PDA

View Full Version : KONTAKT

Ad Fines
05-05-2004, 09:17 AM
Zasto mi kad mu na "send"-u dozvolim koristenje nekog efekta,pocinje proizvodit blesave zvukove? :shock: :? Zvuk je u obliku nekakvog krcanja i pistanja?
Koji mu je k.....? Do sad je bilo sve u najboljem redu.
Zna li neko razlog?
E da,od kad se to desava,kompjuter mi se isto poceo cudno ponasat.Samo najednom se restarta.
Da odmah kazem da tim kompjuterima je veza sa internetom velika nepoznanica! :( :cry:

idvi
05-05-2004, 03:05 PM
Neznam koju ima? verziju ali meni je kod v.1.5.2013 je radio sli?na s....a
Po?to imam dva sustava na razli?itim HD instalirao sam ga na drugom na kojem NE upotrebljavam internet i pode?en je po Steinbergu (ali ne potpuno,Sandrob je ve? dao elaborat o tome) i do sad radi dobro ni jednom mi nije ru?io sistem kao na prvom sustavu koji mi slu?i za sve.

Ad Fines
06-05-2004, 08:26 AM
Koliko vidim meni bi trebala ta uputsva da ga podesim,samo neznam na kom su dijelu foruma.
Koja verzija dobro radi?

diviner
06-05-2004, 03:53 PM
Stelovanje XP-a (made by Sandrob ;) )!

http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=1025&sid=121382db76c69a70737cfe59d 94fbcdd

Savjet:

Optimizacije radi postepeno, i provjeravaj/uporedjuj rezultate dobijene njima (odradi par, pa radi izvjesno vrijeme sa masinom)...moze ti se desiti da nekom od njih cak i degradiras performanse (ukoliko budes sve naprasno radio, neces znati koja od gomile njih ti "smeta") ! Ne ocekuj cuda, vec rjesavanja izvjesnih softverskih "nekompatibilnosti" (na brzini, ukoliko ti sve radi ok, neces dobiti skoro nista, posebno ako posjedujes jaku masinu)...

Goran
06-05-2004, 04:22 PM
U pravu si da neke stvari degradiraju performanse. Meni se to desilo kad sam , naravno :oops: , na brzinu to skoro sve "optimizovao".

SandRob
06-05-2004, 06:21 PM
Koja verzija dobro radi?

zadnja!

ako je nemas. podji u devices/plug-in information/vst plug-ins i za kontakt (i sve 'starije' deicese) zakaci 'old host behaviour' i vise ti nece cinit probleme.

SandRob
06-05-2004, 06:28 PM

http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=1025&sid=121382db76c69a70737cfe59d 94fbcdd

Savjet:

Optimizacije radi postepeno, i provjeravaj/uporedjuj rezultate dobijene njima (odradi par, pa radi izvjesno vrijeme sa masinom)...moze ti se desiti da nekom od njih cak i degradiras performanse (ukoliko budes sve naprasno radio, neces znati koja od gomile njih ti "smeta") ! Ne ocekuj cuda, vec rjesavanja izvjesnih softverskih "nekompatibilnosti" (na brzini, ukoliko ti sve radi ok, neces dobiti skoro nista, posebno ako posjedujes jaku masinu)...

je, samo neka ignorira dio vezan za sfp, ht, acpi i slicno, jer to vazi samo za moju plocu. takodjer ako koristi usb nesmi ga iskjucit.

takodjer, ako ko ima sto dodat ili prominit neka rece.

po meni je najvaznija optimalizacija:
Processor scheduling stavi na background services: Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Advanced Tab > Background Services

Ad Fines
06-05-2004, 11:22 PM
Ma to je odradjeno jos davno i kako kazem,sve je bilo super,i kontakt je poceo radit to sto radi i sve se pobatalilo. Ma najgore je , radim dva tri sata i on puffff.....restart.Pa razbio bi ga m.... mu!!!!!
Jedno mi je radio restart svakih 20min do pola sata a u to vrjeme snimao sam backove na drugom kompu a na ovom je svirao"band" i zenska koja je pjevala,totalno popizdila i popljuvala hardwer.Kasnije intervali restarta su bili sve kasniji i sad su kao sto sam rekao svaka dva do tri sata.
Maknut cu ja kontakt pa onda probat,mada ne vjerujem da je on razlog,al ko zna!!!!!

