PDA

View Full Version : DAW - Optimizacija WinXP-a !

Mandragora58
21-03-2004, 10:32 PM
Cuo sam da je stelovanje Windowsa XP za rad sa muzikom drugacije. Dal mi neko moze objasniti koje parametre moram ispostovati za pravilan rad?
Namjeravam koristiti Nuendo 2.0 i neki dobar sempler(software). Radije bih koristio 98-icu ali ona ne podrzava 1GB ili 2GB RAM-a.
Ako je vazno, maticna ploca ce biti P4C800 DELUXE i sound karta LUNA(II ili EX,koja je prava?).
Sta mi se moze preporuciti? :( Molim za upute. :roll: :roll: :roll:

SandRob
22-03-2004, 09:34 AM
imamo istu plocu i slicnu karticu (ja iman pulsar).
win98 zaboravi i instaliraj xp.

moras bit jako oprezan kad instaliras system i narocito SFP software na tu plocu, jer ako falijes nece ti nista radit!

najbitnije od svega je da prije instalacije u biosu iskjucis HT!
onda ides sa standardnon instalacijon xp-a, bez ikakvih kerefeka, po sistemu "next, next..."
nakon instalacije xp-a instaliraj sfp sa svim driverima i onda mozes (ako zelis) u biosu ponovo ukjucit HT.
znaci, bitno je SFP instalirat sa iskjucenin HT-om, za ostale programe nije bitno.

takodjer bi ti savjetova da nakon instalacije xp-a i sfp-a updateas drivere od konpjutera u Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC - meni se pokazalo da tako system najbolje radi.

e sad ti evo sto ja jos radin, a ako netko ima primjedbe neka ispravi i dopuni.

Flashiraj BIOS (na svoj rizik).
(BIOS) ukjuci: PCI 2.1 Support.
(BIOS) iskjucit: Plug & Play OS, Power management, USB Support...

1. Processor scheduling stavi na background services (ovo je jako vazno).
Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Advanced Tab > Background Services

2. Visual effects stavi na minimum.
Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Visual Effects Tab > Adjust for best performance
(btw: ja onda pribacin na custom i ukjucin samo use common task in folders)

3. iskjuci Desktop Background Image
Right Click Desktop > Properties > Desktop Tab > Background None

4. iskjuci Screen Saver
Right Click Desktop > Properties > Screen Saver > None

5. iskjuci Fast User Switching
Start > Settings > Control Panel > User Accounts > Change the way users log on or off > Untick Use Fast User Switching

6. iskjuci Power Schemes
Start > Settings > Control Panel > Power Options > Always On > Turn off monitor and turn off hard discs to Never

7. iskjuci Hibernation
Start > Settings > Control Panel > Power Options > Hibernate > Untick Hibernation

8. aktiviraj DMA na Hard Diskovima/CD ROMS
Start > Settings > Control Panel > System > Hardware > Device Manager > IDE ATA/ATAPI Controllers > Right Click Primary IDE channel and Secondary IDE channel > Properties > Advanced Settings Tab > Transfer Mode to "DMA if available" for both devices.

9. iskjuci System Sounds
Start > Settings > Control Panel > Sounds and Audio Devices > Sounds Tab > Sound Scheme to None.

10. Do Not Map Through Soundcard
Start > Settings > Control Panel > Sounds and Audio Devices > Hardware Tab > (highlight your soundcard from the list) > Properties > Audio Devices > (highlight your soundcard from the list) > Properties, and check the "Do not map through this device" checkbox.

11. iskjuci System Restore
Start > Settings > Control Panel> System > System Restore Tab. Tick the "Turn off System Restore on all Drives"

12. iskjuci Automatic Updates
Start > Settings > Control Panel> System > Automatic Updates > Turn off automatic updating. I want to update my computer manually

14. iskjuci Error Reporting
Start > Settings > Control Panel> System > Advanced > Error Reporting > Disable Error Reporting

15. iskjuci Remote Assistance
Start > Settings > Control Panel> System > Remote > Untick Allow remote assistance invitations to be sent from this computer

16. fixiraj Swap File (Virtual Memory)
Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Advanced > Virtual Memory Change > Custom Size. stavi najmanju i najvecu na istu vridnost.
(btw: ja san dosta vrimena radi sa iskjucenin swap fileom bez problema. cak mi se cini da mi je system bio brzi)

18. iskjuci Offline Files
Start > Settings > Control Panel > Folder Options > Offline Files Untick "Enable Offline Files"
(ovo i ne moras - ja ne cinin)

19. iskjuci Remote Desktop
Start > Settings > Control Panel > System > Remote > Untick "Allow users to connect remotely to this computer"

20. iskjuci Internet Synchronise Time
Start > Settings > Control Panel > Date and Time > Internet Time > Untick "Automatically synchronize with internet time server"
(mislin da nemoras ni ovo)

21. iskjuci Hide Inactive Icons
Start > Settings > Taskbar and Start Menu > Taskbar TAB > Uncheck "Hide Inactive Icons"

22. iskjuci Automatic Desktop Cleanup Wizard
Start > Settings > Control Panel > Display > Desktop > Customise Desktop > Untick "Run Desktop Cleanup Wizard every 60 days"

23. iskjuci NTFS Last Access Time Logging (NTFS File Systems Only)
Start > Run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Control > Filesystem. Add a new DWORD-value NtfsDisableLastAccessUpdate and set value to 1.

24. iskjuci Creation of DOS Compatible 8.3 filenames (NTFS Only)
Start > Run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Control > Filesystem. Set the NtfsDisable8dot3NameCreation to 1.

25. iskjuci CDROM Autoplay
Start > Run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Services > Cdrom. Set AutoRun to 0.

26. iskjuci Notification Area Balloon Tips
Start > Run > regedit > HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Explorer > Advanced. Create a new DWORD value called EnableBalloonTips and set to 0.

27. iskjuci Disc Indexing Service
Right Click Start > Explorer > Right Click Each Disc > Properties > Untick "Allow Indexing Service to index this disc for fast file searching".

28. iskjuci nepotrebne Startupe
Start > Run > Typing "msconfig" > Startup > untick any items you don't need. (meni se dize samo SFP - sve ostalo je iskjuceno)

29. namisti Hardware Graphics Acceleration on FULL
Right click Desktop > Properties > Settings > Advanced > Troubleshooting > Hardware Acceleration > to full.

30. unistaliraj Microsoft Messenger
c:\windows\inf\sysoc.inf > "msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7" > remove word 'hide' > Control Panel > Add/Remove Programs > Uninstall Messenger.

31. iskjuci Write Caching On The Disk
Right click My Computer > Properties > Hardware > Device Manager > Disk Drives > Properties > Untick "Enabled Write Caching On The Disk".

