Log in

View Full Version : Produkcija VSTi VS AUDIO ? !!

branoy
29-10-2015, 08:34 PM
citam temu vsti razlika sa export istog u audio!
ne mogu se nacuditi sa cim se sve mi zajebajemo!! Majke mi!!
o kakvom mi postotku pricamo ljudi?? 0.001 posto razlike?
kome ce to znaciti sto potrosiste par stranica price o tome?

evo daj mi pesmu hmm, nekog, evo lupam pesma jorgovani hit, ja cu je sjebat da zvuci 6 puta gore, i staviti sliku na youtube i audio spojiti, bice opet hiljade lajkova, i komentara jbt kakva pesma!!

niko ziv ti nece spomeniti taj 6 puta los audio!!

ovde do kakve perfektnositi se hoce doci to nema nigde na sta ljudi trose vreme
mesto na ono najbitnije sto treba a to je text, araznman i vokalno izvodjenje!!
hahaha

PC. ne voli narod kod nas previse perfektnosti, odvlaci im to sliku naseg i dalje ovde
realtime zivota!! ne jebu oni to, ne saosecaju sa tim, nije im prava slika zivota vec spomenutog!!

za club lupam ti je dosta jebeni FL studio, i recitacije, pesma traje mesec dana i to je to ....

ko god dodje da ti trazi pesmu al vecinom mi da im nudimo prvo ce biti CENA, nanjize uvek ista prica sto moze.. kome vi to radite pesme?? 3 coveka u jugi , i jedno 10 sto ce se zaletiti po nekad?
samo na ono navedeno obratite paznju najvise!!

evo vam zadnji primer, al primer nema dalje znaci!!
gospodin pun para Haris Dzinovic snimi novu pesmu, imate tona klipova gde sve bio sa njom i svuda samo lajkovi i odlicni komentari,
AAA PESMA CELA SOUNDFONT GM 8MB zvukova!!
znaci vanbasco midi pusti mjuzu odradjenu u cjubesu sa tim soundom i otpevaj.
nikakakv k. od produkcije a ostace duze 10 puta nego sve ove sa zadnjom reci od P.!
https://www.youtube.com/watch?v=N1-qYZX7rWg

idvi
29-10-2015, 09:14 PM
..imam jedan odgovor na tvoju temu...ako odgovara i molio bi da me krivo ne razumijete. Ove godine je jedna TV (nije bitno koja) slučajnim odabirom osobe
dobila vrlo interesantno gledanje naše glazbe sa ovih naših prostora.
Citiram ju (otprilike) imate prekrasno more , planine, ljude od mora pa do Beograda (ne znajući da smo sad neÅ¡to drugo!?) ALI imate užasnu muziku to je da ne možeÅ¡ sluÅ¡ati!! Čudno bez nekog ritma(??) i smisla..i užasno je to sluÅ¡ati. To je bila engleskinja i mislim da je mnogo njih to gledalo...a i mislila je na cijeli "region"..bar mi se tako činilo. Eto to je to!!:(

branoy
29-10-2015, 10:35 PM
ma nama tako dobro ide engleski, da jos nemamo pevaca koji je osvojio svet na engleskom (msm ko se baca u te poduhvate na world scenu). boli mene ona stvar za tu engleskinju i njeno misljenje, ona ima i onako 100 puta vise izbora za slusat, iz svih drzava sveta imas pesama milion na eng, nek se mane nas ovde, nit mi pevamo za nju uposte haha
a dovoljno je videti na evroviziji kad pevamo na nas jezik da prolazimo ako je dobra stvar.

ti mislis engleskinja ta sedi na youtube i trazi nase pesme, pa po cemu ce ona
pre svega trazit kad ne zna nikoga odavde, to je ko da ja sad hocu iz koreje trazit i slusat a ne znam ni jedno ime sta upisat haha.

bez nekog ritma i smisla = da ta engleskinja je promasen slucaj da mozda ne zna muziku ni za dvojku u skoli. imas ti njihove muzike toliko izlizane
da vrte sve isto u krug od popa do roka.. svud isti k. ako si bas dosta naslusan svakakve muzike./

cudan je taj slucajni "odabir". nikad ne znas na kog ce naletit haha.

msm i nema veze sa temom to sve sa tom engleskinjom.

Bockie
30-10-2015, 12:54 AM
Uh, gledam kako da ova tema ostane kanalisana, pa da pružim neko razmišljanje... A na opštu korist...

Ok, zna se da sam sličnog pristupa i stava kao što kaže Branoy...

Ajd, ja sad ispričam svoju muku, pa gde puklo...

Sličnu "bitku" vodim na sve poznatim medijima gde radim, kako privatnim, tako i državnim...

Znaš, svima puna usta nekog BBC-a...nekih novinarskih aspekata, nekih ludila...ne znam sve čega... A kompletan studio i oprema koštaju kao jedan ili dva komada opreme kod ovih... A presija 3X veća...

E sad, kažem ja lepo ljudima:

Ne sede tamo zaluđenici koji vole skupe uređaje, Engleska je majka Propagande, oni su i tehnički tvorci medija, pa i samih izraza i reči koje opisuju iste (gde sam vodio mini-rat sa lektorima na jednom javnom servisu) i debelo znaju zašto je tako, a sva tehnika i tehnologija kojom se danas igramo na različitim platformama je proizvod rada i potreba raznih službi, vojske, obaveštajaca itd... Od kompresije, raznih gejtova, ekvivalizacije, pa posle i mašte i drugih potreba da se "širi jezik, kultura itd" zarad kojekakvih interesa... A valjda je jasno šta to znači poslednjih 50-60-70 godina...

E sad, da ne idem u preširok rakurs, sve što kažete ima aspekte odnosa globalne propasti muzičke inspiracije kroz prizmu kratkotrajnog roka upotrebe današnje muzike.

E jbg, sad se, što Vasa kaže "rasrah"...ali ako ponovo pročitate...zaista mislim tako.

Dakle, DA, postoji pravo čoveka da želi kvalitet u izvedbi, a opet, silazna statističko kvalitativna linija tera na preispitivanje.

Samo da podsetim da su verovatno svi relevantni muzički kritičari doživljavali proliv na sve otvore tokom 60-ih i kasnije na "popularnu" muziku, pa se ni mi danas ne razlikujemo u odnosu na njih...

Jedno ostaje, bez obzira na na sve, da iskreno ne znam da kažem koja je to tehnički traljava i loše izvedena numera ostala nepoznata samo zbog tog razloga.
Odnosno, more poznatih hitova je u jeftinoj, traljavoj izvedbi, sa falševima, greškama - pa "ostasmo živi", dapače, žalimo (bar neki) za tim vremenima...

