PDA

View Full Version : REWIRE

Ad Fines
20-12-2003, 01:07 AM
KAKO DA KORISTIM GIGA STUDIO U NUENDU PREKO REWIRE OPCIJE?

puRe
20-12-2003, 08:30 AM
Nazalost, Giga studio nema podrsku za rewire tako da jedino moze preko njegovog GSIF protokola koji ne podrzavaju sve karte.

Ad Fines
20-12-2003, 06:51 PM
Dal postoji neka druga opcija da gigu koristim u nuendu. Mislim na mixer. Znaci da ne moram stalno prebacivat cas u giga studio cas u nuendo.

Ad Fines
20-12-2003, 08:43 PM
Kako to postaviti u Cubase-u SX 2.01? ReWire kako je opisano u helpu se ne nalazi kod "device" prozora. To slazem jednom svom prijatelju a i sam sam zaboravio dal sam ja tako radio, jer vec dugo ne koristim GS.

puRe
20-12-2003, 10:18 PM
Kako to postaviti u Cubase-u SX 2.01

Kao sto rekoh, treba ti kartica koja podrzava GSIF (prva koja mi pada na pamet je Luna 2 u kojoj veoma lako mozes da rutujes Gigu u Cubase)...

Uostalom, sacekaj da ti kazu nesto vise ovi koji su iskusniji sa Gigastudijom (sandro?)

Ad Fines
20-12-2003, 10:24 PM
Ja sam na jednom dijelu foruma spomenuo karticu koju sam jeftino dobio. Tu istu sam prodao tom kolegi a ona ima podrsku za GSIF. Marc 8 Midi joj je ime. Nije mi trebala pa sam je rjesio. Njemu to sve radi. Znaci i Cubase i GS al bi on htio da redi kroz ReWire tako da mu u Cubaseovom mixeru ima i GS.

puRe
20-12-2003, 10:35 PM
Ja sam na jednom dijelu foruma spomenuo karticu koju sam jeftino dobio. Tu istu sam prodao tom kolegi a ona ima podrsku za GSIF. Marc 8 Midi joj je ime. Nije mi trebala pa sam je rjesio. Njemu to sve radi. Znaci i Cubase i GS al bi on htio da redi kroz ReWire tako da mu u Cubaseovom mixeru ima i GS.

Nikako posto Gigastudio nema podrsku za Rewire...jedina kartica kojom moze to da dobije (Gigastudio kao kanal u Cubase mixeru) je sa Creamware Lunom (ili bilo kojom drugom kartom sa Scope platformom).

Ad Fines
20-12-2003, 10:39 PM
Pa to mi nije palo na pamet. A i pomislio sam da nema al kao sto rekoh nisam ga pokrenuo dok me nije zvao da mu slozim komp pa da malo svirucka.
Hvala ti

SandRob
21-12-2003, 08:36 AM
i ja mislin da sve kartice imaju gsif, a giga studio ima svoj mixer, efekte, buseve... sa kojima san ja nesto malo radi, ali nisan bas bi odusevljen koncepcijon, kvaliteton i izboron efekata. ko sto je purator reka, po meni je za gigu creamwareova scope fusion platforma najoptimalnija kombinacija.

Ad Fines
21-12-2003, 11:27 PM
Ma da razumije se,al jedino je frka sto mi se kolega tesko rastaje od love pa mu je CW puno. Ma on je prica za sebe. Ja sam u pocetcima radio sa GS i VST32 pomocu (sad se ne mogu sjetiti) nekog Terrateca i Audigy-a+KX al sad se sjecam da ReWire nije prikazivalo u Cubaseovim opcijama. Ma da budam iskren bio sam sretan sto mi i tako radi kako je radilo. Kasnije sam zamjenio sve osim monitora i kupio puno bolje stvari koje sam do danas lijepo prosirio. Meni je jako zao sto mu nase suze nece pomoci,kad GS nema ReWire opciju onda je nema i tu je prici kraj.
Hvala vam svima jer sam bio skoro sve zaboravio po pitanju GS-a.

Digital Cave
24-12-2003, 09:41 AM
Giga Studio ne podr?ava Rewire, a imaju?i u vidu da ih je Tascam kupio pre godinu dana i nije jo? izbacio novu verziju :banghead: , verovatno ne?e ni imati.
Ako tvoj prijatelj ima ambicije da preko Rewire programira arpe?o ili sli?ene kerefeke iz sekvencera u GS-u to ne?e mo?i. Ali GS i nije predvi?en za sinteti?ke instrumente, ve? kao mamutski sempler sa drugom namenom.
Ako je problem u produkciji instrumenata (u slu?aju da sama kartica nema vi?e I/O, dakle obi?na stereo) stvar je jednostavna. Sve se lepo sekvencira na vi?e kanala u SC/Logic/Sonar-u, a onda pomo?u funkcija Audio cepture u GS-u sve to lepo pretvori u audio (wav), ponovo postavi u aran?man, mutiraju se GS MIDI kanali i dalje zna?... Naravno ovo ne radi u Realtime-u, ali sam GS ima dovoljno efekata za filing dok se sekvencira. Osim toga Capture mo?e da bude 24-bitni ?ak i kada se koristi 16-bitna kartica.
?to se GSIF drajvera ti?e - ne podr?avaju ga sve kartice :cry: . Ima i onih koje rade sa GS-om ali samo pod Windows 98/Me (sa MME drajverima). GSIF su potrebni da bi GS bio funkcionalan sa manjom latencijom i vi?e izlaza (dakle da bi bila operativna puna arhitektura samog programa), ali ?e solidno raditi stereo i sa obi?nim SB.

Ad Fines
27-12-2003, 09:49 PM
?to se GSIF drajvera ti?e - ne podr?avaju ga sve kartice :cry: . Ima i onih koje rade sa GS-om ali samo pod Windows 98/Me (sa MME drajverima). GSIF su potrebni da bi GS bio funkcionalan sa manjom latencijom i vi?e izlaza (dakle da bi bila operativna puna arhitektura samog programa), ali ?e solidno raditi stereo i sa obi?nim SB.

Za ovo si u pravu. To znam jer Terratec DMxX fire 1024 nema GSIF a sa DirectSound-om vozi bez problema GSampler a jednako dobro i GStudio,al jedino sto tad u GStudiu imas samo dva izlaza na kojima su u isto vrijeme i efekti koje dodajes.Tako da na jedan kanal dodas Reverb ima ga svaki. A vidis ti tog sranja,jebote,otkupe licencu i sjebu (nisu ga sjebali al ga ne usavrsavaju) meni vrlo drag sampler. Njima iz protesta idem instalirat GS na komp. Nek se nose k vragu,pa to mi je bio medju prvim soft samplerima.......uff al sam nabrijan zbog toga.......

SandRob
28-12-2003, 04:56 PM
vozi bez problema GSampler :shock: radi li neki gsampler sa xp-om? :?

Ad Fines
28-12-2003, 10:43 PM
Ako sam te razumio to je bila"kajla". Pa naravno da ne radi. Prica se odnosila na moje pocetke na platformi ME sa Terratecom i Audigyem.
U tom slucaju je radilo bez problema.