View Full Version : Klanghelm MJUC
lesha
31-07-2015, 11:14 AM
Vidim da ga niko ovde ne pominje, a na GS-u su svi odlepili za njim, čak kažu da je najbolji softverski kompresor ikada napravljen i da slobodno može da se takmiči i sa hardverom.
Samo 24€, a vredi mnogo, mnogo više.
http://klanghelm.com/MJUC.php
http://klanghelm.com/images/MJUC1.jpg
Haxli
31-07-2015, 12:49 PM
Bacio sam post za free (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8599&page=35) varijatnu...
Evo par testova za starijeg brata...
Klanghelm MJUC Tube Compressor Plugin: Amazing Sounding Tube Compressor Emulation
https://www.youtube.com/watch?v=okuQHiURDZE
Hands on: Klanghelm MJUC Compressor Plugin
https://www.youtube.com/watch?v=vPHuDYa-OLs
lesha
31-07-2015, 01:01 PM
Bacio sam post za free (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8599&page=35) varijatnu...
Evo par testova za starijeg brata...
Klanghelm MJUC Tube Compressor Plugin: Amazing Sounding Tube Compressor Emulation
https://www.youtube.com/watch?v=okuQHiURDZE
Hands on: Klanghelm MJUC Compressor Plugin
https://www.youtube.com/watch?v=vPHuDYa-OLs
Video sam, ali izgleda da prvo mora da izađe piratska varijanta da bi neki plugin ovde bio uop?te pomenut... :rolleyes:
Haxli
31-07-2015, 02:04 PM
Mozda je ekipa samo prespavala desahvanja ili chekaju da sve to probaju iz prve ruke :)
Iskren da budem ja sam prvo video junior-a, iako mi je klanghelm uz fabfilter
jedna od omiljenih firmi, tek posle sam video "ko je tata" :)
Odusevljen sam Junior-om i odmah sam hteo da kupim i veliku verziju, medjutim kad sam video da mi 5 instanci juniora pune CPU do 100%, odustao sam.
Mika Technika
31-07-2015, 02:28 PM
Odusevljen sam Junior-om i odmah sam hteo da kupim i veliku verziju, medjutim kad sam video da mi 5 instanci juniora pune CPU do 100%, odustao sam.
To je ne moguce, jedino ako imas 286, jer mjucjr nema hq mode, i mozes poprilicno da popunis kanale
lesha
31-07-2015, 02:38 PM
Junior je najzahtevniji ?to se tiče zauzeća procesora, MK1/2/3 tro?e manje respektivno, ali sve to pada u vodu kad se uključi HQ mod, koji je u stvari to ?to mu daje magiju, ali mo?e da se uključi pri renderingu da ti ne bi tro?io CPU snagu bez potrebe.
Mika Technika
31-07-2015, 03:29 PM
Junior je najzahtevniji ?to se tiče zauzeća procesora, MK1/2/3 tro?e manje respektivno, ali sve to pada u vodu kad se uključi HQ mod, koji je u stvari to ?to mu daje magiju, ali mo?e da se uključi pri renderingu da ti ne bi tro?io CPU snagu bez potrebe.
Lesho, ja ne znam zasto vi imate taj cpu problem, ali ja nemam, cak sam to testirao na nekoj matoroj core2quad masini, i nemam problem sa cpu-om
lesha
31-07-2015, 03:39 PM
Lesho, ja ne znam zasto vi imate taj cpu problem, ali ja nemam, cak sam to testirao na nekoj matoroj core2quad masini, i nemam problem sa cpu-om
Nisam rekao da imam problem, MJUC Jr zauzima 5.2% snage procesora.
MJUC MK1 koji je najzahtevniji sa HQ zauzima 18.7%, bez HQ MK1 4.9%, MK2 2.8%, MK3 3.8%
Figurativno sam rekao 5-6, ali je prilicno zahtevan, ako se malo zaneses ode ti CPU. I to nije samo moja obsvervacija, nego observacija korisnika. Mislim, probaj i sam...
EDIT: Probacu ovu 1.0.1 verziju, ja imam 1.0.0. i u jednom projektu sam ga koristio mesto LA-2A, i zakucalo mi je procesor vrlo brzo, mozda je nesto drugo u pitanju sto je ispravljeno u 1.0.1
lesha
31-07-2015, 04:15 PM
Rekao bih da manje troši sa ovim apdejtom.
Haxli
31-07-2015, 04:39 PM
Changelog version 1.0.1 (update:30.07.2015)
- reduced CPU load when using the plugin's internal bypass
- when used on stereo channels, GR-meter now shows the gain reduction of the stereo sum instead of left channel only
- FIX: default state gets recalled properly now in ProTools
- FIX: occasional erratic VU-needle-behavior
- FIX: OSX: 64-bit AU didn't pass AU-validation on some systems
- FIX: Windows: overall better compatibility with older Windows versions
...HQ mod... može da se uključi pri renderingu da ti ne bi trošio CPU snagu bez potrebe.
+1
Nisam instalirao update josh, al cu bash da obratim paznju dal ima pomaka...
