PDA

View Full Version : Snimanje Live nastupa/svirki

Framus
13-09-2017, 01:44 PM
Pozz drugari, treba mi savet u vezi snimanja Live svirke !! Od uredjaja imam samo Tscam DM 24 digitalni mikser i to je to !!! Koju eksternu muzicku karticu i koji lap top ( kakve konfiguracie i performansi ) bi trebao nabaviti da to pristojno funkcionise !!! Snimao bih 16 kanala istovremeno. U kucnim uslovima imam E-MU 1212m koja je vezana sa Tascam DM24 preko optickih kablova i tu imam 8 kanala In/Out snimanje na Cubase 5, koje odlicno funkcionise. E, sada me interesuje , kao sto rekoh, koju eksternu karticu kupiti koja ce moci da snima 16 kanala odjednom na lap top, gde bi bio instaliran Cubase, jel dugo radim u njemu !!! Znaci Mic/Ins---> Tascam DM24 --->Eksterna kartica-----> Lap top (Cubase) !!! Nadam se da je jasno sta pitam, pronasao sam nekoliko slicnih postova ali nigde konkretno ovo sto mene zanima !!! Hvala na odgovorima unapred !! Ako nesto nisam dobro i jasno napisao, rado cu pojasniti !!! Pozz

sira
14-09-2017, 07:47 AM
Pa bilo koju koja ima 8 analognih ulaza, i ADAT in, tako da možeš koristit Tascama kao proširenje, a ako tascam ima direct oute po kanalima, onda šalješ u analogne ulaze, ako nema, onda možeš preko inserta ali pazi da TRS-ovi ne budu ukopčani do kraja jer češ prekinut taj kanal, vidim da ima i TDIF ali mislim da on radi samo sa Tascamovim snimačima

Framus
14-09-2017, 09:32 AM
Pozz, da Tascam DM 24 ima Direct out-e ! Da mozda pojasnim jos malo, dali opticki kablovi tj. neka eksterna muzicka kartica mogu preneti/simati vise od 8 kanala ( 16 kanala) ?!! Negde sam procitao da mogu samo 8 kanala,( tako mi je i konfigurisano u kucnom studiju, E-MU 1212m podrzava samo 8 kanala) !!??? To je jedno pitanje a drugo, jel ovo sto predlazes, kartica sa 8 analognih ulaza plus ADAT, podrazumeva tih osam kanala i osam kanala sa ADAT-a (optikih), tako da daje ukupno 16 kanala, ili negde gresim, nisam shvatio ???? Ja bih, kao sto napisah, Tascam DM 24 Out ----> kartica spojena optikom sa Taskam-om ( da moze 16 kanala) In----> Lap top ( ne znam koja bi bila konekcija izmedju kartice i lap topa! Ako ne moze sa optikom, sta je alternativa !??? Ne rece , kakva bi konfiguracija lap topa trebala da bude da to radi bez problema, koliko jak procesor, koliko RAM-a, .... !!??

sira
14-09-2017, 10:14 AM
Da to ti je to, kartice obično podržavaju 8 ADAT ulaza, rijetke su one koje mogu više, ali mislim da je i tebi pult konfiguriran da samo daje 8 ADAT izlaza, mislim da je to maximum za 1 svjetlosni vod, oni koji mogu više, obično imaju više optičkih ulaza i izlaza.

Dobro si shvatio, dobiješ 16 kanala tako da osam iz direct outa miksete pošalješ u analogne ulaze na kartici, a onda slijedečih osam podesiš da šalju ADAT vezom u ADAT in na kartici

Framus
14-09-2017, 10:32 AM
Ok, to je znaci to !! Ne rece mi, kako najbolje povezati Lap top sa karticom da bi preneo tih 16 audio signala u program za snimanje na lap topu , Cubase naprimer, ( USB, Fire Wire, Spdf, ....), i konfiguraciju Lap topa ????

sira
14-09-2017, 11:35 AM
To ovisi o kartici, i usb i firewire bi trebali bez problema radit, a i bilo koji laptop dual core s bar 4 gb rama na windowsima od 7 pa navise cubasr 5 navise

Framus
14-09-2017, 12:37 PM
Pretpostavljam da konekcija kartice sa lap top-om ( USB, Fire Wire,...) prenosi/salje svih 16 kanala na lap top (Cubase) !!!

sira
14-09-2017, 12:57 PM
Naravno :)

Framus
14-09-2017, 02:29 PM
Hvala na trudu !!Pozz