Da li je zbog toga Dire Straits, Jackson, Toto, Sting, Adele, ili bilo ko drugi manje dobar ili bi i dalje bio dobar da nije toliko dobar... E sad ga jebi... :confused:

Opet se vraćam na ono da "tamo" ne sede samo puki zaljubljenici u skupu opremu i procese stvaranja, već je to način da se postigne dominantan uticaj...Pa sad na koju klasu...To je vreme diktiralo! Što je i sam koren značenja medija, pa i muzike kao dela sadržaja istih...! Nekad je to niži sloj, nekad srednji, retko do nikad viši sloj... To su pokazatelji vremena u kom se svet nalazi...odeee otvor blende...:D

Ajmo na ovom "mikro-regionalnom" nivou da kažemo i da su pojedini kantautori dobijali finansijsku pomoć država, na razne načine, za "ljubavne" ploče itd...naravno sa određenim, "višim" ciljem, to nije neka velika tajna...nekad zbog interesa politike, a nekad zbog samog kantautora...kad već nema "višeg" cilja...itd...
Ko u kojoj meri, sve se to realno čuje... Držim se zvuka zaista, ne ulazi mi se u neke kafanske retorike...

Dakle, stvarajte rezultate, manite se vrste oruđa...!

Mogli
30-10-2015, 04:10 AM
Zamisli kad bi na nekom kulinarskom forumu, ljudi doÅ¡li do zaključka, kako su svi ti recepti besmisleni, jer kad je čovek gladan, uzme i pojede jaje na oko i reÅ¡io problem... Stalna čovekova želja za savrÅ¡enstvom je pokretač napretka civilizacije. Tako je to i na audio forumu.:)

idvi
30-10-2015, 07:10 AM
Uh, gledam kako da ova tema ostane kanalisana, pa da pružim neko razmišljanje... A na opštu korist...

Ok, zna se da sam sličnog pristupa i stava kao Å¡to kaže Branoy...

Ajd, ja sad ispričam svoju muku, pa gde puklo...

Sličnu "bitku" vodim na sve poznatim medijima gde radim, kako privatnim, tako i državnim...

ZnaÅ¡, svima puna usta nekog BBC-a...nekih novinarskih aspekata, nekih ludila...ne znam sve čega... A kompletan studio i oprema koÅ¡taju kao jedan ili dva komada opreme kod ovih... A presija 3X veća...

E sad, kažem ja lepo ljudima:

Ne sede tamo zaluđenici koji vole skupe uređaje, Engleska je majka Propagande, oni su i tehnički tvorci medija, pa i samih izraza i reči koje opisuju iste (gde sam vodio mini-rat sa lektorima na jednom javnom servisu) i debelo znaju zaÅ¡to je tako, a sva tehnika i tehnologija kojom se danas igramo na različitim platformama je proizvod rada i potreba raznih službi, vojske, obaveÅ¡tajaca itd... Od kompresije, raznih gejtova, ekvivalizacije, pa posle i maÅ¡te i drugih potreba da se "Å¡iri jezik, kultura itd" zarad kojekakvih interesa... A valjda je jasno Å¡ta to znači poslednjih 50-60-70 godina...

E sad, da ne idem u preÅ¡irok rakurs, sve Å¡to kažete ima aspekte odnosa globalne propasti muzičke inspiracije kroz prizmu kratkotrajnog roka upotrebe danaÅ¡nje muzike.

E jbg, sad se, Å¡to Vasa kaže "rasrah"...ali ako ponovo pročitate...zaista mislim tako.

Dakle, DA, postoji pravo čoveka da želi kvalitet u izvedbi, a opet, silazna statističko kvalitativna linija tera na preispitivanje.

Samo da podsetim da su verovatno svi relevantni muzički kritičari doživljavali proliv na sve otvore tokom 60-ih i kasnije na "popularnu" muziku, pa se ni mi danas ne razlikujemo u odnosu na njih...

Jedno ostaje, bez obzira na na sve, da iskreno ne znam da kažem koja je to tehnički traljava i loÅ¡e izvedena numera ostala nepoznata samo zbog tog razloga.
Odnosno, more poznatih hitova je u jeftinoj, traljavoj izvedbi, sa falÅ¡evima, greÅ¡kama - pa "ostasmo živi", dapače, žalimo (bar neki) za tim vremenima...

Da li je zbog toga Dire Straits, Jackson, Toto, Sting, Adele, ili bilo ko drugi manje dobar ili bi i dalje bio dobar da nije toliko dobar... E sad ga jebi... :confused:

Opet se vraćam na ono da "tamo" ne sede samo puki zaljubljenici u skupu opremu i procese stvaranja, već je to način da se postigne dominantan uticaj...Pa sad na koju klasu...To je vreme diktiralo! Å*to je i sam koren značenja medija, pa i muzike kao dela sadržaja istih...! Nekad je to niži sloj, nekad srednji, retko do nikad viÅ¡i sloj... To su pokazatelji vremena u kom se svet nalazi...odeee otvor blende...:D

Ajmo na ovom "mikro-regionalnom" nivou da kažemo i da su pojedini kantautori dobijali finansijsku pomoć država, na razne načine, za "ljubavne" ploče itd...naravno sa određenim, "viÅ¡im" ciljem, to nije neka velika tajna...nekad zbog interesa politike, a nekad zbog samog kantautora...kad već nema "viÅ¡eg" cilja...itd...
Ko u kojoj meri, sve se to realno čuje... Držim se zvuka zaista, ne ulazi mi se u neke kafanske retorike...

Dakle, stvarajte rezultate, manite se vrste oruđa...!

:thumbsup:

idvi
30-10-2015, 07:15 AM
ma nama tako dobro ide engleski, da jos nemamo pevaca koji je osvojio svet na engleskom (msm ko se baca u te poduhvate na world scenu). boli mene ona stvar za tu engleskinju i njeno misljenje, ona ima i onako 100 puta vise izbora za slusat, iz svih drzava sveta imas pesama milion na eng, nek se mane nas ovde, nit mi pevamo za nju uposte haha
a dovoljno je videti na evroviziji kad pevamo na nas jezik da prolazimo ako je dobra stvar.

ti mislis engleskinja ta sedi na youtube i trazi nase pesme, pa po cemu ce ona
pre svega trazit kad ne zna nikoga odavde, to je ko da ja sad hocu iz koreje trazit i slusat a ne znam ni jedno ime sta upisat haha.

bez nekog ritma i smisla = da ta engleskinja je promasen slucaj da mozda ne zna muziku ni za dvojku u skoli. imas ti njihove muzike toliko izlizane
da vrte sve isto u krug od popa do roka.. svud isti k. ako si bas dosta naslusan svakakve muzike./

cudan je taj slucajni "odabir". nikad ne znas na kog ce naletit haha.

msm i nema veze sa temom to sve sa tom engleskinjom.

