PDA

View Full Version : Kupnja zvucne kartice ili preampa sa ad konverterom

seba04
28-10-2015, 11:26 AM
Pozdrav!
Trenutno snimam preko motu 826 mk3 te ua la610 i gap 73. Pojavila mi se potreba za još barem dva kanala tj da imam konstatno 6 mikrofonskih predpojacala. Razmatram nekoliko opcija, pa me zanima mišljenje ostalih:
Opcija 1:
Zamijenit MOTU sa nekom kvalitetnijom karticom tipa RME ufx, RME ff 802 Antelope Zen, nesto od nove serije MOTU AVB ili nesto trece..

Opcija 2:
Kupit premp sa AD konverzijom tipa Focusrite ISA 428 MKII pa onda na njega kopcat la610 i u motu.

Opcija 3:
neki drugi prijedlog...

Uglavnom da napomenem da daw vrtim na windowsima i ne mislim to trenutno mijenjat i fw radi bez ikakvih problema.
Snimam uglavnom tamburaše (mic ili direktono sa pick-upa) te klasicnu glazbu (mali sastavi gitare, violine, flaute isl).
Znaci ukupna cijena je do nekih 2000 €, al to je stvarno plafon. Radje bi da potrosim 1000, pa ce bit jos nesto za jos neki mic.
Najveci mi je problem zapravo da li se isplati mijenjat motu ili je razlika u konverziji minimalna naspram skupljih sprava tipa rme ili Antelope. Citam vec nekoliko dana razne forume i nije mi ni malo bas bistrije...
Unaprijed hvala!!!

Bockie
28-10-2015, 02:30 PM
Dakle, moj stav, a ja znam zašto...:

Ako postojeći sistem radi stabilno i pouzdano, samo bih dokupio AD - nešto, čak se ne bih libio ni nekog jeftinijeg rešenja...da ne lajem sad, ali baš jeftinog...a novac usmerio u mikrofone!

Za sinhronizaciju imaš GAP73, 610-ku i sasvim pošten Motu, pa i ako zafali, kasnije dokupljive GAP73-jke...
Ali npr. - par KM84(/184)-ki će uneti dosta raznolikosti u upotrebi, bukvalno na bilo čemu, sa "krvavo" dobrim zvukom...!

Itd...

Shot
28-10-2015, 09:26 PM
Ja bi išao isto na dodatni konverter!
Ali čak ne samostalni konverter, nego bi uzeo UA 4-710d
To je bang-for-the-buck jer ima četiri vrlo dobra preampa i izlazni konverter. A pametno su ga složili tako da on otraga ima i još dodatna četiri analogna ulaza koje konvertira u digitalne kanale 5-8 na adatu. Tako zapravo dobiješ četiri preampa, četiri jednostavna ali vrlo solidna kompresora i još četiri zasebna ulaza da sve to pošalješ preko adata u svoj interface.
Ta sprava se svako toliko prodavala bezobrazno jeftino kroz neke akcije koje je UA imao pa vjerujem da ako ih i nema u dućanu, vjerovatno na ebayu ili negdje po oglasima idu za vrlo razumne novce.
I s obzirom da imaš UA 610, nemoj brinuti da ćeš s ovim dobit skoro iste preampe. 710 preamp je, bar meni, dosta drugačiji od 610. Puno lakše ofarba signal. I ima tu foru da se može kombinirati lampu i solid state što dosta dobro zvuči. Ja imam 2-610 a dosta sam radio na 4-710 i mislim da nemaju jedan s drugim veze. A oba dobra! :)