View Full Version : Nuendo 2-pitanjce
Nuendo 2.101 je odli?an(ili cubase 2) ali ima par sitnica koje mi
zadaju bol.
Jedna je da u Mixeru nema "Master channel" ve? se on zove "Out Channel"!??
Drugo u tom Out Channel (ili Master)nemogu nikako da stavim MONO kao u dobrom starom SX (ili Nuendu) lijepo stisne? dva kru?i?a i evo mono.
Dajte me prosvjetite da shvatim da je u meni problem.Hvala! :oops: :oops:
Problem je u Nuendu...to je jedan od najvecih propusta u njemu ali uskoro ga trebaju ispraviti...evo kako napraviti isto to putem stapa i kanapa:
Q: Whatever happened to the "Mono" switch ?
A: Sorry, there is no mono switch (as it doesn't match our "surround channel philosophy"). A solution would be to create a mono group which goes into your stereo out and route your audio track to that mono group or even easier: Simply click and hold the right mouse button on the output channel balance panner, choose e.g. dual panner mode, release the right mouse button and listen in mono. Then change back to the stereo balance panner using the same procedure for stereo playback again. We're aware of this issue and planning some more elegant solution for the future.
SandRob
12-02-2004, 11:58 AM
kamo srice da je to "jedan od najvecih propusta" :wink:
to je "malo dite" u odnosu na drum editor radi kojega cu zavrsit na psihijatriju.
medjutim, mene jos nisto zanima.
kako na stereo kanalu smanjit ili pojacat samo jedan od kanala (livi ili desni)?
Digital Cave
12-02-2004, 12:16 PM
Panorama u levo ili desno :wink:
SandRob
12-02-2004, 01:04 PM
kako panorama u stereo kanalu? treba bi bit balans. ali opet to nije to.
recimo, imas stereo loop i na livemu kanalu je hi-hat, a na desnemu tambourine. e, sad hoces stisat samo tambourine, ali da ostane u prostoru na istemu mistu?
SandRob
12-02-2004, 01:06 PM
:idea: u, jebate. sad san se siti :idea:
moze se insertirat na kanal "tools one" i sa njime to napravit... hm, ipak, zar nije cudno da se to ne moze napravit na neki "normalniji nacin"... ili mozda moze?!
recimo, imas stereo loop i na livemu kanalu je hi-hat, a na desnemu tambourine. e, sad hoces stisat samo tambourine, ali da ostane u prostoru na istemu mistu?
A jesi li probao da desnim klikom na panoramu izaberes onaj dual balance panner ili kako se vec zove?
SandRob
12-02-2004, 05:29 PM
A jesi li probao da desnim klikom na panoramu izaberes onaj dual balance panner ili kako se vec zove?
ma, jesan, ali ovo nema veze s panoramon. jer sve treba ostat u prostoru di je, samo jedan kanal treba pojacat, a drugi stisat.
u cubaseu vst32 su bila 2 fejdera po kanalu, i sa shifton ih se moglo neovisno podizat i spustat. to nuendo nema.
ma, jesan, ali ovo nema veze s panoramon. jer sve treba ostat u prostoru di je, samo jedan kanal treba pojacat, a drugi stisat.
u cubaseu vst32 su bila 2 fejdera po kanalu, i sa shifton ih se moglo neovisno podizat i spustat. to nuendo nema.
Trenutno nisam na Nuendo particiji ali probaj ovo sto sam rekao...trebale bi tri opcije da budu...jedna bi trebala da ti pretvori onaj panner u dva nezavisna koji sluze za pojacavanje kanala.
SandRob
12-02-2004, 06:58 PM
Trenutno nisam na Nuendo particiji ali probaj ovo sto sam rekao...trebale bi tri opcije da budu...jedna bi trebala da ti pretvori onaj panner u dva nezavisna koji sluze za pojacavanje kanala.
ma znan ja sto govoris. jedan je standardni balans, drugi je panorama za svaki kanal posebno, a treci je kombinacija to dvoje i sve tri kombinacije sluze za pomicanje livo-desno.
SandRob
13-02-2004, 11:16 AM
:oops: jebate, sto san glup :oops:
imate pravo obojica, ja san jednom skuzi da to nemoze i onda svaki put kad tako nesto moran napravit otvaran "panorame", a u stvari treba ostat na balanasu (samo ime kaze "balans") i micat ga livo/desno.
ja san, u biti sva tri setinga shvaca ko "panorame", a ne ko "balans" i nisan pazljivo slusa :oops:
dodatno me zbunilo to sto peakmetri ne pokazazuju ono sto izlazi iz kanala. bez obzira koliko se panorama pokrece, oni uvik pokazuju isto. tako se dogadja da peakmetar na masteru pokazuje jedno, a onaj na kanalu (on jebe stvar) nesto skroz drugo. :?
SandRob
13-02-2004, 12:34 PM
:oops:
dvuckovic
14-02-2004, 11:01 AM
Znas sto mi je najsmjesnije?Sto u TVOM Pulsar projektu ima mono dugme po masteru. Sto se mucis? Ili je sport u pitanju? :)
SandRob
14-02-2004, 12:03 PM
Znas sto mi je najsmjesnije?Sto u TVOM Pulsar projektu ima mono dugme po masteru. Sto se mucis? Ili je sport u pitanju? :)
meni kazes??
ma neman ja taj problem. osin tega, ja iman mono butun na hardweskemu mixeru na 54cm zracne linije od moga livega ramena ;)
Hvala svima na savijetu sad i ja ku?im stvar :?: Ima i jedna bezbolnija varijanta otvori? u out kanalu ME -PhaseSchope plug i imas mono.
Moj mixer neme mono dugme pa zato to i fali jer u svim verzijama prija?njim je bio onaj krasan kru?i?.
Sad vidim da je Cubase 2.01 ipak za nijansu bolji od Nuenda 2.1.
Prvo onaj njegov "ru?an"izgled ipak je bar za mene bolji jer je svijetliji pa bolje vidi? neke opcije pa i slova a kanali su blago nijansirani . :idea:
Drugo neki pluginovi mi u Nuendu stvaraju problem pri startu(izbrisao ih)
a u Cub. mi sve fino radi i kod zatvaranja Nuendo malo razmi?lja a Cub
zatvara sve glatko.
Evo to su moja iskustva mo?da i grije?im.Pozdrav svima!
Drugo neki pluginovi mi u Nuendu stvaraju problem pri startu(izbrisao ih)
a u Cub. mi sve fino radi i kod zatvaranja Nuendo malo razmi?lja a Cub
zatvara sve glatko.
Evo to su moja iskustva mo?da i grije?im.Pozdrav svima!
Gresis, Cubase je baziran na istom enginu kao i Nuendo samim tim sve je identicno...pluginovi su zezali u starijim verzijama Nuenda (2.0) kao i u onim koje su lose krekovane...
Digital Cave
19-02-2004, 02:16 PM
Sandro, za hardverski mono taster :beer: :wave:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.