..slažem se u svemu s tobom:wink:

Znak
30-10-2015, 08:54 AM
Stalna čovekova želja za savrÅ¡enstvom je pokretač napretka civilizacije.

Upravo tako.

Dakle, nekome je s razlogom bitno da li se VST kanal prvo eksportuje u audio ili do kraja ostaje midi. Čak i ako je razlika u zvuku nepostojeća.

Znak
30-10-2015, 10:12 AM

Da su manje dobri bili bi joÅ¡ loÅ¡iji nego Å¡to su sad. Njih čak ni loÅ¡ija produkcija ne bi izvadila.

A Talking Heads, Blondie, Paul Simon, David Bowie... Tu ništa ne bih menj'o.

:wink:

Dushan_S
30-10-2015, 03:26 PM
Dobra produkcija je, najjednostavnije, ona koja čini pesmu još boljom. To nekada znači da je produkcija tehnički savršenija. U tome bolja tehnologija može pomoći, ali je jednako bitan i tehnički dobar perfomans benda. Što kažu na engleskom govornom području "Ne može se ispolirati govno". Sa druge strane, često nekoj muzici ili izvođaču ne leži napucana, moderna ili visokotehnološki zapakovana produkcija. To je kreativna odluka. Zašto onda ta trka za "boljom produkcijom"?

Srbija je, objektivno, selendra, sa lažnom, ulepšanom slikom o sebi, gde deo ljudi još uvek ima pogrešnu percepciju jer se seća Jugoslavije koja je bila mnogo ozbiljnija država i tržište, ili jednostavno zato što je kad si deo selendre jako teško imati jasnu percepciju svog seljaštva. Džaba bilo pregleda na YouTube-u što pravih a što plaćenih - Srpska muzička scena je globalno gledano apsolutno irelevantna u svakom smislu.

Samim tim je ovdašnji odnos prema tehnologiji palanački. Sa jedne strane, zbog siromaštva i osećaja da je tehnologija nešto skupo i teško dostupno (pa samim tim i važno i vredno), ovde oni koji imaju para pokušavaju da kupovinom određenih komada opreme stvore sebi osećaj da su moderni. Onda snimaju palanačke, neoriginalne, muzički zastarele albume na kojima do besvesti koriste što skuplje komade opreme, ganjajući što više neke dečačke snove, i želeći da ima album zazvuči "svetski". U suštini, 95% naše "San Remo iz 1985. godine na steroidima" muzike je upravo to. Ne znači da ti ljudi nemaju talenta, da se razumemo, nego da je sama ideja u suštini bizarna: zastarela, reciklirana muzika, snimljena opsesivnim pristupom u kome je neko ubeđen da juri "svetske standarde" - iako svetska muzika zvuči sasvim drugačije.

Sa druge strane, potpuno kontra, postoji publika (ali i muzikanti) kojoj je merilo prihvatljivog, ne samo u muzici, spušteno ispod svake normalnosti. To je muzika koja prati celokupno survavanje društva. Ova ekipa je suštinski možda i iskrenija - oni su prihvatili potpuno nakaradnu estetiku, i u njoj neke stvari koje objektivno loše zvuče - postaju dobre jer su se ljudi na njih navikli. Opet, ni to nije nova pojava. Sećam se anegdote kad je u jednom našem studiju vlasnik početkom devedesetih nabavio Kurcvajl sempler sa proširenjima, nabaio sample CD-e i pokušao da nekom turbo sastavu isprogramira iole realističan bubanj bas i ostale instrumente. Kad im je pustio ljudi su bili ekstremno kiseli, on menja njima se i dalje ne sviđa. Na kraju ode i pozajmi Roland SC88 ili tako neko govance, pokrene general midi farbe i oni se oduševe - to je to!

Elem, traženje "bolje" i "skupe" produkcije je jednostavno - palanački sindrom. Lično, da se razumemo, ja sam daleko od toga da mogu uzeti šta god i smiksati fenomenalno - to i nije nešto od čega živim ili što mi je cilj. Ali osnovna ideja je zapravo da se u jednom trenutku, u ličnom razvoju i učenju da se snima i miksa, dođe do tačke da više nije problem "da se sve čuje", "da sve bude napucano" " da sve gruva". Pravi cilj je da se nešto smiksa tako da pomogne muzici, pesmi, ili izvođaču da zasija.

E sad, pošto je cilj svakog normalnog čoveka da se usavršava i postaje bolji u onome što radi, neminovno dolazi do te čudne šizofrene situacije, u kojoj se ganjaju svetski rezultati i ideje, a primenjuju se lokalno i u sasvim drugačijoj sredini. Ali ja mislim da je to normalno, na kraju krajeva. Jer kad iole inteligentan čovek potpiše mentalnu kapitulaciju i krene logikom, "ma šta me boli kurac, dobro je" i počne tako da živi, on u nekom svom unutrašnjem segmentu postaje mrtva, prazna osoba. Jer negde, smisao života nije samo da pijemo jedemo prcamo i kenjamo, da izvinete, već da učimo i razvijamo se. Pa eto i tako što se trudimo da budemo bolji u sviranju ili snimanju. To što je čovek ovde gde jeste, ne znači da to treba da ga slomi i uništi visoka merila i ideale. Što manje ljudi ima ovakav drajv da budu bolji - to društvo još više tone u kaljugu.

Ogi
30-10-2015, 06:36 PM
...kad iole inteligentan čovek potpiÅ¡e mentalnu kapitulaciju i krene logikom, "ma Å¡ta me boli kurac, dobro je" i počne tako da živi, on u nekom svom unutraÅ¡njem segmentu postaje mrtva, prazna osoba. Jer negde, smisao života nije samo da pijemo jedemo prcamo i kenjamo, da izvinete, već da učimo i razvijamo se. Pa eto i tako Å¡to se trudimo da budemo bolji u sviranju ili snimanju. To Å¡to je čovek ovde gde jeste, ne znači da to treba da ga slomi i uniÅ¡ti visoka merila i ideale. Å*to manje ljudi ima ovakav drajv da budu bolji - to druÅ¡tvo joÅ¡ viÅ¡e tone u kaljugu.

Naučite ovo napamet i ponavljajte svaki dan.

Znak
30-10-2015, 06:41 PM
https://www.youtube.com/watch?v=7EwjRxHzDZ0

awacs
02-11-2015, 02:16 PM
Sve pet, bata-Dule, ali:

Pa eto i tako što se trudimo da budemo bolji u sviranju ili snimanju. To što je čovek ovde gde jeste, ne znači da to treba da ga slomi i uništi visoka merila i ideale. Što manje ljudi ima ovakav drajv da budu bolji - to društvo još više tone u kaljugu.

