PDA

View Full Version : kontakt i nuendo

SandRob
27-11-2003, 03:03 PM
ima li neka verzija kontakta koja normalno radi u nuendu?

dvuckovic
30-11-2003, 02:53 PM
Sto ti je tacno problem? Zasto odbija saradnju? Meni radi(mada ga uglavnom koristim samo za sample playback) bez problema. Koja verzija? nemam pojma :wink:

SandRob
30-11-2003, 03:07 PM
pa, u ovoj zadnjoj veziji mi ne radi browser. pogleda san onaj filter i u njemu je sve ok. cak, ako namistin da mi se u browseru vide "unknown" fileovi, to radi. dakle, vidin normano sve ono sto kontakt nemoze ucitat a njegove, zvukove, halionove, gigu, wavove... ne vidim.
onda san skuzi da su u ovoj novoj verziji ubacili nesto slicno ko u giga studiu. odredis folder u kojemu su zvukovi i "refreshash". taj proces uredno prodje, ali kontakt ne nadje niti jedan zvuk. pomisli san da nije zbog toga sto su zvukovi u subfolderima, ali nije. jednastavno ta funkcija ne radi. preko "open" funkcije mogu normano ucitat zvuk, ali to je neprakticno.

u verziji ispred, koja mi je u vst32 radila normalno, mi se iz cista mira pojavi nekakav neartikulirani konstatni zvuk iz jednog od outputova. nesto poput bruma. onda moram taj kanal mutirat i zvuk usmjerit na neki drugi izlaz.

puRe
30-11-2003, 03:58 PM
u verziji ispred, koja mi je u vst32 radila normalno, mi se iz cista mira pojavi nekakav neartikulirani konstatni zvuk iz jednog od outputova. nesto poput bruma. onda moram taj kanal mutirat i zvuk usmjerit na neki drugi izlaz.

Da to se i meni desava...doduse, nisam probao ovaj poslednji Kontakt 1.5 :?

Pedja
30-11-2003, 08:38 PM
.... mi se iz cista mira pojavi nekakav neartikulirani konstatni zvuk iz jednog od outputova. nesto poput bruma.
Kad pominjes neartikuliran zvuk meni se ovako nesto javljalo kad ukljucim Culture, nesto kao neartikulirano brujanje, zujanje i pistanje, ali sam na kraju dosao do zakljucka da mi je to zbog KX drajvera.

dvuckovic
01-12-2003, 09:50 AM
Ne, culture pravi sranje zbog verzije VSTi hosta. Udjes na plug-in information, nadjes Culture i chekiras mu "old host behaviour". Onda radi.

dvuckovic
01-12-2003, 09:52 AM
Sandro, malo sam se raspitao i saznao da na Hvaru ima jedna baba koja dobro skida uroke i madjije sa kompjutera. Idi kod nje. :wink:

SandRob
01-12-2003, 10:05 AM
Sandro, malo sam se raspitao i saznao da na Hvaru ima jedna baba koja dobro skida uroke i madjije sa kompjutera. Idi kod nje. :wink:
ovo mi se i dogadja otkad sam sam bio kod nje :oops:

idekius
01-12-2003, 12:50 PM

Pa to je pravi posao! Ustvari kada bolje razmislim moj buduci poziv!
He, he! Veliki Idekius Creamwareus skida zle cini crnu magiju! :D

He,he,hi! Isterujem zlo i uterujem dobro :twisted:

Pedja
01-12-2003, 12:53 PM

Pa to je pravi posao! Ustvari kada bolje razmislim moj buduci poziv!
He, he! Veliki Idekius Creamwareus skida zle cini crnu magiju! :D

:lol: :lol: :lol:

Boskovic
01-12-2003, 02:55 PM

:lol: :lol: :lol:

Pedja
01-12-2003, 11:19 PM
Ne, culture pravi sranje zbog verzije VSTi hosta. Udjes na plug-in information, nadjes Culture i chekiras mu "old host behaviour". Onda radi.
TO JE TO :wink: Napokon..... Sad radi....
Na starom sistemu sa VST32 mi je radilo. U medjuvremenu sam stavio XP instalirao KX drajvere i Cubase SX i onda je pocelo da zeza. Kad sam sklonio KX drajvere i namestio one od LIVE-a zujanje je prestalo ali je takodje prestalo i sve ostalo :? :) . Da ne gnjavim mnogo :roll: ......
Hvala za pomoc! Sad radi sve kako treba :wink:

SandRob
02-12-2003, 07:55 AM
a ja san sinoc skinu najnoviji kontakt update i opet ista stvar.
browser prazan, a quicksearch volume scan ne nalazi zvukove :(

mislin da cu ga svejedno ostavit i ucitavat zvukove preko load :?

SandRob
08-12-2003, 12:59 PM

Da to se i meni desava...doduse, nisam probao ovaj poslednji Kontakt 1.5 :?

ako vam se sa v1.5.x.x dogadja sto i meni, evo rjesenja za v1.2.x.x.

dakle, nije u pitanju nikakav bug nego (ne)kompaktibilnost, jer je v1.2.x.x je napravljen po "starom" vst standardu.

fix: nuendo/devices/plug-in informations/vst plugi-in... u stupcu old host behavior za kontakt treba kliknut na slovo R da se ispred njega pojavi kvacica.
finito - in?oj :)

IK
09-12-2003, 10:36 PM
Postovanje!
Prvi puta se javljam na forum ( u biti jucer sam dobio adresu od sajta). Zanima me sto se desava projektima sa Cubase SX 1.561 u kojima se nalazio ucitan Kontakt kada ih otvorim u SX 2.01. Naime, dolazi do neke meni neobjasnjive buke i ubrzo do preopterecenja procesora.
Kako mi je gotovo uvijek potrebna automatizacija odredjenih knobova na sampleru (Filter cut off...), morao sam preci na Halion ciji mi filter niti upola ne zvuci dobro kao one divote iz Kontakta. Jednostavno nisam uspio na Kontaktu izvesti nikakvu automatizaciju (v 1.2). Da li je to uopce moguce? Sandro?

SandRob
09-12-2003, 10:58 PM
dakle, fix za "buku" je:
nuendo(ili sx)/devices/plug-in informations/vst plugi-in... u stupcu old host behavior za kontakt treba kliknut na slovo R da se ispred njega pojavi kvacica.
ali najbolje da nabavis verziju 1.5 i ako ti radi, da koristis nju.

btw: mene kontakt izludjuje. u 1.5 mi ne radi browser i sad bi se vrati u 1.2, ali nece da mi cita nijednu stvar koju san u medjuvremenu napravi na 1.5.
naime, misli san da cu zvukove ucitavat preko "load", ali san u medjuvremenu skuzi da tu mogu ucitat samo kontaktove zvukove.
sad se mislim bili instalira i halion ili da popisen multy postavke napravljene u 1.5, instaliran ponovo 1.2 i manualno ucitam zvukove :?

bas mi je komplicirana situacija :evil:

nema do pulsarovog stsxxx i njegovog pool-a. napunis ga i nema verzije koja nece procitat zvukove. mozes upgradeat i downgradeat koliko te volja, prg. change sve lipo poslozi. :)

Eon
10-12-2003, 12:24 AM
nema do pulsarovog stsxxx i njegovog pool-a. napunis ga i nema verzije koja nece procitat zvukove. mozes upgradeat i downgradeat koliko te volja, prg. change sve lipo poslozi. :)

Pulsar je pulsar :lol: