PDA

View Full Version : Wavelab 8

sira
04-06-2014, 12:25 PM
Evo na poslu večinu stvari radim u wavelabu, imam 6-cu, ali dosta često upotrebljavam batch proces sa puno file-ova, i znam da wavelab 7 i 8 puno bolje iskori?tavaju vi?ejezgrene procesore, a isto tako vidim da nigdje nema "narodnih" verzija za dotične programe, pa ako neko ima neku od ovih inačica, jesu li bitan pomak na wavelab 6, i isplati li se dat 500 eura za to, a da se ni ne isproba?

Sky Net
04-06-2014, 01:56 PM
Zavisi kako gledas na to. Nema narodnih vezija, i ja se iskreno nadam da ih nece ni biti, kako za Lab tako i za ostale. Stvar je vrlo jasna - ako se tim bavis, ako ti to treba i ako OD TOGA ZARADJUJES - onda se isplati. Velika je vjerovatnoca da ce se javiti pojedinci koji se kunu u Cubase 3 ili Nuendo sa standardnim argumentima tipa zatupljenosti u XP, nekakvu analogiju, slatkoce i ostale nebuloze. Donekle i razumijem te ljude - ako to rade onako, iz nekog ''hobija'',i ako je to za njih kraj svijeta - onda im i ne treba nista bolje. Da se vratim na pricu - ako ti je to izvor prihoda, onda vrijedi, jer samim tim podrzavas i firmu koja to pravi - da se svi vode balkanskom politikom, skini dzaba i deri, sve bi korporacije propale, ali je sreca sto je u svijetu vise pametnih umova na tom polju razmisljanja. Pregledaj prezentacije, tutoriale, what's new i ostalo. Imas i 30 dana trial za 8.5 verziju, pa probaj, to je najbolja varijanta.

sira
04-06-2014, 02:16 PM
Ja radim u firmi koja s tim zarađuje, i naravno da će firma kupit original, jer kazne za piratluk su u Hrvatskoj poprilične, ali ako se ulaganje poka?e kao previ?e para za premalo muzike ja ću dobit po glavi, jer se ne bi kupio 1 nego vi?e komada, a ne bi htio da se nekome od honorara odbije za kupnju nečeg ?to nije od presudne va?nosti, zato i pitam ima li načina za isprobat prije nego se kupi. Skinit ću trial pa ćemo vidit, hvala :)

Sky Net
04-06-2014, 03:02 PM
Eto, problem rijesen :)

sira
05-06-2014, 08:43 AM
Ma obično te try verzije imaju ograničenja, a meni je bitno da ga iskoristim maksimalno :)

VladaNS
05-06-2014, 09:34 AM
Velika je vjerovatnoca da ce se javiti pojedinci koji se kunu u Cubase 3 ili Nuendo sa standardnim argumentima tipa zatupljenosti u XP, nekakvu analogiju, slatkoce i ostale nebuloze. Donekle i razumijem te ljude - ako to rade onako, iz nekog ''hobija'',i ako je to za njih kraj svijeta - onda im i ne treba nista bolje. .

U rukama Mandusica Vuka bice svaki sx3 ubojit, dok ce u rukama serbskog wannabe producenta cubase 7 zvucati ko simfonija prdeza :wink: Iskustvo svedoci.

Sky Net
05-06-2014, 02:17 PM
Jos da ima ''vukova'', e to bi bilo mrak.

sira
06-06-2014, 01:48 PM
Bolje bi Manđušić Vuk olovkom i papirom snimio nego ja s Wavelabom, zato mi i treba što bolji :D

