PDA

View Full Version : Problem sa XDCAM-EX snimcima u Premiere-u CS 5.5

Napoleon
04-11-2013, 11:04 PM
Prvi put radim sa nekim ozbiljnijim formatom u Premiere-u i imam sledeći problem: u media browser-u lepo prepozna XDCAM-EX ali kad ih importujem nema slike samo zvuka... :banghead: Tra?io i guglao ali ne nađoh jo? nekog sa ba? takvim problemom... Ima nekih programčića za konverziju koji se pominju kao re?enje u slučajevima kada Premiere neće da čita mp4 ali kako pročitah ovaj Sonijev format i jo? neki Panasonikov bi ba? trebalo da čita... Verujem da je problem u instalaciji ali po?to nisam ba? najbolje potkovan u ovoj oblasti probao sam sva?ta i iznenadilo me to ?to kada sam deinstalirao Km player i instalirao K-Lite nije bilo ni tona i ako je i dalje fajl prikazivan kao audio fajl/vejvform... Fajlovi nisu o?tećeni, Edius i Vegas ih sasvim normalno čitaju... Probao da radim u Ediusu ali mi je nekako čudan pa zato i poku?avam da re?im problem... razlika u pona?anju sa različitim kodekom mi daje nadu da je problem re?iv... svaki predlog je dobrodo?ao, unapred hvala... :)

Igor
05-11-2013, 01:14 PM
Uvuci ti to, blago meni, u Pr CC, pa ako tamo neće, e onda mo'? reći da ima? problem. :wink:

Tomislav
05-11-2013, 07:04 PM
Prvi put radim sa nekim ozbiljnijim formatom u Premiere-u i imam sledeći problem: u media browser-u lepo prepozna XDCAM-EX ali kad ih importujem nema slike samo zvuka... :banghead: Tra?io i guglao ali ne nađoh jo? nekog sa ba? takvim problemom... Ima nekih programčića za konverziju koji se pominju kao re?enje u slučajevima kada Premiere neće da čita mp4 ali kako pročitah ovaj Sonijev format i jo? neki Panasonikov bi ba? trebalo da čita... Verujem da je problem u instalaciji ali po?to nisam ba? najbolje potkovan u ovoj oblasti probao sam sva?ta i iznenadilo me to ?to kada sam deinstalirao Km player i instalirao K-Lite nije bilo ni tona i ako je i dalje fajl prikazivan kao audio fajl/vejvform... Fajlovi nisu o?tećeni, Edius i Vegas ih sasvim normalno čitaju... Probao da radim u Ediusu ali mi je nekako čudan pa zato i poku?avam da re?im problem... razlika u pona?anju sa različitim kodekom mi daje nadu da je problem re?iv... svaki predlog je dobrodo?ao, unapred hvala... :)

Preporuka je ne instalirati nikakve codec packove kad se radi profesionalno s videom. Premiere bi trebao zaobilaziti sistemske dekodere i koristiti svoje interne, pogotovo za profesionalne formate, ali nisam siguran da je to uvijek slučaj. Ja bih poku?ao napraviti ono ?to je uvijek potrebno kod monta?e primjerice u Final Cutu - rewrap ili transcode u editing format (DNxHD dostupan u svakom slučaju, ili Cineform).

Napoleon
07-11-2013, 12:09 AM
Uvuci ti to, blago meni, u Pr CC, pa ako tamo neće, e onda mo'? reći da ima? problem. :wink:
Poku?aću, mada, kako mi se sve vi?e čini nije problem u verziji programa nego u 'verziji'... Odnosno u konkretnoj instalaciji... thethingy, ChingLiu... :ups: jer ne rade ni neke druge stvari. Npr. nema nijednog templejta za titlove, skroz prazno...

Ja bih poku?ao napraviti ono ?to je uvijek potrebno kod monta?e primjerice u Final Cutu - rewrap ili transcode u editing format (DNxHD dostupan u svakom slučaju, ili Cineform).
Ako sam dobro razumeo, ovde ne bi bilo klasičnog transkodinga nego neke vrste potvrde da je fajl odgovarajućeg formata? :confused: p.s. ne znam ni?ta o transkodingu i danas čitah malo o tome pa poku?avam da skapiram... probaću sa ovim programom... http://www.mediacoderhq.com/

alavuk
12-11-2013, 09:52 PM
probao vegas ?

Napoleon
12-11-2013, 10:49 PM
Probao, i Vegas i Edius... Oba hoće. Vegas koristio ranije ali sam se odvikao malo od njegovog intefejsa i celog pristupa... Mada, odličan je za brzinske stvari a i NewBlueFx Titler pro nije za bacanje :) Instalirao PPro CC pa ću da probam sa njim... Nekako mi najvi?e le?i...

Napoleon
19-11-2013, 01:04 PM
beoh u gu?vi i nikako da napi?em... instalirao ProCC/ChingLiu i sve radi ok, odnosno normalno prepoznaje format i ima sliku... :) ?to se tiče CC-a malo mi čudno izgleda/provaljujem da je od ?estice takav ali dobro... bitno da ?ljaka... :) hvala jo? jednom na savetima...