Svi se trude da budu bolji, i u Srbiji i šire. I Mimi Oro hoće da bude bolja, samo što za nju „biti bolji” znači otići još X puta do plastičnog hirurga.

Ne sećam se da li sam ovde pominjao pregovore sa Madam Piano ranih devedesetih, kad je (verovatno na nagovor svog tadašnjeg muža) htela da joj moj kum Luka i ja produciramo album. Kaže, hoće da ploča zvuči svetski. Nabrojali joj opremu u Studiju O, u kom smo tad obojica radili, i rekli joj da je tu sve osim nje i nas svetsko. Primedba joj se nije dopala, kao što joj se nije dopalo ni to što sam joj posle, preslušavajući tu ploču koju su na kraju producirali ona i Škopi (divan tip i drag kolega), a Šime miksao kod Vlade Negovanovića, rekao: „Odlično. Ovo bi svaka Mazda 626 poželela.”

Da ne bude zabune, nije mi na kraj pameti da poredim Mimi Oro i Madam Piano, poredim samo raznorazne lične kriterijume kojima ljudi spontano vole da daju nekakvu univerzalnu težinu. Dvadeset prvi vek, vreme otvorenih karata, nema više blefiranja i sakrivanja iza nekakvih akademski iskonstruisanih univerzalnh vrednosti. Možeš da kupiš Roleks na Ali Ekspresu, provaliće te po blatu na cipelama dok izlaziš iz iznajmljenog Bentlija. Na istu foru će provaliti i Steven Slate Drums kad im dođeš u zadružni dom sa četiri zvučnika i dva laptopa. Naravno da je drugo lice jednine ovde figurativno, da ni tu ne bi bilo zabune :)

Pozdrav,

Vasa

Dushan_S
02-11-2015, 06:37 PM
Sve pet, bata-Dule, ali:

Svi se trude da budu bolji, i u Srbiji i šire. I Mimi Oro hoće da bude bolja, samo što za nju „biti bolji” znači otići još X puta do plastičnog hirurga.

Konkretno, ovde se ne mogu složiti. Biti bolji, znači biti bolji u onome što radiš, biti bolji majstor, usavršiti svoju veštinu, svoje znanje, podići nivo svog razumevanja, postati i bolja osoba, to znači biti bolji. To ne znači biti poznatiji, popularniji, uspešniji, bogatiji, prepoznatljiviji. Naravno, neminovno je da teško baš neko može imati u potpunosti "čistu" motivaciju za ono što radi - svakom prija pohvala u vezi njegovog rada, ako ništa drugo. Ali različit je cilj. Mimi Oro ima cilj da zaradi 500 jura za sebe i (i svog gazdu) i pretpostavljam da ona taj cilj ispunjava, ali ne vidim kakve to veze ima sa ovom pričom? Osim ako ne misliš da ona kroz praksu usavršava i svoju "tehniku" obrade mušterija? :)

Takođe ne bih rekao da se ovde ljudi uopšte trude da budu bolji - moj subjektivan utisak je da je ovde zapravo rašireno gledanje na čoveka koji se trudi da bude dobar u onome što radi kao na budalu - osim naravno ako ne postane svetska faca, onda svi bacaju ikru na njega - naknadno. Ovde se ceni kad je neko budala i primitivan, ali je bezobrazan, nametljiv i vešt. Ne ceni se konstruktivnost, onaj koji gradi je kreten a onaj koji ruši faca. To je nešto što traje već decenijama, postojalo je u velikoj meri već u SFRJ i traži neku ozbiljniju priču.

Nego: ako želiš da relativizuješ "usavršavanje", naravno - nešto što je za nekog veština, za drugog može biti bezvredno, ali ja vidim audio svet kao istovremeno kreativnu, ali i uslužnu delatnost, gde postoji mogućnost da se vidi da li je neko objektivno dobar, jer treba učiniti mušteriju zadovoljnom. Tako se retko dešava da neko kaže za nekog da dobro miksa a da postoji kontraverza i da neki ljudi smatraju da je on zapravo vezara, zar ne? Zato je moguće oceniti da li je neko objektivno dobar u audio branši, dok za razliku od toga, kad se radi o izvođačima, muzičarima i kompozitorima, na scenu već stupa mnogo subjektivnije ocenjivanje njihovih kvaliteta.

Ovo za Madam Piano, nisam siguran da sam razumeo šta želiš da kažeš. Pričalo se o snimanju, audio inženjeringu, produkciji, pa osim ako je Madam Piano producent (ne računa se ako je neko producent samo u svojoj glavi), ne vidim kako se uklapa u ovu priču. A i kao što rekoh, ovde je deo miljea da se vođeno palanačkim duhom, jure ti "svetski" rezultati, zapravo debelo provučeni kroz balkansku prizmu.

awacs
02-11-2015, 08:09 PM
Nego: ako želiš da relativizuješ "usavršavanje", naravno - nešto što je za nekog veština, za drugog može biti bezvredno, ali ja vidim audio svet kao istovremeno kreativnu, ali i uslužnu delatnost, gde postoji mogućnost da se vidi da li je neko objektivno dobar, jer treba učiniti mušteriju zadovoljnom.

Relativizujem jer mi iskustvo veli da je sve to relativno i da je nemoguće objektivizovati nešto što se zove pop kultura, i što je po svojoj definiciji podložno promenama iz dana u dan, kako god se kretala trenutna struja narodnog ukusa.

Nije me sramota da priznam da ne znam šta je objektivno dobar zvuk ni šta je objektivno kvalitetan zvuk, jer sam se raznoraznih dobrih zvukova naslušao, a svi su bili različiti. Neki nisu imali basa, nekima su falili tranzijenti, neki su bili puni falša, a mnogi među njima su bili i ostali važni za ono što zovemo istorijom muzike. Kako inače objasniti da zvuk bubnja Džona Bonama i dalje teoretski figurira kao neki benčmark iako taj bubanj „objektivno” posmatrano zvuči bedno u odnosu na bilo koji tezgaroški miks CLA? To bi otprilike bilo i objašnjenje slučaja Madam Piano, ili bilo kog wannabe „svetskog” slučaja, bez obzira na to što se i svet i „svetski” parametri menjaju iz dana u dan.

