PDA

View Full Version : Bozo 1802

MD
26-06-2015, 04:22 PM
Evo stize mi zuti Bozo i NS10M. Nemam pojma previse o pojacalu osim da ova kombinacija dobro radi.

Moze li Boggy ili netko upucen napisati par detalja o pojacalu?

Unaprijed hvala!

:wink:

Arthur
26-06-2015, 05:03 PM
Boggy odavno ne dolazi više na forum. Al da radi dobro, radi.

MD
26-06-2015, 05:18 PM
Ni prodavac ne zna previse o pojacalu. Znam da nema nikakvih kontrola, nikakav trim, volumen ni nista? Snaga pretpostavljam 180 w po kanalu?

Bitch
26-06-2015, 05:26 PM
upali i ne sekiraj se :wink:

OFF
26-06-2015, 05:30 PM
Ja imam tu kombinciju....to je pojacalo od Hypex modula, jednim od jeftinih hypexa, ali opet jako dobrozvucecim. meni Ono gura dynaudio bm15 ili ns10 I na oba radi odlicno, ali bash odlicno. Naravno ne pricamo o pojacalima klase bryston I slicno, ali ako je normalna cena, nema razmisljanja..... pre toga sam imao najbolje alesis studijsko pojacalo (matica 900), ali je sad prosviralo sve. Brzo, jasno, definisano, detaljno.... a na ns10 se tek vidi razlika, tek sa ovakvim pojacalom one pocinju da imaju smisla, a kad se teraju sa nekim hifi krsevima budu prilicno neprijatne I ruzne za slusanje

MD
26-06-2015, 06:51 PM
Ja imam tu kombinciju....to je pojacalo od Hypex modula, jednim od jeftinih hypexa, ali opet jako dobrozvucecim. meni Ono gura dynaudio bm15 ili ns10 I na oba radi odlicno, ali bash odlicno. Naravno ne pricamo o pojacalima klase bryston I slicno, ali ako je normalna cena, nema razmisljanja..... pre toga sam imao najbolje alesis studijsko pojacalo (matica 900), ali je sad prosviralo sve. Brzo, jasno, definisano, detaljno.... a na ns10 se tek vidi razlika, tek sa ovakvim pojacalom one pocinju da imaju smisla, a kad se teraju sa nekim hifi krsevima budu prilicno neprijatne I ruzne za slusanje

A trebale bi mi elementarne informacije, bar to za snagu pojacala da znam sto i kako. Znam da je hypex, prevrtio sam sve po forumu, jedino ne mogu naci ovo za snagu niti kontrole na pojacalu, ulazi-izlazi itd.
Bryston je preskup pogotovo jer je s ebaya, ponuda vecinom USA (postarina ovo ono) a s obzirom da mi je ovo sesti par monitora, nisam htio ne znam koliko trositi niti previse komplicirati. Htio sam uzeti te yamahe jednom da se upoznam sa zvukom istih i eto, kupio ih. Bozo je uletio negdje u pola cijene. Mogao sam uzeti neke od Yamaha p serije, idu jeftino po oglasima, ne znam u kakvom su stanju a koriste ih i poznati ljudi s ovim monitorima ali racunam to su sve ljudi koristili za razglas i u ko zna kakvom su stanju ta pojacala... Bozo je opet nekakav kvalitet, bar po kritikama. Prevrtio sam rumski forum i vidim da su svi zadovoljni, pa ne bi trebalo biti problema.

:)

Arthur
26-06-2015, 07:03 PM
kontrole na pojačalima nema. Jedino on/off.
Ulazi su XLR, a izlazi speakon. Bar na ovom kompletu koji je stajao kod mene u studiju. Snage ima dovoljno da iscepaš zvučnike, sumnjam da će ti zafaliti :da:

OFF
26-06-2015, 08:24 PM
tako je, samo on/off prekidac....sanaga je 105w.8ohm 180 4ohm...... bacii na PM koja je cena, ako ne zelis javno:wink:

Sigurno nisi pogresio, taj komplet vredi svaki euro

MD
27-06-2015, 02:02 AM
tako je, samo on/off prekidac....sanaga je 105w.8ohm 180 4ohm...... bacii na PM koja je cena, ako ne zelis javno:wink:

Sigurno nisi pogresio, taj komplet vredi svaki euro

Moze na PM...
Znaci 105 w na 8 ohma. Jel imao tko problema s pregaranjem woofera ili tweetera?
Za ove monitore preporucuje se puno veca snaga.

DaBear
28-06-2015, 07:46 AM
Moze na PM...
Znaci 105 w na 8 ohma. Jel imao tko problema s pregaranjem woofera ili tweetera?
Za ove monitore preporucuje se puno veca snaga.

Nemas brige. To radi do jaja !
(Imam istu kombinaciju)

MD
29-06-2015, 02:46 PM
Evo stigo Bozo. Sve spojeno, upaljen, nema nikakvog zvuka.
Pojacalo se grije ali ne izlazi zvuk.
Gori crvena lampica? Jel to znak normalnog rada ili je crvena alarm nekakav?

:banghead:

MD
29-06-2015, 02:49 PM
Vidim na slikama da treba zelena goriti?
Cim sam upalio je crveno svijetlo.

:confused:

MD
29-06-2015, 03:21 PM
Evo izgleda da je crveno svijetlo normalno, valjda ovisi od modela do modela.
Idem dalje, mozda je greska u speakon konekcijama, na ns10m idu gole zice pa da pogledam..

