View Full Version : Rob Jaczko Studio M Novi Sad Serbia 2012
silicon science
02-05-2014, 09:23 PM
Evo i ja nesto pametno da postujem, da ne bude posle ovo ono... Silicon science samo nesto hejtuje...:wink::)
Imao sam izuzetnu privilegiju da upoznam ovog gospodina sa "University of California Berkeley", i fala bogu da sam ga snimao. Predlazem full koncentraciju na to sto govori profa...
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/Gc3Uqmlclio" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Filip_
02-05-2014, 09:53 PM
Dobar video, ima stvari za cuti :). Ne mogadoh da ne primetim Sonju Krstic i jos poneku poznatu mi facu, ali pobeda je u onom znalacki odmerenom udarcu na kraju :D.
P.S. - Cak i on mora da pita za tkz. konfig miksete i kanala. Jednostavno ne mozes za bilo koju sedi i radi posle sekunde, ako ne poznajes studio i "raspored" u njemu.
Bockie
02-05-2014, 10:16 PM
Sjaaaaajno, svaka čast, nisam ni obratio poažnju da si snimao, odnosno, zaboravio sam verovatno...
Da...ovo je sjajan lik, zaista odlična prilika, sećam se koliko je oduševljen bio da ovo sve imamo (a kod nas je izuzetno popularan običaj da se što više sere po sebi i svojem) , lik je mega faca i tako lepo i pitko priča i rezonuje.
Ovo je inače Studio 1 Radio NS-a, a ne "M", realno dosta bolji studio, i tehnički i prostorno, ne znam koliko se vidi na snimku, ali je to to... A i ja imam nekih pedeset i kusur kila više na snimku...hihihi...:D
Stvarno - vrh!
silicon science
03-05-2014, 07:11 AM
Rob je car... Bilo je super kad je izvadio fotoaparat za stereoskopsko fotografisanje (3D) ali iz 48. godine lol, stari analogni :) Al jbg to nisam uspeo da snimim
awacs
03-05-2014, 01:09 PM
Haha, naravno da ga je frula zbunila :) Pakao od instrumenta :) Simpa je tip. A gde je bio u BGD?
Pozdrav,
Vasa
mladjastojanovic
03-05-2014, 01:21 PM
Bio na visoj el. Drugi dan je bio i njegov student a nas drugar Marijo Pajic (ne znam da li je na rumskom).
Послато са C6603 уз помоћ Тапатока
awacs
03-05-2014, 02:29 PM
Bio na visoj el. Drugi dan je bio i njegov student a nas drugar Marijo Pajic (ne znam da li je na rumskom).
Tamo, naravno, nikome nije palo na pamet da snima :)
Pozdrav,
Vasa
P.S. Nego, sticajem okolnosti sam baš pre neki dan sa Sašom Habićem po stoti put razglabao o ergonomiji miksera prilikom usnimavanja, i baš u onom smislu koji ovaj lik pominje: „aha, vi slušate preko gornjih fadera, jel vi to uvek tako?” Važna stvar, mada deluje kao usputna primedba.
Moritz
03-05-2014, 03:53 PM
Rob je super lik...cela poseta je bila vrlo poucna i zanimljiva.
awacs
03-05-2014, 04:10 PM
Rob je super lik...cela poseta je bila vrlo poucna i zanimljiva.
Na osnovu ovoga što sam video i ja mislim tako. Ali baš zato, hajde da pričamo o tome kako je ko doživeo svu tu žvaku :)
Meni je ta priča o „gornjim” i „donjim” fejderima interesantna zbog mentalnog (i ergonomskog) odnosa prema „gejnovanju” i slušanju. Odnosno, da je tokom multitrack snimanja mogućnost lagodne manipulacije slušanjem važnija od „gejnovanja”.
Pozdrav,
Vasa
Moritz
03-05-2014, 04:19 PM
Da si ikad snimao u PR1 shvatio bi zasto su donji faderi gain a ne obrnuto :)....pozudanost fadera (mislim na shum, krcanje i ostalo) nije na strani malih fadera i osim toga mnogo se lakse postize fine tuning ulaznog signala u snimac (tascam mx 2424.... Inace zamenjen za Pro Tools HDX pre 2 dana posle punih 11 godina arcenja). Imas pravo za ergonomiju snimanja i iskreno receno vrlo malo paznje se poklanja tome u odnosu na neke druge tehnicke detalje.
P.S. Samo slusanje podesavamo cesce na nekom od Cue sendova bas iz razloga da sto manje diramo pult tokom snimanja...iako je temeljno repariran 2009 trazi konstantno odrzavanje sto u slucaju drzavne firme nije cest slucaj
awacs
03-05-2014, 04:34 PM
iako je temeljno repariran 2009 trazi konstantno odrzavanje sto u slucaju drzavne firme nije cest slucaj
Pa da, fino ga je Rogina sredio :rolleyes:
Pozdrav,
Vasa
Moritz
03-05-2014, 04:46 PM
Istini za volju Rogina ga je dobro uradio, pored njega su bili i nasi ljudi iz servisa tako da je sve uradjeno po PS-u...druga strana medalje je sto se taj mikser koristi 24/7/365 a prasina pada li pada tako da je sasvim za ocekivati da ce biti kvarova i sitnih popravki...kao i kod svakog drugog miksera koji ima toliko godina koliko ovaj.
awacs
03-05-2014, 05:22 PM
tako da je sasvim za ocekivati da ce biti kvarova i sitnih popravki...kao i kod svakog drugog miksera koji ima toliko godina koliko ovaj.
