View Full Version : Preporuka za nove monitore
sigimigi
01-11-2013, 01:05 PM
Pozdrav svima
Trenutno u studiu imam slusanje na genelec 80 20 a i Yamaha ns 10.
U ovom slucaju primarni monitori su genelec,sa kojima sam donekle i zadovoljan.
Odlucio sam da ih zamjenim novim monitorima sa vecom membranom,jer imam ogromne promleme sa kontrolisanjem niskih frekvencija i uvijek napamet radim,a za SUB mi je puno dati nekih 700-800 ? a i neradim muziku koja se zasniva ba? na gruvanju tipa hip hop.
Volio bih da mi date neke predloge,ja sam razmisljao o adamu 7x,samo ukoliko je u medjuvremenu rijesen taj noise port.znaci od nekih 800-900? sam odlucio da dam za par.
Pozdrav
Bockie
01-11-2013, 09:25 PM
Jedino da naleti? na neke 1031, sad sam ih skoro imao na toj ceni, ili neki malo veći genelec, mada ne vidim problem u malom genelec wooferu kao dodatku za te koje već ima?.
To je moje mi?ljenje, dakle, idealno bi bilo naći dobro očuvan 1031, već zna? taj zvuk, lako bi se pre?altao...
Adam je...hmmm...svoj, drugi sound...a oba koja ima? su već dovoljno hmmm...suva i relativno agresivna...adam je drugi fazon...ne znam...ja ne bih!
sigimigi
01-11-2013, 11:24 PM
Znam o ?emu pri?a?,evo sad sam pro?a?k'o malo ebay nema 1030 ispod 1400 ? paar..a slu?'o sam kako rade,mislim da bi to rije?ilo moje probleme,al jbg sad ih nemam u budzetu.
Bockie
01-11-2013, 11:49 PM
Znam o ?emu pri?a?,evo sad sam pro?a?k'o malo ebay nema 1030 ispod 1400 ? paar..a slu?'o sam kako rade,mislim da bi to rije?ilo moje probleme,al jbg sad ih nemam u budzetu.
Zvučim malo...hihihi...ali prati me na oglasima...naleteće...ne srljaj...
A do tad...mali woofer, uz dobru postavku, je ok re?enje!
milanbetter
06-11-2013, 06:10 PM
Pozdrav svima
Volio bih da mi date neke predloge,ja sam razmisljao o adamu 7x,samo ukoliko je u medjuvremenu rijesen taj noise port.znaci od nekih 800-900? sam odlucio da dam za par.
Pozdrav
Imam Adam A7X. Kupljeni neraspakovani. Posle 10 sati rada na jednom zvucniku (desni) sam primetio da postoji nesto slicno portnoisu koji se cuje iz bass refleksa (blago brujanje i vibriranje kod niskih tonova bassa i kika - kada se pusti jace). Drugi radi fenomenalno.
Onda sam otisao sam u Artist (gde sam ih i kupio), ljudi su preslusali i zamenili mi za novi koje radi perfektno. Svaka cast za profesionalnost u Artistu i glavnom serviseru g. Todoru. :)
Sada sam prezadovoljan njima.
Dakle Adam A7X da svakako. Port noise generalno resen. Ali da ne zaboravimo da su sve to "KINEZI", i tesko da cemo naci zvucnik proizveden u Germanu, Japanu i sl. Tako je moja preporuka da ih odmah po kupovini (ma kojih zvucnika) dobro istestiras.
Bockie
07-11-2013, 09:21 AM
Evo, a na obostranu korist! Još ako se lepo nacenkaš, "banja"...!
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44688
sigimigi
10-11-2013, 07:00 PM
A sta kazete za genelec 1030A..malo je manja membrana od 1031 ali bi ih mogo dobit povoljno.
Bockie
10-11-2013, 10:47 PM
Opet je to 6,5 inča...
Manje od NS 10...
Bass je problem a ne mid range...
Ne znam...
Imalo bi smisla ako su dobri da uzmeš njih, a prodaš 8020 i NS 10 za woofer...