damir23
09-06-2014, 07:40 PM
Zavisi kako gledas na to. Nema narodnih vezija, i ja se iskreno nadam da ih nece ni biti, kako za Lab tako i za ostale. Stvar je vrlo jasna - ako se tim bavis, ako ti to treba i ako OD TOGA ZARADJUJES - onda se isplati. Velika je vjerovatnoca da ce se javiti pojedinci koji se kunu u Cubase 3 ili Nuendo sa standardnim argumentima tipa zatupljenosti u XP, nekakvu analogiju, slatkoce i ostale nebuloze. Donekle i razumijem te ljude - ako to rade onako, iz nekog ''hobija'',i ako je to za njih kraj svijeta - onda im i ne treba nista bolje. Da se vratim na pricu - ako ti je to izvor prihoda, onda vrijedi, jer samim tim podrzavas i firmu koja to pravi - da se svi vode balkanskom politikom, skini dzaba i deri, sve bi korporacije propale, ali je sreca sto je u svijetu vise pametnih umova na tom polju razmisljanja. Pregledaj prezentacije, tutoriale, what's new i ostalo. Imas i 30 dana trial za 8.5 verziju, pa probaj, to je najbolja varijanta.

nevezano ba? ali
najče?će se pljuje po amaterima upravo zbog piratskih verzije jerbo kao na taj način uzimaju kruh onima koji se time bave.. A onda uleti? u jedan pa drugi i evo me u trećem studio a ono c5 fri?ko ubran, malce poprskan vodom da ne uvene..
I onda skonta? da upravo taj meni sere kak mu ja sa svojom gusarskom zastavom uzimam kruh kojeg on krvavo zarađuje a ja eto sjebem da mu dica nemaju ?to jist
čast ...i ne ide se na pisca ovog posta ali ima takih...i ja ih znam nekoliko

Sky Net
09-06-2014, 09:15 PM
Razumijem te potpuno Damire. Ima ih, i uvijek ce ih imati. Medjutim, taj post se uopste ne odnosi na te ljude. Nego na likove koji najprije ubjedjuju sami sebe, a potom i druge, da je ''to'' sa cim oni rade kraj svijeta, da su otkrili toplu vodu, i da je svako ko kupi novu verziju toga majmun ili glup. A da nije tih ''majmuna'' i ''glupana'' koji su kupovali originale prije njihove ''svemoguce'' verzije, vjerovatno ne bi postojala ni verzija koju oni imaju, u koju je neko ulozio, dao novac za programere, marketing i ostalo. Takvi likovi po tom pitanju imaju od mene maksimalni disrespekt. Svi manje vise vozimo automobile, pa se mora nekad odraditi servis, uloziti u to auto. Ima i onih koji zapostave, pa mu kriv auto kad se desi kvar zbog neodrzavanja. I racunar, ocistiti nekad, promijeniti termalnu pastu, usisati prasinu. Pa tako i produkcija. Majka mu stara, ako se vec radi, i ako se zaradjuje, pa treba valjda podrzati ljude koji su svojim proizvodom omogucili da se taj hljeb i zaradi. Ali je mnogo slucajeva maksimalne exploatacije i zloupotrebe svega sto se moze exploatisati i zloupotrijebiti. I jos pri tome ubjedjivati nekoga da je glup sto ulaze u sebe, u svoj rad, i na neki nacin sebi dize rejting, isto kao sto ga podize i hardver. Ulaganje u sebe je cudo, i mnogo je njih koji to nikada nece shvatiti. U ovom konkretno slucaju, ulaganje firme koja se tim bavi. Eto, o tome se radi.

damir23
09-06-2014, 09:33 PM
ma sla?em se potpuno a i naveo sam da je mlo off

idvi
11-06-2014, 07:16 PM

...iz tvoje perspektive podr?avam te tvoje stavove. Neznam koja si generacija..jer ako si starija onada je to licemerje. kao ti si to sve isproba a ostali neka sad to plate..i te fore. Kao sad odjednom svi mi imamo licencirane proizvode i pooo?tenja do iznemoglosti.
Prijatelju ako si probao u svom audio-muzićkom ?ivotu i jedan (1) craciran vst-i ili daw ti si za mene u najmanju ruku ....nemam izraz:da:
Ako NISI eto javno ti dajem priznanje.. koje nemaju ni svi likovi koji su izmislili softwaree i ostale "salate". Većina njih i iz naj naj većih korporacija ili su bili hakeri ili su kopirali i hakere i krekere i ostalu igrariju.!:da:
Zato ako smo i mi koristili stvari sa pijace a za?to to nebi koristili i mladi..za?to.?
Da ne idemo u filozofiju da oni prodaju na pijaci (autori) polu proizvode koje i sami daju hackerima da bi besplatno mase "poto?aća" provjerile njegove "bagove" i funkcionalnost. Mislim da je besmisleno potezat tu polemiku..već pre?vakanu na svetskim forumima.
I zato za pijacu ..da ali ne za zaradu na tome(zna se u kojem smislu)