32. iskjuci nepotrebne servise
Start > Run > Type "services.msc"

Alerter - Disabled
Application Layer Gateway - Service Manual
Application Management - Manual
Automatic Updates - Disabled
Background Intelligent Transfer - Manual
ClipBook - Manual
COM+ Event System - Manual
COM+ System Application - Manual
Computer Browser - Disabled
Cryptographic Services - Automatic
DHCP Client - Automatic
Distributed Link Tracking Client - Disabled
Distributed Transaction Coordinator - Disabled
DNS Client - Automatic
Error Reporting Service - Disabled
Event Log - Automatic
Fast User Switching Compatibility - Disabled
Help and Support - Automatic
Human Interface Device Access - Disabled
IMAPI CD-Burning COM Service - Manual
Indexing Service - Disabled
Internet Connection Firewall (ICF) / Internet Connection Sharing (ICS) - Automatic
IPSEC Services Manages - Disabled
Logical Disk Manager - Automatic
Logical Disk Manager Administrative Service - Manual
Messenger - Disabled
MS Software Shadow Copy Provider - Manual
Net Logon - Disabled
NetMeeting Remote Desktop Sharing - Manual
Network Connections - Manual
Network DDE - Manual
Network DDE DSDM - Manual
Network Location Awareness (NLA) - Manual
Norton AntiVirus Auto Protect Service - Disabled
NT LM Security Support Provider - Manual
Performance Logs and Alerts - Manual
Plug and Play - Automatic
Portable Media Serial Number - Disabled
Print Spooler - Automatic
Protected Storage - Manual
QoS RSVP - Manual
Remote Access Auto Connection Manager - Disabled
Remote Access Connection Manager - Manual
Remote Desktop Help Session Manager - Manual
Remote Procedure Call (RPC) - Automatic
Remote Procedure Call (RPC) Locator - Manual
Remote Registry - Disabled
Removable Storage - Manual
Routing and Remote Access - Disabled
ScriptBlocking Service - Disabled
Secondary Logon - Disabled
Security Accounts Manager - Disabled
Server - Automatic
Shell Hardware Detection - Disabled
Smart Card - Disabled
Smart Card Helper - Disabled
SSDP Discovery Service - Manual
System Event Notification - Automatic
System Restore Service - Disabled
Task Scheduler - Disabled
TCP/IP NetBIOS Helper - Disabled
Telephony - Automatic
Telnet - Manual
Terminal Services - Manual
Themes - Disabled
Uninterruptible Power Supply - Disabled
Universal Plug and Play Device Host - Disabled
Upload Manager - Manual
Volume Shadow Copy - Disabled
WebClient - Disabled
Windows Audio - Automatic
Windows Image Acquisition (WIA) - Disabled
Windows Installer - Manual
Windows Management Instrumentation - Disabled
Windows Management Instrumentation Driver Extensions - Manual
Windows Time - Disabled
Wireless Zero Configuration - Disabled
WMI Performance Adapter - Disabled
Workstation - Disabled

ima jos nesto bitno za lunu!
pazi da ti luna ne dijeli irq-ove sa necim! ova ploca je vrlo zajebana za to nastimat i ja to radim po princiupu "chorave koke", jer neznan drukcije sa ovon plocon :oops:
zbog ovega ti je dobro u biosu USB i sve portove koje ne koristis iskjucit!

SandRob
22-03-2004, 09:49 AM
ooops :oops:
sad san vidi da jos nisi kupi plocu?!
pazi! ja iman P4C800 DELUXE i nikad u zivotu mi system nije bolje radi - prezadovoljan sam, ali znan ljude koji imaju problema. pretpostavljam da nesto grijese, ali se svejedno malo bolje raspitaj prije nego se definitivno odlucis za plocu!
mozda mozes uzet nekog athlona, sa kojim ces dobit odlicne performanse a proc ces dosta jeftinije?

idekius
22-03-2004, 10:05 AM
"(btw: ja san dosta vrimena radi sa iskjucenin swap fileom bez problema. cak mi se cini da mi je system bio brzi) "

Naravno da je bio brzi, ali za tako nesto u nasoj struci je potrebna ogromna memorija.
Mnogo je brze upisivanje i iscitavanje u ram-u, nego sto to moze da omoguci HD. Samo... s obzirom na velike VST instrumente i sl. koliki bi ram trebalo imati za tako nesto....

SandRob
22-03-2004, 10:14 AM
"(btw: ja san dosta vrimena radi sa iskjucenin swap fileom bez problema. cak mi se cini da mi je system bio brzi) "

Naravno da je bio brzi, ali za tako nesto u nasoj struci je potrebna ogromna memorija.
Mnogo je brze upisivanje i iscitavanje u ram-u, nego sto to moze da omoguci HD. Samo... s obzirom na velike VST instrumente i sl. koliki bi ram trebalo imati za tako nesto....

neznan. ja san radi sa 1gb neko vrime, ali tad su i sampleovi bili manji.
sad iman 2gb. trenutno mi je swap ukjucen, ali bas cu ga iskjucit neko vrijeme da vidin sto se dogadja.
ima li swap file veze kad je u pitanju sviranje direktno sa diska?

idekius
22-03-2004, 10:38 AM
Nislim da nema, ali sumnjam da ce ti cak i 2 gb biti dovoljno...

Mandragora58
22-03-2004, 01:36 PM
...mozda mozes uzet nekog athlona, sa kojim ces dobit odlicne performanse a proc ces dosta jeftinije?

Ja bih volio da bez potrebe ne kupujem komponente koje mi nece moc odradit stvar kako treba ili da je prekomplikovano. Ako postoji mogucnost da se radi dovoljno dobro sa AMD-ovim procesorima, radije bih platio manje jer su oni jeftiniji, a da li obavljaju zadacu? I maticne ploce za njih su jeftnije. Da li Luna treba biti EX ili sam dvojka i jel velika razlika izmedju Pulsara i Lune...
Naime. hocu da kupim, osim compjutera, i miksetu i par mikrofona i mikrofonsko predpojacalo i recimo dilay i reverb(dal je neophodno ili se mogu koristiti softverske sprave), a imam 5000?. Sta se pametno moze za te novce kupiti?
Vrlo mi je vazno da mogu bez zastoja da radim. Izludi me pad sistema ili nemogucnost da "vozim" onoliko kanala koliko mi treba(sto vise to bolje).
Koliko sam ja vidio, postoje dvije opcije, dvije popularne konfiguracije. Jedna je zasnovana na AMD-u a druga na Intelu. Zelio bih jeftiniju varijantu a da mi, po mogucnosti, ne zadaje previse glavobolje. Dal je to moguce, a ako jeste sta da uzmem. Inace sam se pozabavio tvojom verzijom stvari Sandro, jer sam slusao one klape sto si snimao pa mi se dopalo. Akusticni instrumenti i glasovi su meni u prvom planu te me privukla ta opcija sa Intelovom plocom,al da je skupa jeste.
Gori mi pod nogama, moram se brzo odluciti.
Sandro, hvala Ti za upute, to mi je jako vazno. :D

SandRob
22-03-2004, 05:19 PM
...mozda mozes uzet nekog athlona, sa kojim ces dobit odlicne performanse a proc ces dosta jeftinije?

