Log in

View Full Version : Predlog za Mastering u USA ili EU ima li neko?

boycek68
27-10-2014, 05:53 PM
Treba mi neko ko je radio mastering u Evropi ili Usa a i da je zadovoljan pa da me preporuci.:D Radio bi ceo Album,ja inace mogu i sam ali sam pristrasan pa je bolje kad neko drugi guzva pesme :rotfl: Ja sam radio sa Dzejms Kruzom iz NY par albuma, pa bih sada nesto promenio a da ne trazim sad po netu neke pocetnike :banghead: ...Ajde pucajte producenti,bas mi teba pomoc :) Hvalaaaa

BlasterMaster
27-10-2014, 06:01 PM
http://www.amsterdammastering.com ?

boycek68
27-10-2014, 06:06 PM
BlasterMaster Jel si radio sa njima?

BlasterMaster
27-10-2014, 06:33 PM
ja ne licno, da ne imenujem jednog kolegu koji je slao, doduse nacekao se ali je bio zadovoljan...a na netu sam slusao primere i za neke sam bio vrlo prijatno iznenadjen... u svakom slucaju jedno od boljih, ako ne i najbolje mastering postrojenje u evropi uzeci u obzir sobu i opremu...e sad inzinjer je tu najbitniji
a na nasim prostorima imas u sloveniji studio metro (dosta domacih izvodjaca je tu radilo) imas i gz mastering studio kod Gregora Zemljica ako radis elektroniku itd...
poz

boycek68
27-10-2014, 06:37 PM
Načekao se ?😊 auu nemam vremena toliko album mora biti predan izdavaču za 7dana najkasnije. Za te u Sloveniji sam čuo a za Gregora ne.

DaBear
27-10-2014, 06:50 PM
Načekao se ?😊 auu nemam vremena toliko album mora biti predan izdavaču za 7dana najkasnije. Za te u Sloveniji sam čuo a za Gregora ne.

Svi koji su dobri sigurno nece stici (od posla) da ga odrade za narednih par dana. Sto si cekao toliko dugo?

boycek68
27-10-2014, 07:00 PM
DaBear pa mislim da 7 dana dovoljno ( bio nesto zapeo oko mixa itd)😄

BlasterMaster
27-10-2014, 07:10 PM
pa mislim da 7 dana dovoljno ( bio nesto zapeo oko mixa itd)😄

ne znam za druge, al ja kad radim kod mene "mastering" za ozbiljnije projekte, odradim prvu verziju onako skolski, malo jos doradim gde treba, a onda bar 5-7 dana ostavim da odstoji da mi izadje iz glave, da zaborave usi, pa tek posle opet da bi odmah obratio paznju sta i kako i da li uopste trebam nesto da menjam... a i sto dabear kaze, ti malo skuplji mastering inzinjeri se vec unapred i zakazuju, i imaju dosta posla, mada vecina daje svojim stazhistima da sredjuju neke marginalne projekte...:rolleyes:

boycek68
27-10-2014, 07:55 PM
znam sve kako funkcionise,radim od 94god.. a i to jos tada na apple quadri 650 sa softw. pionirom za mastering Sound designer 2 😄 zato i pitam za proverene ljude ko radio sa njima a za koje ja ne znam.

gregor z
29-10-2014, 06:45 PM
Hvala kolegama za preporuke :)

Ako hoče? nekog dobrog za mastering - niko nije u stanju to napraviti za tjedan dana ako radi kvalitetno.

Kod mene je "waiting lista" za nove kliente najmanje 14 dana - u ovo doba godine 3-4 tjedna.

I nisam jedan od najtra?enijih mastering in?inira :)

Tako da se mastering planira barem mjesec , dva prije - ako hoče? dobiti termin u nekom dobrom studiu sa dobrim in?inirom.

Pozdrav;

Gregor

boycek68
30-10-2014, 12:15 AM
Gregor .. ima pravilo ,znas ili ne znas... sve ostalo se da napraviti,imam dosta stranih velikih imena u listi prijatelja,privatno,jer sam tamo zavrsio skolu, meni James Kruz dobitnik "Gremija" radi za 4 dana a pogledaj mu listu na netu... Beyonce,Paf Dedi itd.. nemojmo praviti misteriju od masteringa...a ja sam uradio albuma tj producirao a da ne polude ovi na ovom forumu bas rekordno mnogo za 20 god,da ne otkrivam svoje ime ovde jer ce ispsasti da se hvalim,a vidim da ovde neki razvezali pricu(mislim u drugim temama) teoretisu a veze u praksi nemaju.U svakom slucaju hvala ti na savetu😉

DigitalMan
30-10-2014, 03:47 AM
www.sageaudio.com (http://www.sageaudio.com), Nashville...vlasnik je Steve Corrao...toplo preporučujem :wink:

Znak
30-10-2014, 06:54 AM
da ne otkrivam svoje ime ovde jer ce ispsasti da se hvalim

