View Full Version : Rhythm
presvega
15-03-2004, 12:28 AM
Za kuckanje bubnja koristim reason preko rewire opcije. On verovatno ima i jednu od najboljih ritam masina redrum. Ili kad ritam nije nesto mnogo "kompleksan" jednostavno iskucam u key editoru.Zanima me da li postoji neki softver koji moze da parira reasonu po pitanju stvaranja ritma. I jos jedno pitanje na koji nacin vi odradite ritam.
Hvala.
ANTISHA
15-03-2004, 10:20 AM
Za kuckanje bubnja koristim reason preko rewire opcije. On verovatno ima i jednu od najboljih ritam masina redrum. Ili kad ritam nije nesto mnogo "kompleksan" jednostavno iskucam u key editoru.Zanima me da li postoji neki softver koji moze da parira reasonu po pitanju stvaranja ritma. I jos jedno pitanje na koji nacin vi odradite ritam.
Hvala.
Pitanje je pomalo besmisleno i nedore?eno.Ritam ovisi o vrsti glazbe, skladbe itd. Postoje nekakvi stereotipi, ali u zadnje vrijeme se pokazalo dobitna kombinacija: nekakav loop u pozadini po potrebi izfiltriran, a preko njega isprogramiran ili jo? bolje odsviran ?ivi bubanj. Jo? ako je bubnjar i bubanj da valja, to je divota.
Dobar ti je primjer zadnji album od Tota gdje su obrade starih hitova. Svaka pjesma ima loop i preko bubnjara, samo nevalja to previ?e slu?at jer je to zapravo nedosti?an primjer jer je tu sve za 5 od svirke do produkcije, a mastering da i ne govorimo, ?to je za TOTO normalna stvar.
presvega
15-03-2004, 02:36 PM
upravu si da zavisi od muzike koju radis i da su najbolji zivi bubnjevi, usnimani. toto je ok l ali na spisku saradnika za taj album
nema manje od 20 imena.
mene zanima u kom softu bi mogo da
se odradi loop recimo kraftwerk fazonu etc.
dirty beats dirty samples
mozes u battery samo ti trebaju kvalitetni semplovi i da iskoristis humanyze tj, velocity da postavis prirodno
SandRob
15-03-2004, 06:13 PM
:shock: a johi meni da toto! doc ce mi slabo. :uhoh:
uzeli su desetak rock standarda i svih ih pokvarili svojon "perfektnon" produkcijon koja "niti smrdi niti vonja."
ANTISHA
15-03-2004, 09:50 PM
uzeli su desetak rock standarda i svih ih pokvarili svojon "perfektnon" produkcijon koja "niti smrdi niti vonja."
Evo meni je do?lo slabo, jer si mi ukaza na njihove velike nedostatke a ja sam gluh i to ne ?ujem,pa sam sad upravo taj CD zgu?va i bacija u sme?e.
Ako ima? kakvi spisak imena kalibra "ne smrde i ne vonjaju" pa da znam i to bacit, tako ?e mi ostat jedna polica slobodna za one ?ta smrdu i vonjaju i pokoju igra?kicu.
:wc:
ANTISHA
15-03-2004, 10:01 PM
upravu si da zavisi od muzike koju radis i da su najbolji zivi bubnjevi, usnimani. toto je ok l ali na spisku saradnika za taj album
nema manje od 20 imena.
mene zanima u kom softu bi mogo da
se odradi loop recimo kraftwerk fazonu etc.
dirty beats dirty samples
aaaaa, kraftwerk !!! battery je super kao alat. Na tr?i?tu je jo? nekoliko sli?nih, ali ti se najva?nije dokopat sampleova tipa TR 606-808-909 i njihovih patvorina. Ba? sam gleda po discu, imam ne?to setupa bubnja koje ne mogu definirat ?ta su, svakakve udaraljke uglavnom dosta izvitoperene, a nazivi drum kitova su za stra?it malu djecu: alkaloid,harsh,argon itd.
Da legendarne Roland ritam masine....zaboravio si 707 koja ima najbolji po meni open hihat...naravno nadji ove semplove i to u sto boljem kvalitetu...moci ces da radis pravi ELEKTRO
MilTon
17-03-2004, 08:11 AM
Sto se elektronskih Kraftwerk zvukova tice, mislim da je ovo nesto fenomenalno: NuEdge Sonic Charge MicroTonic!
Sto se elektronskih Kraftwerk zvukova tice, mislim da je ovo nesto fenomenalno: NuEdge Sonic Charge MicroTonic!
slazem se......cudo jedno!