Ja bih volio da bez potrebe ne kupujem komponente koje mi nece moc odradit stvar kako treba ili da je prekomplikovano. Ako postoji mogucnost da se radi dovoljno dobro sa AMD-ovim procesorima, radije bih platio manje jer su oni jeftiniji, a da li obavljaju zadacu? I maticne ploce za njih su jeftnije. Da li Luna treba biti EX ili sam dvojka i jel velika razlika izmedju Pulsara i Lune...
Naime. hocu da kupim, osim compjutera, i miksetu i par mikrofona i mikrofonsko predpojacalo i recimo dilay i reverb(dal je neophodno ili se mogu koristiti softverske sprave), a imam 5000?. Sta se pametno moze za te novce kupiti?
Vrlo mi je vazno da mogu bez zastoja da radim. Izludi me pad sistema ili nemogucnost da "vozim" onoliko kanala koliko mi treba(sto vise to bolje).
Koliko sam ja vidio, postoje dvije opcije, dvije popularne konfiguracije. Jedna je zasnovana na AMD-u a druga na Intelu. Zelio bih jeftiniju varijantu a da mi, po mogucnosti, ne zadaje previse glavobolje. Dal je to moguce, a ako jeste sta da uzmem. Inace sam se pozabavio tvojom verzijom stvari Sandro, jer sam slusao one klape sto si snimao pa mi se dopalo. Akusticni instrumenti i glasovi su meni u prvom planu te me privukla ta opcija sa Intelovom plocom,al da je skupa jeste.
Gori mi pod nogama, moram se brzo odluciti.
Sandro, hvala Ti za upute, to mi je jako vazno. :D

athlon, ce ti radit odlicno. ja neman iskustva sa njime, zato te neko drugi mora savjetovat kojega ces uzet i koji ce se dobro slagat sa lunom.

sto se tice lune i pulsara, software je potpuno isti samo pulsar ima vise snage, pa sa njime mozes ucitat vise efekata i instrumenata.
medjutim, ja bi ti savjetova da uzmes lunu (neznan koja je razlika izmedju te dvi) sa kojon ces dobit potpuno iste drivere i mogucnost routhinga, a ako ti vremenom pofali snage, onda ces uzet jos jednog pulsara bez ulaza i izlaza (samo su chipovi), koji je dosta jeftiniji od normanog.
ja ti nebi savjetova da uzimas mixer, osim ako ti ne treba neka mixetica tipa mackie big knob za monitoring.
narocito nemoj trosit lovu na vanjske jeke i sranja jer ti je to bacanje love bezveze.

dakle, uzmi:
- amd-a i plocu za njega - neka ti netko preporuci tocno sto.
- lunu - milsin da mozes uzet jeftiniju verziju, jer je na njoj sve sto tebi treba
- jedan dobar mikrofon
- mono pretpojacalo

Mandragora58
22-03-2004, 11:16 PM
Sandro, hvala na ulozenom trudu :D , puno mi pomazete ali imam jos pitanja, ako mi ne treba mixeta dal trebam onda dva monitora? Kazu da se tako lakse radi, dal je to istina? Na jednom editujes a na drugom mozes mixati, mmmm? :roll:
Zar ti nemas mixer? :shock:Nesto bolje, mislim? :oops:

Eon
23-03-2004, 12:31 AM
Sandro, hvala na ulozenom trudu :D , puno mi pomazete ali imam jos pitanja, ako mi ne treba mixeta dal trebam onda dva monitora? Kazu da se tako lakse radi, dal je to istina? Na jednom editujes a na drugom mozes mixati, mmmm? :roll:
Zar ti nemas mixer? :shock:Nesto bolje, mislim? :oops:

Evo da se ukljucim jer radim sa dva monitora pa da ti kazem prvo u sklopu onog pitanja za mixetu...koristices luninu mixetu za sve operacije iako ti to nije neophodno pa koristi cubase-ovu mixetu jer lunu mozes koristiti u XTC modu (sve lunine effekte i instrumente koristis bez opterecivanja CPU-a) ali znaci u ovom slucaju nemas mixer na raspolaganju niti routhing koji je najjaci upravo kod Creamware-a....dva monitora ja koristim na jednom racunaru za pulsar-1.monitor i monitoring-2.monitor...na drugom racunaru opet dva ali jos ne u potpunoj funkciji zbog finansija za boljim drugim racunarom znaci VSTi-je i cubase aranzman

malo sam konfuzno ispricao ali sa obzirom da je ovoliko sati nije ni cudo :roll:

SandRob
23-03-2004, 08:21 AM
vrhunska studia imaju 3-4 slusanja - sto vise to bolje, ali za dobro slusanje moras imat i odgovarajuci prostor.
svejedno, mislin da je tebi bolje potrosit lovu u "pametnije stvari" nego sto je drugo slusanje.
ja iman 2 slusanja (drugo skoro nikad ne palin :oops:) i iman mixer behringer mx8000, koji mi sluzi samo za monitoring i sve gledan kako cu ga prodat i uzet nesto manje tipa mackie big knob.
znaci, meni mixer uopce ne utice na zvuk, nego sniman preko 2 rode ntv mikrofona i 2 tl audio vp 5051 procesora.
u hodniku studia mi stoji a&h mod3 mixer, ali ga ne koristin iako se radi o vrhunskom pultu - nepraktican mi je, a moga bi ga koristit samo u mixu, jer ko sto san reka, sniman preko pretpojacala.
da radin samo na jednom projektu, vjerojatno bi koristi taj mixer, ali ovako kad san prisiljen radit milijun razlicitih poslova, nema sanse :cry:.

sad planiran uzet jos jedan dobar mikrofon i jedno vrhunsko pretpojacalo, jer mislin da su to stvari u koje se isplati ulozit.
u konpjuteru, osin pulsara, iman uad-1 i tc powercore cije pluginove puno koristin u mixu.

najbitnije od svega je sto zelis radit? ako ces snimat zivi bubanj trebat ce ti neki mixer sa digitalnin izlazom, da mozes kanale pojedinacno spojit na lunu i cili set probranih mikrofona, ako ces u snimanju koristit stereo tehnike, onda ce ti trebat jedan mikrofonski mached pair (postoje i druge konbinacije) i jedno stereo pretpojacalo. ako ces snimat samo glas i pojedinacne isntrumente onda ti je (za pocetak) dovoljan jedan mikrofon i mono pretpojacalo.
???