Ako malo bolje pogleda? po forumu ovde se za svakoga zna ko je, tako da nije lo?e da se predstavi?. Bez veze je recimo da Gregor sad pod punim imenom i prezimenom krene u polemiku s tobom, a ti si mo?da neki srednjo?kolac koji umesto da pazi na času ispod klupe tipka i zeza neke matorce po forumima. A to da li će ispasti da se hvali?, ne sekiraj se. Već si se i ovako anonimno dovoljno nahvalio.

igormink
30-10-2014, 12:41 PM
Evo ja sam slao u Sage Audio i nisam bio presretan rezultatom, ali me zato Mercury Mastering oduševio. Probaj googlati, imaju popuste za cijele albume, vrlo susretljiva ekipa, rade brzo. Ako treba, mogu ti čak podignuti miks prije i poslije mastera.

awacs
30-10-2014, 01:10 PM
a ti si mo?da neki srednjo?kolac koji umesto da pazi na času ispod klupe tipka i zeza neke matorce po forumima.

Hehe, ako ono 68 u nicku označava godinu rođenja onda verovatno nije srednjo?kolac :) Kako god, interesantno mi je da neko ima tako zavidnu biografiju, a tra?i preporuke za mastering studio po forumima.

Pozdrav,

Vasa61

boycek68
31-10-2014, 02:40 AM
Hahahaha... Awacs pa naravno da pitam,nesto sam naučio za sve ove godine rada a to je da saslusam svačije misljenje pre nego donesem odluku. Ovde ima i ljudi koji znaju nesto ali kad pogledam po forumu komentare neki se ba? predstavljaju kao strucnjaci a od njih ne dobih nikakav savet?Hvala Blastermasteru,Dabear-u,Digitalmanu,Igorminku na preporuci 👍 Znak, slabo čitas,mnogo pricas,umesto da preporucis nekog.😄

Sent from my iPad using Tapatalk

branoy
31-10-2014, 02:58 AM
daj meni , uradicu ti ja. u ponedeljak ako moze? sviram za weekend

boycek68
31-10-2014, 04:35 AM
daj meni , uradicu ti ja. u ponedeljak ako moze? sviram za weekend

Jel zavrsi instaliranje kompa? 😉

awacs
31-10-2014, 10:51 AM
Hahahaha... Awacs pa naravno da pitam,nesto sam naučio za sve ove godine rada a to je da saslusam svačije misljenje pre nego donesem odluku.

Hehe, ja na?alost ne mogu da ti pomognem po?to koristim usluge Olivera Jovanovića, a on na?alost nije ni u EU ni u Americi :)

Pozdrav,

Vasa

branoy
31-10-2014, 11:09 AM
boycek68. za dva tri dana kad ja instaliram ima sto kaze zemunac sveeeeeeeeeeee :)) ozbiljno razmotri bar jedan song, ima da bude ki pleskavica u leskovac. mada ne spadam ni u EU . ni u USA. zanimljivo hhahha

Znak
31-10-2014, 11:38 PM
Hehe, ja na?alost ne mogu da ti pomognem po?to koristim usluge Olivera Jovanovića, a on na?alost nije ni u EU ni u Americi :)

Mo?da je prihvatljivo i ako koristi NATO standarde za RMS.

Rhino
01-11-2014, 12:09 AM
Hahaha.. Dajte ljudi, covjek bi mastering

Sent from my iPhone using Tapatalk

alavuk
01-11-2014, 06:51 AM
moja preporuka je ako je bas "frka" i postoji ta famozna waiting lista , probaj u uk exchange ! za eu bi ti preporucio gregora pa i everbeatz-a (takodje clan ovde) ... za usa mi pada na pamet chris gehringer ...

Arthur
02-11-2014, 10:45 PM
imam dobro iskustvo sa Abbey Road. Ima dosta inženjera pa nisam siguran da se preterano mnogo čeka, a svakako mislim da neće odmoći ni da ponudiš neku jaču cifru

boycek68
07-11-2014, 02:08 AM
Mo?da je prihvatljivo i ako koristi NATO standarde za RMS.

i dalje samo prica bez dela,ne vidim tvoj predlog,zasto krijes te NATO inzinjere samo za sebe,podeli sa ostalima 😊 Hvala ostalima na predlozima,zavrsio sam mastering ipak sa starim saradnikom. 😎

Sent from my iPad using Tapatalk

Znak
07-11-2014, 08:37 AM
i dalje samo prica bez dela,ne vidim tvoj predlog,zasto krijes te NATO inzinjere samo za sebe,podeli sa ostalima

Pa vidim da si u konspirativnom fazonu.

Pozdrav,
Dragan Đurić

boycek68
07-11-2014, 01:56 PM
Pa vidim da si u konspirativnom fazonu.

Pozdrav,
Dragan Đurić

Pa bolje mi je ovako veruj mi,nekad kad znaju ko si manje informacija dobijes,dosta mladjih kolega koji su dobri izbegavaju da kazu razne informacije jer polaze od toga da sam vec cuo ili video,dosta toga znam ali jo? vi?e ne znam 😉 Znas sta kazu"čovek se uči dok je ?iv" 😎

Sent from my iPhone using Tapatalk