To jako ima smisla...:wink:
Obožavam NS 10, legenda... Ali nema više muzike za njih...
Pravljeni su za vreme kad je postojala dinamika, kad je bilo bitno da... ...kad je muzika bila bitna...a ne da je, eto prisutna...
No, da izuzmemo moju melanholiju...:)...ne gubiš ništa prelaskom na Genelec sličih dimenzija, naprotiv, to je IMHO odlično rešenje!
sigimigi
11-11-2013, 10:18 AM
Sla?em se potpuno sa tobom,ja sam kupio 1030 i vec isprob'o u svojoj prostoriji,zadovoljan sam kako zvuce na odnosu 8020.jest da je malo manji bas,al cujem drasticnu razliku,kada sam otis'o po njih,kod ovog lika je destop u dnevnoj sobi i tu mi je kao falilo basa,al u mojoj prostoriji,koja je mala ca.10m2 puno je bolje.
A sto se tice yamaha ns 10m i to se slazem al nekako mi zao :( isto kao i tebi.
Veliki pozdrav
sigimigi
22-11-2013, 08:30 AM
Koji sub woofer najbolje radi u kombinaciji sa 1030A
Da potrazim i to.
Pozzzz
po?tovanje,
malo ću se ubacit u razgovor ako smijem, vidim da je aktivan razgovor pa da mozda dobijem odgovor :)
Imam ponudu da zamjenim krk vxt4 monitore za event asp8, 1 za 1.
jel ima to smisla, jel imao tko kakvog iskustva s njima
hvala i ispricavam se na upadu :)
Dobrodosao na forum, bro,
Problem sa pitanjem je sto se ovi monitori tesko mogu porediti po bilo kom parametru. Drasticno su razlicitog gabarita, dizajna, namene, -svega!
Asp8 su prilicno impresivni monitori, ogromni i glasni! Kolicina basa koja iz njih izlazi, zahteva da se prostor u kome se radi bar malo tretira, inace neces znati sta radis.
Reputacija im je prilicno dobra, (pokusavam da izbegnom licna misljenja, da ne krene prepucavanje...) svakako ozbiljnija od malih krk prdavaca sa lazno budzenim booom-basom.
Opet, ako radis 'iz sobe', oni ti mogu dati bolji rezultat, jer ih je lakse kontrolisati.
Poslednje, Asp8 nisu bas svez model, proveri dobro u kakvom su stanju!
alavuk
29-11-2013, 07:05 AM
http://www.uniquesquared.com/media/images/JBL-LSR305PAIR.jpg
:trchi::trchi::trchi::trchi: slusam ih vec nedelju dana nesto sto sam snimao i mixao na ovim ... oko 300e su par , otidjite slusnite ih i ako mozete kupite ih ... nestvarno nesto za "smesnu" kintu , dodje mi da bacim one moje tascam-e i da ih zamenim sa ovima
Bockie
29-11-2013, 10:30 AM
Da...čuo sam ih na Taktons-u... Dok sam slušao, onako maštovito sam probao da pogodim da koštaju 500-tinak+ evra... I onda dođe lik i kaže 300...
Aha, reko' to je to...600 za par je ok... Ne!...kaže, 300 je za PAR! :shock::shock::shock:
Svaka im čast, još je bi-amp...prilično poštene izrade, odlična definicija zvuka, sve cool!
Moritz
29-11-2013, 02:38 PM
Apsolutni pobednik cena / kvalitet za 306 eura sa PDV.
Sviraju u rangu kutija od 1000e.
Izuzetno cist i jasan bas ( cak i za male LSR305), High-Mid range jasan detaljan a nije napadan nisto sto ste do sad culi od JBL-a ( pricam o jeftinijim studijskim serijama LSR 23 i LSR 43)
Do sada je samo u NS prodato blizu 20 pari sto govori vise nego dovoljno :)
Ko je u NS moze da mi se javi da mu se organizuje demo kod njega u studiju.
Znaci svakih par godina i JunkButLoud ubode! Za 300 zaista nista ne moze da se kupi. Bas ste me zainteresovali da cujem!
