PDA

View Full Version : Wavelab 6.1 i Waves 9r17

frag
05-04-2014, 01:09 AM
Nije da mi je neki problem, ali evo par cudnih stvari koje ne mogu da resim...
Posto skoro sve radim u C5 tek sad sam primetio da mi Waves 9 ne radi kako valja u Wavelab-u. Imao sam r12, i pluginovi su se otvarali ali je Wavelab pucao kad se zatvori plugin (dakle select None, a i close). Onda ja stavim najnoviji r17, ima tu jos nekih novih pluginova, i sad nema pucanja u Wavelab-u ali je Waves GUI potpuno crn. Znaci radi plug, mogu cak i paramateri da se nabadaju na slepo, ali je sve crno.
Citam da su ljudi bas dosta problema imali sa W9, meni hvala bogu sve dobro radi tamo gde treba, u C5, ali me bas interesuje zasto ne radi u Wavelab-u.

I Cubase 5 i Wavelab 6.1 su iz 2009. godine, a ako Waves 9 radi dobro u C5 onda znaci da nije problem u grafickoj karti, driver-ima i sl. Stvarno nemam pojma zasto se to desava bas u WaveLab-u. Da, probao sam i s reinstalacijom WL6.

frag
05-04-2014, 01:28 AM
Naleteo sam na nekog ko ima potpuno isti problem.
Bas kao i njemu, prva dva plugin-a, Aphex Vintage Mono i Stereo mi se vide normalno, a sve ostalo je crno u Wavelab-u 6.1.

Hi Fellas,

I have install the Waves 9.15 on win 7/64 r2r in Wavelab 6.1.1!!!

all waves show a black surface "graphic corruption" ???

Only the APHEX VINTAGE is OK!!!

frag
05-04-2014, 01:43 AM
Sad sam uradio update driver-a na grafickoj, i dalje je ista situacija.
U C5 sve odlicno, u WL nista...

frag
05-04-2014, 02:06 AM
Instalirao Sound Forge 11, i rade Waves bez problema kao u C5.
Bas svasta s tim WaveLab-om 6.1 :shock:

EDIT

Jos zanimljivije, posto je Forge izmenio default VST folder WaveLab se skroz zbunio, i nakon vracanja istog, nije se povratio tj. ispovracao...
Znaci uopste vise nije ni u stanju da skenira plugin-ove kako valja.

Ocigledno je vreme da se nakon 6-7 godina ponovo vratim Sound Forge-u! A i vreme je da malo odspavam!

DADDY Z
05-04-2014, 06:27 AM
možda ovo pomogne:
To see the GUI of ALL WAVES PLUGS in Wavelab 6 just

Apply the cr&*k of the v9r12-R2R after install and properlly cr&*k the v9r15 REPACK-R2R.

As simple as that

(*) If you like you can also Delete the plugins.set file (C:\Program Files (x86)\Steinberg\WaveLab 6\system) to avoid they will appear two times on the Wavelab men? (Waavelab will rescan all your plugs next time it will start)

THE TROUBLE IS THAT MORE THAN A FEW PLUGS WILL NOT WORK ON CUBASE 5 (Someones even will hock it)

frag
05-04-2014, 09:54 AM
Au to nikako, necemo da mesamo dve verzije :D
Ja sam prvo skinuo r12 pa stavio r17 i u C5 je sve super... Sto mi je najvaznije...
A ovo za WaveLab, moze biti do samog WaveLab-a. Mozda ne komunicira dobro s graphics driver-om, a mozda je crack nesto zeznuo.

Probacu jos sa brisanjem plugins.set!

Nocni-Ekspres
05-04-2014, 09:56 AM
Nebitno dali je r12 r 17,krivi su samo crakovi.Kad tad nece vise nista da radi kako treba.

frag
05-04-2014, 10:42 AM
Pa jeste, ali gomila ljudi sa kupljenim Waves se zali na probleme sa grafikom. Mnogo gore nego sto ja imam.

