PDA

View Full Version : Vek audio interfejsa

Elf
29-03-2014, 11:55 PM
Ne znam da li je neko razmi?ljao o tome koliko dugo treba zadr?ati neki interfejs i da li ga uop?te treba menjati zbog nekog eventualnog "radnog veka"?
Konkretno, imam RME FF400 skoro 6 godina i prezadovoljan sam, ali me pla?i da mo?da nekad ne zaka?e nepopravljivo. I onda naravno ne mogu da izvučem od njega ni dinara. E sad, zvuči pokvareno, ali samo sam iskren, ako ga u nekom roku prodam, mo?da me ta sudbina ne zadesi.

Mo?da je razmi?ljanje glupo i nepotrebno,
ali me ba? zanima da li neko ima ikakav stav o tome.

Hvala unapred svima. :)

Dushan_S
30-03-2014, 01:00 AM
A ?ta ako ga proda?, a onda uzme? povoljno u oglasima novi interfejs bez garancije ili neku drugu spravu i ba? ti to crkne? A onaj kome si prodao jo? 6 godina sre?no i zadovoljno radi na tom RME-u? Ili kupi? novu spravu a ona kao ?to to ume da se de?ava, izvadi ti du?u nekim ?udnim nekompatibilnostima, padanjima sistema ili ne?im tre?im?

Mislim da nema smisla ?iveti sa takvim razmi?ljanjem. Mo?e sutra da te neko udari kolima i napravi ti mnogo goru ?tetu u svakom smislu, od crkavanja interfejsa. ?iveti u razmi?ljanjima "?ta ako" gde poku?avamo da se za?titimo od "sudbine na delu" je malo bezveze. Ideja je realno da sprava isplati sama sebe, kako kroz ono ?to si nau?io uz nju, tako i materijalno jer si zaradio ne?to rade?i dok je ona bila tu. Uostalom, koliko god sam li?no poku?avao u ?ivotu da budem pametan i ?inim prave poteze uvek te iznenadi nevolja na kraju tamo gde ne o?ekuje?. Da nije tako mogli bi lepo da isplaniramo ?ivot i nemamo nikakve nenadane gubitke u njemu.

A ina?e ne znam ?ta da ti ka?em za to da li je pokvareno tako razmi?ljati. Pre bih rekao da je pomalo, ne uvredi se, stra?ljivo. Lepo je to ?to si iskren ali sad ti sam pretpostavi ?ta ?u ja da pomislim kad vidim da u oglasima ne?to svoje prodaje? i da li ?u ti ikad biti potencijalni kupac. :wink:

telefon
30-03-2014, 10:23 AM
Ne znam da li je neko razmi?ljao o tome koliko dugo treba zadr?ati neki interfejs i da li ga uop?te treba menjati zbog nekog eventualnog "radnog veka"?
Konkretno, imam RME FF400 skoro 6 godina i prezadovoljan sam, ali me pla?i da mo?da nekad ne zaka?e nepopravljivo. I onda naravno ne mogu da izvučem od njega ni dinara. E sad, zvuči pokvareno, ali samo sam iskren, ako ga u nekom roku prodam, mo?da me ta sudbina ne zadesi.

Mo?da je razmi?ljanje glupo i nepotrebno,
ali me ba? zanima da li neko ima ikakav stav o tome.

Hvala unapred svima. :)

prodaj to hitno

nikolicdn
30-03-2014, 04:39 PM
prodaj to hitno

Do jaja! :rotfl:

nikolicdn
30-03-2014, 04:45 PM
Ja imam RME Fireface 400 vec nekoliko godina i ne razmisljam o tome...

Eventualno ne bih voleo da rikne usred projekta (mada jos nisam cuo takva iskustva), ali opet lako cu uzajmiti ili kupiti drugi i nastaviti... (cimanje i novcani kiks bili bi u tom slucaju problem kompleksan kako za koga)

Ono sto mozes razmotriti je da ako prodajes FF400 jer mislis da je ostario :wink: sledece zabodes RME Fireface 802 sto bi bio jedan razumljiv i nadasve zanimljiv korak.

Elf
30-03-2014, 10:52 PM
A ?ta ako ga proda?, a onda uzme? povoljno u oglasima novi interfejs bez garancije ili neku drugu spravu i ba? ti to crkne? A onaj kome si prodao jo? 6 godina sre?no i zadovoljno radi na tom RME-u? Ili kupi? novu spravu a ona kao ?to to ume da se de?ava, izvadi ti du?u nekim ?udnim nekompatibilnostima, padanjima sistema ili ne?im tre?im?

Mislim da nema smisla ?iveti sa takvim razmi?ljanjem. Mo?e sutra da te neko udari kolima i napravi ti mnogo goru ?tetu u svakom smislu, od crkavanja interfejsa. ?iveti u razmi?ljanjima "?ta ako" gde poku?avamo da se za?titimo od "sudbine na delu" je malo bezveze. Ideja je realno da sprava isplati sama sebe, kako kroz ono ?to si nau?io uz nju, tako i materijalno jer si zaradio ne?to rade?i dok je ona bila tu. Uostalom, koliko god sam li?no poku?avao u ?ivotu da budem pametan i ?inim prave poteze uvek te iznenadi nevolja na kraju tamo gde ne o?ekuje?. Da nije tako mogli bi lepo da isplaniramo ?ivot i nemamo nikakve nenadane gubitke u njemu.

