Log in

View Full Version : T.C. - Bizarno-Agresivno?

Khan
21-11-2013, 09:22 PM
Vrlo bizaran marketing...

DzoniPFC
21-11-2013, 09:36 PM
Da... Nesto slicno kao da Audi trazi otkup starih BMW automobila

Bockie
21-11-2013, 11:13 PM
Ovakve stvari realno obezvređuju priozvode koje žele da prodaju.

Nisam verovao, pomislio sam da je reč o podvali i tako, i onda otišao na zvaničan sajt (http://www.tcelectronic.com/50-ways/) i na žalost se potvrdila dijagnoza...

To za mene zapravo znači sledeće:

"Tupadžijo, inače ti uzimam 5 soma više nego što treba! :rude:..."

A to je veoma loše, baciti ljagu na zaista legendarno T.C. ime, i veoma kvalitetne proizvode, koja god da je cenovna struktura u proizvodnji i plasmanu proizvoda.

Sve se nadam da ima logičnije objašnjenje za sve ovo...ali na prvu loptu, jako je nesvrsishodno očekivati da se uopšteno drugačije pomisli...

Šteta. :(

awacs
22-11-2013, 12:06 AM
Sve se nadam da ima logičnije obja?njenje za sve ovo...ali na prvu loptu, jako je nesvrsishodno očekivati da se uop?teno drugačije pomisli...

Verovatno se TC Electronics sprema da kupi Lexicon, ako već nije. Ako ćemo pravo, za?to bi neko trebalo da ?ali zbog toga?

Pozdrav,

Vasa

Moritz
22-11-2013, 12:10 AM
Ja na to gledam drugacije..
Ako imam stari Lex koji mi je crko ili crkava zasto da ne uvaljam otpad za nesto sto ce mi raditi posao...ja vise nemam respekta prema brendovima kao sto ni oni nemaju orema nama korisnicima...
Stoga ko pre devojci sam u nju upada :wink:

Inace Lex 224 u PR1 je opet riknuo i cenim da se vise nece popravljati tako da.....

Bitch
22-11-2013, 12:27 AM
Ludo vreme..... Steta sto je Harman ubio Lexa, nisam siguran da 6000-ka sije npr. Lex 480 ... i pored Relaba, koji genijalno radi - pravi 480 jede malu decu na licu mesta odmah.

...a TC je samo resio da ih nagazi.... nisam za ovu politiku, ali OK... fu**ing marketing issues....

@moritz
tacno, sve je teze popravljati stare Eprome iz Lex-ova, every time je paranoja hoce li sve biti ok posle servisa...

Bockie
22-11-2013, 12:32 AM
Sumnjam da će biti trgovine. Razumeo bih da se radi o sličnim stvarima...

Ne, molim vas, sve članove, ne ulazim u VS diskusiju! Ovo je kao kad pričaju o "Maratoncima" i "Ko to tamo peva", pa koji je bolji...

DVA SVETA, dodirne tačke nemaju, osim ?to su filmovi. Afiniteti su drugo...

Da su dve te?ko razlikujuće stvari, razumeo bih...ali za ono ?to TC efekt procesor radi najbolje... Lexicon nije izbor uop?te i obrnuto...!

Koliko puta je neko do?ao u ozbiljniju dilemu "?ta koristiti" u ovom slučaju...?

Ne znam... Meni bi bilo jasno ko dan da imam oba , ?ta kad da koristim.

Zaista, bez obzira na to ?to u mojim postovima često pominjem i koristim Lex...NIKAD ga za neke stvari ne bih upalio...! ?ta vi?e, moderan zvuk jednostavno ima malo prostora za to.

Bitch
22-11-2013, 12:36 AM
Bas tako :wink:

awacs
22-11-2013, 12:39 AM
Da, ali pominjanje konkurentske firme u okviru vlastite kampanje je rizična stvar ukoliko se nisi na neki način unapred nagodio sa tom konkurencijom. Mogu da te tuže i uzmu kamaru para. Ozbiljne firme ne ulaze u takve rizike bez veze.

Meni sve liči na to da će TC jedan deo tog discount-a da prebaci Lexiconu kao deo nadoknade za otkup prava na algoritme, brand name, trt-mrt... TC dobio nove mušterije, Lexicon više ne mora da se bakće tehničkom podrškom... svi srećni, svi zadovoljni.

