Log in

View Full Version : Ozbiljniji monitori (midfield)

OFF
09-03-2016, 12:51 PM
Drugari, imam dynaudio bm15p pogonjen zutim BoZo pojacalom.....sta bi po vama bio korak napred za slusanje?
Soba je dosta dobra 30tak m2, tretirana....
Jedino sto mi nedostaje kod bm15, a mozda i nije do njih, je nedostatak detalja, odnoano, ja bih zeleo detaljjniju zvucnu sliku.....inace radim pretezno akusticnu muziku i zive instrumente (male narodne orkestre sa drvenim dduvacima i gudacima, rock bendove raznih podopredeljenja....)
Da li neko ima iskustva sa nppr JBL lsr32, kojemogu da kupim?

spidermusic
09-03-2016, 08:03 PM
Ne znam koliko ce moj predlog biti ozbiljniji od Dyaudio BM15 sa svima nama dobro poznatim pojacalom, ali cu biti bezobrazan da predlozim neki Adam-cic, mozda P11. Zvucna slika ce ti u tom slucaju biti, ako ne detaljnija, ono barem drugacija, jasnija, prisutnija, bliza...

O monitorima JBL lsr 32 nemam nikakve infofmacije.

Moritz
09-03-2016, 09:39 PM
Koji je to LSR 32? ...serija 6, 6332? ...
ja imam 6328, i sve sto mogu da kazem ko ne moze da priusti ATC neka kupi 6328, najbolji mid i najbrzi bas za ispod 5000e.

Ne znam za 6332 da li imaju isti karakter...trebalo bi , ali ono sto znam sigurno da im treba ozbiljno pojacalo , ali ozbiljno...6328 je 375 watt po kanalu, dakle za 32 bi trebalo barem 500 da bi imalo smisla.

Ono sto karakterise LSR6 seriju jeste da su jako brze i detaljne kutije ali ne zamaraju, i ne menjaju koloraturu u zavisnosti od nivoa slusanja, i tiho i glasno rade isto...isti balans iste boje bez kompresije.

Nadam se da sam bio malo od pomoci

OFF
10-03-2016, 01:32 AM
Koji je to LSR 32? ...serija 6, 6332? ...
ja imam 6328, i sve sto mogu da kazem ko ne moze da priusti ATC neka kupi 6328, najbolji mid i najbrzi bas za ispod 5000e.

Ne znam za 6332 da li imaju isti karakter...trebalo bi , ali ono sto znam sigurno da im treba ozbiljno pojacalo , ali ozbiljno...6328 je 375 watt po kanalu, dakle za 32 bi trebalo barem 500 da bi imalo smisla.

Ono sto karakterise LSR6 seriju jeste da su jako brze i detaljne kutije ali ne zamaraju, i ne menjaju koloraturu u zavisnosti od nivoa slusanja, i tiho i glasno rade isto...isti balans iste boje bez kompresije.

Nadam se da sam bio malo od pomoci

mislim da se radi o ovima..... samo LSR32
http://www.soundonsound.com/sos/oct98/articles/jbllsr32.html

e sad, da li ima tu nek serija ili neki broj...nem pojma, bas nisam pratio JBL od stare 4xxx serije

OFF
10-03-2016, 01:35 AM
Ne znam koliko ce moj predlog biti ozbiljniji od Dyaudio BM15 sa svima nama dobro poznatim pojacalom, ali cu biti bezobrazan da predlozim neki Adam-cic, mozda P11. Zvucna slika ce ti u tom slucaju biti, ako ne detaljnija, ono barem drugacija, jasnija, prisutnija, bliza...

O monitorima JBL lsr 32 nemam nikakve infofmacije.

Joj, adami.....mislim da je P serija ispod ovoga,,,mozda p33 bih smeo da probam, ai p11 ne bih stavio kao glavni monitor,,,,neako mi ne leze ti ribboni,...mozda S serija, ali to je vec skupo...

Ocekivao sam da ces pomenuti neki Quested :)

OFF
10-03-2016, 01:56 PM
evo da ne otvaram novi thread.....Imam u ponudi JBL lsr32 i PMC tbs2 sa XB1 wooferom...mislim nista nema veze jedno sa drugim sem sto sve spada u solidan monitoring....
znam da cu morati da poslusam sve, ali verujem i vasim iskustvima, svaki savet dobrodosao:)