Sve ono što danas zvuči do jaja sutradan zvuči ko kurac, ali to uopšte ne znači da zvući lošije :)

Pozdrav,

Vasa

Bockie
02-11-2015, 09:18 PM
Takođe ne bih rekao da se ovde ljudi uopšte trude da budu bolji - moj subjektivan utisak je da je ovde zapravo rašireno gledanje na čoveka koji se trudi da bude dobar u onome što radi kao na budalu - osim naravno ako ne postane svetska faca, onda svi bacaju ikru na njega - naknadno. Ovde se ceni kad je neko budala i primitivan, ali je bezobrazan, nametljiv i vešt. Ne ceni se konstruktivnost, onaj koji gradi je kreten a onaj koji ruši faca. To je nešto što traje već decenijama, postojalo je u velikoj meri već u SFRJ i traži neku ozbiljniju priču.
.

I mnooogo ranije. Svako ko je išta probao je isteran. I Teslu su proterali jer je seljanima smetala buka eksperimenata, pa mu zapalili radionicu sa nekoliko hiljada spisa i pronalazaka...pa je otišao.
I danas svaka šuša slatko psuje Đokovića, ali i sve ostalo, nauka , sport, ma gde god počneš... I tako je ovde 1000 godina, ne samo zadnjih 30-40-50...

Obrazovanje je anatemisano, a to je zato što većina nije dovoljno obrazovana, jer je i to politički instrument. Dakle, politika kreira obrazovanje, pa je podložna krtici i opiranju... Jer se stvari guraju pod tepih...

I tako vekovima...

I tako će i ostati verovatno...

A za Madam Ljilju mogu da kažem da je mega faca, da je bezmalo jedan od najboljih vokala koje ovaj prostor ima, da ima svoje bubice ali pre svega ima nekolicinu kompozicija koje slušam i dan danas sa ushićenjem i radošću i zvuče fenomenalno čak i sa ove instance!
Toj ženi KAPA DOLE (https://www.youtube.com/watch?v=5zjN02ltvp4)! Jer je izuzetan umetnik, jer je brutalan pevač i treba biti ponosan na takvo kulturno bogatstvo. Ende!

awacs
02-11-2015, 09:46 PM
I mnooogo ranije. Svako ko je išta probao je isteran. I Teslu su proterali jer je seljanima smetala buka eksperimenata, pa mu zapalili radionicu sa nekoliko hiljada spisa i pronalazaka...pa je otišao.
I danas svaka šuša slatko psuje Đokovića, ali i sve ostalo, nauka , sport, ma gde god počneš... I tako je ovde 1000 godina, ne samo zadnjih 30-40-50...

Istina. Tako smo onomad isterali i Andrića i Mešu Selimovića, a posle i Bregovića i slične, čak i Kusturicu. Uostalom, zar i Bajaga nije još odavno zbrisao odavle? Aj ne zajebajte :) Ako umete da se snađete ovde – snađite se, ako ne umete – idite tamo gde vam duša ište. Samo ne kukajte po forumima.

Pozdrav,

Vasa

Filip_
02-11-2015, 10:21 PM
Aj ne zajebajte :) Ako umete da se snađete ovde – snađite se, ako ne umete – idite tamo gde vam duÅ¡a iÅ¡te. Samo ne kukajte po forumima.

:thumbsup:

Znak
02-11-2015, 10:38 PM
"We all know that people are the same wherever you go..."

Bockie
02-11-2015, 10:38 PM
Istina. Tako smo onomad isterali i Andrića i MeÅ¡u Selimovića, a posle i Bregovića i slične, čak i Kusturicu. Uostalom, zar i Bajaga nije joÅ¡ odavno zbrisao odavle? Aj ne zajebajte :) Ako umete da se snađete ovde – snađite se, ako ne umete – idite tamo gde vam duÅ¡a iÅ¡te. Samo ne kukajte po forumima.

Pozdrav,

Vasa

Odlično si opisao sposobnost pojedinaca da koegzistiraju sa režimima i službama u datom trenutku... Upravo deo korpusa od kog pametni pobegoÅ¡e...ali dobro...to nije sad za ovde...

Sve si u pravu...:thumbsup:

Dushan_S
03-11-2015, 01:48 PM
Relativizujem jer mi iskustvo veli da je sve to relativno i da je nemoguće objektivizovati nešto što se zove pop kultura, i što je po svojoj definiciji podložno promenama iz dana u dan, kako god se kretala trenutna struja narodnog ukusa. Hehe, a ja bih rekao da relativizuješ zato što si jednostavno takav - primetio sam da često voliš, kad pišeš komentar, izneti stav koji je neka vrsta tvog viđenja "istina je negde u sredini". :)

Lično, protivnik sam takvog pristupa jer ako bih želeo, tehnički mogu relativizovati šta god želiš. Evo iznesi bilo koju tvrdnju ili stav, ili nešto što doživljavaš kao istinu i ja ću u tvom stilu dodati nešto što će promeniti kontekst te činjenice i dovesti u pitanje da li je to tako :) Moguće je logički naći neku vrstu "protivteže" aposlutno svemu i dovesti sve u pitanje. Može se bez problema naći način da se neki najhumaniji i najdivniji gest tako dovede u pitanje, ili da se najužasniji čin opravda nekim "stavljanjem u kontekst". Relativizacija dovodi u pitanje egzistenciju bilo čega što je istinski vredno i dobro i pretvara život u neko amorfno polje u kojem je preteranom intelektualizacijom obesmišljen sam život - jer šta god loše ili dobro neko radi - promenom konteksta u kom se gleda i zavisno od toga u svetlu kojih činjenica odabereš da posmatraš čin te osobe ili neku pojavu - dobije se potpuno različit rezultat. Relativizacija i "istina je negde u sredini" negiraju postojanje umetnosti, sistema vrednosti, moralnih normi, bilo kakve društvene strukture, civilizaciju samu po sebi. Jer suštinski, mi smo emotivna bića, i zato svaka stvar u koju verujemo i koju mislimo ima zapravo emotivnu komponentu koja se ne može logički izmeriti. Zato se u ovom slučaju, po stavu - nećemo naći u sredini :)

Dushan_S
03-11-2015, 01:52 PM
Istina. Tako smo onomad isterali i Andrića i MeÅ¡u Selimovića, a posle i Bregovića i slične, čak i Kusturicu. Uostalom, zar i Bajaga nije joÅ¡ odavno zbrisao odavle? Aj ne zajebajte :) Ako umete da se snađete ovde – snađite se, ako ne umete – idite tamo gde vam duÅ¡a iÅ¡te. Samo ne kukajte po forumima.