Pozdrav,

Vasa

Bockie
22-11-2013, 01:02 AM
Ja na žalost istog, nisam potreban ovom društvu kao dipl.ek.

Ali, jasno je kao dan da nećeš na ovaj način poslati poruku da nekoga "poštuješ" do te mere da ćeš makar i segmentualno nastaviti da radiš što i on....

Kad bi pekara rekla: "Donesi mi njihov burek, star 10 dana, ja ti dam moj do yaya svež burek sa popustom 50%"...

Šta to govori? A jedni prave burek sa mesom, a drugi sa sirom...

Koji je bolji burek? Eto, to se pita...:shock:

Može neko trenutno da bude raspoložen za jedan ili drugi...
(pardon, izvinjavam se ometenima u ishrani)...:angel1:

Tačan odgovor NE POSTOJI!

awacs
22-11-2013, 01:44 AM
Ja na ?alost istog, nisam potreban ovom dru?tvu kao dipl.ek.

Pa evo, ja bih recimo voleo da mi kao ekonomista objasni? neku potencijalnu ekonomsku logiku koja stoji iza ovog TC-jevog poduhvata. Kao ?to si i sam rekao, TC je ozbiljna firma. Ozbiljne firme se uglavnom vode ekonomskom logikom, a ne emocijama. Zato verujem da iza ove kampanje stoji nekakva računica, a ne logika tipa ?da kom?iji crkne krava, pa makar je odrobijao?.

Dakle ? ako nisi potreban ovom dru?tvu kao diplomirani ekonomista, mo?da si potreban Rumskom. Bolje nego da bude? jo? jedan među onima koji lamentiraju nad propa?ću civilizacije i muzičke industrije u njoj. Za to nije potrebna diploma.

Pozdrav,

Vasa

Bockie
22-11-2013, 02:04 AM
Vaso, kada bi ti npr. bio veliki trgovinski lanac... Koji želi da kupi manji...

Da li bi se prvo "ispišao" po istom? Da dokažeš kako si faca? A pri tome pravite (ste pravili) prilično različit proizvod...

Kao kad brat govori ružno o sestri... Ne znam, ja to tako vidim....:confused:

Pa , sorry, ali "pišaš" sam po sebi...! :banghead:

Zar ne?

LACKY
22-11-2013, 02:28 AM
Pa nisu se oni ispisali po tome. Nude ti da das starog Lexa i racunaju ti ga 5 'iljadarki. Sta je tu problem, bilo je toga i ranije. Ne mogu tacno da se setim, ali jedno vreme je neko nudio tipa: Daj PTL i dobijas Nuendo. Tog tipa, samo se ne secam vise ko i za sta.
Pride ako racunamo da polovna 300 se vrto oko 2000, 480 ide za te pare, a ona pisijevaca od 960 ne znam ni koliko vredi polovna.

darkstar
22-11-2013, 02:47 AM
Neko je nekoga kupio izgleda.

Ne smem dalje da komentarisem, radio sam na sisyemu 6000 godinu dana...
..a i sta ja znam sta je dobro.

psionic
22-11-2013, 02:49 AM
Veze nemam sa ekonomijom, ali zar ovo nije zakup nekog eventualnog buduceg trzista ? Kao - povuku lexove, daju ljudima TCove i samim tim su pregazili trziste koje je pre drzao leksikon. Zauzeli su teritoriju, isterali konkurente, nametnuli svoje resenje fanovima Lexicona (uz neku vrstu mamca u vidu tih para)... Naravno - sto kaze boki, lex je druga prica, ali svejedno... Napravice vec oni neki TC-Lexicon 480 algoritam za svoje DSP proizvode, ne sekiram se ja za to...

awacs
22-11-2013, 02:51 AM
Vaso, kada bi ti npr. bio veliki trgovinski lanac... Koji ?eli da kupi manji...

Da li bi se prvo "ispi?ao" po istom? Da doka?e? kako si faca? A pri tome pravite (ste pravili) prilično različit proizvod...