SandRob
23-03-2004, 08:27 AM
oooooooooops :oops: ti si misli na monitore - ekrane!? :oops:

pa, kako ko voli?!
meni se ideja od 2 monitora, 2 konpjutera, 2 misha, dvi tastature, 2 mixera... ne svidja. :roll:
sto manje iman pridsobon za gledat, to bolje mogu slusat :!:

MilTon
24-03-2004, 06:57 PM
Atlon, prijatelju, atlon. Eto ja se zeznuo sa Intelom, i s vremena na vreme dobijam plave ekrane IRQ less or equall... Nista ne pomaze. Radio sam na obe platforme, ali je Atlon ispao mnogo stabilniji. Sto se tice Sandrove konfiguracije, ona je manje zahtevna od moje i moguce je da bi i meni sve radilo kako treba, ali ja imam ukjlucen USB modem, popunjenih svih pet PCI slotova sa muzicki kartama, i mislim da za te pare koje sam dao za kao vrhunsku masinu, nema smisla iskljucivati najobicniji USB u biosu. Zelim ukljucenu i onboard karticu, jer preko nje idem na tolkback u gluvu sobu. Moj savet je definitivno Atlon i NForce 2. Na toj platformi sve radi!

puRe
24-03-2004, 09:09 PM
Eto ja se zeznuo sa Intelom, i s vremena na vreme dobijam plave ekrane IRQ less or equall...

nije to do Intela.....i ja sam imao iste probleme do pre par meseci...cim sam izbacio M-Audio MIDI interfejs, sve radi savrseno (sad drzim Steinberg Midex 8)

SandRob
24-03-2004, 09:26 PM
Atlon, prijatelju, atlon. Eto ja se zeznuo sa Intelom, i s vremena na vreme dobijam plave ekrane IRQ less or equall... Nista ne pomaze. Radio sam na obe platforme, ali je Atlon ispao mnogo stabilniji. Sto se tice Sandrove konfiguracije, ona je manje zahtevna od moje i moguce je da bi i meni sve radilo kako treba, ali ja imam ukjlucen USB modem, popunjenih svih pet PCI slotova sa muzicki kartama, i mislim da za te pare koje sam dao za kao vrhunsku masinu, nema smisla iskljucivati najobicniji USB u biosu. Zelim ukljucenu i onboard karticu, jer preko nje idem na tolkback u gluvu sobu. Moj savet je definitivno Atlon i NForce 2. Na toj platformi sve radi!

ja usb nikad nisan koristi i iskjucujen ga po navici, a prazan mi je samo jedan slot i tako slozena konfiguracija radi mi bez greske. pulsar mi je sam na irq-u, a uad i powercore ga dilu.
medjutim, evo jednog slozenijeg systema sa uadovog foruma:

Rock Solid performance, no crashes, pops etc...

PC:
CPU - Intel P4/3.0CGHz 800M 478P/512K HT RT
MoBo: ASUS P4C800-E DELUXE
System Drive: Maxtor EIDE133/80Gig
Backup Drive: Maxtor EIDE133/160Gig (removable tray)
AudioRaid: 2 - WD Raptors (36g) on SATA Raid (ICH5R Raid 0)
Ram: 2 Gig Corsair DDRAM 3200C2
Floppy: 1.44MB PANASONIC JU-256A-198P
Case: Evercase RACK-9400BK 4U
PSU: ENERMAX EG465P-VE(FC). 460Watt
Video: Matrox G550
DVD Burner: Panasonic A0-05 DVDRW
CPU Cooler: Zalman CNPS7000A-CU
CPU Grease: Arctic Silver 3
Case Fan: VANTEC STEALTH SF12025L 120x120x25mm
Rear Fans: Vantec STEALTH SF6025L 60x60x25mm (2)
AudioCard: RME HDSP (Rev 1.6)
4 Mackie UAD-1 (3.40) (All Plugs Authorized)
Windows XP Pro (SP1a)

Asus BIOS: v1016
Intel(R) Application Accelerator RAID Edition 3.5R for Windows 2000/XP
Intel Inf: (5.02.1003)
Steinberg Nuendo 2.1.1.28
Norton Ghost 2003

Addition Plug-Ins
PSP - Delay Pack
Sonalysis EQ
Digital Fish Phones
RME HSDP 9652/Totalmix 2.62

1) XP Pro with fully automatic ACPI install: YES
2) HT enabled in BIOS?: Yes
3) overclocking: No

dakle, tip ima 4 uada i rme 8)

vise (nadan se korisnih) informacija na http://www.chrismilne.com/uadforums/topic.asp?TOPIC_ID=5248

Eon
24-03-2004, 09:32 PM
huh to je masina iako mi nekako XP smrducka...iskreno mnogo mi se bolje komp ponasa u 2000 (stabilnije i brze)

SandRob
24-03-2004, 09:36 PM
huh to je masina iako mi nekako XP smrducka...iskreno mnogo mi se bolje komp ponasa u 2000 (stabilnije i brze)

kod mene stabilnije nemoze i da hocu, a i sa xp-om je brzi od mene :wink:

MilTon
25-03-2004, 02:22 PM
Ma okej Sandro, ja samo iznosim svoje iskustvo u radu sa obe platforme. Ovaj problem sa plavim ekranom koji ja imam, imas na skoro svakom audio forumu. Ne bi Asus odmah izbacio reviziju E, da je sve tako idealno. Ono sto sam ja hteo da naglasim, je da stvarno vise nema smisla davati tolike pare za opremu a iskljucivati po biosu razne opcije koje ti u radu mogu doneti neku korist ili zadovoljstvo. Pazi, to je top model ploce i u jednom trenutku je bila najskuplja asusova ploca, a ja ne mogu da koristim USB 2.0, integrisanu (solidnu) zvucnu karticu za gledanje filmova i zabavu, ne prepoznaje serial Ata disk kao ultradma6, itd... Hocu da kazem, malo sam se vec zamorio od konfigurisanja sistema, voleo bih da za te pare sve radi samo od sebe. Razumes? Kao kad bi kupio kola sa klima uredjajem, a onda ga iskljucis jer ti se magle stakla kada klima radi.

Mogli
25-03-2004, 07:47 PM
Takav pc ce verovatno u buducnosti biti izbacen, ali za sada nam ostaje da podesavamo sistem do besvesti. DAW je jos uvek veliko opterecenje za ove nase limene kutije.

diviner
06-10-2004, 11:36 PM
Prosli put sam se ubio trazeci ovu temu, jer se sjetih da mnogo njih "zanovjeta" oko nacina optimiziranja sistema (najcesce XP-a), pa tako ovaj put cinim ono sto sam jos ranije namjerio: stavljam temu kao sticky iliti ljepljivu (bitnu) !

Molio bih moderatore da slijede primjer i isto/slicno urade u sekcijama gdje imaju "nadleznost" ;) !

idekius
07-10-2004, 02:26 AM
Kada smo vec kod optimizacije, malo smo se bavili podesvanjima u bios-u..
Za Creamwareovce mogu da kazem da je proporicljiviji PIC nego APIC mode. Za pomenutu sortu takodje nije lose da iskljuce Plug and Play OS i da IRQ setuju u bios-u. PIC mode ima 16 IRQ-a (sto je sasvim dovoljno).

popa
13-06-2005, 10:51 PM
moras bit jako oprezan kad instaliras system i narocito SFP software na tu plocu, jer ako falijes nece ti nista radit!

onda ides sa standardnon instalacijon xp-a, bez ikakvih kerefeka, po sistemu "next, next..."
nakon instalacije xp-a instaliraj sfp sa svim driverima i onda mozes (ako zelis) u biosu ponovo ukjucit HT.
znaci, bitno je SFP instalirat sa iskjucenin HT-om, za ostale programe nije bitno.

takodjer bi ti savjetova da nakon instalacije xp-a i sfp-a updateas drivere od konpjutera u Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC - meni se pokazalo da tako system najbolje radi.