Tranzit
11-06-2014, 10:03 PM
Naravno da ce uvijek biti narodnih verzija i njihovih stalnih korisnika i naravno da to niko i nikada nece zaustaviti, sem ukoliko se zaista ne desi nekakva revolucija u zastiti softwarea, pa postane prakticno nemoguce krekovati. Bez mnogo filozofiranja, svi mi koji ponekad ili konstantno koristimo narodne verzije, nezakonito zavlacimo ruku u dzep ljudima cije je taj software vlasnistvo. Niti ko ovo moze pobiti, niti uopste treba da pokusava jer nista drugo nece postici, do od sebe napraviti majmuna. To je jednostavno ravno svakoj drugoj kradji i tu nema ni pogadjanja ni nagadjanja. Koliko je pak to i da li je uopste opravdano, sa bilo koje tacke gledista, je vec za drugu i dugu diskusiju. U sustini, opravdano nije nikada, kao sto nijedna kradja ne moze biti opravdana ali je mozda u pojednim momentima i situacijama, za manju, odnosno blazu osudu. Sta god se zvakalo po svjetskim forumima i koliko god neko pokusavao da opravda koriscenje narodnih verzija, ipak je to sve sarena laza jer svi mi vrlo dobro znamo da to nije ispravno, ama smo odmah i iz sve snage, spremni da sebi i sebi slicnima progledamo kroz prste. Uopste nemam potrebu i namjeru da "moralisem" po ovom pitanju vec samo da konstatujem. Nego da se manemo corava posla, diskusija o ovoj temi nece imati kraja, a moze doci i do ostrih rijeci, za sta stvarno nema potrebe.

Filip_
12-06-2014, 01:33 AM
U svakom studiju gde sam obitavao/volontirao/radio nije imao svaki "komad" softvera legalno kupljen...jednostavno ne moze se...ljudi se trude, kupe Studio one, kupe Pro tools, kupe Kontakt, dosta VST plugin-ova...ali ne mogu sve...ne obrce se toliki novac da bi se moglo dati 20k evra za softver...podrzavam te ljude u potpunosti...da imaju vise siguran sam da bi kupili svaki komad legalan...

idvi
12-06-2014, 08:19 AM
U svakom studiju gde sam obitavao/volontirao/radio nije imao svaki "komad" softvera legalno kupljen...jednostavno ne moze se...ljudi se trude, kupe Studio one, kupe Pro tools, kupe Kontakt, dosta VST plugin-ova...ali ne mogu sve...ne obrce se toliki novac da bi se moglo dati 20k evra za softver...podrzavam te ljude u potpunosti...da imaju vise siguran sam da bi kupili svaki komad legalan...

..ee o tome zborim...jer ima "onih" kad nisu imali i bili gladni ćopili su na pijaci jabuku..a kad se pru?ila prilika i lubenicu. E sad kad su se opernatili i oni prodaju te lubenice sad bi stvorili takav za?titni sustav (ukljucujuci policiju, vojsku, tajne sluzbe..itd) da te koji odjednom postaju teroristi dotuku i u samoj namjeri...
Nije ovo nikakva namera da se potice na nezakonite radnje nego ISTINA.
Dali mozda znate (neisto misljenici) koliko najbogatijih na svetu (svih profila) se obogatilo na taj nacin?
Naravno da i malo zdrave pameti nalaze da se tuđi rad MORA platiti..ali kad zna? (upoznat sam iz prve ruke) da osoba koja je izradila odlican software..
njegov sistem je uspjela "izraditi" sa hrpom hakiranih dodataka i softa!:banghead:
E a sad je puna morala i pravde.:D