PDA

View Full Version : Pro tools ili logic x na moju konfiguraciju

denis92
14-10-2015, 08:40 PM
Trebam par savjeta. Kupio sam mac mini i5 2,5ghz, 8 gb rama, 1 tb harda... Presonus 16.4.2 mikser.. Monitore, mikrofone.... Oprema je ta koja je, prilagođena mojoj financijskoj situaciji. Pitanje koje me muči je: logic x ili pro tools da kupim? Koju verziju, koja bi bila kompatibilnija na ovaj moj hard? :):) svaki savjet me spa?ava :rotfl:

tajna92
15-10-2015, 10:45 AM
Na slicnoj konfiguraciji ja koristim Presonus Studio One i nemam nikakvih problema...

Mixer je doduse 16.0.2 ali to ne menja nista...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Haxli
15-10-2015, 01:07 PM
Shta si koristio do sada?

Mislim da je najboji DAW onaj koji najbolje poznajesh.

Ako prelazish na novi DAW (onda neka bude s dobrim razlogom) jer cesh svakako
morati da ulozish vishe vremena da nauchish novi DAW on "nule" nego da popunish
nedostatke u znaju kod starog DAW-a (koji koristish godinama). Jeste da je sve to danas
manje vishe "isto ili slichno" ali opet dok sve to "legne na svoje" procice vreme...

Edit:
Shto se tiche konfiguracije, nece ti praviti problem... (memorije nikada dosta, nepisano pravilo...)

LA-2A
15-10-2015, 01:56 PM
. (memorije nikada dosta, nepisano pravilo...)

ovo pravilo prvi put cujem :confused:

Haxli
15-10-2015, 05:27 PM
Ako uzmesh:
- da jedan obichan tab u chromu (danas) uzme dupo vishe rama nego isti tab u operi 12
(od pre 5+godina) danas...
- da uz malo nepaznje/neznanja os + programi mogu lagano da ti odnesu par giga pre nego
da si ishta pocheo da radish...
- da baze semplova i VSTi mogu da zauzmu hmm dosta? mnogo? (ne znam shta je pravi izraz)
- da sami sorsovi od projekata takodje mogu da odnesu dosta...
- da pojedini plagovi ako nisu dobro ispeglani (neki chak i ako jesu) opet znaju da zagrizu
ram zestoko...
- ...

Mozda gore nisam bio jasan na shta sam mislio, vishe sam mislio generalno...
Nadam se da sam se sad ispravio :)

spartakus
15-10-2015, 07:17 PM
Uh taj prelazak moze malo vremena da ti ukrade mislim sa dawa na daw.Kao shto je vec spomenuto najbolji daw je onaj koji najbolje poznajesh..Logic je po meni jako interesantan...

kokakolije
16-10-2015, 07:28 AM
Trebam par savjeta. Kupio sam mac mini i5 2,5ghz, 8 gb rama, 1 tb harda... Presonus 16.4.2 mikser.. Monitore, mikrofone.... Oprema je ta koja je, prilagođena mojoj financijskoj situaciji. Pitanje koje me muči je: logic x ili pro tools da kupim? Koju verziju, koja bi bila kompatibilnija na ovaj moj hard? :):) svaki savjet me spa?ava :rotfl:

Koliko god se prica po selu da su svi daw-ovi isti?bas i nisu.
Upravo je savrsen primjer izmedju logic-a i protoolsa.
Da ne idem u detalje...logic je puno brzi i okretniji za brzo skladanje i dovrsavanje pjesme u sto kracem roku (puno gotovih kvalitetnih pocetnih preseta, gotov routing u mixeru, puno pluginova i materijala u samom programu).
Protoolsi su najjaci u editingu i naprednom mixu (odlicni alati i preglednost) te u radu s videom, naravno.
Zavisi sad cime se bavis.

Haxli
16-10-2015, 01:06 PM
Kada ljudi po selu kazu da su daw-ovi isti, mislim da se uopshte ne odnosi na te kriterijume
koje si ti naveo... naravno da se razlikuju po mnogo chemu... i narano, treba to uzeti u obzir...

kokakolije
16-10-2015, 09:00 PM
Kada ljudi po selu kazu da su daw-ovi isti, mislim da se uopshte ne odnosi na te kriterijume
koje si ti naveo... naravno da se razlikuju po mnogo chemu... i narano, treba to uzeti u obzir...

Oprosti, zaista nisam mislio nista lose i tek sad vidim tvoj prijasnji post...nisam se referirao na njega, majkemi :)
U pravu si, sve su to lopate za kopanje samo svaka ima svoje prednosti i mane.
Zato i nisam isao u detalje.

awacs
17-10-2015, 11:38 AM
Koliko god se prica po selu da su svi daw-ovi isti?bas i nisu.
Upravo je savrsen primjer izmedju logic-a i protoolsa.
Da ne idem u detalje...logic je puno brzi i okretniji za brzo skladanje i dovrsavanje pjesme u sto kracem roku (puno gotovih kvalitetnih pocetnih preseta, gotov routing u mixeru, puno pluginova i materijala u samom programu).
Protoolsi su najjaci u editingu i naprednom mixu (odlicni alati i preglednost) te u radu s videom, naravno.
Zavisi sad cime se bavis.

Upravo tako. Zato i ne valja tra?iti najbolji DAW za neku konfiguraciju, nego za poslove kojima se prevashodno bavi?.

Pozdrav,

Vasa

Haxli
17-10-2015, 06:25 PM
@kokakolije
Opushteno, morao sam ja da se objasnim xe xe 8-)

elmirh
27-10-2015, 04:20 PM
Najbolje uzmi oba, oni će se tako lijepo dopunjavati sa svim svojim manama i prednostima.Ako hoćeš da imaš sve to u jednom, uzmi brate Cubase 7 ili 8 Pro i riješio si problem.Ja radim na Cubase 7.5 vec neke dvije godine i nisam se pokajao zbog kupovine, nimalo.Pozz:wink:.

branoy
27-10-2015, 09:58 PM
najbolje ti je meni izvesti na jelo i pice negde !!