Log in

View Full Version : Improvizovano 'pojacalo', pomoc

jocasrb
20-10-2016, 10:02 AM
Pozdrav ljudi...posto ima dosta iskusnijih producenata ovde, da li moze pomoc kako da podesim da se odredjeni zvuk cuje na slusalicama a neki drugi da se cuje na zvucnicima?

Posedujem AudioBoxUSB zvucnu i hocu moju el. gitaru (yamahinu) da nasnimim na njoj i da koristim za matrice...ali izlazi nekako glupav zvuk...testirao sam varijantu = posto imam i neki niskobudzetni majk T-bone SC400, da ga postavim do jednog zvucnika (levi npr) i iz zvucne da na njemu ide gitara...i tako taj zvuk sa gitare iz zvucnika snimam na mikrofon, mislim da se kapira ideja...to sam i uspeo, ali sam radio tako sto sam pokusavao da upamtim tempo bubnjeva (cega vec) i ako nesto nije precizno da se to secka, tajm skrecuje i ostalo...
Epa posto je to nekako sve amaterski, vestacki, da li moze pomoc, kako da podesim da bubnjevi idu na sluske, a zvuk sa zvucnika (stavio bi jednog samo) da bude samo gitara (koja bi se na taj nacin nasnimila preko majka) ?

Mislim da ovo nije nemoguce.....hvala unapred :)

awacs
20-10-2016, 03:54 PM
Evo jedne slične teme:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40510

Tu se doduše govori o spajanju spoljnog efekta, ali princip je manje-više isti, samo što ćeš pride morati i da potpuno stišaš onaj zvučnik na kom je cela matrica. Mislim da tvoja kartica nema mogućnost da pošalje poseban zvuk u slušalice (tj. nema interni mikser), pa moraš da se snalaziš „peške“.

Pozdrav,

Vasa

jocasrb
22-10-2016, 09:36 AM
U redu, hvala, probacemo :)

Arthur
22-10-2016, 10:39 AM
pa pošalji bubnjeve il štagod samo u jednu stranu, tj jedan zvučnik, a svoju gitaru u drugu stranu, pa snimi. Nemoj da panjiš glasno bubnjeve da ih ne bi snimio, možda čak i da raširiš zvučnike fizički više

jocasrb
22-10-2016, 03:31 PM
samo što ćeš pride morati i da potpuno stišaš onaj zvučnik na kom je cela matrica.

s ovom recenicom sam to i tako shvatio...hvala ti u svakom slucaju :D