Mika Technika
31-07-2015, 04:47 PM
Figurativno sam rekao 5-6, ali je prilicno zahtevan, ako se malo zaneses ode ti CPU. I to nije samo moja obsvervacija, nego observacija korisnika. Mislim, probaj i sam...
EDIT: Probacu ovu 1.0.1 verziju, ja imam 1.0.0. i u jednom projektu sam ga koristio mesto LA-2A, i zakucalo mi je procesor vrlo brzo, mozda je nesto drugo u pitanju sto je ispravljeno u 1.0.1
Slazem se ja da je zahtevniji, ali ako ovaj matori cpu izdrzi, test: na 17 kanala(prazan projekat), mi zauzme 46cpu, na jacoj masini nisam ni hteo da probam, kada ovde moze na ovoj. I to je u FL-u, mrzelo me da palim Studio One.
Meni je sa 1.0.0 verzijom sa nekoliko instanci zastucao CPU, 1024 sample-a bugger, i5 2500k procesor, Reaper x86. Kad sam Juniore njih nekoliko zamenio sa CLA-2a drasticno se smanjio load.
Probacu ga ponovo, izvrstan je
Znajući koliko mi je koristan SDRR, ovo će mi se sigurno dopasti.
Probam free verziju,pa ako mi se dopadne,rado ću im dati pare. :)
Drago mi je da se ljudi odu?evljavaju spravi jer je dobra,a ne ishajpovana.
I nema neku nenormalnu cenu. :)
Mika Technika
31-07-2015, 07:13 PM
Meni je sa 1.0.0 verzijom sa nekoliko instanci zastucao CPU, 1024 sample-a bugger, i5 2500k procesor, Reaper x86. Kad sam Juniore njih nekoliko zamenio sa CLA-2a drasticno se smanjio load.
Probacu ga ponovo, izvrstan je
I meni je 1.0 verzija, i nemam taj problem, FL je 32bit a Studio One 64bit, a mjuc 1.0.2 na 17 kanala(sve isto), na mk1 ugasen hq mi trosi 49%
Mika Technika
31-07-2015, 07:15 PM
Inace, mk2 najmanje trosi, barem kod mene
lesha
31-07-2015, 07:20 PM
mjuc 1.0.2 na 17 kanala(sve isto), na mk1 ugasen hq mi trosi 49%
Meni sa istim postavkama tro?i 14% (stavio sam na svaki kanal loop bez warpa) :D
Tako da ti test i nije ne?to merodavan.
Mika Technika
31-07-2015, 10:42 PM
Meni sa istim postavkama troši 14% (stavio sam na svaki kanal loop bez warpa) :D
Tako da ti test i nije nešto merodavan.
Pa to je na kompu gde je core2quad q6600 nisam probao na onom gde je i7 2600k :)
a i nemas FL :p
a na s1 nisam pokusavao, mrzi me :))
Bockie
31-07-2015, 10:54 PM
Sve čekam ovaj thread, 'oće li neko osim glupe statistike opterćenja tranzistora i cene i potpuno nevažnih parametara reći kako se ovaj plug-in ponaša u muzici?! U odnosu na neke postojeće, itd...
U projektu od 20-30 kanala na npr. grupama, bas gitari ili vokalu...:rolleyes:
Neke bar dodirne tačke sa životom...?
Ili ovi što meću La2a klon na vst apređator nemaju šta drugo da #%@$...:D
I onda meni Arthur...da sam hejter...a samo pitam, gde je ovde muzika...?
Moram malo...:D
lesha
31-07-2015, 11:09 PM
Sve čekam ovaj thread, 'oće li neko osim glupe statistike opterćenja tranzistora i cene i potpuno neva?nih parametara reći kako se ovaj plug-in pona?a u muzici?! U odnosu na neke postojeće, itd...
Neke bar dodirne tačke sa ?ivotom...?
Ili ovi ?to meću La2a klon na vst apređator nemaju ?ta drugo da #%@$...:D
Ako mi veruje?, nisam stigao da ga testiram.
Evo, pa u?ivaj: https://www.gearslutz.com/board/new-product-alert/1019182-klanghelm-mjuc-mjuc-jr-released.html
Mika Technika
01-08-2015, 06:31 AM
Sve čekam ovaj thread, 'oće li neko osim glupe statistike opterćenja tranzistora i cene i potpuno neva?nih parametara reći kako se ovaj plug-in pona?a u muzici?! U odnosu na neke postojeće, itd...
Neke bar dodirne tačke sa ?ivotom...?
Kida!
DADDY Z
01-08-2015, 07:55 AM
....
Ja najvolijem da turim La2inog klona na arpeđator:da:
i ?ta ima? ti protiv arpeđatora :ass:
moram i ja malo....
Probao sam juniora na kratko na masteru jednog score-a i jako lepo radi. :)
lesha
02-08-2015, 10:29 AM
Sa GS-a
I would happily pay many times more for this plugin. The demand for a good software compression is HIGH.
Yea, I have purchased so many expensive plugins and hardware units that after the initial novelty wore off, they were sonic dead ends or one trick pony's that I use in 1 of every 100 mixes. I sell most hardware and begrudgingly delete the software as reselling it usually isn't worth it.
