Log in

View Full Version : Problem nakon konvertovanja u MP3

Bozh
27-06-2016, 09:42 PM
Pozdrav svima!

Imam problem nakon konvertovanja WAW-a u MP3 (koristim Audacity).
Problematika je sledeća: Miks je korektan, dosta headroom-a na kanalima, peak na masteru mi je na oko -6 Db i sve je to super. Odradim export (44100, Bit depth-16, dither-Triangular, dakle takozvani CD quality), potom takav exportovani WAW otvorim u Audacity-u i odradim convert u 320 Mp3.
Ovde nastaje problem. U low-freq opsegu čujem taj "metalni hum" koji kvari celu priču i užasno me nervira. :banghead:
Exportovani WAW nema nikakvih problema sa sound-om..
Ako je neko imao ovakvih problema i uspešno ih rešio zamolio bih da i meni olakša celu priču. :)

Bozh
28-06-2016, 10:59 AM
Update

Našao sam problem posle bezbroj isprobanih opcija i bilo je kao što sam se nadao da će biti. Dakle, nije bio problem u exportu već u VLC playeru.. Preslušavanjem u VLC-u se čuo taj iritantni hum, dok preko drugih playera nije bilo nikakvih problema.
Toliko sam se uzdao u taj VLC da bi me ovako razočarao.. :mad:

Svako dobro, pozdrav. :)

awacs
28-06-2016, 11:26 AM
Kasno sam video tvoje pitanje, pa samo da potvrdim tvoju dijagnozu :) Neki plejeri imaju problem sa MP3 fajlovima koji imaju veliku dinamiku, pa se na tišim delovima čuje taj nekakav hum koji zvuči kao raštimovani promukli bas. Sećam se da je onlajn plejer na Bandcamp-u baš loše puštao MP3.

Pozdrav,

Vasa