Moritz
29-11-2013, 05:34 PM
Iskreno receno ovim potezom su ozbiljno ugrozili prodaju serija 23 i 43, cak mislim da su prestali da prave seriju 2325 kada su ovi izasli jer je u startu bila skuplja za 200 eura.
Definitivno preporucujem da ih poslusate, posebno oni koji ne vole JBL jer ce se prijatno iznenaditi :)
Veci model LSR 308 kosta 511 eura sa PDV
Definitivno preporucujem da ih poslusate, posebno oni koji ne vole JBL jer ce se prijatno iznenaditi :)
Ja ih iskreno, nikad nisam voleo, ali se secam da sam jednom cuo vrlo zanimljiv par malih JBL koji su radili savrseno, ne secam se oznake...
Po reakcijama mi deluje da su ponovili recept!
Moritz
29-11-2013, 10:26 PM
Ja nikad nisam bio fan JBL ali sam igrom slucaja radio posao u jednom studiju gde su imali JBL LSR 6325P kao jedini monitor...
bio sam u fazonu jebi ga, uradicu posao kako tako i valjda nece biti jako lose...
epilog - po zavrsnom poslu sam zaradjene pare potrosio na kupovinu tih istih monitora :)
Serija 63 je top serija od JBL pa samim tim i cene su malo jace ali opet znacajno manje od konkurencije u toj klasi...da skratim pricu kao sto si i sam rekao ponovili su recept ali ovog puta za nizu klasu sa najneverovatnijim odnosom cena/kvalitet.
Trenutno je jedan par LSR 305 kod mene na testu pa koga zanima moze da se javi da ih cuje u svom prostoru
fala na odgovoru, mislim da ću zamjeniti ako sve bude u redu s njima,
barem zbog financijske situacije
Dobrodosao na forum, bro,
Reputacija im je prilicno dobra, (pokusavam da izbegnom licna misljenja, da ne krene prepucavanje...) svakako ozbiljnija od malih krk prdavaca sa lazno budzenim booom-basom.
Opet, ako radis 'iz sobe', oni ti mogu dati bolji rezultat, jer ih je lakse kontrolisati.
Poslednje, Asp8 nisu bas svez model, proveri dobro u kakvom su stanju!
Nemania
30-11-2013, 02:27 PM
fala na odgovoru, mislim da ću zamjeniti ako sve bude u redu s njima,
barem zbog financijske situacije
Ja sam imao asp6 aktivne,zaista fenomenalan zvuk. Medjutim crkao mi je tweeter, pa kada ih je majstor otvorio,razocarao sam se, unutra su tako prosto napravljeni..Kada je majstor skinuo visokotonac,sjebao mi je onu glossy masku,naprsla je.Tweeter sam poslao u sky servis,gde ga je onaj lik,cije ime ne bih spominjao,mada mislim da znate o kome radi,drzao godinu dana,i svaki put kada sam ga zvao lagao (o njemu sve najgore),cak nije hteo da vrati ni u stanju u kome je poslat. Nakraju sam ih prodao za male pare kao neispravne.
Pricamo o asp eventu,pa me ponela prica,i dan danas se iznerviram kad se setim toga, elem ako ih menjas dobro ih proveri. Ako ih menjas sa nekim likom iz bg javi se slobodno na pm, jer postoji jedan par u bg za koji znam da nisu dobri (asp 8 aktivni). Sve najbolje pozz
nije se izjasnio odkuda je :). jedino me brine da mi se tako ne?to ne dogodi, gledao sam po forumima stranim i uglavnom je mi?ljenje dobro, osim ?to se neki tu?e da im ne zvuče jednako zvučnici ?
phil.milmax
01-12-2013, 09:19 AM
da li neko zna gde u beogradu mogu da se cuju(kupe) jbl lsr 305 ili 308?
Bockie
01-12-2013, 10:28 AM
da li neko zna gde u beogradu mogu da se cuju(kupe) jbl lsr 305 ili 308?
