PDA

View Full Version : instaliranje midi uredjaja

spartakus
13-05-2015, 07:07 PM
Cao i pozdrav forumashi e pa treba mi savet oko instaliranja midi uredjaja na win7 64bit.Pa ovako zanima me koliko je bitno instalirati prvo softver pa tek posle povezivati hardver(konkretno mislim na midi klavijaturu,midi mixer,midi gitaru,firewire zvucnu,uad)koliko se promenilo to po pitanju toga na win7.(iskreno mislim da sam jedini clan koji idalje koristi win xp,nadam se josh 3 dana.hvala unapred na odgovorima..

Filip_
13-05-2015, 10:29 PM
Ja ti mogu reci za MIDI klavijaturu, pa i nekakav MIDI mixer (DAW kontroleri pretezno) tada se samo izabere iz DAW-a koji je model u pitanju ili ako je neki stariji model u pitanju, onda izaberes slican (recimo isti broj dirki za klavijaturu). I to radi u 95% slucajeva. Eventualno imas da skines razne "postavke" za odredjene DAW kontrolere, mada ja vise volim da mapiram sve kako meni prija.

Firewire zvucna je isto lagano, skines drajvere i to radi ok...(ovo pricam za desktop varijantu, za laptop gde se "kalemi" firewire, ako ga nema "po fabricki" postoje vec teme koliko se secam davno davno...)

Za MIDI gitaru i UAD nisam imao priliku da radim instalaciju.

Ghost Dog
14-05-2015, 09:25 AM
U mom slučaju (M-Audio Keystation 61es i Behringer BCR2000), kad sam onomad prešao na sedmicu, bilo je baš samo plug-n-play. Sve automatski prepoznato.

spartakus
16-05-2015, 07:00 PM
Plasi me ponajvishe za uad u onom njegovom fajlu lepo pishe da se instalira prvo softver pa tek nakon toga ubada hardver,ali je taj fajl mator.win 7 je dosta napredniji od xp ako neko ima mozda savet.

Haxli
17-05-2015, 08:00 PM
Koliko je meni poznato na svim firewire/usb uredjajima (bez obzira shta su i chemu sluze)
uvek pishe da prvo treba da se instalira driver pa tek onda da se prikachi uredjaj.
Dal je to WinXP ili win7-8 uvek ce isto pisati... na tebi je to da isposhtujesh ili ne.

Prednost sedmice odnosu na XP po tom pitanju je u tome shto mnogo vishe uredjaja
prepoznaje automatski... nishta vishe. (koliko je meni poznato)

Imash dve opcije:
[1] zakachi vidi jel radi, ako radi super... ako ne, izbrishi celo granu iz device manager
pa [2] instaliraj drajvere pa zakachi uredjaje...

Ako imash drivere za sedmicu nece biti problema, ako nemash instaliraj drivere za Xp
(i mislim da opet necesh imati problema!) :)

diviner
17-05-2015, 08:59 PM
Ma sasvim je nebitno, sem mozda u par slucajeva, da li instalirali prvo drajver pa uboli uredjaj, ili obrnuto. Ako su drajveri uredno napisani (install wizard takodje), sve bi trebalo da radi bez obzira kako ga instalirali...