And after 20 years I am sitting here next to racks of outboard compressors (32 channels of vintage and modern), and the MJUC literally hangs right there with them ALL.
Find me another compressor plugin that does that! Slate? Hell no. His EQs are better, but his compression is flat compared to hardware. Yet people are making him rich buying that crap because they don't know better.
Nakon sto sam igrao sa MJUC-om, resih da probam ponovo DC8C v2... Epilog, ozbiljno sam se nasekirao za sve moje ostale kompresore
DADDY Z
23-08-2015, 08:00 AM
Nakon sto sam igrao sa MJUC-om, resih da probam ponovo DC8C v2... Epilog, ozbiljno sam se nasekirao za sve moje ostale kompresore
Mo?e li malo op?irnije? Na čemu je dobar? Vokal? Bas? Drums? I u poređenju sa čim?
Verujem da je dobar kompresor ali već taj ceo hype koji se di?e oko njega počinje da mi liči na već viđenu udu?evljenost nekim prethodnim kompresorima (the glue, rocket, presswerk, itd...) Svi su najbolji i najbli?i analogiji dok ne naiđe neki novi.
Kod mene je jo? uvek u fazi testiranja ali ne mogu da budem ba? toliko isključiv.Nije ih ba? potukao sve u svemu.
Cena mu je super i kapiram da bi i ostali proizvođači softvera trebali da slede primer.
Mika Technika
23-08-2015, 12:00 PM
Kida za bass. Dobar je za bus. Vecina ga koristi za vokale, i kune se u njega. Znaci da je raznolik, i pokazao se kao jako dobar, pa na svemu:)
Pa ja ne znam, taj DC8C, narocito verzija 2. Pa ja ne znam sta on moze sve.
U easy modu ima 4 varijante, Smooth, Snap, Punch i Crush.
Smooth je fazon tube kompresora, soft knee spora kompresija, za leveling itd, al opet nisi zakljucan sa fiksnim attack-om i programiranim releasom na jedan nacin koji se ponasa na jedan te isti nacin nego mozes da utices.
Snap mene podseca na DBX 160 i to, izrazava tranzijente itd...
Punchy, nju najvise koristim, ne znam sa cim bih mogao da uporedim, ali ja taj mod koristim na mestima gde bih stavio 1176, i vrtim attack od 0 do 1 ms (sto je od prilike timing na 1176ici, max mu je 0.8 ms) i brz release, tipa 50-60ak sekundi.
Crush, nisam ga koristio jos uvek.
Imas input koji moze da bude cist ko suza i totalo prljav, mozes da biras gde ces da stavis saturaciju u lancu.
External Sidechain, u sidechain-u moze da bude cist kao suza, neretko kad miksam ove trap pesme mi treba sidechain gde mi kratak kick trigeruje kompresiju na 808ici koja svira kao bass linija. Tu mi je potrebna nevidljiva kompresija recimo a ultra brza, nista mi ne radi kao DC8C. Tilt, hpf i lpf u sidechain-u.
Mozete da birate u exp mode-u da li ce da bude feedforward ili feedback mode-u, da li ce da bude soft, nose ili spike knee.
Gain Reduction Range, kojim se recimo Elysia Mpressor hvali. Par opcija oko samog ratia.
Attack ide od 0ms pa u nedogled, mozete da birate da li ce da bude program dependent i koliko procenata. Imate i pre attack koji zadrzava kompresor da krene da radi, meni su recimo vrednosti do 1ms do jaja stvar ako ocete da izrazite tranzijent ili klick recimo na nekom bubnju jos jace.
Release ista prica ko za attack.
Naravno detector, da li ce da bude RMS ili peak compressor. Dry/Wet.
Prilicno sve. Desert Island kompresor definitivno.
DADDY Z
23-08-2015, 01:28 PM
cool, ali se moje pitanje odnosilo vise na MJUC
cool, ali se moje pitanje odnosilo vise na MJUC
A tooo !
Pa MJUC je emulacija , ne direktna, 3 razlicita tube kompresora. Creamy tube kompresija, mada secam se da jedna verzija moze da bude i dosta punchy :D
Stvarno je creamy nema sta, kida.
Al brate jede procesor za sve pare.
Rhino
06-09-2015, 07:20 PM
Drugari evo se upravo udostojih da nabavim MJUC.
Mi veri lajki sou far ;)
Verzija 1.0.2 u HD modu i ne jede nesto pretjerano cpu kako ste naveli...
Doduse, probao sam 1 instancu na praznom projektu sto se tice pluginsa na 3ms lejtensija i pojede mi okvirno 5-6% cpu metra...
A ni komp mi nije vala neka zvijer... U pitanju je i7 3610 laptop sa 8gb rama, star 3 god...
lesha
11-09-2015, 10:09 AM
Odlična video recenzija
<iframe src="https://www.youtube.com/embed/GDnYTJ4rDzM" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>
Haxli
11-09-2015, 05:32 PM
^+1 ...jes 40min al 40min vrednih slushanja...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.