Pozdrav,

VasaKonstatovanje da je neÅ¡to činjenično loÅ¡e, ako je to istina, nije kukanje. Mirenje sa nekim stanjem i ponaÅ¡anje u skladu sa idejom da je jedini imperativ u životu da se ja snađem i da meni bude dobro, bez ikakve želje da utičem pozitivno na okolinu i druÅ¡tvo u kome živim - nije pokazatelj visokih ljudskih kvaliteta.

awacs
03-11-2015, 02:27 PM
Pa to i ja kažem. Čovek uvek sve treba da radi najbolje Å¡to ume, bez obzira na to kakva je situacija oko njega. Za razliku od tebe, ja iskreno ne verujem da znam pravu istinu o bilo čemu, čak ni o tome kako se ekvalizuje i komprimuje doboÅ¡. Onda bi bilo licemerno da se foliram :) Po meni, svakodnevno preispitivanje svega, a pre svega sebe je takođe validan put ka napretku. I kao Å¡to ti iznosiÅ¡ svoje miÅ¡ljenje isto i ja radim, ne očekujući da moje savete iko prihvati kao korisne. Nismo svi isti i ne moramo da se slažemo. Dovoljno je da se uzajamno poÅ¡tujemo, Å¡to mi se zasad čini nespornim.

Pozdrav,

Vasa

Poslato putem radio talasa

Dushan_S
03-11-2015, 04:37 PM
Za razliku od tebe, ja iskreno ne verujem da znam pravu istinu o bilo čemu, čak ni o tome kako se ekvalizuje i komprimuje doboš.Ipak, ako malo razmisliš, iza tvojih reči stoji isto toliko egoističan aksiom da je tvoj način gledanja superiorniji, kao i da u rečima drugih možeš videti propuste i neispravnosti, zar ne? Kako bi inače mogao videti da tuđi stav, po tebi, nije sasvim tačan i da je možda istina "negde između"? Svi mi neminovno imamo određenu dozu egoizma, čak i kad želimo videti sebe kao "objektivne" i slobodne od potrebe da namećemo svoj stav. To je ljudski.

Elem:
Tako i ja iskreno, za razliku od tebe, ne verujem da znam pravu istinu o tome šta drugi ljudi govore, ne umem proceniti tuđi stav i dati komentar da li je neko drugi egoističan, ali mogu smarati sa mojim ličnim stavom, jer u njega verujem, iza onoga što pričam emotivno stojim, pa iako razumem da neko misli drugačije, moja istina nije "između", nije objektivna, nego tu gde je ja vidim. Nemam dar apsolutne objektivnosti, fakat. :) Ne insistiram jer znam da sam u pravu - insistiram jer verujem u nešto, zato što mi srce i um tako govore, iako je vrlo moguće da je to samo moja istina. Između ostalog zato što verujem da univerzalna istina ne može postojati. Više različitih istina može koegzistirati, kao u priči sa slepcima koji pipaju slona i svako ga drugačije opisuje.

A što se tiče poštovanja, naravno da se poštujemo, to se valjda podrazumeva. Ti si inteligentna osoba i interesantan sagovornik. Rasprava je mentalni sport, pa je jasno i da u većini slučajeva sagovnici neće promeniti svoj stav. U tom smislu ne zanima me da dokažem da sam u pravu - moje mišljenje je samo moje mišljenje. Ti si taj koji je bio inspirisan da da komentar na ono što sam rekao, tako smo krenuli, zar ne?

U suštini, sve ovo govori da se ne srećemo dovoljno često na pivu, gde ovakva vrsta razgovora nekako laganije funkcioniše :wink:

Znak
03-11-2015, 06:20 PM
DuÅ¡ane, mislim da si trunčicu preopÅ¡iran u svojim izlaganjima. Preveliki broj reči samo smeta da se predstavi suÅ¡tina.

DaBear
04-11-2015, 08:42 AM
Hehe, a ja bih rekao da relativizujeÅ¡ zato Å¡to si jednostavno takav - primetio sam da često voliÅ¡, kad piÅ¡eÅ¡ komentar, izneti stav koji je neka vrsta tvog viđenja "istina je negde u sredini". :)

Lično, protivnik sam takvog pristupa jer ako bih želeo, tehnički mogu relativizovati Å¡ta god želiÅ¡. Evo iznesi bilo koju tvrdnju ili stav, ili neÅ¡to Å¡to doživljavaÅ¡ kao istinu i ja ću u tvom stilu dodati neÅ¡to Å¡to će promeniti kontekst te činjenice i dovesti u pitanje da li je to tako :) Moguće je logički naći neku vrstu "protivteže" aposlutno svemu i dovesti sve u pitanje. Može se bez problema naći način da se neki najhumaniji i najdivniji gest tako dovede u pitanje, ili da se najužasniji čin opravda nekim "stavljanjem u kontekst". Relativizacija dovodi u pitanje egzistenciju bilo čega Å¡to je istinski vredno i dobro i pretvara život u neko amorfno polje u kojem je preteranom intelektualizacijom obesmiÅ¡ljen sam život - jer Å¡ta god loÅ¡e ili dobro neko radi - promenom konteksta u kom se gleda i zavisno od toga u svetlu kojih činjenica odabereÅ¡ da posmatraÅ¡ čin te osobe ili neku pojavu - dobije se potpuno različit rezultat. Relativizacija i "istina je negde u sredini" negiraju postojanje umetnosti, sistema vrednosti, moralnih normi, bilo kakve druÅ¡tvene strukture, civilizaciju samu po sebi. Jer suÅ¡tinski, mi smo emotivna bića, i zato svaka stvar u koju verujemo i koju mislimo ima zapravo emotivnu komponentu koja se ne može logički izmeriti. Zato se u ovom slučaju, po stavu - nećemo naći u sredini :)

mnogo duboko...za mene...uffff.

Igor
04-11-2015, 10:48 AM
Pivo, pivo... Nego, nema danas dobrog piva, sve same špecije ovih svršenih prehrambenih tehnoloZa.

Kada je o muZici reč, tu i mo'Å¡ iskopati pokojeg entuzijastu na netu koji tambura u naklon muzama i samo muzama, ali pivare, ljudi, to su teÅ¡ke folirancije.

BaÅ¡ radi glede zbog ovoga ja sam celo leto cepao domaći sok od viÅ¡nje. Popio sam jedno 20jes litara, majke mi, i vidi me, super...

