Log in

View Full Version : Addictive drums 2

Zeroo
20-05-2014, 02:18 PM
Pijaca radi ...Addictive drums 2

Po meni bolji od EZ drumera na prvu...

LAMPASH
21-05-2014, 06:21 PM
Zna li neko ima li ovde opcije kao u AD1 za GM mapiranje?

Ghost Dog
21-05-2014, 08:00 PM
Zna li neko ima li ovde opcije kao u AD1 za GM mapiranje?
Isto, matori, ko u kecu. :)

LAMPASH
21-05-2014, 09:35 PM
Pa manje vise isto samo sto ovde treba kliknuti na "?":)
To nisam mogao da provalim.

http://i61.tinypic.com/f4ojo3.jpg

Sky Net
21-05-2014, 11:34 PM
Zna li neko gdje se nalazi folder sa midi mapama? Za keca sam znao, za ovaj ne mogu da provalim. Ili jednostavno gledam u njega, a ne vidim ga :confused: :D

idvi
22-05-2014, 07:36 PM
..netko rekao da ne tro?i previ?e resursa...zabluda.
Bar meni ru?i Cub kad ga otvorim i počinjem ne?to pode?avati.
Nemam jaki PC (prije donji red) ali..za sada ..kao pazim..mogu otvoriti i u Kontaktu Studio drumm (full) i Battery i sve ?ljaka prilično dobro.
Ali on me ru?i ?!

Tranzit
26-05-2014, 01:09 AM
Taj koji je rekao da ne trosi previse resursa, nije u zabludi, Addictive 2 zaista trosi vrlo malo resursa. Bice da je to sto se tebi desava do tvog sistema ili do verzije Cubasea koju koristis a koja cini se ima problema sa Addictive 2. Kod mene na Win 8.1, pri reprodukciji kompleksnijih Beat-ova, u standalone modusu, jedva da podigne CPU zauzece za 1%, a tako je i kao VST u Studio One 2.

idvi
26-05-2014, 05:34 PM
Taj koji je rekao da ne trosi previse resursa, nije u zabludi, Addictive 2 zaista trosi vrlo malo resursa. Bice da je to sto se tebi desava do tvog sistema ili do verzije Cubasea koju koristis a koja cini se ima problema sa Addictive 2. Kod mene na Win 8.1, pri reprodukciji kompleksnijih Beat-ova, u standalone modusu, jedva da podigne CPU zauzece za 1%, a tako je i kao VST u Studio One 2.

Kao ?to si primjetio u mom postu da sam naglasio da dosta rastro?ni a i
problematični VSTI (instrumenti) kao recimo u Kontaktu razne knji?ice druma
meni rade ok (naravno u granicama moje kante) ali AD mi ru?i Cub 5.1.2...koji inaće nema tu naviku:D
System i config mi je pode?ena dobro (XP) prema ranijim provjerama..ćak vrlo dobro.
?to mu bi da ru?i cub neznam kao neko upozorenje da imam malo rama te da bi trbao preći na 64bit system?
Imam XP ASus 3gb duo process 4g Rama (tj 3 u Xp sp3)

Tranzit
26-05-2014, 11:24 PM
Iako tvoj problem sa Addictive 2 ne mora biti radi XP-a, to bih ti u svakom slucaju prporucio, to jest, prelazak na novije 64 Bit sisteme, a i sa sto vise RAM-a. Mislim da ce to rijesiti mnoge ostale probleme i poteskoce, mada je taj Cubase 5.1.2 poprilicno omatorio za Win 8 i 8.1 64Bit. Ne znam kako se ponasa na ovim sistemima ali cisto sumnjam da mu je bas previse "ugodno". Ako vec imas (pametnu) namjeru da predjes na 64Bit sistem, onda se pomiri s tim da ces se morati pobrinuti i za adekvatni DAW. Mozda taj Cubase 5 i radi kako treba na Win 8, to bi morali drugi da ti potvrde jer kod mene je Cubase 7.5, mada i njega izbjegavam u vrlo sirokom luku i najradije radim na Studio One 64Bit.

idvi
27-05-2014, 08:45 AM
Iako tvoj problem sa Addictive 2 ne mora biti radi XP-a, to bih ti u svakom slucaju prporucio, to jest, prelazak na novije 64 Bit sisteme, a i sa sto vise RAM-a. Mislim da ce to rijesiti mnoge ostale probleme i poteskoce, mada je taj Cubase 5.1.2 poprilicno omatorio za Win 8 i 8.1 64Bit. Ne znam kako se ponasa na ovim sistemima ali cisto sumnjam da mu je bas previse "ugodno". Ako vec imas (pametnu) namjeru da predjes na 64Bit sistem, onda se pomiri s tim da ces se morati pobrinuti i za adekvatni DAW. Mozda taj Cubase 5 i radi kako treba na Win 8, to bi morali drugi da ti potvrde jer kod mene je Cubase 7.5, mada i njega izbjegavam u vrlo sirokom luku i najradije radim na Studio One 64Bit.

Ajd da malo pojednostavnim.. ova moja kanta ovakva kakva je, radi...savršeno. Ako me shvaćaš...nikakvih problema s njom nemam čak su mnogi u čudu kao ..čista ludnica. Otvaram po 15 instrumenata (midi traka) i to "teških" kao Trilian pa Symphonic Choirs pa ..pa i još k tome cc 8 audio traka s vocalima koje "oplemenim" raznim vst itd itd. CPU mi je malo iznad polovice ...nikakve poruke za ram..!
E sad dolazi AD i ja ga pokrenem.. NARAVNO ne sa tolikim optrecenjem vec recimo sa 4 VSTI i on mi šalje takvu poruku. To je moja dilema i pitanje:wink

I da dodam.. za moje potrebe (poluprofi) ovo mi za sada potpuno ok mada znam da cu morati na jace i novije sisteme ALI za sada mi je bez veze ulazit u nekakve troškove..bespotrebne.
Čisto solidno radim sa Battery4 ali ovaj AD me zainteresirao jer cini mi se jako dobar.:)
Pozz

Tranzit
27-05-2014, 10:06 PM
Noracemo pricekati da li ce se jos ko javiti sa istim ili slicnim problemom. Mislim da jos samo vrlo mali broj ljudi radi audio na XP-u, pa se izgleda radi toga, jos nije niko javio da potvrdi ili demantuje isti ili slican problem sa Addictive 2 na XP-u. Ovako mozemo samo da nagadjamo sta bi moglo biti uzrok jer mi zaista nista pametno ne pada na pamet, sto bi moglo biti uzrok. Da sacekamo... bar dok ti ne predjes na Win 8 64Bit :grin::grin::grin::grin:

Ipak bih nesto probao da sam na tvom mjestu. Instalirao bih jBridge, ako ga vec nemas instaliranog (najnoviju verziju 1,65), a onda bih njime "premostio" Addictive 64Bit .dll u 32Bit .dll (iako vec imas 32Bit .dll) i tako opremljen Addictive32 .dll uveo u Cubase. Vrlo je moguce da ce problemi nestati. Dosta puta sam na ovaj nacin rijesio nekompatibilnost pojedinih VST-a. Probaj pa javi.

NIelectroy
28-05-2014, 10:01 AM
Na win7 x64 radi besprekorno i ne zauzima ni cpu ni ram mnogo, i to sam probao 32-bit verziju u 32-bi FL studio. Znaci u Presonus 64-bit bi radilo jos bolje i lakse.

idvi
29-05-2014, 01:17 PM
Hvala na odgovoru..mislim da ipak nije vrijedan da sad izmi?ljam samo radi
njega(AD) ki?ne gliste:D
sa naglaskom radi njega (AD). Ostalih 1999 vst i vsti mi ?ljaka bez frke na
ovoj pretpotopnoj kanti i XP-u. A da vas ne razočaram imam i drugi comp sa W7
(8 nisam bio zadovoljan) ali 32 bit i...ne?to bolje..ali samo ne?to bolje!:wink:

idvi
29-05-2014, 01:21 PM
Na win7 x64 radi besprekorno i ne zauzima ni cpu ni ram mnogo, i to sam probao 32-bit verziju u 32-bi FL studio. Znaci u Presonus 64-bit bi radilo jos bolje i lakse.

..ako si primjetio mislim da sam naveo da mi ne tro?i CPU a pokziva niti RAM ne?to revolucionarno već jednostavno izbacuje te poruke i crasshhh Cub:wink: