View Full Version : A da probam protiv nauke?
Evo ovako........Ja vama svima puno vjerujem i cijenim to ?to se mo?ete spustiti na razinu nas pocetnika i objasniti nam neke stvari......drago mi je ?to ovaj forum postoji........Rekli ste da je Wavelab editor, a Cubase sekvencer.......Wavelab sam usvojio u totalu.Cubase sam nabavio + tutorial pa ?u polako.......ali je puno komplexniji i za*******...........Recite mi proces snimanja, editiranja, remixiranja, zavr?avanja...(upozorenje:za sada me ne zanimaju ama ba? nikakvi semplovi, midiji, ve? ?isto snimanje audia)...Po mom mi se ?ini da ide ovako: snimi? sve u Cubase-u......slo?i? sve po kanalima i to prebaci? u Wavelab. U wavelabu radi? zvuk(Eq, VSTove, glasnocu, panorame itd. itd..).....ali gdje u Wavelabu.......Jel to mo?da audio monta?a?.......E onda se ja pitam: Za?to bi prvo snimao u Cubase-u koji je(zasada) pun k.... kompliciran, ako to mogu odmah snimiti u wavelabu, odrezati, obraditi, spojiti, montirati i zavr?iti......da li tako gubim na zvuku ili je u necemu drugome problem?......jo? jednom napominjem: semplovi i elektronicki instrumenti me (zasad) ne zanimaju.........................Bio bih jako zahvalan kada bi mi netko opisao proces snimanja.....editiranja....masteriranja.....koji program.......naj?turije i jednostavnije ?to mo?ete.....u par rijeci........................mo?da se samo bojim Cubase-a.......a mo?da mi on zapravo ni ne treba? Razuvjerite me i uvjerite..........
Znate i sami kol'ko je lijepo kad upali? Wavelab a ono sve ?areno i veselo....a onda nabavi? jo? noviju verziju koja je jo? ?arenija....ma milina.
Pedja
20-11-2003, 02:57 PM
Koliko tek sarenila ima u Cubase-u i Nuendu :D Probaj neki od demo songova za Cubase. Trebalo bi da ti bude jasnije :wink:
SandRob
20-11-2003, 04:07 PM
Wavelab sam usvojio u totalu :shock: jebate, ja radin u njemu 6-7 godina, a znan 20% opcija.
booooogami si napredan 8)
U wavelabu radi? zvuk(Eq, VSTove, glasnocu, panorame itd. itd..).....ali gdje u Wavelabu.......Jel to mo?da audio monta?a? nas pitas, a ti si ga usvoji u totalu :shock: :?: :wink:
btw: uhvati se sx-a ili nuenda :wink:
ma jebate....nije u totalu, al taman onolko kolko mi treba...A i pitam vas jer ja ne znam ni 20% (al znam kolko mi treba) pa bi neko ko zna i 20% bio puno od pomo?i........al ko zna.......mo?da ja wavelab i znam vi?e od 20% pa zato ne znam ni?t drugo.............................
Objasnite mi ko djetetu od 7g.....................
Pade me dileme, ne mogu da spavam!!!! :cry: :cry: :cry:
SandRob
20-11-2003, 06:15 PM
ti reci tocno sto zelis napravit i mi cemo ti sugerirat kako?
audi montaza je mocna stvar (ustvari bila je mocna do pojave sx-a), ali je sigurno kompliciranija za radit od sx-a ili nuenda, a daje puno manje mogucnosti.
kako ti uopce mislis snimat u wavelab i to sve sinkronizirat? mislis li snimat vise kanala odjednom?
pretpostavljan da?!
olaksaj sebi zivot i uhvati se nuenda ili sx-a!!
trebat ce ti vrimena da naucis, ali u wavelabu ces samo zablesit, a neces nista napravit!
Ad Fines
20-11-2003, 09:59 PM
Sta ce ti Wave lab ako jos nisi nista naprvio u Cubaseu/Nuendu. Svladaj uz nas ovo pa onda pitaj kako se u Wavelabu........
Razumijes? Ne trci prema cilju dok jos sudija nije oglasio pocetak utrke. Wavelab?????? Ma kad dobro odradis u Cubaseu/Nuendu tad ti Wavelab i netreba.Mozda i treba al tako se kaze.
Pa gje me nadje?
Predpostavljam da imate pravo........Zapravo------------ja sam samo probao neki demo od cubase-a("cubase VST") i sku?io sam da ima sve isto ko i wavelab, samo ?to je wavelab jednostavniji......sve crta? i pi?i?.............polako ?u ja.................a ljudi nemojte ?ta zamjerit............zna? kad te ne?t pati pa nemo? spavat.... :roll:
Predpostavljam da imate pravo........Zapravo------------ja sam samo probao neki demo od cubase-a("cubase VST") i sku?io sam da ima sve isto ko i wavelab, samo ?to je wavelab jednostavniji......sve crta? i pi?i?.............polako ?u ja.................a ljudi nemojte ?ta zamjerit............zna? kad te ne?t pati pa nemo? spavat.... :roll:
Samo da napomenem da je Cubase VST mnogo tezi za koriscenje (pogotovu za pocetnike) tako da ti preporucujem da probas Cubase SX 2 koji je aktuelna verzija.
Gdje se mo?e nabavit.....skinut?
