PDA

View Full Version : Izrada mastera (montiranje pjesama).....

Goran
03-05-2004, 09:02 PM
Napravio sam audio montazu u WaveLabu ali nikako ne mogu da je narezem, ne prepoznaje mi rezac..... zna li ko neku drugu provjerenu varijantu za pravljenje nekog vida audio montaze koja se moze narezati, tj napraviti master?

diviner
03-05-2004, 11:27 PM
Ne vidim u cemu je problem :? ...Export u zeljeni format wav-a, ili 44.1KHz 16bit za audio cd, i poslije samo narezi u nekom od "burning" programa !

Goran
04-05-2004, 12:15 AM
Da, ali za audio montazu ne postoji nikakvo exportovanje.....meni treba da nareze postavku pjesama sa markerima, ali izgleda da na Win XP to ne uspijeva....u Win98SE sam vidio kod nekoga da to radi (klasicno "Write CD" kod Audio Montage).

diviner
04-05-2004, 12:24 AM
Cekaj...i dalje si mi nejasan...radis neki mix, pa ti trebaju indexi (AudioCD), tamo gdje se smjenjuju pjesme ? To ce ti odraditi Nero, i gotovo svaki drugi CD-rezacki softver !

Wavelab sam samo "pogledao", pa je moguce da iz toga proistice nesporazum...mada opet ne vidim u cemu je problem onoga sto zelis uraditi ! Vjerujem da se radi o pandanu cuvenom cd-arhitect-u, vezanog za SoundForge, pa studiram tom analogijom.

Anonymous
04-05-2004, 12:29 AM
Napravio sam audio montazu u WaveLabu ali nikako ne mogu da je narezem, ne prepoznaje mi rezac..... zna li ko neku drugu provjerenu varijantu za pravljenje nekog vida audio montaze koja se moze narezati, tj napraviti master?

Instaliraj najnovije ASAPI drajvere za WaveLab i prepoznace ti rezac.

Goran
04-05-2004, 01:42 AM
Imas li predstavu gdje mogu da ih nadjem ili mozda imas li neki link da mogu da ih skinem? Hvala na informaciji! :wink:

Shot
04-05-2004, 03:52 AM
Mozes napraviti render (exportirat) cijeli projekt u jedan fajl i onda kasnije samo popikati negdje markere u nekom drugom programu tamo gdja idu indeksi.

Inace, za te stvari ti je apsolutni car CD Architect. Najjednostavniji je, moze renderirati efekte, ima vise "kanala" i ubija kako fino moze definirati cross-fadeove. Probaj!

SandRob
04-05-2004, 08:05 AM
reinstaliraj wavelab (zajedno sa ASAPI-em).

diviner
04-05-2004, 09:59 AM
Mozes napraviti render (exportirat) cijeli projekt u jedan fajl i onda kasnije samo popikati negdje markere u nekom drugom programu tamo gdja idu indeksi.

Inace, za te stvari ti je apsolutni car CD Architect. Najjednostavniji je, moze renderirati efekte, ima vise "kanala" i ubija kako fino moze definirati cross-fadeove. Probaj!

To i ja rece :? !

ASPI drajvere je razvila firma Adaptec, za potrebe bolje kontrole tadasnjih vrlo naprednih SCSI uredjaja...kako je IDE interfejs sve vise preuzimao primat, usljed povoljnije cijene a sve vecih performansi, a s obzirom na Adaptec-a kao lidera na polju izrade kontrolerske SCSI logike, jedan dio protokola je samo prepisan (deo koji se odnosi na rad sa redbook zapisom - audiocds).

Download:

http://www.adaptec.com/worldwide/support/drivers_by_product.jsp?sess=no&language=English+US &cat=%2FProduct%2FASPI-4.70&prodkey=Windows+ASPI+Package

Btw. ne mjesajte ASPI - Advanced SCSI Programing Interface sa ASAPI-jem (ASAPI ima jedno sasvim drugo znacenje - Apache Server Application Programming Interface).

SandRob
04-05-2004, 10:06 AM
wavelab instalira ASAPI update.

SandRob
04-05-2004, 10:56 AM
ako reinstaliranja wavelaba ne rijesi problem onda podji u: Wavelab\Tools\Cdr i procitaj readme.txt

tu ti sve pise sto ces napravit

For a CD-recorder to be used successfully, a CD-burning program needs using a proper "driver" for it. Each CD-recorder has its own signature, made of a manufacturer name and an identification label. This signature is used by a program to find which driver to use.

Sometimes, a program can't find a driver because the signature of the CD-recorder is not registered. The reason can be:
a) A CD-recorder is newly available on the market while a CDR driver update is not yet available.
b) Sometimes, a manufacturer changes the signature of a CD-recorder without obvious reason.
c) A manufacuter X uses internally a device actually made by manufacturer Y, and we were not informed about the case.

If your Steinberg application does not recognize your CD-recorder, you can try the tool. There is no guarantee that it will solve your problem, but most of the time it will.

2) How to use it?

Run "Drvreg.exe"... the program displays a list of CD/CDR devices connected to your computer.
a) Right-click on the CD-recorder you need to have supported.
b) In the popup menu, select "Assign driver..."... A new dialog box appears...
c) In the "manufacturers" list, select the proper manufacturer. In the "models" list, select a device that you think is similar to yours (generally, a device produced in the same period). Then press OK.

From now on, your Steinberg program will use for your CD-burner the same driver used by the CD-burner you have selected in the list.

For your information, this tools simply modifies your registry at:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\VOB\CDRAPP\Writer

Goran
04-05-2004, 11:45 AM
Sandro, svaka cast na ovim informacijama, :wink: ALI sad imam sledeci problem: kad kliknem "Assign driver" on mi otvori novi prozor sa "Models" i "Manufactures" ali u tom spisku nema NI JEDNOG ponudjenog drivera. :?

SandRob
04-05-2004, 01:13 PM
:shock: cekaj! nema nijednog drivera ili nema onoga koji tebi treba?!

jebenti, a trebalo bi bit milujun drivera od svih firmi. :?

kod mene je problem sto san prije nekoliko dana stavi novi dvd przac i naravno, wavelab ga nije pripozna. onda san ga posa instalirat manualno ali mi ne nalazi ovaj model. ima milijun nec modela ali moj (nd2500a) neeema.
(novi) nero ga je odma skuzi i radi bez problema ali (stari) wavelab nece.
vjerojatno postoji nacin kako updateat wavelabovu nazu drivera da se i moj pojavi na spisku ali ja neznan kako?!
skinu san najnovije drivere ali kako ih integrirat u wavelab? hm, evo sad mi pada napamet, mozda na steinbergovom ftp-u ima kaki update?
inace koristin nero, jer nisan nikad radi zahtijevnije cd audio montaze.

a jesi prova reinstalirat wavelab?

SandRob
04-05-2004, 01:19 PM
gorane, podji na steinbergov ftp (ftp://ftp.steinberg.net/download/pc/wavelab/Wavelab_401) i skini CDR Updates za wavelab!
tu su ti i najnoviji driveri i novi ASAPI. :wink:

Goran
04-05-2004, 04:03 PM
S A N D R O M A J S T O R E E E E E E !!!!!!!! :D :D :D

Skinuo sam sve i pokrenuo "CD Recorder Update.reg". Tek tada mi je u drvreg.exe za rezac stavio neki MMC driver koji ne mogu da promijenim A L I SVE RADI KAKO TREBA!!! WaveLab sad prepoznaje rezac i narezao sam montazu.

Ne znam kako da ti se oduzim za ovo! :D Zahvaljujem very very much!