Pitanje je mozda pocetnicko i u to ime se izvinjavam,ali bih zamolio da mi odgovori ko zna (Sandrob svakako zna),sta su to:
1.HT
2.SFP
3.ACPI
Za ovo trece mislim da znam na sta se misli ali bi pomoc dobro dosla...
Puno pozdrava,i
Hvala Unapred!

zvincic
13-06-2005, 11:04 PM
Pitanje je mozda pocetnicko i u to ime se izvinjavam,ali bih zamolio da mi odgovori ko zna (Sandrob svakako zna),sta su to:
1.HT

HyperThreading
Intelova kvazi tehnologija koja donosi vise problema nego koristi

2.SFP

sandro?

3.ACPI

Advanced Capabilities Power Interface.
ilitiga u DAW svijetu: kako zgurati 10 uredjaja na jedan IRQ iako ih ima jos 15 slobodnih.

SandRob
14-06-2005, 07:23 AM
2.SFP
sandro?

Scope Fusion Platform - www.creamware.com

LACKY
05-09-2005, 12:26 AM
E ono setovanje sto si dao s pocetka teme ti je odlicno.hvala!

Shady
24-10-2005, 03:27 AM
Najbitnije od svega je da prije instalacije u biosu iskjucis HT!

nakon instalacije xp-a instaliraj sfp sa svim driverima i onda mozes (ako zelis) u biosu ponovo ukjucit HT. znaci, bitno je SFP instalirat sa iskjucenin HT-om, za ostale programe nije bitno.

Sandro
mo?e? li da mi objasni? za?to je toliko bitno prije instalacije sistema u BIOS-u isključiti HT (ukoliko misli? na Hiper Trejding).

Pitam jer sam prije neki dan kupio novu konfiguraciju, a ht mi je bio uključen u biosu i prije instalacije XP-a.

Shady
24-10-2005, 03:30 AM
HyperThreading
Intelova kvazi tehnologija koja donosi vise problema nego koristi.

Takodjer, pitanje za Zvincica za?to je ovo KVAZI tehnologija i kakve probleme donosi.

SandRob
24-10-2005, 08:47 AM
Najbitnije od svega je da prije instalacije u biosu iskjucis HT!

nakon instalacije xp-a instaliraj sfp sa svim driverima i onda mozes (ako zelis) u biosu ponovo ukjucit HT. znaci, bitno je SFP instalirat sa iskjucenin HT-om, za ostale programe nije bitno.

Sandro
mo?e? li da mi objasni? za?to je toliko bitno prije instalacije sistema u BIOS-u isključiti HT (ukoliko misli? na Hiper Trejding).

Pitam jer sam prije neki dan kupio novu konfiguraciju, a ht mi je bio uključen u biosu i prije instalacije XP-a.

napisa san da je to bilo bitno samo za instalaciju creamwareovih kartica i softwarea v3.xx, za ostale kartice ne znan, ali pretpostavljam da ne treba nista dirat, jer ni sa novom verzijom softwarea 4.0 za pulsar isto ne treba iskjucivat ht prije instalacije.

sto se tice funkcije samoga ht-a, to ce ti zvincic bolje objasnit.
ja mislin da nije izmisljen bez veze. ako ga programi podrzavaju, sa njim bi trebalo da radi nesto brze. meni je ht ponekad iskjucen a ponekad ukjucen. nisan radi nikakve testove i usporedbe, ali ovako u normalnon radu ne vidin razlike.
sistem radi stabilno sa ht i bez ht. :da:

a zasto 'kvazi'! ht pokazuje 2 procesora iako je samo jedan. vjerojatno zato 'kvazi'. ton logikon je i acpi 'kvazi'... uostalon, cesto ce sistemi bolje radit u standard pc modu (koji nije 'kvazi').

nego, moga bi nan milton rec je li jos uvik zagovara atlone ili se ipak u medjuvrimenu opameti?! :mrgreen:
'pitam se, pitam?' rekla bi 'ona' iz nevena :da:

zvincic
24-10-2005, 03:32 PM
Takodjer, pitanje za Zvincica za?to je ovo KVAZI tehnologija i kakve probleme donosi.

zato sto ne mozes sa jednom procesorskom jezgrom dobiti performanse dvije.

iz mog iskustva, ne donosi poboljsanja nego samo probleme.

nama je na televiziji na svim kompovima iskljucen HT i sve radi kao sat

ako trazis strucniji odgovor ne mogu ti ga dati jer nisam inzinjer, govorim subjektivno.

ali ako ides logikom, kako ce procesor izvrsiti paralelno dvije instrukcije ako je sposoban za jednu?

u tom grmu lezi zec :)

Shady
24-10-2005, 03:52 PM
Sandro hvala, ja nisam video da si to pisao isključivo ako se radi o creamware karticama. Upla?io sam se da je to opće pravilo (inače, imam emu-1820. tako da o za mene ne va?i).

Zvincic hvala, ja mislio ti ima? neki ozbiljan razlog. ;) Mo?da je Sonar izuzetak u odnosu na SX, no primjetna je razlika u radu kada je ht uključen i kada je isključen. Naravno, ma?ina neusporedivo bolje radi sa uključenim ht-om.

SandRob
24-10-2005, 04:20 PM
Sandro hvala, ja nisam video da si to pisao isključivo ako se radi o creamware karticama. Upla?io sam se da je to opće pravilo (inače, imam emu-1820. tako da o za mene ne va?i).

Zvincic hvala, ja mislio ti ima? neki ozbiljan razlog. ;) Mo?da je Sonar izuzetak u odnosu na SX, no primjetna je razlika u radu kada je ht uključen i kada je isključen. Naravno, ma?ina neusporedivo bolje radi sa uključenim ht-om.

o cw karticama, sa starim cw softwareom. sad vise nije problem.

ht moze radit probleme, ali ako ti radi bolje sa njim drzi ga ukjucenega. :da:
ja ga isto drzin ukjucenega jer mi ne cini probleme, a kazen nisan usporedjiva radi li bolje ili ne. u svakon slucaju radi stabilno. :da:

OFF
25-10-2005, 09:47 PM
Da li je neko instalirao onaj XP-DAW i u cemu je razlika u odnosu na xp prof?

Shady
28-10-2005, 02:44 AM
Sandro,
naprimjer, kakve probleme mo?e praviti ht... Tek sam nabavio ma?inu sa htom pa me čisto zanima. :)

Off
Zanima me informacija.. mo?e li se kako naći taj XP DAW?