SandRob
07-05-2004, 08:14 AM
evo ti saljem cd-e. stavi san ti na jednemu sav novi audio software, pa probaj sve preinstalirat i stavit zadnje verzije, ali ko sto je diviner reka 'polako i postepeno' - prati sto se dogadja. instaliraj ponovo sistem. ako ti je stariji hardware, xp instaliraj obavezno u 'standard pc' modu, tako da ces na pocetku instalacije samo stisnut 'f7'. onda instaliraj sve zadnje drivere, ucini optimalizacije i instaliraj sequncer i pluginove...
iman osjecaj da si ti tu sve zakomplicira.
provaj prvo jedan konpjuter dovest u red pa se igraj sa drugim.

Eon
07-05-2004, 08:20 AM

Savjet:

i ja sam bio sjebao to...otkacio sve to jeste sve iskljucio pa na kraju nista ne radi...od system informationa pa do cd-a :oops: na kraju sam format pa instalirao 2000-ku :D

Ad Fines
07-05-2004, 09:23 AM
provaj prvo jedan konpjuter dovest u red pa se igraj sa drugim.

Sva tri imaju potpuno iste komponete :) ,a razlikuju se samo po kolicinama memorije i po zvucnim karticama. Optimizacija je na sva tri napravljena i radili su bez greske,a ovo se dogodilo samo najednom i sad me zajeb...! :twisted: :evil: :x :?: :cry:
Jos mi jedino preostaje pregledat bios da vidim ona sranja vezana za procesor!!! :evil: :twisted: SandRob,hvala ti za CD-e koje ces mi poslat. :wink: :D

SandRob
07-05-2004, 09:30 AM

Savjet:

i ja sam bio sjebao to...otkacio sve to jeste sve iskljucio pa na kraju nista ne radi...od system informationa pa do cd-a :oops: na kraju sam format pa instalirao 2000-ku :D
ni mi jasno sto si sjeba.
ova optimalizacija je bila na madragorin upit:
Ako je vazno, maticna ploca ce biti P4C800 DELUXE i sound karta LUNA(II ili EX,koja je prava?).
Sta mi se moze preporuciti? :( Molim za upute. :roll: :roll: :roll:
ja san ima puno muke (isti hardware je u pitanju) dok system nisan dove u red, a do konacnih rezultata san dosa, ko sto diviner kaze, postepeno i usporedjujuci rezultate nakon svakog koraka.

sa P4C800 DELUXE se xp moze instalirat u 5 razlicitih modova a samo jedan radi bez greske!

medjutim, ako izuzmemo postavke u biosu, xp drivere i sl. optimalizacija samog xp-a bi (valjda) morala radit na svim systemima.
na kraju krajeva, nisan ja izmisli ovu optimalizaciju, nego san skuplja caku po caku sa raznih foruma i sl.

ja, recimo, vec par miseci radin i sa iskjucenon virtualnon memorijon i system mi je jos brzi.

neznan sto si to, eone, treba napravit da ti npr. ne rade cd-i?!
znan da je bio jedan bug sa sfp-om kad su se cedei gubili u exploreru, ali to je davno popravljeno i nema veze sa optimalizacijom.
jedino, sto ja kod cedea iskjucin je autorun.

Ad Fines
07-05-2004, 10:37 AM
Evo mog hardw.
MB asus a7n8x-delux 3x
HD seagate IDE ,80gb(system)+200gb(audio disk) ,8mb(audio komp)
----------//---------200+200 ,8mb(drugi komp)
----------//---------160+200gb,8mb(treci komp)
RAM DDR 2700 2x1gb 2. i 3. komp
----------//------2x512 audio komp(uskoro i tu idu dvije po 1gb)
CPU AMD Barthon 3200+ 3x

To je ugrubo da otprilike vidite o cemu se radi.
Sve mi je jasno da nekad nesto nece,al da na dva hoce a treci da zajeb..,to mi nije jasno!!!!