?iva istina. Odr?avanje je zakon. Ali jbg, generalna opravka valjda podrazumeva povratak na fabričko stanje. Zato obično i ko?ta toliko koliko ko?ta :)
Pozdrav,
Vasa
Moritz
03-05-2014, 06:02 PM
I jeste bila generalna popravka ( vise restauracija posto je bio u totalno raspadnutom stanju) i 2 godine je radio kao sat ali posto se nije odrzavao kad i kako je trebalo opet smo dosli do toga da mesecno mora da se vrsi servis... naravno to nista nije cudno ni novo :) ..po principu nije moje ili to ce neko drugi umesto mene :rolleyes:
Sve u svemu, mikser i dalje ima svoj trade-mark zvuk i headroom ko kuca :)
awacs
03-05-2014, 06:47 PM
opet smo dosli do toga da mesecno mora da se vrsi servis... naravno to nista nije cudno ni novo
A, to :) Naravno da to nije ni?ta novo ? servis se i inače radi stalno, odnosno čim neki modul počne da pravi probleme. Takoreći svakodnevno ;) Čemu headroom koji krči?
Pozdrav,
Vasa
Bockie
03-05-2014, 06:55 PM
Da, evo reparacije...
awacs
03-05-2014, 07:14 PM
E, to je ta forumska priča: kačimo slike izgradnje studija, njegove reparacije i restauracije... Mo?e neki zvuk? Čisto ono da mi se u?i obraduju, oči sam odavno izgubio gledajući.
Pozdrav,
Vasa
Moritz
03-05-2014, 07:42 PM
https://www.youtube.com/watch?v=Uz0Q-XDF0N8
snimano na kec-dva bez nasimavanja (bas ta postavka kakva je u video snimku) , miksano u Cubase 7 , reverbi su eho ploca ( ne znam tacno koja posto je u reziji samo kontrola za nju ali nema naziva) i TC reverb 4000...kompresija snimka je zesca ali moze da se skonta od prilike kako zvuci wav.
Bockie
03-05-2014, 09:22 PM
( ne znam tacno koja posto je u reziji samo kontrola za nju ali nema naziva)
U jbt, mislim da mi je ?a? svojevremeno rekao da je hmm....da li AKG majku mu...imali su i na TVNS njihove "pokretne" eho-ploče iz 1643....:D
Veličine fri?idera, drvena kocka od dve tone i na njoj AKG znak sa iza priključcima, opako dobro je radilo...
A ovo je "uzidano" u zgradu, prilaz je iz one male prostorije iza re?ije (?pajz), pa gore na plafonu ima?...praktično ulaz u nju...
Moritz
03-05-2014, 09:37 PM
Boki, sve eho ploce se nalaze u maloj sobi u koju se ulazi iz PR4...soba je prilicno niska a eho ploce su povelike :)..koliko se secam ima ih 6 komada...Vodili smo Roba-a da vidi i fotka pa zato znam gde su.
Bockie
03-05-2014, 10:07 PM
Boki, sve eho ploce se nalaze u maloj sobi u koju se ulazi iz PR4...soba je prilicno niska a eho ploce su povelike ..koliko se secam ima ih 6 komada...Vodili smo Roba-a da vidi i fotka pa zato znam gde su.
Pa šta je onda ono...?
No... ...ta zgrada je misterija sama po sebi...:D
...ti kablvi ustvari idu u Sibir...CIA...središte Zemlje, tamo se desi "magija" i onda se vrati sound u mixer kad to odobre...:D...a možda i u KC prekoputa do Džo-ove kafane i nazad...ahahah...:rotfl:
Šteta i za PR3, brutalna neiskorišćena soba...
silicon science
05-05-2014, 07:38 PM
Dobar video, ima stvari za cuti :). Ne mogadoh da ne primetim Sonju Krstic i jos poneku poznatu mi facu, ali pobeda je u onom znalacki odmerenom udarcu na kraju :D.
P.S. - Cak i on mora da pita za tkz. konfig miksete i kanala. Jednostavno ne mozes za bilo koju sedi i radi posle sekunde, ako ne poznajes studio i "raspored" u njemu.
Taj udarac na kraju je i meni najdrazi, na pravi nachin prezentovana pricha o "gremlinima u mashinama" :):). Meni je samo krivo ako mu nisu ukljucili one nemachke sprave ruskog dizajna koje je tako zeleo da chuje. Ili su ruske sprave nemachkog dizajna...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Bockie
05-05-2014, 08:56 PM
To su WSW limiteri...Mislim da je Siemens potpisnik...Stajali su na emitovanju koliko znam...
Braca
12-06-2014, 10:49 AM
Taj WSW je cudo od analogije, malo ko zna da je Neve svoj razvoj krenuo bas od WSW, faza germanijumskih tranzistora, teska profesionala bio WSW, sprave rade i dan danas i to jako dobro, sto je meni fenomenalno da u celoj ex Yugi se jako vodilo racuna o kupovini hardvera, kupovalo se najbolje u tom trenutku i najskuplje naravno. Imam slicne kanale po uzoru na wsw cevne sa pasivnim eq, sve pored toga i neva je meni daleko iza (naravno da sam propustio par poznatih firmi, nije strasno). Ako su to wsw limiteri cuvajte to je bogatstvo :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.