinji bi dao na p*****e(jebi ga pure)... :lol:

ma cuti bre....administracija rumskog nema nista protiv silovanja :)

:mrgreen:

TOLJAGA
16-05-2004, 04:00 PM
:D Hahahahaha... Dobar... doooobar!

X-Dreamer
17-05-2004, 02:13 AM
Ma dobar nego sta,hajde sto j**e,nego sto i za usi vuce.

Eon
17-05-2004, 09:01 AM
Ma dobar nego sta,hajde sto j**e,nego sto i za usi vuce.

vidis kako administracija utice na reci a ovamo pricaju nesto (j**e,p**i,k**a,c***k, l**e itd.) nista ne fercera :? :D

puRe
17-05-2004, 10:03 AM
eone, smiri se malo...

jos malo psovanja i pasce lock :evil:

Eon
17-05-2004, 11:07 AM
eone, smiri se malo...

zasto me niko nikada ne razume???

Sala brate...kakav lock

puRe
17-05-2004, 11:09 AM
eone, smiri se malo...

Sala brate...kakav lock

pa lock topica... :D

Eon
17-05-2004, 11:12 AM
eone, smiri se malo...

Sala brate...kakav lock

Pa nije valjda dotle doslo....onda izbrisi ono sto sam rekao da ne kvarim ovu ravnotezu :)

puRe
17-05-2004, 11:40 AM
eone, smiri se malo...

Sala brate...kakav lock

Pa nije valjda dotle doslo....onda izbrisi ono sto sam rekao da ne kvarim ovu ravnotezu :)

e necu :D

Eon
17-05-2004, 11:51 AM
e dobro :D...onda ces zakljucati :wink: