PDA

View Full Version : Novi Dino Merlin - miksao i masterovao Yoad Nevo

Jan
20-06-2014, 07:11 PM
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/lKgI7Cxm0go" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sta vi mislite, s obzirom da je miksao Nevo, makar ovu stvar pise da jeste

Znak
20-06-2014, 07:22 PM
I kod njega:

Ne?to krči...

Jan
20-06-2014, 08:54 PM
Hej Boki kul ! Ali kad to uradim i probam preview ne izbaci mi video u Preview post

Bockie
20-06-2014, 09:32 PM
Hmm...onda ne idi u "preview post"...:D...samo postuj...!

DaBear
21-06-2014, 07:34 AM
Sta slusamo u miksu i masteringu? Ja preslusao na Mac lapotopu na kome slusam 90% vremena...sve se lepo cuje, sve lepo izlazi, vokal lepo zvuci.

Odlican aranzman, harmonika vrlo pametno odradjena sa dance elementima / efektima..sve lepo umereno i sve radi jedno sa drugim (za razliku kad neko proba nesto nase da uklopi u neki dance fazon).

Mislim, nije club-track, ali se moze igrati uz njega u diskoteci - i to je cilj.
Secam se da je Dino pricao za ovog Yoada jos davno..ali nisam znao da su odradili...mislim da je cak i neke aranzmane trebao da radi..

Odlicno.

BlasterMaster
21-06-2014, 01:58 PM
Odlican aranzman, harmonika vrlo pametno odradjena sa dance elementima / efektima..sve lepo umereno i sve radi jedno sa drugim (za razliku kad neko proba nesto nase da uklopi u neki dance fazon).

bas tako!
cak i ova rumba nije toliko losa, harmonika na pravim mestima i lepo odsvirana, nije prenaglasena ko u 99 posto "samer dens hitova" , cisto da se uklopi u ambijent... bek vokali na ref su super , podsecaju na neke njegove najvece pesme...
po meni Dino je jedan od retkih koji drzi do odredjenog stila, odudara od vecine, i ako je toliko na sceni i moze se reci da dosta pesama lice jedna na drugu, nikad nije "corny" sto bi se reklo, i pored toliko etno prizvuka i kombinacija meni barem to nikad nije dosadno za slusanje...imaju dusu pesme, tekstovi sa puno simbolike, tako da produkcija ovde nije toliko presudna. Mislim, svako bi mogao da doda "mozda je trebalo ovo mozda ono", i ja bi sigurno neke stvari pojacao zatisao itd, ali mislim da su to samo finese...

DaBear
21-06-2014, 03:45 PM
i uvek nadje dobru ekipu za rad, i lepo sve plati !
Jedan od retkih koji ulazu u muziku...(valjda zato sto mu se i vraca visestruko!)

Jan
22-06-2014, 03:56 PM
Meni je fascinantno da forumu koji je posvećen audio produkciji i in?injeringu nije zanimljiv album jedne od najvećih pop zvezdi sa ovih prostora na kome je radio jedan od najaktuelnijih čoveka iz na?e bran?e na svetu trenutno, barem marketinski :)

silicon science
22-06-2014, 05:27 PM
Meni je fascinantno da forumu koji je posvećen audio produkciji i inžinjeringu nije zanimljiv album jedne od najvećih pop zvezdi sa ovih prostora na kome je radio jedan od najaktuelnijih čoveka iz naše branše na svetu trenutno, barem marketinski :)
Meni je taj Merlin skoz bljak. .Kad se njegovo ime spomene samo se ovog setim... a tome duguje svoju karijeru.. Lopov bre. i to zakonski nekaznjen, vec mega poznat

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/EI1VJY5ZdAg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

wladymeer
25-06-2014, 10:15 PM
Onda ti se gadi 80% ex-yu scene.

Merlinu, krao, ne krao, ja znam da sam ga recimo na keca prepoznao kod Colica kao autora i na tome mu skidam kapu. Cak mi nije ni jasno sto tu pesmu nije ostavio za sebe.

Jedan od retkih koji ne juri za hiper-produkcijom i cini mi se da fura neki svoj fazon i ne obazire se mnogo na to sta ce ljudi reci.

DaBear
26-06-2014, 07:28 AM
Meni je taj Merlin skoz bljak. .Kad se njegovo ime spomene samo se ovog setim... a tome duguje svoju karijeru.. Lopov bre. i to zakonski nekaznjen, vec mega poznat

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/EI1VJY5ZdAg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

hahaha..pa da ..to je bio taj period kad su svi krali ko ludi...niko tad nije ni znao da Yuga postoji i da se tamo radi muzika...kralo se naveliko !!
(ps - stete sto ovaj youtube mix nije lepo tempo-matched, bilo bi mnogo bolje..)