SandRob
28-10-2005, 07:50 AM
Sandro,
naprimjer, kakve probleme mo?e praviti ht... Tek sam nabavio ma?inu sa htom pa me čisto zanima. :)

a ne znan ti ja. prije je da ce pravit probleme, nego da ce koristit, ali to je od slucaja do slucaja i ovisno o ostalomu hardwareu.
moja maticna je bila prva maticna sa ht-om, koja se pojavila na trzistu. kad san je dobi, misli san da nikad nece proradit. pravila mi je neopisive probleme, ali san bi tvrdoglav i bogami mi je sad najstabilnija konfiguracija koju san ikad ima i ht mi je enabliran. :da:

inace, ht moze pravit probleme u instalaciji drivera ovisno o modu u kojemu je xp instaliran ili ako sve radi, moze se zbog njega javjat nekako pucketanje u snimku. to su najcesci problemi koje san vidi da ljudi imaju, iako ih ima koji kazu da ima sa ht-om sistem radi brze i bolje.
e sad... meni sa ht-om sistem radi, a radi li brze, to nisan usporedjiva. mozda radi i sporije, a ja tega nisan svijestan. ;)

Illiron
28-10-2005, 09:14 AM
Ja znam da sa HT-om ne radi Pro Tools LE, bar ova 6.4 verzija...

OFF
28-10-2005, 01:17 PM
Off
Zanima me informacija.. mo?e li se kako naći taj XP DAW?

:banghead: Pa od tebe sam to i dobio

Shady
02-11-2005, 06:31 PM
:o De podsjeti me malo... pliz. Kako se zove fajl? :uhoh:

statusband
14-11-2005, 12:40 AM
:o De podsjeti me malo... pliz. Kako se zove fajl? :uhoh:
Izvesti i mene :D

Arthur
14-11-2005, 12:55 AM
:mrgreen: ajd sad za nas retardirane - STA JE Hypertreading i cemu to sluzi???:banghead: :rolleyes:

lesha
14-11-2005, 01:09 AM
mrzi me da kucam..

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyper-threading

Arthur
17-11-2005, 01:17 PM
jel to znaci da AMD ne podrzava HT?

lesha
17-11-2005, 03:50 PM
imas vec prve dual core procesore, tako da ht vise nije toliko zanimljiv..

Talino
26-05-2006, 01:34 AM
Evo ba? ću poslu?ati sandra da isključim straničnu memoriju, po?to imam 4 gb. Nisam to do sada isključivao.

Mogli
26-05-2006, 08:55 AM
Evo ba? ću poslu?ati sandra da isključim straničnu memoriju, po?to imam 4 gb. Nisam to do sada isključivao.
4 Gb Ram-a? Kako ti radi mashina?

Talino
27-05-2006, 04:15 PM
Mnogo dobro radi. Sad kad sam isključio straničnu memoriju (page file) stičem utisak da radi puno brže.

zverj
19-11-2006, 01:41 PM
Uradio sam skoro sve ovo dole navedeno i prepolovilo mi je performance. Hvala! ALI, vise mi ne radi search na internom hubu na dc++ :(

moze li neko da mi kaze u cemu je problem?

imamo istu plocu i slicnu karticu (ja iman pulsar).
win98 zaboravi i instaliraj xp.

e sad ti evo sto ja jos radin, a ako netko ima primjedbe neka ispravi i dopuni.

Flashiraj BIOS (na svoj rizik).
(BIOS) ukjuci: PCI 2.1 Support.
(BIOS) iskjucit: Plug & Play OS, Power management, USB Support...

1. Processor scheduling stavi na background services (ovo je jako vazno).
Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Advanced Tab > Background Services

2. Visual effects stavi na minimum.
Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Visual Effects Tab > Adjust for best performance
(btw: ja onda pribacin na custom i ukjucin samo use common task in folders)

3. iskjuci Desktop Background Image
Right Click Desktop > Properties > Desktop Tab > Background None

4. iskjuci Screen Saver
Right Click Desktop > Properties > Screen Saver > None

5. iskjuci Fast User Switching
Start > Settings > Control Panel > User Accounts > Change the way users log on or off > Untick Use Fast User Switching

6. iskjuci Power Schemes
Start > Settings > Control Panel > Power Options > Always On > Turn off monitor and turn off hard discs to Never

7. iskjuci Hibernation
Start > Settings > Control Panel > Power Options > Hibernate > Untick Hibernation

8. aktiviraj DMA na Hard Diskovima/CD ROMS
Start > Settings > Control Panel > System > Hardware > Device Manager > IDE ATA/ATAPI Controllers > Right Click Primary IDE channel and Secondary IDE channel > Properties > Advanced Settings Tab > Transfer Mode to "DMA if available" for both devices.

9. iskjuci System Sounds
Start > Settings > Control Panel > Sounds and Audio Devices > Sounds Tab > Sound Scheme to None.

10. Do Not Map Through Soundcard
Start > Settings > Control Panel > Sounds and Audio Devices > Hardware Tab > (highlight your soundcard from the list) > Properties > Audio Devices > (highlight your soundcard from the list) > Properties, and check the "Do not map through this device" checkbox.

11. iskjuci System Restore
Start > Settings > Control Panel> System > System Restore Tab. Tick the "Turn off System Restore on all Drives"

12. iskjuci Automatic Updates
Start > Settings > Control Panel> System > Automatic Updates > Turn off automatic updating. I want to update my computer manually

14. iskjuci Error Reporting
Start > Settings > Control Panel> System > Advanced > Error Reporting > Disable Error Reporting

15. iskjuci Remote Assistance
Start > Settings > Control Panel> System > Remote > Untick Allow remote assistance invitations to be sent from this computer

16. fixiraj Swap File (Virtual Memory)
Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Advanced > Virtual Memory Change > Custom Size. stavi najmanju i najvecu na istu vridnost.
(btw: ja san dosta vrimena radi sa iskjucenin swap fileom bez problema. cak mi se cini da mi je system bio brzi)

18. iskjuci Offline Files
Start > Settings > Control Panel > Folder Options > Offline Files Untick "Enable Offline Files"
(ovo i ne moras - ja ne cinin)

19. iskjuci Remote Desktop
Start > Settings > Control Panel > System > Remote > Untick "Allow users to connect remotely to this computer"

20. iskjuci Internet Synchronise Time
Start > Settings > Control Panel > Date and Time > Internet Time > Untick "Automatically synchronize with internet time server"
(mislin da nemoras ni ovo)

21. iskjuci Hide Inactive Icons
Start > Settings > Taskbar and Start Menu > Taskbar TAB > Uncheck "Hide Inactive Icons"

22. iskjuci Automatic Desktop Cleanup Wizard
Start > Settings > Control Panel > Display > Desktop > Customise Desktop > Untick "Run Desktop Cleanup Wizard every 60 days"

23. iskjuci NTFS Last Access Time Logging (NTFS File Systems Only)
Start > Run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Control > Filesystem. Add a new DWORD-value NtfsDisableLastAccessUpdate and set value to 1.

24. iskjuci Creation of DOS Compatible 8.3 filenames (NTFS Only)
Start > Run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Control > Filesystem. Set the NtfsDisable8dot3NameCreation to 1.

25. iskjuci CDROM Autoplay
Start > Run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Services > Cdrom. Set AutoRun to 0.

26. iskjuci Notification Area Balloon Tips
Start > Run > regedit > HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Explorer > Advanced. Create a new DWORD value called EnableBalloonTips and set to 0.

27. iskjuci Disc Indexing Service
Right Click Start > Explorer > Right Click Each Disc > Properties > Untick "Allow Indexing Service to index this disc for fast file searching".

28. iskjuci nepotrebne Startupe
Start > Run > Typing "msconfig" > Startup > untick any items you don't need. (meni se dize samo SFP - sve ostalo je iskjuceno)

29. namisti Hardware Graphics Acceleration on FULL
Right click Desktop > Properties > Settings > Advanced > Troubleshooting > Hardware Acceleration > to full.

30. unistaliraj Microsoft Messenger
c:\windows\inf\sysoc.inf > "msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7" > remove word 'hide' > Control Panel > Add/Remove Programs > Uninstall Messenger.

31. iskjuci Write Caching On The Disk
Right click My Computer > Properties > Hardware > Device Manager > Disk Drives > Properties > Untick "Enabled Write Caching On The Disk".

32. iskjuci nepotrebne servise
Start > Run > Type "services.msc"

Alerter - Disabled
Application Layer Gateway - Service Manual
Application Management - Manual
Automatic Updates - Disabled
Background Intelligent Transfer - Manual
ClipBook - Manual
COM+ Event System - Manual
COM+ System Application - Manual
Computer Browser - Disabled
Cryptographic Services - Automatic
DHCP Client - Automatic
Distributed Link Tracking Client - Disabled
Distributed Transaction Coordinator - Disabled
DNS Client - Automatic
Error Reporting Service - Disabled
Event Log - Automatic
Fast User Switching Compatibility - Disabled
Help and Support - Automatic
Human Interface Device Access - Disabled
IMAPI CD-Burning COM Service - Manual
Indexing Service - Disabled
Internet Connection Firewall (ICF) / Internet Connection Sharing (ICS) - Automatic
IPSEC Services Manages - Disabled
Logical Disk Manager - Automatic
Logical Disk Manager Administrative Service - Manual
Messenger - Disabled
MS Software Shadow Copy Provider - Manual
Net Logon - Disabled
NetMeeting Remote Desktop Sharing - Manual
Network Connections - Manual
Network DDE - Manual
Network DDE DSDM - Manual
Network Location Awareness (NLA) - Manual
Norton AntiVirus Auto Protect Service - Disabled
NT LM Security Support Provider - Manual
Performance Logs and Alerts - Manual
Plug and Play - Automatic
Portable Media Serial Number - Disabled
Print Spooler - Automatic
Protected Storage - Manual
QoS RSVP - Manual
Remote Access Auto Connection Manager - Disabled
Remote Access Connection Manager - Manual
Remote Desktop Help Session Manager - Manual
Remote Procedure Call (RPC) - Automatic
Remote Procedure Call (RPC) Locator - Manual
Remote Registry - Disabled
Removable Storage - Manual
Routing and Remote Access - Disabled
ScriptBlocking Service - Disabled
Secondary Logon - Disabled
Security Accounts Manager - Disabled
Server - Automatic
Shell Hardware Detection - Disabled
Smart Card - Disabled
Smart Card Helper - Disabled
SSDP Discovery Service - Manual
System Event Notification - Automatic
System Restore Service - Disabled
Task Scheduler - Disabled
TCP/IP NetBIOS Helper - Disabled
Telephony - Automatic
Telnet - Manual
Terminal Services - Manual
Themes - Disabled
Uninterruptible Power Supply - Disabled
Universal Plug and Play Device Host - Disabled
Upload Manager - Manual
Volume Shadow Copy - Disabled
WebClient - Disabled
Windows Audio - Automatic
Windows Image Acquisition (WIA) - Disabled
Windows Installer - Manual
Windows Management Instrumentation - Disabled
Windows Management Instrumentation Driver Extensions - Manual
Windows Time - Disabled
Wireless Zero Configuration - Disabled
WMI Performance Adapter - Disabled
Workstation - Disabled

pazi da ti luna ne dijeli irq-ove sa necim! ova ploca je vrlo zajebana za to nastimat i ja to radim po princiupu "chorave koke", jer neznan drukcije sa ovon plocon :oops:

alavuk
19-11-2006, 08:56 PM
ako se radi o sbb hub-u sad je search time oko 80 sec. i postoji neki problem sa cvoristem kod ownera hub-a (mislim da je bezanija u piptanju) pa dosta ljud poispada skoro pa stalno ...

nego ja imam problem sa mnogo svchostova upaljenih , ne znam koje da poiskljucujem jer mi vuce cpu kad sam online i upaljen mi je npr. bs player pa slika koci ...

zverj
22-11-2006, 07:26 PM
Jeste sbb, ali nema veze sa time. Ispravka: ne radi mi search ni download uopste u dc++ na bilo kom serveru! Zna li neko koju od ovih opcija za optimizovanje XP-a treba da "vratim" ?
Hvala unapred!

alavuk
22-11-2006, 10:30 PM
vrati svchostove u services-u da budu aktivni i jel si share-ovao 20gb za sbb hub ?

zverj
27-11-2006, 07:34 AM
ja imam shareovano oko 80gb muzike :)

alavuk
27-11-2006, 10:48 PM
cim osposobim makinu eto me da posrcem sta ima dobrog :]]] jel ti je ovaj nick tamo ? meni je ovaj ... vidimo se za koji dan na elite hub-u :]]]

Dexxy
27-11-2006, 10:52 PM
Bez veze je sto na Elite Hub mogu samo korisnici SBB-a.

idekius
27-11-2006, 11:24 PM
Bez veze je sto na Elite Hub mogu samo korisnici SBB-a.

Ufff... kakav je to download raj! Jesi li tamo, pa da divljamo?:)
I ne samo Elite Hub... ima tri hub-a... Elite, Novi Sad i Nis... Ali, koliko znam, hub-ovima se moze pristupiti samo iz Bg-a, Nisa i Novog Sada... Barem je tako bilo ranije...

Dexxy
27-11-2006, 11:59 PM
Znam sve o cemu se radi. Kad sam u BG imam ga na SBB-u, ali kad sam uNS nemam, posto nisam na SBB-u. Neznam zasto samo korisnici SBB-a mogu, zato sto nema nikakvih povoljnisti (manje skidanje MB ili vremena)...

idekius
28-11-2006, 12:12 AM
Znam sve o cemu se radi. Kad sam u BG imam ga na SBB-u, ali kad sam uNS nemam, posto nisam na SBB-u. Neznam zasto samo korisnici SBB-a mogu, zato sto nema nikakvih povoljnisti (manje skidanje MB ili vremena)...

Pa povoljnost je u tome sto ne opterecuje spoljni internet, vec radi u lokalnoj SBB-ovoj mrezi. Protok je brzi nego protok ka net-u, a net se ne usporava...

