Log in

View Full Version : AliExpress-Vasa iskustva

LAMPASH
02-09-2016, 03:47 PM
Moze li mi neko reci da li je nesto porucivao sa Aliexpress-a i kakva iskustva imate sa drugovima Kinezima (brzina dostave, ispravnost porucenog, prihvatanje reklamacija...).

Kupio bih sve i svasta jer imaju jako primamljive cene, ali da ne bude posle ona narodna: "Nisam toliko bogat da kupujem jeftino":)

Cuo sam da treba juriti iskljucivo kinesku robu jer inostrana roba zna da bude neispravna jer se radi o jeftinim kopijama:confused:

Hvala i pozdrav!

spartakus
02-09-2016, 06:22 PM
Hej cao pa ja nisam koristio AliExpress ali koleginica gotovo svakog meseca neshto porucuje i koliko sam uspeo da zakljucim skroz su ok.

LA-2A
02-09-2016, 06:54 PM
desavalo mi se da mi drpe robu tj stigne na drugu adresu i neko drugi se potpise, pa onda stige neispravno pa nece da ti vrate pare, pa opet stigne neispravno pa ti vrate pare.... stvarno svasta mozes od njih da ocekujes, ali nastavio sam da kupujem zbog niskih cena odredjenih proizvoda i retko kad kupim stvari preko 20e

LAMPASH
02-09-2016, 08:03 PM
Hvala obojici!
Pa ako je tako, necu porucivati onda stvari skuplje od 50€ pa cu videti, mada mi nije malo baciti i 50€:ike:

Pozdrav!

phil.milmax
02-09-2016, 08:32 PM
Ja sam porucivao bas dosta stvari. U 80% slucajeva sve bude ok. kada god nije stigla roba dobio sam pun povracaj novca. Desilo mi se da sam porucio tablet koji je stigao i sve sljaka ali je hakovan da pokazuje 4gb rama i bolji procesor. Snimio sam video sa dokazima i vratili su mi 50% a zadrzao sam tablet koji je za te pare do jaja. ispade na kraju da sam ga platio 4500 din. Kapiram da bi mi vratili i vise al je trebalo da jos dokazujem.
Imao sam i slucaj gde mi je tastatura stigla ziva i zdrava do beograda al nije prezivela bahatog postara koji je pokusao da je ugura u sanduce :banghead: . I za to su mi vratili veci deo novca ni krivi ni duzni.
Kada otvoris zalbu imas par dana da se dogovoris sa prodavcem i oni uglavnom pokusavaju da te preveslaju ali ti u svakom trenutku mozes da prebacis zalbu aliekspresovom timu koji onda resava slucaj. Uglavnom su ok.
Ja se vise plasim ovih nasih majmuna. Dva puta mi nije stigla roba a gotovo sam siguran da su je zagubili kod nas na carini.

LAMPASH
02-09-2016, 08:47 PM
Imao sam i slucaj gde mi je tastatura stigla ziva i zdrava do beograda al nije prezivela bahatog postara koji je pokusao da je ugura u sanduce

Hahaha, znaci ne verujem sta citam!

phil.milmax
02-09-2016, 09:45 PM
Znaci ako znas postara i ako je ok tip, slobodno narucuj sa Aliekspresa :D

Bockie
03-09-2016, 08:12 AM
Preko prijatelja poručio bateriju za laptop...

Kako kinez kaže - stigla je do naše carine, a onda je odbijena...jer baterije, bla,bla...ne može! Vratili pun iznos...

Ali za ostalo sve šljaka...

alavuk
03-09-2016, 05:38 PM
vise sam imao problema sa ebay-om sa par midi kablova nego sa ali express-om ovde u skoplju , narucao neke sitne zvucne kartice i jos par stvari , vise nego zadovoljan ! posto stize uglavnom manje vise za oko 2 nedelje ... u srbiji koje je vreme cekanja ??

LAMPASH
03-09-2016, 07:51 PM
posto stize uglavnom manje vise za oko 2 nedelje ... u srbiji koje je vreme cekanja ??

evo sta kazu na sajtu:

Free Shipping to Serbia via China Post Registered Air Mail
Estimated Delivery Time:20-40days

phil.milmax
03-09-2016, 08:05 PM
Vreme cekanja ne moze da se predvidi. Nekad stigne za dve nedelje a nekad za cetiri. Meni je uglavnom stizalo u roku od mesec dana.

spartakus
03-09-2016, 11:36 PM
Ma stize ti za dve nedelje sigurno sem ako ne porucujesh neshto vece od daske za peglanje(zvukova).

"7"
04-09-2016, 11:40 AM
Ja narucujem bas svasta odande, sto za mene sto za prijatelje i jos nijednom nisam imao problema. Jednom su mi samo vratili pare jer je neki problem sa slanjem ispao i to je to.
Sto se tice brzine isporuke mnogo zavisi od toga gde se nalazi prodavac jer je Kina ogromna i da li salju odmah ili cekaju da skupe pa salju sve. Meni je najbrze stiglo za nekih 12 dana a najduze za nekih 50, ali najveci broj posiljki je stigao za 2-3 nedelje... rok je 60 dana mislim, s tim sto taj period moze da produzi prodavac.
... i nijednom nije stiglo nista sa greskom ili slomljeno ili neispravno... ali ja uvek kupujem od prodavaca koji imaju "dijamante" sto znaci da imaju veliki broj isporuka i veliki broj pozitivnih komentara.

Muzikash
04-09-2016, 02:53 PM
Meni je Aliexpres jos draži od E bay-a i Banggooda jedino ko mu može konkurirat je Gearbest .Sve što sam dosad narucio a bilo je toga ...sve je došlo bez problema a sad vrijeme koliko je potrebno zavisi od prodavača,nekad mi dodje za mjesec a evo nedavno sam narucio stalak za mikrofon dosao mi za nevjerojatnih 12 dana .