E sad, ako neko ima drugačije miÅ¡ljenje....

awacs
04-11-2015, 03:09 PM
Ipak, ako malo razmisliÅ¡, iza tvojih reči stoji isto toliko egoističan aksiom da je tvoj način gledanja superiorniji, kao i da u rečima drugih možeÅ¡ videti propuste i neispravnosti, zar ne? Kako bi inače mogao videti da tuđi stav, po tebi, nije sasvim tačan i da je možda istina "negde između"

Ovo je tvoja privatna konstrukcija. Niti sam rekao, niti mislim da je istina negde između. Naprotiv, mislim da je istina mnogo Å¡ira i komplikovanija od teze da svako treba da se trudi da napreduje. Kao Å¡to pak jesam rekao, to već svi radimo, svako po svojim kriterijumima – i ti i ja i Arhimed i Aleksandar Veliki i Džingis Kan i Tomas Torkemada i Robespjer i AjnÅ¡tajn i Verner fon Braun i Nikita HruÅ¡čov i Tito i Lady Gaga i Marina Abramović i Dejvid Bovi i te tvoje Metalike :) Verovatno postoji neki konačni odgovor koji će sve njih podvesti pod istu crtu, poput Adamsovog 42 (https://simple.wikipedia.org/wiki/42_(answer)) iz Autostoperskog vodiča kroz galaksiju, ali dosad joÅ¡ nismo uspeli da nađemo pitanje na koje se taj odgovor odnosi. Pivo i kikiriki su naravno, po istoj toj knjizi, način da se preživi i ono Å¡to nam je trenutno nezamislivo :)

Pozdrav,

Vasa

Dushan_S
04-11-2015, 08:32 PM
Dušane, mislim da si trunčicu preopširan u svojim izlaganjima. Preveliki broj reči samo smeta da se predstavi suština.Možda jesam. Ili je možda i stvar ukusa, znaš ono, kao punk rock i prog rock. Neko ne ume da ispriča šta ima na instrumentu za 3 minuta :wink: :)

Ovo je tvoja privatna konstrukcija. Niti sam rekao, niti mislim da je istina negde između. Apsolutno, to je moj utisak u vezi tvojih komentara. Ne mora biti tačan.

Naprotiv, mislim da je istina mnogo šira i komplikovanija od teze da svako treba da se trudi da napreduje. Možda jeste, ali postoji još nešto što se tiče prirode dijaloga i komunikacije. Da kažem to što mogu jednostavnije:
Šta misliš, da li bi moglo frustrirati našeg sagovornika ako svaku njegovu tvrdnju, doživljaj ili viđenje "dopunimo" svojim stavom, često suprotstavljenim, jer smatramo da je istina "mnogo šira i komplikovanija"? I da li po tebi postoji bilo šta, apsolutno bilo koja tvrdnja na koju ti ili ja ne bi mogli da smislimo šta da dodamo jer vidimo da to ipak nije cela istina? Da li je uopšte moguće saopštiti "celu istinu", u jednom post-u, jednom članku, pa i jednoj knjizi?

Dakle, ne znam da li dobro objašnjavam - nije stvar u činjenici da li nešto nije cela istina, kako si rekao - već da je tehnički nemoguće smisaono pričati o bilo čemu na taj način jer uvek možeš na nečiju tvrdnju pronaći da nešto fali da bi to bila "šira i komplikovanija istina". To može obesmisliti komunikaciju. Tako u ovom konkretnom slučaju, ja sam rekao nešto ne zato što ne mogu videti da postoji neka druga strana već zato što tako osećam - i zato što svaka istina po meni ima jedan svoj nivo na kome funkcioniše. Putem filozofskog pogleda na svet, možeš otići jako daleko u relativizaciji nečega. Tako na jednom nivou, da - svi se mi usavršavamo na svoj način, svi mi nečemu težimo, na jednom dubokom, možda spiritualnom nivou Ajnštajn i Mimi Oro imaju isti poriv da se samousavršavaju u sebi. Ali na jednom drugom nivou, možda je takvo filozofiranje i relativizacija po svaku cenu - samo zato što eto - besmisleno. Takav je moj utisak.
Ujedno, daću sebi slobodu da pretpostavim da je možda takav pristup ono što neko može doživeti čak kao neku vrstu intruzivnog ili nadmenog ponašanja pa je zato možda Suicide Silence tebe doživeo kao nekog ko ti po mom uverenju - nisi u stvarnom životu. Ponovo, jako se izvinjavam ako bilo šta što sam rekao zvuči kao neko nadmeno pametovanje ili osuda, samo bih hteo da se skapiramo zašto sam se upleo u razgovor.

Ingvi Malmstine, jer mozes malo manje tih nota da sviras, mnogo mi tesko da slusam... Ne mogu da poverujem kakvih komentara ima i lajkova na iste. :banghead::banghead::banghead::banghead:
Dusan je bas odmeren u pisanju, i smatram da ne moze sa manje texta da se tako detaljno kaze to sto je rekao.. I naravno, touché za kraj, opet generalizovanje i "relativizovanje" stvari, bez iceg konkretnog izrecenog Ma ok, ja mislim da je to stvar toga šta prija čoveku, ja čitam tuđe dugačke post-ove, na nekim drugim forumima ih ima mnogo više nego ovde. zato mi je i normalno da ih pišem. Kul je ako niko neće da ih čita, koga briga.
Sad, nadam se da ne zvučim snishodljivo...Vasa je uživo jako gotivna osoba, i možda bi se vas dvojca drugačije kontali da sedite za stolom. Internet kao vid komunikacije navlači ljude u određene situacije, gde ona druga osoba postaje dvodimenzionalno oličenje dve tri osobine koje nam najviše idu na nerve. Kako je to lepo opisao jedan momak kad me je upoznao uživo nakon višegodišnjeg sretanja na nekim drugim forumima, parafraziram "Jbt, ja sam mislio da si ti visok dva metra i građen kao Hulk". Pretpostavljam da je to bilo zbog nežne suptilnosti mog forumskog saobraćanja :)

Igor
05-11-2015, 01:41 AM
Pišopad na binu. Ha!

Sent from my ME173X using Tapatalk

silicon science
05-11-2015, 07:21 AM
Ja ponekad pishnem malo, ali ni blizu toliko kao ovi sto za to prozivaju. Oni to rade na dnevnoj bazi i vrlo prikriveno.
Ono sto mi zapravo jako smeta je to sto se ovakve teme tj. njeni inicijalni postovi, oni koji su je zapoceli i koji su izuzetno nebulozni i arogantni ne osudjuju i ne ismevaju od strane ljudi koji chine ovu bransu. Aman pa zar to nije zapisavanje sa bine po glavama?? Stav da je posao kojim se bavi inzenjer zvuka zapravo nebitna stavka u celoj baladi koja se zove audio... I ne samo to, vec krene odobravanje od ljudi koji su dobili mlaz urina po uvetu... WTF??
Zar se tako brani integritet svoje profesije??

Igor
05-11-2015, 08:32 AM
Ej, alo, care... Carevi... Ovo je net, forum, zahebanzzija. :D Sloboda izražavanja, pišanja, ovaj, mišljenja... U redu je i kritikovati drugog jer misliš da njanjavi, ali ne praviš od toga sagu u deset i po s lukom tomova.
Sve opušteno, lagano. Svi mi ovde volimo istu stvar i to je važnije od svega drugog.