Nemam pojma, ja nisam ekonomista, ti si. Nisam te pitao da mi objasni? za?to neko ne?to ne bi trebalo da radi, nego da mi objasni? za?to bi ozbiljna i uspe?na firma plaćala otkup aparata koji su već sami po sebi ispali iz trke? Naivan sam pa verujem da postoji neka suvislija i isplativija priča od pijanog kafanskog ku**enja koje je tebi na umu.

Pozdrav,

Vasa

psionic
22-11-2013, 02:54 AM
Nemam pojma, ja nisam ekonomista, ti si. Nisam te pitao da mi objasniš zašto neko nešto ne bi trebalo da radi, nego da mi objasniš zašto bi ozbiljna i uspešna firma plaćala otkup aparata koji su već sami po sebi ispali iz trke? Naivan sam pa verujem da postoji neka suvislija i isplativija priča od pijanog kafanskog ku**enja koje je tebi na umu.

Pozdrav,

Vasa

...mozda je kljuc u tome sto fanovi lexicona inace ne planiraju da odustanu od istog, pored svih novotarija iz npr TCa ? Ovako ih motivisu na prelazak na TCove proizvode... a kad jednom "udju u sistem", moci ce da im prodaju dodatke i slicno... Kao sto apoteke npr. dele aparate za merenje secera u krvi na poklon, iako je sam po sebi skup - a ti posle moras da kupujes bas te trake za taj aparat. Obezbedjuju sebi teren na duze staze.

awacs
22-11-2013, 03:01 AM
...mozda je kljuc u tome sto fanovi lexicona inace ne planiraju da odustanu od istog, pored svih novotarija iz npr TCa ? Ovako ih motivisu na prelazak na TCove proizvode... a kad jednom "udju u sistem", moci ce da im prodaju dodatke i slicno... Kao sto npr dele dzaba aparate za merenje secera u krvi, iako je sam po sebi skup - a ti posle moras da kupujes bas te trake za taj aparat.

Pa, meni je to bilo na umu i kad sam napisao svoj drugi post na ovu temu. I to se svima isplati, i TC-u i Lexiconu. A pominjao sam i TC-Lexicon algoritam, koji si i ti pomenuo maločas. Što podrazumeva patentna prava itd.

Pozdrav,

Vasa

LACKY
22-11-2013, 03:26 AM
Ispade da sistem 6000 nije nesto, ako mene pitas sistem 6000 je moj favorit u odnosu na 960. 480 je legenda i to nebih poredio. 300 odlican reverb. Ali sve je to vec matoro i pitanje je dokle ce raditi. Moj omiljeni reverb AMS RMX, evo neka neko pokusa da nadje u ispravnom stanju, mislim da ih je 80% poscrkalo.

STUDIOTON
22-11-2013, 11:53 AM
TC era pocinje .. :)

Moritz
22-11-2013, 04:15 PM
D su ponudili 500e onda bih rekao da je totalno popisavanje po konkurenciji i bezobrazluk.
Ali ovako sa 5000 kada mozes da kupis za te pare 480 i 300 zajedno plus ti ostane kinte onda mislim da je vise nego fer ponuda.

Sa druge strane kao sto sam vec pomenuo, a Bitch potvrdio, oni Lexovi koji nisu crkli samo je pitanje kada ce a popravka je sve teza i svaki put kad se poprave traju sve krace do sledeceg servisa...tako da je racunica vise nego jasna.

Licno smatram , kao i vecina vas koja je radila na oba sistema, da ovde nije pitanje ko je bolji vec ko je jaci, na zalost to je zivot svidjalo se to nama ili ne.

Jedino sto zasluzuje da stvarno nosi ime Lexicon su bas ti stari modeli dok ovo novo nema veze sa mozgom , odlicni reverbi ali nisu Lex signature zvuk koji se trazi.... Ko zeli 480-ku u novom pakovanju nek raspakuje 3000 ojra i nek si kupi Bricasti vrlo prosto.

Vrlo je moguce da je TC stvarno kupio Lex i da je ovo samo deo kampanje u stilu dok se vlasi ne dosete a onda ce biti " prc deco , ko je menjao menjao a sad kintu na sto " ....

Ostaje samo da sacekamo januar , a mozda i ranije, pa cemo znati gde smo

Uzdravlje i ziveli hardverski Reverbi :)