DaBear
30-08-2019, 03:31 PM
Dobro dosao! Pravi covek da malo “razbudi” forum!Za pocetak, svako bi da zna na cemu sad radis? Kombinacija DAW / hardware?Zbog cega ti ta kombinacija radi? Mane i prednosti takvog rada..
Dule A
30-08-2019, 08:56 PM
Vračeviću poštovalac , sam vašeg rada, samba rumba ča ča ča!!! Hvala na pitanju :)
Pa mogu ti reći da sam napravio sisteme rada i okruženje tako da se osećam baš dobro. Prošle su i godine otkad sam počeo da komponujem i produciram i radio sam stvarno u svakakvim uslovima.
Uvek sam imao ideju o dva prostora koja želim da imam. Jedan ušuškani, mali, moj kutak, gde sam okružen instrumentima. Kutak u kom je sve pod rukom MENI. Dakle, ne klijentu, čak ni drugom muzičaru nego baš pod ruku - meni.
U isto vreme obožavam osećaj velikog studija. Tu mislim i na veliki prostor (samu režijsku sobu i studio - snimaće prostorije) a i na ... veliku priču , neki studio koji me uzbuđuje na nivou da ću baš tu da uradim neku muziku- izobilje mikrofona, hardvera...
Mnogo mi je značilo što sam upoznao prave ljude.
Imao sam sreću na početku moje priče radim po odličnim studijima Vlada Georgieva, Željka Joksimovića i u SSL Pinku.
Strahinja Đurić, Dejo Vučković, Cile - su mi bili Svete Save kad sam bio klinac i ja sam uživao da radim sa njima. Ne mogu reći da sam u početku mnogo razumeo inžinjerski deo posla (iako sam teoretski znao dosta) , više sam zadivljeno gledao u čarolije koje su izvodili u nekim mojim produkcijama. Sa Straletom sam partner i dan danas. Kod Vlada sam imao šansu da čujem odličan zvuk u periodu kad se malo šta dešavalo u JugoRegionu, što kroz Vladovu muziku u kojoj sam učestvovao što kroz svoja snimanja tamo sa Vučkovićem koji nije bio škrt da mi objasni kad ga pitam.
I onda sam od samog početka primenjivao to da sam vrlo organizovan i brz u , za mene tada, skupom sešnu u velikom i dobrom studiju, dok u malenom ateljeu obavljam hardWork i kreiranje.
Sada posle dosta godina imam i mali i veliki prostor i idalje mnogo toga radim tako. U svom vajbu i atmosferi malenog ušuškanog prostora kreiram, a snimam miksam i uživam u većem prostoru.
Radim u Cubase ne zato što mislim da ima bolji ili lošiji zvuk ili mogućnosti ili flow od bilo kog drugog DAWa, nego zato što sam počeo na njemu još na Atariju i nije me kočio i ograničavao (za ono kako ja muzici pristupam) otkada ga koristim. Nije me opterećivao. Ne učim druge DAWove jer za to nemam interesovanja. Osećam da u Cubase radim dovoljno brzo da razmišljam o muzici.
Kod Vlada kod kog godinama snimam(njemu) gitare- je Logic, u mnogim drugim studijima gde se obrem ProTools , ponegde Studio One ali nigde se nisam osetio da su domaćini studija na revolucionarno boljem softveru od Cb, tako da nisam nikad menjao DAW. Vidim da su svi ti programi odlični, svaki sa ponekim specificnostima.
Konkretno u studijima
Atelje : SSL sigma, orion 32, kontroler i con (32ch) , ssl api neve preamps , La 2a , custom blueStripe (sasa ristic) sa diesing modifikacijom i tru bajpasom, 10tak klavijatura (uglavnom rompleri i par analognih) 10tak gitara
SM3 BoZo plus Dynaudio bm6p
Veliki studio : SSL4000G 40mono8stereo, 2xOrion32 na RME MADI , TC6000, 1176 x nekoliko , la2a , 2x Pultek kastmizovan po mojim zeljama, mikrofoni gomila ... neuman,akg,soundelux,vanguard,shure....
Dynaudio M2 , BM6p , JBL - monitori
Rezija i snimaca soba zajedno oko 100m2 visoki plafoni obli, do 6m na jednom mestu, zanimljiva soba za moj omiljeni instrument - bubanj :):)
Pitajte detalje koga zanimaaa i hvala Vrač na pitanju
DaBear
01-09-2019, 06:24 PM
[/QUOTE]
Iscrpno...nem sta!
(Al’ si se napreterivao!!) :-D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.