Log in

View Full Version : Moj Maschine Review\Tutorial\Beat making Video

Toza Production
07-11-2013, 05:53 PM
Pozdrav ljudi, ja sam Toza:) Uglavnom ja sam prodakt spešalist za audiopro hrvatska i napravio sam ovaj video review za Maschine, ubacio sam cijeli manual unutra i usput ubacio beat making. Nadam se da vam se sviđa:) Ukoliko imate ikakvih pitanja u vezi maschina slobodno pitajte. Veliki pozdrav mom prijatelju Mihajlu:) Cijeli video je snimljen na RUDAW PC-u i kao što vidite sve ide kao po loju:)

https://www.youtube.com/watch?v=rpzcuLJRgHI&list=HL1383842986&feature=mh_lolz

kontakt:
https://www.facebook.com/pages/Toza-Production/339136169517798?ref=tn_tnmn

Moritz
07-11-2013, 06:04 PM
Dobro dosao :)
Bravo za trud i ideju.

BlasterMaster
07-11-2013, 06:37 PM
dobrodosao Tozo...
dobar video, jos kad bi nam ucinio uslugu da uradis review demo za novi Machine studio bilo bi super :D

Matya
07-11-2013, 08:47 PM
Bravo!

milos
08-11-2013, 01:26 AM
Kako si ovo rekao, puling end pusing :D:rotfl:
Inace, slazem se sa tobom za Decapitator - verovatno najbolji distortion/saturation plugin .
Koliko god je ovo hands on sprava, nekako mi deluje da ovaj princip klikni tamo ,zavrti ovo, idi u podmeni, klikni ono - malo mozda pomuti workflow :confused:
Da li si mozda poredio sa Ableton Push?

loscolorados
08-11-2013, 12:47 PM
Ko bi reko da ?e kod nas neko radit ovako ?ta i to odma kvalitetno i u glavu? Svaka ?ast! Nadam se da ces napraviti jo? toga. Ipak malo preskupa spravica za mene. :banghead:

diviner
08-11-2013, 03:06 PM
Odlicno, super... Veliki pozdrav za tebe i Vesnu!

Toza Production
09-11-2013, 05:05 PM
dobrodosao Tozo...
dobar video, jos kad bi nam ucinio uslugu da uradis review demo za novi Machine studio bilo bi super :D

Hvala. Mozda i napravim, al prvo Arturia Minibrute i Ableton Push... mozda i MPC.
Inace sve ?to je ovdje pokazano je identično na Maschine studio, samo studio ima side-chaining, ekran u boji i malo je veči... manje vi?e ;)

Toza Production
09-11-2013, 05:12 PM
Kako si ovo rekao, puling end pusing :D:rotfl:
Inace, slazem se sa tobom za Decapitator - verovatno najbolji distortion/saturation plugin .
Koliko god je ovo hands on sprava, nekako mi deluje da ovaj princip klikni tamo ,zavrti ovo, idi u podmeni, klikni ono - malo mozda pomuti workflow :confused:
Da li si mozda poredio sa Ableton Push?

Da, klasični Pulling & Pushing. Inace workflow je savr?en, nisam ni?ta kliko mi?em, sem odabro preset u gitar rigu. Upravo je to ideja sprave da se makne? od mi?a i koristi? hardware. Mislim da bi brzo promijenio mi?ljenje.

Da poredio sam ga s Ableto Pushem. Realno editing u Maschinu je nula bodova, tako da sve miksam u cubaseu. Ima? tu rupu uvijek. Push je direktno povezan s abletonom.... Mozda bi ga i vi?e preporučio. Obje sprave izuvaju. Napravit ću review i za Push...

?ivio!

Toza Production
09-11-2013, 05:13 PM
Odlicno, super... Veliki pozdrav za tebe i Vesnu!

Mihajlo care!!! Rudaw ?prica ko lud :) Pozdravljamo i mi tebe :wink: