PDA

View Full Version : Studijski mixer do 300€ ???

bozzky
28-07-2017, 07:09 PM
Od pre neki dan Imam "alesis io/26" kartu.. E sad preampi, channel stripovi su skupi za moj smesni budzetic (treba mi 8 kanala), pa sam mislio da kupim mixer sa malo boljim preampima, parametrickim ekvilajzerom i direct outima, eventualno insertima... Nego, za 300€, da li je uopste moguce kupiti osmokanalni mixer, sa svim, navedenim? Dajte neki predlog, nesto.. Ne verujem da cu da doprinesem boljem kvalitetu zvuka, ako uzmem bilo sta osrednje, sto vec ima i sama muzicka karta.. Hvala =)

Bockie
29-07-2017, 08:30 AM
Ne vidim da će se išta pametno desiti uvođenjem takvog miksera u ceo lanac.
Imaš ,ajde eto malo reglera,možda koji pod-mix za sluške, ali opet 8 kanala, sve i da je nešto bolje od tih 300€...opet i nije neka suma (u smislu sume broja kanala) da bi bilo išta interesantno...

Ne znam...Zakomplikovaćeš sebi život, dobićeš u najboljem slučaju ono što već imaš...

Bolje uloži u mikrofone...kablove, sluške itd...imaš gde uvek...:D

bozzky
29-07-2017, 11:46 AM
pa dobro, sto se tice broja kanala, tu si upravu. tu sam isao logikom, manji broj kanala, niza cena. Ne treba mi vise od 8, ali to mi je najmanje bitno.. nego se razmisljam da li mogu da nadjem mixer za te pare, koji ce imati bolje preampe, od karte.. uz to je naravno i analogni eq, plus, ili mislite da su zadovoljavajuci na karti, jer za 300€ ne mogu da kupim nista bolje..

alavuk
29-07-2017, 12:17 PM
sacuvaj tih 300 evra i prodaj tu kartu i uzmi ovo ili nesto slicno

https://us.focusrite.com/adat/scarlett-octopre

ili ovo

https://us.focusrite.com/adat/scarlett-octopre-dynamic

BlasterMaster
29-07-2017, 03:01 PM
@alavuk
da, samo sto konkretno to nisu zvucne karte, nego adda/preamp/adat prosirenja...nemaju konekciju sa kompom
ali kapiramo na sta si mislio :)

bozzky
29-07-2017, 05:53 PM
da. u tom slucaju ne mogu prodavati kartu. Mogao bih je prosiriti preko adat konekcije. samo sto, na zalost umesto 300€ treba mi 600€, a to mozda do godine.. mada sam video jeftinijih FR modela sa 4 i 6 kanala, koji mogu da dodju u ubzir.. imam nekih mesec dana do konacne odluke.. Citacu po netu, raspitivacu se.. ako neko od vas, drugara ima neki interesantan predlog, pisite mi.. Hvala!!!

alavuk
29-07-2017, 10:05 PM
@alavuk
da, samo sto konkretno to nisu zvucne karte, nego adda/preamp/adat prosirenja...nemaju konekciju sa kompom
ali kapiramo na sta si mislio :)

da htedox reci preskoci mikser i kupi super kartu za pristojne pare eto i 18i20 radi veoma dobro posao sad vec ne znam koliko ti treba inputa i sl. al' kao sto master rece razumeli smo se :)

BlasterMaster
30-07-2017, 01:40 PM
da. u tom slucaju ne mogu prodavati kartu. Mogao bih je prosiriti preko adat konekcije. samo sto, na zalost umesto 300€ treba mi 600€, a to mozda do godine.. mada sam video jeftinijih FR modela sa 4 i 6 kanala, koji mogu da dodju u ubzir.. imam nekih mesec dana do konacne odluke.. Citacu po netu, raspitivacu se.. ako neko od vas, drugara ima neki interesantan predlog, pisite mi.. Hvala!!!

nema sta dalje da razmisljas, ako ti je cilj da poboljsas zvuk ko sto si rekao, a ne da povecas broj kanala, onda prodaj trenutnu karticu, dodaj tih 300 evra i uzmi neku od sada dobrih i popularnih modela kartica ko sto ti Alavuk rece... za te pare mozes da biras... focusrite pravi sasvim pristojne karte (citaj profesionalne), presonus, i jos brdo proizvodjaca, sa novijim cipovima, cistijim preampima, brzim drajverima, tehnologija uznapredovala sta god da uzmes i vise ti je nego dovoljno. Kao i kod automobila ili kompjutera itd... kakav mixer kakvi bakraci, sto manje konverzija to bolje.
Pozdrav