SandRob
21-11-2003, 09:53 AM
Samo da napomenem da je Cubase VST mnogo tezi za koriscenje (pogotovu za pocetnike) tako da ti preporucujem da probas Cubase SX 2 koji je aktuelna verzija.
sto vise prckam po nuendu, to sve vise nalazin nedostataka u odnosu na vst.
istina, audio su unapredili maximalno, ali midi... midi su sjebali toootalno. sva srica da, nakon zadnjega updatea pouzdano radi, ali komfordnost mu je, u odnosu na vst, 0 (nula).
jos uvik nemogu prizalit sto steinberg nije nastavi razvijat vst :cry:
istina, audio su unapredili maximalno, ali midi... midi su sjebali toootalno. sva srica da, nakon zadnjega updatea pouzdano radi, ali komfordnost mu je, u odnosu na vst, 0 (nula).
To jedino ti mislis :P
SandRob
21-11-2003, 10:58 AM
:shock: cekaj, cekaj, puratoru dragi!
kad san ja "jedini koji to misli" (a to mislin i govorin od pocetka), zasto su onda u zadnjim updateima nuenda i sx-a ipak vratili mnoge stvari iz vst-a?!
baci oko po forumu, pa ces nac di san nabraja stvari koje falu ili dobro ne rade u sx-u i nuendu i vidit ces da je dosta toga sad vraceno - nesto skroz - 1/1 8) , a nesto (nazalost) djelomicno. :(
kad u slijedecim updateima srede kursore, markere, editore, transport, navigaciju... podsjetit cu te na ovi post, pa ces vidit da san bi u pravu. :wink:
btw: zao mi je sto nemozemo zajedno sest za konpjuter, da ti demonstriran sve o cemu govorin. ovako nebi nikad nabroji, jer je stvarno toga puno :?
To jedino ti mislis :P
i ja 8)
Ma ljudi salio sam se...preozbiljno si me shvatio Sandro :)
Samo jos uvek mislim da je SX mnogo laksi za ucenje od VST-a zato sto sam bio u takvoj situaciji pa sam neko vreme koristio VST ali pola stvari nisam kapirao :oops: da bi na kraju poceo Cakewalk/Sonar da koristim :oops: :oops: :oops: (sve dok SX nije izasao)
A vidi me sad...Nuendo/SX Overlord!!! :wink:
(salim se naravno za ovo poslednje)
SandRob
21-11-2003, 01:31 PM
sx/nuendo su bez sumnje napredniji programi, ali u nekim, ne bas tako nevaznim stvarima, jos uvik iritantno kaskaju za vst-om. :wink:
Boskovic
21-11-2003, 02:35 PM
Ja sam prvo poceo sa VSTom pa onda batalio i pokushao sa Sonarom 2, da bi onda svjesno ostavio sve postrani i bacio se na Reason. Kad sam njega skontao kako treba i usput pokupio neka druga znanja vezana za produkciju i zvuk, onda sam krenuo nanovo sa Cubase-om SX a kasnije i sa Logicom (njega fakultativno :) )
Ali poshto sandro toliko istice prednosti VST-a u midiju moracu da iscupam taj disk iz nekog zapecka i da se malo pozabavim i njime
VST je puno komplikovaniji i izgledom strasniji od SX-a i Nuenda..
Secam se kad sam ga prvi put upalio pa srce mi od straha zamalo puklo...SX je igracka po komplikovanosti(ne kazem da je lagan)...
VST je sa midijem najjaci i verujem da ce Steinberg uskoro to uvideti i vratiti se na razvijanje ovog projekta
Dobro je.......razbijate mi predrasude........taj sx ?u si nabavit jer volim te mo?ne igrackice.....Shvatio sam da ?u u Audio Monta?i wavelaba izgubit dosta vremena, da li i ne?to drugo osim vremena?.....U nekim forumima sam vidio sx za skinut, ali ne?to ne radi....
Sandrob ima 1000 puta pravo.Evo samo jedan faling ."MID device menanger"otvori gm i idi na piano i gle sto je ovo piano koji bi trebao biti 1 on je pod nulom (o).U VST-u to nema sve je ok,piano 1=je piano 1.Da ne govorim o hrpi bagova i sme?a neto?nosti jednom rije?ju sranja.VST je za sad zakon ali njegove tipke me izlu?uju to mu je za mene jedina ve?a mana za?to radim na SX1.02(naj stabilniji)
Nego Sandro ajd mi ?apni za Kontakt 1.5 gdje da ga ......!Hvala
SandRob
22-11-2003, 07:35 PM
Sandrob ima 1000 puta pravo.Evo samo jedan faling ."MID device menanger"otvori gm i idi na piano i gle sto je ovo piano koji bi trebao biti 1 on je pod nulom (o).U VST-u to nema sve je ok,piano 1=je piano 1.Da ne govorim o hrpi bagova i sme?a neto?nosti jednom rije?ju sranja.VST je za sad zakon ali njegove tipke me izlu?uju to mu je za mene jedina ve?a mana za?to radim na SX1.02(naj stabilniji)
Nego Sandro ajd mi ?apni za Kontakt 1.5 gdje da ga ......!Hvala
programa u banci ima 128 u oba slucaja. u vst32 mozes namistit hoces od 0-127 ili od 1-128!
u nuendu je od 1-128 po defaultu, a neznan moze li se prominit.
za kontakt cu ti sapnut privatno :)
Boskovic
23-11-2003, 02:33 PM
Shvatio sam da ?u u Audio Monta?i wavelaba izgubit dosta vremena, da li i ne?to drugo osim vremena?
Nije problem shto cesh izgubiti vrijeme (cak neke sitnije stvari mozda mozesh i brze da spakujesh u editoru), vec cesh izgubiti (tj. nikad je necesh ni steci) koncepciju produciranja. Shvati jednu stvar, da sa Cubase-om, krecesh u osvajanje DAW (a i generalno) produkcije, shto ti je bukvalno rad u virtuelnom muzickom studiju.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.