PDA

View Full Version : VST (i) za Live

OFF
02-12-2013, 04:50 PM
Vidim da se pojacava interesovanje za koriscenje VST instrumenata (efekata) uzivo..... evo topica gde bi mogli da napisemo sta je ko probao, kako mu radi, na cemu....
Moje iskustvo :
HP probook 6560b, sa maudio fw 1814 totalno stabilan na 64sampla bufferu, Forte 3 kao host sa zauzecem od par gb ne prelazi cpu 15%.
uglavnom sam do sada svirao neke akusticne simulacije za narodnu muziku, ostalo sam imao na motif/xv roland/kurz.....

https://soundcloud.com/studiooff/sasa-tempera-demo-nova

Instrumenti - swam clarinet , buzuki plextra, mr . t sax, guerrini superior 2 za kontakt, FM7, native ins vintage organs, omnisphere (padovi, gudachi)...

Jedino mi omnisphere ne izlaze ni blizu kao u studiju, ali ih nism ni previse editovao, suzio, i prilagodio razglasu, verovatno mogu i oni da stoje dobro u matrici.....

Koristio sam takodje lex reverb (plate) i sonox dyn (compres i satur).....
Sa ovim nisam puno expterimentisao, vec su to bila prva dva koje sam dohvatio, ukljucio i rade i danas, cini se da ne unose dodatno kasnjenje....

Sta vi koristite od efekata i instr. i kakva su iskustva?

Matya
02-12-2013, 05:49 PM
Pratio sam sta si pisao u onom postu o workstation masinama pa videh da si tamo napisao da koristis FW ekspanziju Motifa kao audio interface, koji je na kraju setap koji koristis? Kako poredis razlike izmedju tog Motif prosirenja i M audio karte?

OFF
02-12-2013, 07:20 PM
Pratio sam sta si pisao u onom postu o workstation masinama pa videh da si tamo napisao da koristis FW ekspanziju Motifa kao audio interface, koji je na kraju setap koji koristis? Kako poredis razlike izmedju tog Motif prosirenja i M audio karte?

dobro zapazanje.... :)
Motif od pre par dana tek, tako da ne smem jos puno da pricam (da ne ureknem)....
Imao je neku cudnu latenciju, dok nisam instalirao novi win7, sad bez problema ide na 32 sampla, i jednu svirku je odradio stabilno. Zvuk..hm, mozda za nijansu bolja yamaha, ali zauzece cpu pri istim latencijama vece.... ovo naravno nije plod nekod laboratorijskog istrazivanja, vec opazanje tokom rada, koje mozda bude drugacije na drugom sistemu.
Ono sto je sigurno, toliko je prakticno, samo fw kabl (koji je i audio i midi spona izmedju kompa i motifa) i svirash

btw, maudio je odradio preko 30 svorki i nikada se nije ni nakashljao

Matya
02-12-2013, 09:33 PM
Ovako, ja kad ostavim svoju glavnu spravu kod kuce jer sestra voli da igra Mortal Kombat (ziva istina), nosim Lenovo s10-3t transformer tablet-laptop uz Presonus koji se vidi na slici.

Tablet je veoma skroman, atom 1.6, 2gb rama ali meni i vise nego dovoljan jer mi treba samo za sinteve, prvenstveno Sylenth cije farbe pozivam sa druge klavijature koja god da je. Ja ne volim da stoji laptop pored mene na bini iz nekoliko razloga(licnih tripova), tako da mi je ovaj windows touch tablet ludilo otkrice i stoji mi ispred nosa.

Ranije je na njegovom mestu bio Blofeld, Radias, Virus C... ali sam skapirao da sve te farbe bez problema izbacuje Sylenth i rasprodao sam module. Radijasovi preseti mi nedostaju, ali vecina najboljih se nalazi na Korg Legacy Mono/Poly. Moram da priznam da ne mogu da zivim bez HavenPiano farbe sa M1 Legacy kolekcije. Sve to bez po muke gura Atom, za teze zadatke tu je Mortal Kombat masina :D