Mitros uzima od Loop-a (berar-a, koji importer cele Harman grupe)...tako da bi trebalo kod njih da ima...Player takođe...nazovi, pitaj...:wink:
Moritz
01-12-2013, 04:36 PM
Mitros Music u BG ima sigurno
Srdan Durden
02-12-2013, 11:04 PM
U Studio G-u mozes da narucis i bukvalno ti sutra nabavljaju, ali nemaju trenutno u radnji da bi se culi.. par je oko 310e :wink:
Moritz
03-12-2013, 03:07 PM
Vesti iz Berar-a( glavni uvoznik , distrubuter i servis za HARMAN grupu) kazu da prva tura LSR 300 serije stize tek oko 10-tog decembra i to je 95% vec prodato ( poruceno unapred).
Tako da ako ne nadjes u BG pogledaj u NS LOOP MEDIA ( maloprodaja) ili direktno STUDIO BERAR .
MUzzY
07-12-2013, 01:05 PM
Da se umesam u tred: Ti navedeni JBL ili Yamaha Hs7(ili 5)? (Yamahu sam cuo i dopada mi se)
Moritz
07-12-2013, 02:43 PM
AKo je Yamaha jeftinija od JBL (306 eura) onda uzmi nju. Prosto :)
Vlada Radisic
26-02-2014, 10:24 PM
Pozdravim svim clanovima Rumski Forum-a!
Tokom sledece nedelje ili kroz 2 najverovatnije dolazim do bg-a da pazarim moj prvi par monitora.Ne planiram da potrosim vise od 300 evra niti imam vise para, a sto bi rekao nas narod istegni se koliki ti je guber :grin: ne vise! elem, zadnjih mesec dana gledam review-ove svih zivih monitor-a do te cifre koju planiram da potrosim i za sad koji su mi zapali za oko i koji su jako pristojni po svojim mogucnoistima su: PreSonus Eris E5 | ESI Activ 05 | RCF Ayra 5| M-Audi BX5 D2 i na vas predlog ovde na forumu pregledao sam sve vezano za JBL Lsr 305 | i vidim da niko nista nije rekao lose niti je pokazao generalno neku manu i da za te pare se dobije odlican odnos cene i kvaliteta.Apelujem na sve clanove da mi na neki nacin pomognete za koji da se odlucim po vasim strucnim komentarima i iskustvima vezanim za sve navedene monitore, ukoliko ste imali prilike da ih cujete, bio bih zaista zahvalan.Takodje da li je bolje da bass port bude napred ili pozadi ili to nema nikakve veze, i ako je pozadi da li bi neka optimalna udaljenost od zida bila pozeljna i koja je to udaljenost?
Inace neke pojedinosti sto se tice moje sobe: 4x3 | 12 kvadrata | na sredini sobe mi je kompjuter, inace sto na kojim mi je isti je forma ideale metar i po gde cu da ih stavim kad se odlucim nemam pojma :D al nema veze,
Muzika koju pretezno praktikujem i koju radim je: Deep Progressive, Progressive House, Deep House imao sam i nekih minimal izdanja
evo mog beatport linka: http://www.beatport.com/artist/vlada-dshake/211465
Moritz
28-02-2014, 12:56 AM
Nisam merodavan da dam ocenu o navedenim kutijama, sem JBL LSR305, jer ih nisam slusao ili nisam dovoljno da bih doneo konacan sud....
Ali jedno je sigurno, sve to radi sasvim korektno bez sumnje samo je pitanje budzeta i licnog ukusa....
Licno bih se odlucio za JBL ako ni zbog cega drugog onda zato sto ti je zvanicni servis i delovi u slucaju kvara u NS...mozda ti to deluje cudno ali veruj mi kad dodje do takvog sranja onda covek shvati koliko je podrska "pod nosom" presudna :) ...pored toga smatram da su stvarno sjajne kutije za te pare (sada su 310 eura jer je dolar porastao a uvoznik Studio Berar to placa po trenutnom kursu)
Mali savet, sta god kupio od kutija NIKAKO ih nemoj drzati na stolu, kupi stalke :)
Pozdravim svim clanovima Rumski Forum-a!
