View Full Version : ALESIS ION!
dlukace
05-03-2004, 01:08 AM
da li se isplati uzeti alesis ion synth u ovaj ve? postoje?i set up
1.korg ms2000
2.roland sh32
3.clavia nordrack2
review mu je dobar i pomalo zvu?i kao mnogo skuplja andromeda,ali stvarno neznam.ovu ma?inu uzima moj brat pa je u stvari tra?io moje mi?ljenje ,a ja sad ?elim ipak znati mi?ljenje ve?ine ovdje na forumu jer vjerujem u va? sud...hvala!
lepo izgleda ali koliko je potreban ne znam...mislim da ce sa neki vst-ima naci i bolje resenje od ovoga (moje misljenje)
bas pre desetak minuta sam zavrsio dugacak test istog sinta te mogu da kazem da je fenomenalan...sad koliko ti je potreban to je vec diskutabilno...bolje skupi pare i uzmi neki analogni sint (Juno 106)
dlukace
05-03-2004, 08:28 PM
pure-ti si mi sad najmjerodavniji ba? zbog tog reviewa-za?to ti je sint fenomenalan? ?to ga ?ini posebnim,za?to mi umjesto njega spominje? juno 106? juno je ve? stari i nestabilan sint kojem je svaki drugi chorus ?umovit i nema dijelova za njega...ti sintevi su nekad bili dobri-danas nisu jer su se istro?ili-te?ko je na?i juno u dobrom stanju.ali kakav ion ima sound? :)
pure-ti si mi sad najmjerodavniji ba? zbog tog reviewa-za?to ti je sint fenomenalan? ?to ga ?ini posebnim,za?to mi umjesto njega spominje? juno 106? juno je ve? stari i nestabilan sint kojem je svaki drugi chorus ?umovit i nema dijelova za njega...ti sintevi su nekad bili dobri-danas nisu jer su se istro?ili-te?ko je na?i juno u dobrom stanju.ali kakav ion ima sound? :)
Juno sam predlozio vise onako ako hoces analogni sint.
Sto se tice Ion-a:
Prva stvar koja me je odusevila su filteri, posto nema standardne lp/hp/bp vec sve te ali kao emulacije razlicitih sintova. Primer: Oberheim Lowpass, Oberheim Highpass, JP Lowpass, itd... kao i neke ezotericne filtere (Phase Warp). Oscilatora ima 3 a vec spominjanih filtera ima dva. Ono po cemu se razlikuje od ostalih sintova je modulation matrix (citaj: spajanje svega sa svacim) koji je dosta redak kod sadasnjih hardverskih sintova. Sint poseduje i external input te ga mozes koristiti kao vocoder/fx procesor ali to nazalost nisam stigao probam. Sint je multitimbralan i ima 8 glasova.
Jedinu zamerku koju imam je interfejs koji je u pocetku malo zbunjujuc ali dovoljno je sat-dva da se vec naviknes na njega (ja sam malo razmazen posto sam navikao na Norda gde su sve kontroli pred tobom i nema prckanja po menijima ;) ).
Ako imas neka pitanja, reci :idea:
dlukace
06-03-2004, 12:12 AM
imam par pitanja
1.da li je zvuk iona ?e??i od norda (tu mislim na distorziju ako je ima ili ?ak bez efekata-?isti zvuk oscilatora)
2.kakve su mu udaraljke?
3.ima li sequencer-barem ne?to nalik motion sequenceru na ms2000?
4.da li mo?da zna? neki software sint koji pribli?no ima sli?an zvuk ovome?
5.koji tip zvukova najbolje radi-npr-padove ili baseve,leadove...?
eto malo sam te bombardirao pitanjima,ali ?ta ?e? kad moram...
imam par pitanja
1.da li je zvuk iona ?e??i od norda (tu mislim na distorziju ako je ima ili ?ak bez efekata-?isti zvuk oscilatora)
2.kakve su mu udaraljke?
3.ima li sequencer-barem ne?to nalik motion sequenceru na ms2000?
4.da li mo?da zna? neki software sint koji pribli?no ima sli?an zvuk ovome?
5.koji tip zvukova najbolje radi-npr-padove ili baseve,leadove...?
eto malo sam te bombardirao pitanjima,ali ?ta ?e? kad moram...
1. Uffff, nisam ga bas poredio sa Nordom (posto nisam ni slusao na svojim monitorima/zvucnicima vec na nekom ozvucenju). Cini mi se da ipak ima malo tvrdji/jaci zvuk (pogotovu u nizim frekvencijama ali to vec moze da bude do tog ozvucenja :? ).
2. Posto u Nord Leadu 3 nema one opcije za udaraljke (kao u dvojci) ne mogu da ti ih uporedim ali ovako mi zvuce odlicno same po sebi (mada to i nije toliko bitno pored onolikih semplera/ritam masina za VST).
3. Nazalost, ne. Imam jedno pitanje za tebe oko toga, da li MS2000 ima najobicniji 16-step sekvencer tj. da mu ja izaberem note i da ih on svira.
4. LinPlug/Rob Papen Albino mi na prvi pogled/slusanje najvise lici (kako po zvuku tako i po funkcionalnosti)
5. Koliko sam cuo baseve/leadove radi fantasticno, a padove uglavnom proizvodi one "mocne" (koji zauzimaju sve od 20Kz do 20 KHz) ;)
EDIT:
Moja greska - izgleda da Ion ima step sekvencer sudeci po njegovom mladjem bratu Micronu. Uostalom, siguran sam da ima sekvencer za ritam.
dlukace
06-03-2004, 03:12 PM
ne izabire? mu note nego je to rije?eno s pitch-om(kao kod nekih starih analognih sequencera).motion sequencer usko je vezan ustvari s kreacijom zvuka-odnosno on pridonosi da zvuk bude "?ivlji" i dinami?niji.do 3 sequence mogu ubacit u patch(npr. na 1 je pitch,na 2 je cutoff,a na tre?oj resonance).prilikom snimanja uklju?ujem arpeggiator kojem s tempo funkcijom odre?ujem brzinu.malo i meni fale te note jer s pitchem je to malo te?e i mukotrpnije,ali ?ta ?e?...sequencer je ina?e mo?da i najja?i dio sinta jel stvarno je odli?an,samo ?to su neke stvari malo druga?ije poslo?ili.
jasno mi je to...znaci na stepovima odaberes koju ce notu svirati u odnosu na pritisnutu notu (recimo imam 4 stepa: 0, 12, 0, 12)...to znaci da ce svirati C, visoko C, C i ponovo visoko C?
dlukace
07-03-2004, 12:03 AM
...imam 4 stepa a na svakom stepu pitch ima raspon od -24 do +24 ?to zna?i da je tvoj primjer to?an.zna?i u odnosu na note,pitch ima raspon 2 oktave i to je sva mudrost.
usput,jesi li na neuronu probao napraviti koji hoover i vox sound?
usput,jesi li na neuronu probao napraviti koji hoover i vox sound?
pa moze da se dobije, sve zavisi od originalnog sempla koji mu ubacim...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.