View Full Version : Ozbiljniji monitori (midfield)
Drugari, imam dynaudio bm15p pogonjen zutim BoZo pojacalom.....sta bi po vama bio korak napred za slusanje?
Soba je dosta dobra 30tak m2, tretirana....
Jedino sto mi nedostaje kod bm15, a mozda i nije do njih, je nedostatak detalja, odnoano, ja bih zeleo detaljjniju zvucnu sliku.....inace radim pretezno akusticnu muziku i zive instrumente (male narodne orkestre sa drvenim dduvacima i gudacima, rock bendove raznih podopredeljenja....)
Da li neko ima iskustva sa nppr JBL lsr32, kojemogu da kupim?
spidermusic
09-03-2016, 08:03 PM
Ne znam koliko ce moj predlog biti ozbiljniji od Dyaudio BM15 sa svima nama dobro poznatim pojacalom, ali cu biti bezobrazan da predlozim neki Adam-cic, mozda P11. Zvucna slika ce ti u tom slucaju biti, ako ne detaljnija, ono barem drugacija, jasnija, prisutnija, bliza...
O monitorima JBL lsr 32 nemam nikakve infofmacije.
Moritz
09-03-2016, 09:39 PM
Koji je to LSR 32? ...serija 6, 6332? ...
ja imam 6328, i sve sto mogu da kazem ko ne moze da priusti ATC neka kupi 6328, najbolji mid i najbrzi bas za ispod 5000e.
Ne znam za 6332 da li imaju isti karakter...trebalo bi , ali ono sto znam sigurno da im treba ozbiljno pojacalo , ali ozbiljno...6328 je 375 watt po kanalu, dakle za 32 bi trebalo barem 500 da bi imalo smisla.
Ono sto karakterise LSR6 seriju jeste da su jako brze i detaljne kutije ali ne zamaraju, i ne menjaju koloraturu u zavisnosti od nivoa slusanja, i tiho i glasno rade isto...isti balans iste boje bez kompresije.
Nadam se da sam bio malo od pomoci
Koji je to LSR 32? ...serija 6, 6332? ...
ja imam 6328, i sve sto mogu da kazem ko ne moze da priusti ATC neka kupi 6328, najbolji mid i najbrzi bas za ispod 5000e.
Ne znam za 6332 da li imaju isti karakter...trebalo bi , ali ono sto znam sigurno da im treba ozbiljno pojacalo , ali ozbiljno...6328 je 375 watt po kanalu, dakle za 32 bi trebalo barem 500 da bi imalo smisla.
Ono sto karakterise LSR6 seriju jeste da su jako brze i detaljne kutije ali ne zamaraju, i ne menjaju koloraturu u zavisnosti od nivoa slusanja, i tiho i glasno rade isto...isti balans iste boje bez kompresije.
Nadam se da sam bio malo od pomoci
mislim da se radi o ovima..... samo LSR32
http://www.soundonsound.com/sos/oct98/articles/jbllsr32.html
e sad, da li ima tu nek serija ili neki broj...nem pojma, bas nisam pratio JBL od stare 4xxx serije
Ne znam koliko ce moj predlog biti ozbiljniji od Dyaudio BM15 sa svima nama dobro poznatim pojacalom, ali cu biti bezobrazan da predlozim neki Adam-cic, mozda P11. Zvucna slika ce ti u tom slucaju biti, ako ne detaljnija, ono barem drugacija, jasnija, prisutnija, bliza...
O monitorima JBL lsr 32 nemam nikakve infofmacije.
Joj, adami.....mislim da je P serija ispod ovoga,,,mozda p33 bih smeo da probam, ai p11 ne bih stavio kao glavni monitor,,,,neako mi ne leze ti ribboni,...mozda S serija, ali to je vec skupo...
Ocekivao sam da ces pomenuti neki Quested :)
evo da ne otvaram novi thread.....Imam u ponudi JBL lsr32 i PMC tbs2 sa XB1 wooferom...mislim nista nema veze jedno sa drugim sem sto sve spada u solidan monitoring....
znam da cu morati da poslusam sve, ali verujem i vasim iskustvima, svaki savet dobrodosao:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.