Tokom sledece nedelje ili kroz 2 najverovatnije dolazim do bg-a da pazarim moj prvi par monitora.Ne planiram da potrosim vise od 300 evra niti imam vise para, a sto bi rekao nas narod istegni se koliki ti je guber :grin: ne vise! elem, zadnjih mesec dana gledam review-ove svih zivih monitor-a do te cifre koju planiram da potrosim i za sad koji su mi zapali za oko i koji su jako pristojni po svojim mogucnoistima su: PreSonus Eris E5 | ESI Activ 05 | RCF Ayra 5| M-Audi BX5 D2 i na vas predlog ovde na forumu pregledao sam sve vezano za JBL Lsr 305 | i vidim da niko nista nije rekao lose niti je pokazao generalno neku manu i da za te pare se dobije odlican odnos cene i kvaliteta.Apelujem na sve clanove da mi na neki nacin pomognete za koji da se odlucim po vasim strucnim komentarima i iskustvima vezanim za sve navedene monitore, ukoliko ste imali prilike da ih cujete, bio bih zaista zahvalan.Takodje da li je bolje da bass port bude napred ili pozadi ili to nema nikakve veze, i ako je pozadi da li bi neka optimalna udaljenost od zida bila pozeljna i koja je to udaljenost?
Inace neke pojedinosti sto se tice moje sobe: 4x3 | 12 kvadrata | na sredini sobe mi je kompjuter, inace sto na kojim mi je isti je forma ideale metar i po gde cu da ih stavim kad se odlucim nemam pojma :D al nema veze,
Muzika koju pretezno praktikujem i koju radim je: Deep Progressive, Progressive House, Deep House imao sam i nekih minimal izdanja
evo mog beatport linka: http://www.beatport.com/artist/vlada-dshake/211465
Dobro nam dosao legendo! :)
SumAnuT
28-02-2014, 05:08 AM
da citiram sebe sa druge teme o monitorime:
Na kraju sam otisao i uporedio oba modela posto na netu dosta hvale 305 ali me je bilo strah 5" membrane ...
305 sam slusao prve i super je zvuk, medjutim kada sam poslusao 308 ispalo je da 305 zvuci dosta manje, nekako boxy sto je i ocekivano i zvuk koji izlazi kao da je kompresovan, 308 ima dosta otvoreniji, realniji i veci zvuk ...
Slusao u dosta velikoj, donekle obradjenoj prostoriji tako da mi je ostalo nejasno kako bi se monitor ponasao u regularnoj sobi, jedino mi je jasno da za bilo koga sa malom sobom 308 bi bio definitivno overkill u svakom pogledu.
Sto se basa tice, oseti se koliko zvuka nedostaje kada se doda sub na 308 a i postoji razlika izmedju 308 i 305, dosta osetna. Kao i u ostatku spektra ta razlika je ponajvise izrazena u velicini i prisutnosti bassa, i kod bassa taj boxy zvuk bas dolazi do izrazaja. Na 308 sve je nekako izrazenije i kutija lakse radi.
Vlada Radisic
28-02-2014, 09:36 PM
AKo je Yamaha jeftinija od JBL (306 eura) onda uzmi nju. Prosto :)
hoce neko nesto da mi odgovori il svi odustali :D
Vlada Radisic
28-02-2014, 09:39 PM
Dobro nam dosao legendo! :)
Bolje te nasao Alene ziv bio brate! :)
Vlada Radisic
28-02-2014, 09:42 PM
Nisam merodavan da dam ocenu o navedenim kutijama, sem JBL LSR305, jer ih nisam slusao ili nisam dovoljno da bih doneo konacan sud....
Ali jedno je sigurno, sve to radi sasvim korektno bez sumnje samo je pitanje budzeta i licnog ukusa....
Licno bih se odlucio za JBL ako ni zbog cega drugog onda zato sto ti je zvanicni servis i delovi u slucaju kvara u NS...mozda ti to deluje cudno ali veruj mi kad dodje do takvog sranja onda covek shvati koliko je podrska "pod nosom" presudna :) ...pored toga smatram da su stvarno sjajne kutije za te pare (sada su 310 eura jer je dolar porastao a uvoznik Studio Berar to placa po trenutnom kursu)
Mali savet, sta god kupio od kutija NIKAKO ih nemoj drzati na stolu, kupi stalke :)
hvala moritz na savetu potrudicu se da izvucem i za stalke a za ostale monitorce koje sam naveo, da li ste ih odlusali i da ima i pristojnih medju navedenim monitorima i ako ima koji su od gore navedenih,
[poz,
Vlada Radisic
28-02-2014, 09:43 PM
hvala moritz na savetu potrudicu se da izvucem i za stalke a za ostale monitorce koje sam naveo, da li ste ih odlusali i da ima i pristojnih medju navedenim monitorima i ako ima koji su od gore navedenih,
[poz,
izvinjavam se sad sam video da ste odgovorili za ostale kutije da niste slusali :)
Vlada Radisic
28-02-2014, 09:53 PM
a da zaboravih gde mogu da uzmem stalke za pristojne novce do koliko para?
Filip_
28-02-2014, 10:45 PM
a da zaboravih gde mogu da uzmem stalke za pristojne novce do koliko para?
Juri polovne na oglasima...cene novih u muzickim prodavnicama su postale bezobrazno visoke.
Vlada Radisic
04-03-2014, 09:03 PM
Da li je neko odlusao ESI Activ 05, PreSonus Eris E5 i Tannoy Reveal 502 u nekoj od muzickih prodavnica po beogradu i NS ukoliko ima ovih modela? :confused:
Heavy Jerk
10-03-2014, 02:50 AM
Da se pridruzim pohvalama za 305ice, mnogo dobro rade :)
Vlada Radisic
11-03-2014, 11:16 AM
A rade ko doxa? :Dgde si ih kupio? u mitros-u su najeftiniji...
fix3r
11-03-2014, 11:23 AM
Jel' moze Equator D5 da se nadje u Srbiji?
Ne znam kolika im je cena sada (bile su oko 300 par kad sam ih ja uzimao), ali ako upadaju u budzet i mogu da se nadju ja se ne bih dvoumio uopste.
Heavy Jerk
11-03-2014, 01:12 PM
A rade ko doxa? :Dgde si ih kupio? u mitros-u su najeftiniji...
Pazario ih u Media Music Centru, ispalo me nesto malo ispod 36k din :wink:
Morao sam da ih cekam par dana, kazu i da inace vrlo brzo odu.
@fix3r: nema ih ovde. Meni je to bila prvobitna opcija, da ih uzmem preko Thomanna, sto bi znacilo +20% na cenu (toliko uglavnom uzimaju kao proviziju ovi sto valjaju stvari iz Nemacke). A onda sam naleteo na 305ice...
Moritz
11-03-2014, 11:46 PM
Ima ih na stanju u NS direkt od uvoznika Studio Berar Projekt...305 i 308
Mika Technika
12-03-2014, 06:16 PM
Evo ja moram da se zahvalim Moritz-u beskrajno! Jer upravo imam na testu 8-ice, i nije normalno kako sviraju za ove pare! Morao sam da ih narucim!!! Samo cu reci: smanjujem zvuk, a ne gubim ni na bass-u ni na stereo slici ni na visokim ni na srednjim, a onda panjim, i ladno zvuk ostaje prirodan, bez pojacavanja u bilo kom freq. opsegu, vec sve ostaje isto(bez izoblicenja) samo glasnije :shock:
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Mika Technika
12-03-2014, 06:17 PM
Uskoro cu da bacim na prodaju(ako ortak ne uzme), male krkove, 5-ice g2 seriju, koji su sluzili za test. I need money :)
Heavy Jerk
12-03-2014, 10:00 PM
Samo cu reci: smanjujem zvuk, a ne gubim ni na bass-u ni na stereo slici ni na visokim ni na srednjim, a onda panjim, i ladno zvuk ostaje prirodan, bez pojacavanja u bilo kom freq. opsegu, vec sve ostaje isto(bez izoblicenja) samo glasnije
Ovo sam i ja primetio. Najvise sam primetio kako je bass opseg i dalje jasan i pun i kad su monitori dosta smanjeni. Upravo to sto kazes - sve isto, samo razlika u nivou.
