PDA

View Full Version : M-audio 101LT da li je crkla?

zeryab
03-09-2014, 07:25 PM
Pozdrav!

da krenem ispocetka, prosle godine u maju mesecu bila je neka oluja i udario je grom u blizini moje zgrade, ja tada nisam bio kuci, kada sam se vratio video sam da mi se kompjuter sam upalio jer je pre toga bio iskljucen, a komsijama je crko televizor, mislio sam da se nista nije desilo sa kompjuterom, dok nisam ukljucio sutradan cubase i video da moja audio karta m audio 1010lt nece da snima multi tracking kao i da line in ovi uopste ne rade cak radi samo out 7/8 , znaci u cubase moze da snima jednu traku i kada hocu da snimim drugu nemam zvuk prve trake iako on pokazuje da signal pustene prve trake postoji , moze da snimi i sa xlr levog ili desnog (posto ima 2 ulaza za mikrofon sa preampom) , ostalo su cincevi koji ne rade, cini mi se kao da je unisten multitracking na audio delu kartice, da li je ovde nesto crklo? VST radi midi ulazi rade klavijatura prikljucena preko midija radi normalno znaci kada snimam vise traka sve radi savrseno sto se tice midija. Da li ima neko na forumu ko se bavi popravkama? Ja mislim da je ovde nesto crklo...Sta vi mislite? Nije mi jasno kako to da Midi radi okej a audio ne, pre udara groma sve je radilo normalno svi line inovi su radili kao i levi i desni xlr zajedno i posebno

http://offog.org/notes/delta-1010lt-repair/overview_size500.jpg
http://offog.org/notes/delta-1010lt-repair/overview_size1600.jpg

alavuk
03-09-2014, 09:38 PM
ako kontam onda ti je samo pci kartica crkla ... proveri patchbay kod nekih drugara koji imaju isto 1010 ili 1010lt

zeryab
04-09-2014, 01:10 AM
ako kontam onda ti je samo pci kartica crkla ... proveri patchbay kod nekih drugara koji imaju isto 1010 ili 1010lt

Ako je PCI KARTA crkla kako onda da radi midi deo karte i midi deo na patchbay-u,sto se tice audio dela kada pustim mp3 ili bilo sta ona radi cuje se bez ikavih sumova..isto tako hoce da snima sa ulaza sa preampom xlr levog ili desnog i to samo jedan kanal kao sto sam rekao...totalno je misterija sta se desilo?!

hofmann
04-09-2014, 09:49 AM
pa on samo i ima pci karticu LT nema drugi deo :)

Meni to deluje nemoguce da su ti crkli kablovi a ne nesto na kartici.
Stara je to karta i M-Audio ne pravi bas najkvalitetnije stvari (odavno), mozda je vreme da proveris oglase :grin:

zeryab
04-09-2014, 11:34 AM
pa on samo i ima pci karticu LT nema drugi deo :)

Meni to deluje nemoguce da su ti crkli kablovi a ne nesto na kartici.
Stara je to karta i M-Audio ne pravi bas najkvalitetnije stvari (odavno), mozda je vreme da proveris oglase :grin:

I meni deluje da je nemoguce da su crkli kablovi tj patchbay zato sto xlr ulazi rade kao da je crko neki logicki deo na pci kartici pa zato operacije sa audiom ne mogu da rade...postoji li neki softver koji moze da proveri sve line in i out izlaze da li rade u multitrackingu? usput ima li neko na forumu ko se bavi popravkama audio karti?

alavuk
04-09-2014, 01:44 PM
proveri deo po deo na drugom kompjuteru ... deluje da je neki deo elektronike riknuo ... tvoj patch bay njegova lt karta ... ili obrnuto ... a da probas da reinstaliras drajvere (idiotski ali ko zna ...)

milanCHE
04-09-2014, 03:10 PM
proveri deo po deo na drugom kompjuteru ... deluje da je neki deo elektronike riknuo ... tvoj patch bay njegova lt karta ... ili obrnuto ... a da probas da reinstaliras drajvere (idiotski ali ko zna ...)

+1:)

najjednostavnije prvo pokusati ovo....meni se identicna stvar desila pre par godina sa m-audio 192 delti....vec sam je bio otpisao...reko'...aj da je izvadim iz slota,procistim malo fizicki sve slotove i kuciste i probam da reinstaliram drajvere...i,eno je od tad radi kao sat,snima,reprodukuje...cak sam pre povremeno imao situacije kad je dolazilo do pucketanja ili cak par puta plavog ekrana...nakon toga-nikad vise.....probaj i da je stavis u drugi slot,ako ih imas jos slobodnih....a prethodno ocisti taj slot,nista te ne kosta.....
pozzz

zeryab
04-09-2014, 03:37 PM

Vec sam probao na dva racunara i isto se desava, drajvere sam instalirao i stare i nove brisao u registrima pa ponovo i sve isto...menjao verzije cubase-a...

najjednostavnije prvo pokusati ovo....meni se identicna stvar desila pre par godina sa m-audio 192 delti....vec sam je bio otpisao...reko'...aj da je izvadim iz slota,procistim malo fizicki sve slotove i kuciste i probam da reinstaliram drajvere...i,eno je od tad radi kao sat,snima,reprodukuje...cak sam pre povremeno imao situacije kad je dolazilo do pucketanja ili cak par puta plavog ekrana...nakon toga-nikad vise.....probaj i da je stavis u drugi slot,ako ih imas jos slobodnih....a prethodno ocisti taj slot,nista te ne kosta.....)

MilanCHE probao sam i da ocistim i da promenim slot jer mi se desavalo nekad da mi satelitska Skystar2 karta ne radi i kada promenim slot ona proradi ali sa M-audiom nece jednostavno isto se ponasa sta god da uradim kao da je neki logicki deo karte crko i to samo vezano za rad sa audiom...dok midi deo karte radi odlicno...

Znaci mozemo doci do zakljucka da je nesto crklo u karti (sto sam ja odmah i sumnjao)?

Ima li jos neko da sta kaze?

zeryab
11-09-2014, 11:17 PM
Ako nema vise ko da kaze ista mozete brisati temu jer nema smisla...