Dakle, ako recimo imas paket 256\128 kb\s, lokal (hub-ovi) ti radi na 512\384 kb\s potpuno odvojeno. To je za flat rate pakete ultra povoljno, jer se download ne obrachunava i dodje kao poklon preko brzine ka netu koju vec imas... i to duplo brze... pa recimo sa Huba skidas film, a net ti i dalje radi skroz normalno...

Sad, stvarno je steta sto je to zatvoreno u okvire SBB-a...

Dexxy
28-11-2006, 12:32 AM
Da to je ok. Ja obicno uzimam neki pripejd paket od 2mb. I to mi radi extra, posto brdo stvari downloadujem sa neta. Uzeo sam prosli mesec FLAT 512, extra mi je bilo sporo. Download sa neta je bio oko 35-50k. A ovako mi je oko 250k.

idekius
28-11-2006, 12:42 AM
Eh... pa ako koristis 2mb, onda je 512 stvarno sporo...:cool:

alavuk
28-11-2006, 11:35 AM
samo da ispravim dekija , brzina u lokalu tj hub-u ti je 3x veca od kupljenog home flat rate paketa

HeatMan
26-01-2007, 03:48 AM
................................

ja sa ACPI-em ukljuchenim ni jednoj komponenti nisam mogao da diram IRQ.. morao sam da instaliram ponovo Win kao Standard PC...

klala mi se zvuchna sa grafichkom.. to je zajebano.. :)

edit: sad sam video da je ovo 6a strana.. jbg.. :)

Sasha Fishter
11-06-2007, 02:05 PM
Evo mene s problemom, sve sam tuniral, al mi mrezna vise ne radi, a prije tuniranja je normalno radila...u cemu je problem?

"Unable to browse the network

The network is not present or not started"

??? Help ljudi

lesha
11-06-2007, 04:34 PM
iskljucio si neki od servisa od kojih mrezna zavisi..

Sasha Fishter
11-06-2007, 04:56 PM
iskljucio si neki od servisa od kojih mrezna zavisi..

Skuzil sam to...al neznam koji...kad ih je brdo...sad sam nanovo formatiral hard :banghead:

lesha
11-06-2007, 05:29 PM
sledeci put uradi ghost..

Sasha Fishter
11-06-2007, 06:57 PM
sledeci put uradi ghost..

ghost?? :confused:

Dexxy
11-06-2007, 07:05 PM
Ili True Image.

lesha
11-06-2007, 07:30 PM
ghost?? :confused:

norton ghost ili acronis true image.

u pitanju je backup sistemske particije, tako da ne moras ponovo sve da instaliras, vec zavrsis posao za nekoliko minuta.

Sasha Fishter
11-06-2007, 07:38 PM
norton ghost ili acronis true image.

u pitanju je backup sistemske particije, tako da ne moras ponovo sve da instaliras, vec zavrsis posao za nekoliko minuta.

Moram neki tutorial procitati o tome...:) nekaj sam cital negde vec, al nije mi trebalo do sad :) ...thnx

Koshpa
12-03-2008, 12:04 AM
Pitanje! Koja je verzija XP Windowsa stabilnija za DAW. Sp1 ili Sp2?

lesha
12-03-2008, 12:13 AM
nijedna :D

ukoliko pazis i ne instaliras sve i svasta, onda ce ti bilo koja biti stabilna.

Inovative_kg
12-03-2008, 12:20 AM
Ja sam imao velikih problema sa SP1, odnosno sa Sonarom na WIN XP SP1, stalno mi je padao...Sa SP2 nemam tih problema:)...

Koshpa
12-03-2008, 12:24 AM
Ma ja cu morat radit reinstalaciju jednog stroja. Pa se ne mogu odluciti a ni skupiti prave savjete koje da Windowse i Koji Cubase da stavim. Stabilnost mi je najbitnija.:ups:

Inovative_kg
12-03-2008, 01:00 AM
Ma ja cu morat radit reinstalaciju jednog stroja. Pa se ne mogu odluciti a ni skupiti prave savjete koje da Windowse i Koji Cubase da stavim. Stabilnost mi je najbitnija.:ups:

Sto se stabilnosti Cubase-a tice ne mogu nista da tvrdim, ali ima ovde dosta ljudi koji ga koriste, oni ti mogu dati jako korisne savete..Javice se vec neko:)

"7"
12-03-2008, 07:06 AM
Ja imam sp2 i Cubase SX3 i nisam do sad imao problema...

DADDY Z
12-03-2008, 02:31 PM
Ja imam sp2 i Cubase SX3 i nisam do sad imao problema...
me too !

cucko
13-03-2008, 05:20 PM
I ja isto, XP sp2 i SX 3, i lepo radi sa izmenama sa ovog tread-a, mada se desava i da zaglupi, jednom u mesec-dva dana...

yanprawda
18-03-2008, 11:36 PM
probaj xp sp3 jer su u njemu vec implementirane do sad sve izdane zakrpe i hotfix-ovi. na forumima kazu da nije nesto kao brzi i blabla ali sam sebi instalirao i na "glavni" komp i na DAW i na laptop-DAW i primjecuje se razlika na bolje.u stabilnosti ali i brzini. jedino nisam uspjesno uradio "olaksavanje" uklanjanjem komponenata u softveru za to (nlite) ali cu se pozabavit ovih dana. uglavnom, zadovoljan sam i to samo "standardnim" prilagodjavanjem.

lesha
19-03-2008, 12:29 AM
sp3 jos nije zvanicno izasao, a taj sp3 sto ti pominjes nikako ne bih preporucio.

Koshpa
21-03-2008, 07:42 PM
sp3 jos nije zvanicno izasao, a taj sp3 sto ti pominjes nikako ne bih preporucio.
Je o tom sam i pricao. Taj SP3 moramo deinstalirati jer je komicno nestabilan:banghead:

yanprawda
28-03-2008, 08:41 AM
ne znam ljudi al sam jako zadovoljan a nemam neke mrcine od kompova. radim u abletonu tako da vrtim fini broj vst i vsti i zadovoljniji sam od sp2, malo ali ipak zamjetno iako mi je i on bio odlican

66musicman
29-03-2008, 10:51 AM
Je o tom sam i pricao. Taj SP3 moramo deinstalirati jer je komicno nestabilan:banghead:

Bash bih voleo da napisesh na koji nacin cesh deinstalirati SP3 a da ti sistem posle toga bude o.k.
Nemoguce je to, mora clean install a u nekim slucajevima pomaze repair.

Koshpa
31-03-2008, 01:52 AM
Bash bih voleo da napisesh na koji nacin cesh deinstalirati SP3 a da ti sistem posle toga bude o.k.
Nemoguce je to, mora clean install a u nekim slucajevima pomaze repair.

Ispricavam se, formatirao se sistemski disk.

ProJect X
14-10-2014, 08:11 PM
Hvala puno na savjetima pomoglo mi je puno :D

psionic
30-11-2014, 03:22 PM
...