View Full Version : Slushalice
Boskovic
05-07-2003, 06:32 PM
...za mix i za snimanje.
Ja nemam veliko iskustvo, tacnije imao sam prilike da chujem 2 para
AKG 141 koje mi se uopshte nisu svidjele, i Audio Technica ATH-M40fs koje su meni bolje u prvom redu zbog basa.
AKG mi se nikako nisu svidjele i zato shto ne prekrivaju potpuno ushi (mozda su mi velike :D ) i jednostavno slusanje na njima mi je bilo nikakvo iskustvo.
Da li je neko imao prilike da chuje Sony 7506s (koje se u neku ruku smatraju studijskim standardom-mada ne kao Yamahe NS10 jer su tu josh veoma zastupljene AKG 141, 240, Senheiser i dr.)
Ja sam imao prilike da chujem neke Koss slushalice na kojima sam jedino uspio da chujem jedan "bas", koji nisam chuo ni na svojim zvucnicima a kamoli slushalicama. Nije u pitanju samo dubina vec takodje i definicija. U pitanju je sami pochetak jedne pjesme ali trenutno se ne mogu sjetiti imena. Te Koss slushalice uopshte nisu monitoring slushalice vec Hi-FI i to neke nize srednje klase cini mi se
dr.Ru
06-07-2003, 12:56 PM
Na primer, iz reda jeftinih slusalica, meni su se svidele Sennheiser HD212 kostaju oko 60eura, ali su daleko ispred konkurencije u tom cenovnom rangu. Ovaj model je inace, best buy sampion, jer za bolji par slusalica treba izdvojiti minimum 100eura vise......
Licno iskustvo: Sennheiser HD212 zadovoljavaju potrebe i voleo bih da ih imam u svom studiju.
X-Dreamer
03-08-2003, 05:50 PM
Moje su prilicno jeftine daleko od profesionalnosti ali rade mi za sad
Ono sto ja mislim da bi trebalo.Sony MDR-V150 DJ.
Pedja
08-08-2003, 12:42 AM
Da li neko nesto zna o Behringer HPS3000 studijskim slusalicama i da li ih je isprobao? Proizvodjac ih je predstavio kao
"High-Performance Studio Headphones", a kostaju oko 28 Eura pa planiram da ih kupim s obzirom na cenu.
Ja trenutno koristim Sony ali ne znam im oznaku :?
Imam Sennheiser HD497 koje sasvim solidno rade (najcesce ih koristim za uklanjanje suma), a imam i Beyerdynamic DT990 koje su dosta kvalitetne i mogu da se koriste cak i za mastering (mada cinjenica je da se to ipak mora raditi na monitorima).
Tu negde imam i neke stare Sony slusalice (ne znam koja je oznaka) koje su dosta "sranjkaste" :)
dr.Ru
08-08-2003, 01:42 PM
Da li neko nesto zna o Behringer HPS3000 studijskim slusalicama i da li ih je isprobao? Proizvodjac ih je predstavio kao
"High-Performance Studio Headphones", a kostaju oko 28 Eura pa planiram da ih kupim s obzirom na cenu.
Ne bih ti preporucio Behringer HPS3000 za monitoring. Imao bi problema sa visokim a cim se javi problem, ti ga uklonis opet koristeci Behringer HPS3000 kao referentno telo. Tako bi sam sebi zamazao oci, smanjio visoke na masteru, zvucalo ok.... ali ako pustis taj snimak negde drugde.... videces, bio bi bez trunke visokih.
Probao sam ih..... moj savet je da je cena pristupacna, pa ih mozes kupiti, ali ne za monitoring, vec za druge potrebe: za pevaca, gitaristu...... ako hoces kasno da radis a zena spava.... :D
evgenije
13-08-2003, 03:42 AM
...hm...po mom misljenju nema tu sta mnogo da se mudruje.
AKG, Senheiser...mozda Beyerdynamic...izbor modela je licna stvar...hehe neko ima vece neko manje usi hahaa salim se...sve ostalo je bar koliko sam ja ima prilike da se upoznam sa slusalicama
dosta ispod ova tri proizvodjaca...uglavnom...mada moram da priznam da nikada nisa cuo nijedan od sony-jevih profi modela pa bih tu izostavio komentar.
SandRob
21-08-2003, 10:37 PM
ja iman 4 para i kupi san ih iskljucivo jer su jeftine. medjutin, zvuce jaaako "skupo", ali su mi malo "teske i tvrde" na glavi. drzim ih u gluhoj komori za pratece vokale, klape i sl.
uz behringere iman i nekoliko sranjkastih sonyja ;)
btw: za mix, mastering i ostale "fine rabote" nebi preporuci slusalice :!:
slowstar
01-10-2005, 06:45 AM
Jako se tesko, skoro nemoguce radi sa sluskama, zbog takozvanog "Fixlerovog" efekta, a to je ono kada umesto panorame levo-desno, imas utisak kao da ti je panorama "iznad glave" sto je osobina skoro svih sluski izuzev onih najskupljih, a radi se o sumi od par hiljada dolara (STAX, SENNHEISER "ORPHEUS" i slicno)
kada se o "dzabalucima" radi, srdacno preporucujem BEYER DT 231, za te pare (oko 40 eura) tesko da postoje bolje, a i zatvorene su, sto je OSNOVNI PREDUSLOV za studijsku namenu
Inace imam i dosta skupe SENNHEISER 265 "Monitoring" koje mi pomalo "Laskaju" dole u basu, tako da sam od njih odustao, ali su veoma udobne za dugo nosenje...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.