Znak
05-11-2015, 04:31 PM
Ej, alo, care... Carevi... Ovo je net, forum, zahebanzzija. :D Sloboda izražavanja, pišanja, ovaj, mišljenja... U redu je i kritikovati drugog jer misliš da njanjavi, ali ne praviš od toga sagu u deset i po s lukom tomova.
Sve opušteno, lagano. Svi mi ovde volimo istu stvar i to je važnije od svega drugog.

Treba imati na umu i to da pametnim ljudima često teÅ¡ko pada da miÅ¡ljenju, tj. stavu pristupaju opuÅ¡teno. Koji su avioni bolji, nemački ili francuski? MiloÅ¡ Crnjanski i Tadija Sondermajer su tu dilemu reÅ¡avali u pravom dvoboju, sa bojevom municijom.

silicon science
05-11-2015, 05:29 PM
@Igor - obracaj se svojim bliznjima sa "Alo" :wink: meni NE.
Pod 2: ne volimo svi istu stvar i nismo svi isti...
Problematika koju sam izneo je vrlo ozbiljna i nije zajebancija, jer ako ovu profesiju ne postuju ni clanovi foruma koji se bavi zvukom, sta ocekivati od drugih?? I bas ti pomirljivo-necu-da-se zameram-obrisi-mi-guzu-rege-socijalno-bogougodni stavovi koje zastupas ti (takav si utisak ostavio svojim postom) i dobar deo ovog foruma je doveo do toga da se bahati i bezobzirni dunsteri koji ne znaju ni OSNOVNE STVARI u vezi zvuka kurche nekim temama na pola strane kako ovo-ono ima smisla ili ne... Mene to pogadja sustinski, jer me stalno spusta na zemlju i podseca da ipak zivim u zemlji gde i ljudi koji se bave zvukom, koji koriste rachunar i internet, razmisljaju kao ucesnici rialiti shou-a.

Bockie
05-11-2015, 08:42 PM
Polako momci, svi smo negde skenjani opštom situacijom...

Ne može čovek pošteno da krivi ni ljude koji su u poslu pa vide propast, a ni klince koji vide da imbecili avanzuju...

U svim sferama života...!

Jedino što imamo svi zajedno jednu mega prednost...ili manu jbg...:D

Naime, u ovoj branši se to izrazito pojavilo pre deceniju i više...i dve itd...
Dakle znali smo šta nas čeka u ostalim sferama...! Eto nam nauka....!

Polaaaakooo...:wink:

Igor
06-11-2015, 12:30 AM
Sve je ok. Glupo je svađati se. Å*ibamo dalje...

romario
06-11-2015, 09:19 AM
Polako momci, svi smo negde skenjani opštom situacijom...

Ne može čovek poÅ¡teno da krivi ni ljude koji su u poslu pa vide propast, a ni klince koji vide da imbecili avanzuju...

U svim sferama života...!

Jedino što imamo svi zajedno jednu mega prednost...ili manu jbg...:D

Naime, u ovoj branši se to izrazito pojavilo pre deceniju i više...i dve itd...
Dakle znali smo Å¡ta nas čeka u ostalim sferama...! Eto nam nauka....!

Polaaaakooo...:wink:

:)

tajna92
06-11-2015, 11:58 AM
Wtf???

Sent from my iPhone using Tapatalk

awacs
06-11-2015, 05:02 PM
Wtf???

Ovo:

ono najbitnije sto treba a to je text, araznman i vokalno izvodjenje!!
hahaha
(...)
CENA, nanjize uvek ista prica sto moze.. kome vi to radite pesme?? 3 coveka u jugi , i jedno 10 sto ce se zaletiti po nekad?
samo na ono navedeno obratite paznju najvise!!

Ovo je izuzetno kvalitetna, mada ne baš najpismenija objava, ali ovo i nije jezički nego audio forum :)

Kome se, dragi rumski drugovi, obraćamo? Ogledalu? Publici? Sponzorima? Vlasnicima medija? Civilizaciji? Kosmosu? Pitam samo zato što svaki od naših potencijalnih sagovornika govori drugim jezikom, pa bi valjalo da naučimo sve te jezike kojima oni govore pre nego što se nasekiramo zato što oni ne pričaju po naški. Sve drugo može da deluje zabavno, ali nikako nije ni tačno ni konačno :)

Pozdrav,

Vasa

NIelectroy
10-11-2015, 08:57 AM
Ljudi ja vas molim, hajdemo naci neko konstruktivno resenje za ova teska pitanja, lako je ali nije lepo ponasati se tako. Ovo je trebao biti najveci audioforum u regionu gde iskusnije kolege pomazu manje iskusnima i gde pocetnici mogu naci dobre savete i smernice kako unaprediti svoju produkciju.

Sky Net
10-11-2015, 11:12 AM
Mnogo godina pratim ovaj forum, i mnogo korisnih stvari sam ovdje procitao..cinjenica je da je Balkan jedna poprilicno sjebana sredina, pa je mozda to jedan od razloga sto ljudi pisu kako pisu, jel..ali je i mnogo zalosno da se u 2015-toj(skoro 2016-toj) uopste ovakvim nebuloznim temama pridaje paznje, uz jos nebuloznije teorije i rasprave koje ne vode nicemu..koliko se jos bespotrebnih stranica treba ispisati pa da se skonta da se tastature bespotrebno tupe, i jos uz to ucesnici sipaju drvlje i kamenje jedan na drugog, dok se onaj koji je ovo zapoceo drzi po strani i pada od smijeha. Kakav nevidjeni cirkus, i pisanje sa balkona. Po svima. Bravo.

Igor
10-11-2015, 12:48 PM
Nesporno je to da se ovde može mnogo toga naučiti, Å¡to bez pogovora daje forumu težinu, ozbiljnost i vrednost. No, ponavljam, ovo nije nikakav simpozijum doktora nauka, da bi ste se ovde registrovali ne treba vam pozivnica, ne plaćate kotizaciju i sve je potpuno slobodno. Pravila o nevređanju se moraju poÅ¡tovati, ali uÅ¡togljenost, akademska ozbiljnost i strogost, mogu biti samo stvar izbora pojedinca, nikako pravilo u komunikaciji. Drugim rečima, neÅ¡to ti se kod nekog člana ne sviđa? Super. OkreneÅ¡ na zezonjinjo, ili preskočiÅ¡. Ima milion drugih mesta gde su korekcije i auto-korekcije legitiman deo socijalnog života. Ovde se rezultati u tom smislu i ne očekuju, pa je bespredmetno trebamo li uopÅ¡te gnjaviti jedni druge s tim.

diviner
10-11-2015, 01:14 PM
Posto zadnje dve stranice nista novo nije receno na zadatu temu, mogu zakljuciti da je sasvim dovoljno daljeg medjusobnog prepucavanja.

Nazalost tema locked...