Digi 001,audio komp
VSL 2020 drugi i treci,+ u trecem marc x!
Sa trecim nema nikakvih problema! Samo drugi serucka!!!!

Eon
07-05-2004, 12:17 PM
Sandro...to je bilo ono pre kada si vezano za mene slao optimizaciju pre instalacije XP-a, pa sam otkacio sve zivo...zbog mog neznanja mi nije radilo dosta stvari jer sam otkacio sve

evo je za one koji nemaju pa neka pripaze jer ja nisam :

ne treba ti ni dos ni win98. dovoljan ti je instalacijski cd od xp-a!!

iskjuci u biosu plug&play.
namisti u biosu da ti boota sa nekog cd-a i u njega stavi instalacijski cd od xp-a.
kad ti se bude diza system pitat ce te da pritisnes bilo koji butun, ako zelis da ti boota sa tog cd-a.
dakle, pritisni tad bilo koji butun.

na samom pocetku instalacije (kad te u dnu bude nesto pitat za SCSI) samo stisni f7.

nakon toga samo slijedi instalaciju, sve je vrlo jednostavno. imas mogucnost i formatiranja diskova i participiranja.... samo pazi da stogo ne izbrises sa diskova!!

btw: neko sugerira da se formatira u FAT32, ali ja san formatira sve na NTFS i neman nikakega problema.

e da. tweakat znaci "optimalizirat". javi kad instaliras xp, pa cemo zajedno stipat!!

evo liste tweakinga koje ja radim.
bilo bi lipo da se znalci ukjuce sa primjedbama, sugestijama i sl...

flashiraj BIOS na zadnju verziju (na svoj rizik).
(BIOS) ukjuci: PCI 2.1 Support.
(BIOS) iskjucit: Plug & Play OS, Power management, USB Support...

1. Processor scheduling stavi na background services (ovo je jako vazno).
Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Advanced Tab > Background Services

2. Visual effects stavi na minimum.
Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Visual Effects Tab > Adjust for best performance
(btw: ja onda pribacin na custom i ukjucin samo use common task in folders)

3. iskjuci Desktop Background Image
Right Click Desktop > Properties > Desktop Tab > Background None

4. iskjuci Screen Saver
Right Click Desktop > Properties > Screen Saver > None

5. iskjuci Fast User Switching
Start > Settings > Control Panel > User Accounts > Change the way users log on or off > Untick Use Fast User Switching

6. iskjuci Power Schemes
Start > Settings > Control Panel > Power Options > Always On > Turn off monitor and turn off hard discs to Never

7. iskjuci Hibernation
Start > Settings > Control Panel > Power Options > Hibernate > Untick Hibernation

8. aktiviraj DMA na Hard Diskovima/CD ROMS
Start > Settings > Control Panel > System > Hardware > Device Manager > IDE ATA/ATAPI Controllers > Right Click Primary IDE channel and Secondary IDE channel > Properties > Advanced Settings Tab > Transfer Mode to "DMA if available" for both devices.
(ovo je vazno)

9. iskjuci System Sounds
Start > Settings > Control Panel > Sounds and Audio Devices > Sounds Tab > Sound Scheme to None.

10. Do Not Map Through Soundcard
Start > Settings > Control Panel > Sounds and Audio Devices > Hardware Tab > (highlight your soundcard from the list) > Properties > Audio Devices > (highlight your soundcard from the list) > Properties, and check the "Do not map through this device" checkbox.