Nocni-Ekspres
05-04-2014, 10:45 AM
Ja kosristim isto wave zadnju verziju 17 za sad nemam nikakvi problem.Doduse korsitim Cubase 7.5 full verzija.Wavelab i nekoristim.

frag
05-04-2014, 10:57 AM
Da, u C ni ja nemam problema... Citam da je cak Waves preporucivao odredjene graficke karte (mada nemam pojma koje)...

Mislim da je problem negde u komunikaciji izmedju WaveLab-a i graficke obrade u Win. Waves koristi nesto sto WaveLab ne koristi kako bi trebalo, da li sam driver, ili onaj Visual C++, OpenGL, sta ja znam nisam programer.

Dakle ne bih rekao da je crack glavni uzrok.

Nocni-Ekspres
05-04-2014, 10:58 AM
Ajd probacu ja preko wave lab 6.1 dali ce da imam problem sa waves 17.

STUDIOTON
05-04-2014, 12:03 PM
Prilicno sam siguran da ako kupis waves (sto naravno neces uraditi :)) da ce sve da ti radi kako treba u wavelab-u ! :wink:

frag
05-04-2014, 12:56 PM
Nece, ljudima se raspadao original Waves 9 i u WL, i u PT, itd. Proguglaj forume.
Promenili su nesto u grafici od v9...

Nocni-Ekspres
05-04-2014, 12:57 PM
Evo ja probo i na wavelab 7 Elements sto imam radi sve kakotreba.

frag
05-04-2014, 01:59 PM
Da, prilicno je haoticna situacija :grin:

Izgleda da su ljudi s Intel grafikom imali najvise problema. Npr. ne mogu da ucitaju vise od oko 32 Waves 9x plugin-a.

A pazite sad jedno od resenja:

This occurs on PCs with certain graphics cards upon loading the 33rd instance of Waves plug-ins. The behavior is not DAW specific.

The solution is simple and effective. Just create a blank .txt file in C:\ProgramData\Waves Audio. Name the file no_context_sharing.txt. That's it. Problem solved. Enjoy!
--

I personally didn't have the Waves Audio folder in ProgramData, so I created it and it worked. Good luck!

http://www.gearslutz.com/board/music-computers/845664-waves-crashes-daw-after-32-instances.html

Ajd bas cu da napravim taj TXT. Mada nije bas za moj problem.

EDIT

Ma kakvi, u WL6.1 i dalje crno.

EDIT2

Sad gledam WaveLab folder, moguce da je neki od tone DLL-ova zastareo pa ne radi dobro s Waves 9. Nesto sto ima veze s grafickim prikazivanjem plugin-ova.

EDIT3

Postoji i tool koji pravi pojedinacne dll-ove umesto WaveShell-a, eto mozda cu i to da probam pa onda da stavim sve u poseban folder samo za WaveLab, da vuce odatle!

EDIT4

Ne vredi ni sa pojedinacnim DLL-ovima. Jednostavno ili je crno u WL6.1, ili je crash.

EDIT5

Inace, sad vidim da Waves garantuje podrsku za v9 samo za verzije WaveLab-a 7.2.1.600 - 8.0.3! V8 obuhvata 6.1.1 - 7.2.1.600.
Bice da WaveLab 6 ne ume da koristi taj "OpenGL" u obimu koji je potreban v9.
To sto mi radi sve u starom C5 je cista sreca.
Mislim, neki novi Waves plugin-ovi imaju animirani interface itd.

A da probam ja u Photoshop-u to da otvorim!?

DADDY Z
05-04-2014, 02:45 PM
koliko sam ja skapirao u ovom uputstvu koje sam kačio, ne treba instalirati dve verzije nego samo krek od r12 preko aktuelne instalacije

frag
05-04-2014, 02:50 PM
koliko sam ja skapirao u ovom uputstvu koje sam kačio, ne treba instalirati dve verzije nego samo krek od r12 preko aktuelne instalacije

Ali to je slicno kao da mesas dve verzije...
Kaze da onda u C ne radi dobro a to mi je ipak najvaznije.
Videcu jos malo pa ako nema resenja nije bitno.

EDIT

Definitivno, mislim da to ne moze da se resi.
Ja ocigledno imam dobru verziju OpenGL, i driver za grafiku (cim mi rade Waves 9 u svim drugim aplikacijama), ali WaveLab 6.1 AiR ne radi s verzijom OpenGL koju zahteva Waves 9.

Prema tome, za nesto imam Sound Forge, a za nesto WaveLab i sve je OK...

Jan
05-04-2014, 03:04 PM
Ja sam se zbog ovih problema prebacio u SF i napravio sebi okruzenje slicnom Wavelab-u. Ako nadjete resenje za WL super ! :)

alfom
05-04-2014, 04:21 PM
Ja sam sa ovim imao problema (i pitao sam ljude na forumu) ali sa CuBase 5***
U WL6 nisam nikada imao problem sa ovim. Sve radi O.K.
Mada, kako sam definitivno pre?ao na PreSonus Studio One, sve ?pila kako treba, i nikada nikakav problem nisam imao u ovom daw sa bilo kojim i bilo čijim plaginom, pa ni sa W9rXX (osim par d?abnih, koji su mi i onako bili sumnjivi).
Win7/64bit/SO64bit/jBridge32->64bit i sve O.K.

frag
05-04-2014, 04:34 PM
Ja sam se zbog ovih problema prebacio u SF i napravio sebi okruzenje slicnom Wavelab-u. Ako nadjete resenje za WL super ! :)

Ukrao sam ti layout! Skoro sve namesteno...

frag
05-04-2014, 04:40 PM
Ja sam sa ovim imao problema (i pitao sam ljude na forumu) ali sa CuBase 5***
U WL6 nisam nikada imao problem sa ovim. Sve radi O.K.
Mada, kako sam definitivno prešao na PreSonus Studio One, sve špila kako treba, i nikada nikakav problem nisam imao u ovom daw sa bilo kojim i bilo čijim plaginom, pa ni sa W9rXX (osim par džabnih, koji su mi i onako bili sumnjivi).
Win7/64bit/SO64bit/jBridge32->64bit i sve O.K.

Pronasao sam tvoju temu...
Mozda bi kod mene upalilo ako bih stavio neki Windows generic driver, ljudi to isto preporucuju, ili barem najstariju verziju ATI driver-a.

Ali: posto ATI driver ipak nudi mnogo vise podesavanja, sto je nekad neophodno, i posto ja za osam meseci nisam ni primetio da mi ne rade Waves 9 u WaveLab-u, necu to da radim :D

Ionako sam od sinoc prakticno presao na SF (tj. posle dugo vremena sam opet na njemu). Ovaj Janov layout je extra resenje, bas sam zadovoljan.

Ne znam ni zasto sam stavljao r17. Kao, zbog MetaFilter-a?

EDIT

Sad vec mogu da uninstalliram Wave Lab. Hvala jos jednom Janu za ideju kako da napravim "hibrid" WL & SF.
Necu nista vise da cackam... Jedino Reveal Sound Spire cu uvek da update-ujem posto mi je to glavni synth.

Jan
05-04-2014, 06:40 PM
Ne znam, meni je malo kocnica da radim ovako u SF-u, ipak bih vise voleo da to radi u WL... Jer u Wavelabu mi se chain cini pregledniji, plus kad pritisnes render izrenda ti se pa ides na save as, ovde nema toga, ides na save as i cekas da se snimi, pa kad se snimi chain se automatski bajpasuje, a desilo mi se i da se ne bajpasuje sam od sebe pa sam dva puta lupio isti proces, ne znam, jos uvek nisam potpuno naviknut da radim u SF-u ovako, ali eto zamene bar za sada

frag
05-04-2014, 09:29 PM
Sve to stoji... Ali nije uopste tako losa situacija.

Ne moras da koristis Save As! Imas u preferences, General, Allow undo past Save - veoma vazna opcija. U praksi dakle, u SF je SAVE slicno sto i RENDER u WL. E sad, tacno je da ako iz nekog razloga pukne SF ili nestane struje, gubis originalni snimak. I tacno je da ako zatvoris file, gubis plugin chain (mora uvek da se snimi preset).