SandRob
17-03-2004, 07:39 PM
Evo meni je do?lo slabo, jer si mi ukaza na njihove velike nedostatke a ja sam gluh i to ne ?ujem,pa sam sad upravo taj CD zgu?va i bacija u sme?e.
Ako ima? kakvi spisak imena kalibra "ne smrde i ne vonjaju" pa da znam i to bacit, tako ?e mi ostat jedna polica slobodna za one ?ta smrdu i vonjaju i pokoju igra?kicu.
:wc:
ma toto je vrhinski bend i produkcija jin je kraj svita. cijenin njihove autorske radove i ono sto su odsvirali i producirali na masu albuma drugih izvodjaca.
ali ova ploca je cista stela (ziher). uzeli su desetak vrhunskih rock i pop standarda i obradili ih. da su uzeli neke nepoznate stvari istih izvodjaca, pa ajde. sto nisu uzeli od creame strange brew ili i feel free, nego bas sunshine of your love. ko da je clapton na njon lose odsvira gitare i sad bi kao stewe luckater treba jos bolje i to u 5/4 ritmu.
sto nisu od marleya uzeli time will tell ili coming in from the cold ili real situation, nego bas could you be loved, koju je godinu dana prije obradi joe cocker.
mastovito - nema sto. :roll:
jos in samo na ploci fali yesterday :wink:
dobro je reka edo maajka: "kad se isprazni kasa bit ce 4 asa".
ANTISHA
18-03-2004, 08:40 AM
Dugo si ovo smi?lja, vidi se!
Nema smisla zagu?ivat forum ali:
-mora? se nau?it da je ne?to dobro i ?to tebi ne odgovara.
-nezna? za?to su izdali tu kompilaciju pa to dostavljam na kraju
-Stewe Luckater se nema komu dokazivat, jer je on dovoljno dokazan u vrhu.
-na plo?i ima i jazza ako nisi primjetio, Herbie Hancock
-te?ko da ?e im pofalit kese, pogledaj official site o rasporedu turneja, sviraju u miljun kombinacija , a sigurno ne rade za 127 USD po glavi.
-to ?ta ti fali yesterday pitat ?u Simon Philipsa na sajmu u Frankfurtu 02.04., ako do?e i ove godine, i ako se uspijem pribli?it.
- nisu mi najdra?i band, al sam svjestan njihove snage, to su No1. glazbenici dana?njice i mogu svirat ?ta im padne na pamet
"...we wanted an album to mark our 25 years and so Paich came up with the tribute idea. He said, Why don't we do a bunch of songs from our childhood, or by people we've worked with and who are our friends. So we did it in Simon's front room, no technicians or roadies, just five guys in a room. Simon was the engineer and the tea boy! We'd work from 12 till six every day, jam stuff and come up with different arrangements. We just had a blast and shoved it out there to see what would happen." (Steve Lukather, Guitarist - March 2003)
SandRob
18-03-2004, 09:28 AM
svakako ga pitaj zasto ni na plocu stavi yesterday, a u medjuvremenu poslusaj od britni spirs njenu verziju satisfaction. original od stonesa u poredjenju sa njenon verzijon zvuci ko demo snimak.
ANTISHA
18-03-2004, 01:28 PM
svakako ga pitaj zasto ni na plocu stavi yesterday, a u medjuvremenu poslusaj od britni spirs njenu verziju satisfaction. original od stonesa u poredjenju sa njenon verzijon zvuci ko demo snimak.
Jesi mi zapaprija!!
sad vidim koliko neznam, a ti sve zna?.
:oops: :oops:
Vidimo se doli, pa ?e? ti to meni sve natanane elaborirat uz: :beer:
SandRob
19-03-2004, 09:18 AM
znan vraga crnega.
more bit da san ja malo subjektivan, ali me boli dusa ka vidin sto su stavili na plocu.
zamisli da kogo danas obradi shine on you crazy dioamond i stavi je u 5/4 ili da money stavi u 4/4?
ti bi se prvi krsti livon rukon :wink:
ANTISHA
20-03-2004, 07:18 AM
znan vraga crnega.
more bit da san ja malo subjektivan, ali me boli dusa ka vidin sto su stavili na plocu.
zamisli da kogo danas obradi shine on you crazy dioamond i stavi je u 5/4 ili da money stavi u 4/4?
ti bi se prvi krsti livon rukon :wink:
Bila je jedna obrada shinea prije 10-ak godina i to u nekoj dance verziji, interesantan poku?aj, ali ja to gledam druga?ije na obrade. Ako ne promini? bazu ritma i jo? skupi? orginalne akorde i netaknutu melodiju, onda nisi mora ni?ta ni radit nego napisat svoju pismu.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.