11. iskjuci System Restore
Start > Settings > Control Panel> System > System Restore Tab. Tick the "Turn off System Restore on all Drives"
(ovo je vazno)

12. iskjuci Automatic Updates
Start > Settings > Control Panel> System > Automatic Updates > Turn off automatic updating. I want to update my computer manually

14. iskjuci Error Reporting
Start > Settings > Control Panel> System > Advanced > Error Reporting > Disable Error Reporting

15. iskjuci Remote Assistance
Start > Settings > Control Panel> System > Remote > Untick Allow remote assistance invitations to be sent from this computer

16. fixiraj Swap File (Virtual Memory)
Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Advanced > Virtual Memory Change > Custom Size. stavi najmanju i najvecu na istu vridnost.
(btw: ja san dosta vrimena radi sa iskjucenin swap fileom bez problema. cak mi se cini da mi je system bio brzi)

18. iskjuci Offline Files
Start > Settings > Control Panel > Folder Options > Offline Files Untick "Enable Offline Files"
(ovo i ne moras - ja ne cinin)

19. iskjuci Remote Desktop
Start > Settings > Control Panel > System > Remote > Untick "Allow users to connect remotely to this computer"

20. iskjuci Internet Synchronise Time
Start > Settings > Control Panel > Date and Time > Internet Time > Untick "Automatically synchronize with internet time server"
(mislin da nemoras ni ovo)

21. iskjuci Hide Inactive Icons
Start > Settings > Taskbar and Start Menu > Taskbar TAB > Uncheck "Hide Inactive Icons"

22. iskjuci Automatic Desktop Cleanup Wizard
Start > Settings > Control Panel > Display > Desktop > Customise Desktop > Untick "Run Desktop Cleanup Wizard every 60 days"

23. iskjuci NTFS Last Access Time Logging (samo NTFS)
Start > Run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Control > Filesystem. Add a new DWORD-value NtfsDisableLastAccessUpdate and set value to 1.

24. iskjuci Creation of DOS Compatible 8.3 filenames (samo NTFS )
Start > Run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Control > Filesystem. Set the NtfsDisable8dot3NameCreation to 1.

25. iskjuci CDROM Autoplay
Start > Run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Services > Cdrom. Set AutoRun to 0.

26. iskjuci Notification Area Balloon Tips
Start > Run > regedit > HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Explorer > Advanced. Create a new DWORD value called EnableBalloonTips and set to 0.

27. iskjuci Disc Indexing Service
Right Click Start > Explorer > Right Click Each Disc > Properties > Untick "Allow Indexing Service to index this disc for fast file searching".

28. iskjuci nepotrebne Startupe
Start > Run > Typing "msconfig" > Startup > untick any items you don't need.

29. namisti Hardware Graphics Acceleration na FULL
Right click Desktop > Properties > Settings > Advanced > Troubleshooting > Hardware Acceleration > to full.

30. unistaliraj Microsoft Messenger
c:\windows\inf\sysoc.inf > "msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7" > remove word 'hide' > Control Panel > Add/Remove Programs > Uninstall Messenger.

31. iskjuci Write Caching On The Disk
Right click My Computer > Properties > Hardware > Device Manager > Disk Drives > Properties > Untick "Enabled Write Caching On The Disk".
(ovo je vazno za pulsar)

32. iskjuci nepotrebne Servicese
Start > Run > Type "services.msc"

Alerter - Disabled
Application Layer Gateway - Service Manual
Application Management - Manual
Automatic Updates - Disabled
Background Intelligent Transfer - Manual
ClipBook - Manual
COM+ Event System - Manual
COM+ System Application - Manual
Computer Browser - Disabled
Cryptographic Services - Automatic
DHCP Client - Automatic
Distributed Link Tracking Client - Disabled
Distributed Transaction Coordinator - Disabled
DNS Client - Automatic
Error Reporting Service - Disabled
Event Log - Automatic
Fast User Switching Compatibility - Disabled
Help and Support - Automatic
Human Interface Device Access - Disabled
IMAPI CD-Burning COM Service - Manual
Indexing Service - Disabled
Internet Connection Firewall (ICF) / Internet Connection Sharing (ICS) - Automatic
IPSEC Services Manages - Disabled
Logical Disk Manager - Automatic
Logical Disk Manager Administrative Service - Manual
Messenger - Disabled
MS Software Shadow Copy Provider - Manual
Net Logon - Disabled
NetMeeting Remote Desktop Sharing - Manual
Network Connections - Manual
Network DDE - Manual
Network DDE DSDM - Manual
Network Location Awareness (NLA) - Manual
Norton AntiVirus Auto Protect Service - Disabled