A ina?e ne znam ?ta da ti ka?em za to da li je pokvareno tako razmi?ljati. Pre bih rekao da je pomalo, ne uvredi se, stra?ljivo. Lepo je to ?to si iskren ali sad ti sam pretpostavi ?ta ?u ja da pomislim kad vidim da u oglasima ne?to svoje prodaje? i da li ?u ti ikad biti potencijalni kupac. :wink:

Pa znam, to je vi?e pitanje razmi?ljanja o samom ?ivotu nego o spravi...lepo si to rekao. :)
A da, otplatila se odavno i zaradila sasvim solidno.
A ?to se tiče prodaje, ima ko će da kupi uvek, ko me zna i ko zna kako pazim sprave,nekad i previ?e. :/
Čisto sam bacio razmi?ljanje da vidim i tuđe stavove. Hvala svakako.

Bockie
30-03-2014, 11:20 PM
Sva je ?ansa da stariji uređaj du?e radi od novijeg. Jedno je probijanje i osvajanje tr?i?ta novim (novijim) proizvodom, a jedno je odr?avanje firme...

Kod svih proizvođača svega (tehnika, hrana, sve) je evidentna "?tednja" u proizvodnji, kako vreme odmiče...

Neki novi proizvodi nekog "no-name" proizvođača umeju da nadjebu "legende", ba? zato jer ?ele proboj... A ovi se dr?e stare slave...

I sve je to "legitimno"...

Jesi kupio? Jesi otplatio za 3-4-5 godina? ...pa ?ta oće? vi?e?

Nisi? Pa sam si kriv...:wink:

disco violence
31-03-2014, 07:00 AM
Šta bi bio prvi pravi upgrade sa tvog RME FF400 i koliko bi koštao. Danas po oglasima ima veoma povoljnih sprava da se pazari,skoro sam bio u sličnoj dilemi kao i ti vodio sam se filozofijom da kada dođeš do dovoljno para za spravu da ti nije hitno da prodaješ staru,nego pazariš što si naumio RME ostaviš po strani dak je ne preboliš i ne uveriš se da nova/polovna sprava dobro radi,onda možeš da prodaš RME i to je to.Samo je pitanje koliko se isplati prodavati sprave koji si kupio kao nove za trećinu cene.

Elf
31-03-2014, 08:51 AM
@bockie @disco violence
zbog ovakvih konstruktivnih
odgovora volim ovaj forum. :grin:

Elf
31-03-2014, 08:55 AM
?ta bi bio prvi pravi upgrade sa tvog RME FF400 i koliko bi ko?tao. Danas po oglasima ima veoma povoljnih sprava da se pazari,skoro sam bio u sličnoj dilemi kao i ti vodio sam se filozofijom da kada dođe? do dovoljno para za spravu da ti nije hitno da prodaje? staru,nego pazari? ?to si naumio RME ostavi? po strani dak je ne preboli? i ne uveri? se da nova/polovna sprava dobro radi,onda mo?e? da proda? RME i to je to.Samo je pitanje koliko se isplati prodavati sprave koji si kupio kao nove za trećinu cene.

meni je rme generalno legao u svakom smislu,i ne bih prelazio na drugu firmu. jedino bi mi prijao upgrade na ff ucx. a to sa ostavljanjem po strani zvuči kao kul ideja. pa kolko god da izvučem od nje kasnije,nije bitno,otplatila se i donela mi dosta.

Dushan_S
31-03-2014, 12:06 PM
Pa znam, to je vi?e pitanje razmi?ljanja o samom ?ivotu nego o spravi...lepo si to rekao. :)
A da, otplatila se odavno i zaradila sasvim solidno.
A ?to se ti?e prodaje, ima ko ?e da kupi uvek, ko me zna i ko zna kako pazim sprave,nekad i previ?e. :/
?isto sam bacio razmi?ljanje da vidim i tu?e stavove. Hvala svakako.Drago mi je da nisi shvatio pogre?no, sad kad pogledam ?ta sam napisao mo?da se moglo shvatiti kao malo o?tro. Ali zaista, u ?ivotu ?esto ni?ta ne ide kako isplaniramo, pa to predupre?ivanje problema "pametnim potezima", ?esto nema smisla. Ako ti lepo radi i dalje taj interfejs, za?to bi sebi komplikovao ?ivot, teraj i dalje sa njim. Ako izdr?i jo? desetak godina, mo?da postane "vintage" pa mu sko?i cena! :D

Elf
31-03-2014, 10:14 PM
Drago mi je da nisi shvatio pogre?no, sad kad pogledam ?ta sam napisao mo?da se moglo shvatiti kao malo o?tro. Ali zaista, u ?ivotu ?esto ni?ta ne ide kako isplaniramo, pa to predupre?ivanje problema "pametnim potezima", ?esto nema smisla. Ako ti lepo radi i dalje taj interfejs, za?to bi sebi komplikovao ?ivot, teraj i dalje sa njim. Ako izdr?i jo? desetak godina, mo?da postane "vintage" pa mu sko?i cena! :D

Ejmen! :D