Ja bih nastavio da koristim WL svakako da nema one gluposti s W9, ali posle jednog dana mogu reci da sam potpuno zadovoljan sa SF11.

alfom
06-04-2014, 09:28 AM
@Jan, zar nisi pre?ao na Studio One? Ako jesi, ne treba WL. Puno bolje opcije daje 'Project' u SO nego WL.

Jan
06-04-2014, 01:00 PM
@Jan, zar nisi pre?ao na Studio One? Ako jesi, ne treba WL. Puno bolje opcije daje 'Project' u SO nego WL.

Probao sam, ne odgovara mi

alfom
06-04-2014, 01:11 PM
Probao sam, ne odgovara mi
Jel' generalno, ili samo u dijelu masteringa?

Jan
06-04-2014, 01:16 PM
Jel' generalno, ili samo u dijelu masteringa?

Govorim o project mode-u, besmisleno je da mi fejdovi budu pre fx,a jesu. Dakle treba mi mogucnost da u mestu izrendam ono sto mi treba i tek posle toga da uradim fade-ove, to ne vidim u Presonusu, osim ako nisam u klasicnom song modu

frag
06-04-2014, 02:23 PM
Ali zasto prvo render, pa onda fade?

Imas u Sound Forge-u Insert - Volume Envelope! Pamti se zajedno sa Plugin Chain-om. Ako sam dobro razumeo na sta mislis. Znaci, mozes da Volume da stavis pre efekata a mozes i posle efekata.

Namestis sve u jednom potezu.

I onda Save As. Ja sam namestio hotkey Ctrl+Shift+S, jer mi je to najbrze...

alfom
06-04-2014, 02:46 PM
Govorim o project mode-u, besmisleno je da mi fejdovi budu pre fx,a jesu. Dakle treba mi mogucnost da u mestu izrendam ono sto mi treba i tek posle toga da uradim fade-ove, to ne vidim u Presonusu, osim ako nisam u klasicnom song modu
Znam ja da niti jedan od ovih alatića tipa WL / SF, kako god, nemaju svaki detaljić koji bi sjeo na njegov izvor CuB ili Sonny ili ?ta već.
Ja sam u tom segmentu, jedino zadovoljan kada radim u Sequoi. Ali, avaj, ona je katastrofalna za midi, pa onda, ... , ... Heh., uvijek ne?to fali. :shock: :)

Jan
06-04-2014, 02:52 PM
Ali zasto prvo render, pa onda fade?

Imas u Sound Forge-u Insert - Volume Envelope! Pamti se zajedno sa Plugin Chain-om. Ako sam dobro razumeo na sta mislis. Znaci, mozes da Volume da stavis pre efekata a mozes i posle efekata.

Namestis sve u jednom potezu.

I onda Save As. Ja sam namestio hotkey Ctrl+Shift+S, jer mi je to najbrze...

Bas zato i radim u SF-u jer mogu da volume envelopu postavim post FX. Ali stvar navike mi je da idem na render (save as) pa da onda radim fejdove na obradjen audio, i kad sredim celi audio to je to, imam originalni mix i "master".

Nisam uspeo da se snadjem da to uradim u Presonusovom projekt modu, da fejdove lako implementiram da budu post fx, ako neko moze da mi objasni bilo bi dobro :)

Jan
06-04-2014, 02:55 PM
tom segmentu, jedino zadovoljan kada radim u Sequoi. Ali, avaj, ona je katastrofalna za midi, pa onda, ... , ... Heh., uvijek nešto fali. :shock: :)

Ja probao Sekvoju kad se pojavila i imam problem sa iskoriscenjem CPU-a i sa njom i sa Samplitude-om, mnogo lako pocne da krcka bafer itd, i odustao sam :(
A jedan moj klijent iz USA je Samplitude-ovac i stalno pokusava da me privoli u sektu :)
Verujem da mi MIDI ne bi smetao, ja sam zadovoljan i Reaper-ovim midijem, ni ne koristim MIDI skoro uopste, ja u glavnom miksam