:D

Bitch
29-06-2015, 03:36 PM
Na nekim modelima crveno gori i na standby i na on - drugim recima svetli i kad je ugaseno - probaj ponovo da stisnes power dugme pa slusaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MD
29-06-2015, 03:46 PM
Ne gori nista kad je ugaseno, svjetli samo kad se stisne power on.

Mislim da je stvar u konekciji na speakon?

Spojio sam +1, -1 na speakonu, pa gole zice na NS10M + i -... Speakon je 4 polni.

OFF
29-06-2015, 04:30 PM
ma radilo bi, makar u kontra fazi....

Proveri osigurac kod prekidaca

MD
29-06-2015, 07:41 PM
ma radilo bi, makar u kontra fazi....

Proveri osigurac kod prekidaca

Kraj prekidaca je nekakva vida, kojoj se odvida matica. Ostatak je fiksiran za kuciste i to je obicna vida s navojima. Nemam pojma di se nalazi osigurac a niti cemu sluzi ova vida...

OFF
29-06-2015, 08:35 PM
Ja znam da sam jednom imao problem izazvan prejakim signalom...i nesto je iskocilo. Poslao sam amp Bogiju i dobio ga sredjenog posle 2 dana.....neki osigurac je riknuo, koji i treba da rikne, da ne bi zvucnici stradala....e da, probao sam preseta za amplitube na bassu, i jedan je grunou da sam pao sa stolice.....i pojacalo nije radilo, u stvari, sija, ali se ne cuje.....

E sad...probaj drugo pojacalo na NS10 i druge kutije na bozo

MD
29-06-2015, 09:45 PM
Evo radi sve! Do kabela je bilo! :D

Na prvu, zamisljao sam zvuk drugacije, ljudi bi govorili NS10M su "telefon", los zvuk ... mislio sam bit ce ko prvi put kad sam upalio Mixcubes...
Meni zvuci super, midlasti zvuk kakav volim (imam recimo i Adame a7, Dynaudio bm6a... sve mi to zvuci nekako mutno i ovo je bas sound kakav trazim)... ima dovoljno basa da se moze raditi, midrange cist, zvuce mi ko Mixcubes active u nekom midrangeu...
Mislim ih kombinirati zajedno s Genelec 1031a ko glavno slusanje...mislim da bi to trebalo raditi odlicno za metal... uglavnom, ovo sto cujem na brzaka prezadovoljan...

OFF
29-06-2015, 10:23 PM
to bre, dobrodosao u klub!
ja ih kombinujem sa BM15 pasivnim, ali uvek vise verujem yamahama kad su odnosi u pitanju...cak i kad je bass u pitanju...naravno nema tu nista ispod 70tak Hz, ali nivo basa se odlicno moze pogoditi na njima

MD
29-06-2015, 10:43 PM
Ja sam recimo prvi put jasno cuo neke bas dionice koje nisam zamijetio prije ili neku dodatnu boju na recimo dobosu, a bas sam ih testirao s glazbom koja je miksana upravo na Yamahama...

Dobra je to ideja za pasivne, sad imam prostora za jos neke kombinacije, mozda neki jaci pasivni monitori, jedino nemam pojma di cu to sve postavljati...

Cini mi se da mi dobro odgovaraju i u mom prostoru, ne idu toliko nisko da bi poceli stvarati probleme, nekako su optimalne.
Uglavnom, nije to neka drasticna razlika kakvu sam ocekivao, ali daleko od onog uobicajenoga "zvuce uzasno, zato su dobri"... ne vidim sto ovdje zvuci uzasno, naprotiv... slusao sam ih na tise i zvuce super. Sutra cu malo odvrnuti da vidim kako se tu ponasaju...

Ako na Yamahama nema nista ispod 70 hz, to je jos uvijek pedeset puta vise nego sto ima na laptop zvucnicima, iphonovima i desktop zvucnicima a na tome vecina danas i slusa glazbu hehehe pogotovo ovu metalnu koju ja radim...

OFF
29-06-2015, 11:13 PM
Nemoj odvrtati, nema potrebe.... one su za tiha i umerena slusanja...
a bas zato sto su tanke u basu (kompresione) ne prave probleme u netretiranijim prostorima

a probaj cisto, testa radi, da posle par dana sa Bozom, zakacis neko obicno hifi pojacalo od 100e, da vidis sta je ruzno :)

MD
01-07-2015, 01:02 PM
Evo par dana slusam ove Yamahe, pomislim danas pa sto me je tu toliko odusevilo na prvu?
Sve mi nekako obicno pocelo zvucati na njima, cak i malo mutnjikavo. Valjda kako se uho privikne a i ovih par dana samo na njima slusam.
Ajde da prebacim na druge monitore, prebacim ja po redu na spomenute Genelec, Adam i Dynaudio, vratim na Yamahe... odusevljenje isprve! Zaljubljivanje!

DaBear
02-07-2015, 01:44 PM
Kad sam dosao u London davne 1986, odmah sam kupio Yamahe NS10. To su mi sve vreme bili glavni zvucnici, za rad, za slusanje muzike (hi fi) itd... kad se Bozo pojavio jos vise sam se primio na njih!:D

Rhino
02-07-2015, 08:06 PM
I meni. Doduse ja ih guram quadom, ali su mi omiljeni.