Moritz
12-03-2014, 10:13 PM
@Mika Technika nema na cemu, neka te sluze dugo i verno. :)
Ta sposobnost JBL-a da reprodukuju malte ne identicnu sliku i kada rade tiho je prakticno trade mark njihovih monitora. Ne znam iz kog razloga je JBL veoma podcenjen studijski monitor u Srbiji, delimicno krivim i samog Harman-a jer prakticno ne postoji marketing za taj brend..a delimicno i trendovsko ponasanje kada je u pitanju odabir studijske tehnike kod nas.
Bilo kako bilo toplo preporucujem da poslusate sve serije JBL studijskih monitora cak i ako ne razmisljate o kupovini trenutno
Mika Technika
12-03-2014, 10:32 PM
@ Moritz: Thank You My Friend !!!! :)
Zaboravih da kazem, da je slika na njima toliko dobra, da kada na primer slusate vokal, kao da dolazi iz sredine a ne iz zvucnika, znaci kao da mi neko stoji u sredini i peva! show za ove pare!!!!! ljudi molim vas poslusajte ih ako nista drugo.
Ja sam kod ortaka slusao petice, i mislio da me neko zeza, reko ovo je nemoguce da petica svira ovako, a tek sada kada sam osmice uzeo i cuo, sta reci vise, prosto sam vise nego prijatno iznenadjen. Skidam kapu JBL-u.
darkstar
13-03-2014, 10:49 AM
...nisam bas razumeo ovo, ovaj dojam nemas sa drugim zvucnicima?
Mika Technika
13-03-2014, 11:04 AM
Ne brate! Za ovu cenu, nisam cuo ni jedan zvucnik. Samo na onim od preko 1000e pa na vise, a za ove pare, su u tom rangu.
Srdan Durden
02-04-2014, 11:16 AM
@ Moritz: Thank You My Friend !!!! :)
Zaboravih da kazem, da je slika na njima toliko dobra, da kada na primer slusate vokal, kao da dolazi iz sredine a ne iz zvucnika, znaci kao da mi neko stoji u sredini i peva! show za ove pare!!!!! ljudi molim vas poslusajte ih ako nista drugo.
Ja sam kod ortaka slusao petice, i mislio da me neko zeza, reko ovo je nemoguce da petica svira ovako, a tek sada kada sam osmice uzeo i cuo, sta reci vise, prosto sam vise nego prijatno iznenadjen. Skidam kapu JBL-u.
Sta bi pre uzeli za prostoriju od nekih 15 kvadrata? 305 ili 308?
Meni je to vecita muka, a malo sam i navikao na 8ce.. a opet mislim da bih manje problema sa basevima u prostoriji imao ako uzmem manje monitore, u ovom slucaju 305. Hvala :)
Moritz
02-04-2014, 04:55 PM
Vrlo je lako resivo, javis se dobijes kutije na revers i probas sta ti odgovara :)
Jel ima neko da ima nesto od ovih JBL sub-ova ?
Mika Technika
03-04-2014, 12:49 PM
Sta bi pre uzeli za prostoriju od nekih 15 kvadrata? 305 ili 308?
Meni je to vecita muka, a malo sam i navikao na 8ce.. a opet mislim da bih manje problema sa basevima u prostoriji imao ako uzmem manje monitore, u ovom slucaju 305. Hvala :)
Ovo sto ti moritz rece, uzimaj i probavaj ! :)
Mika Technika
21-04-2014, 06:28 PM
Ja skroz zaboravio da kazem, monitori stigli vec odavno, i sviraju za sve pare, i vise! :cool:
rasa01
16-06-2017, 01:13 PM
Imam priliku da pazarim Presonus ERIS 5 monitore za za skoro duplo manju cenu od JBL lsr305 (doduse polovnih). Ali ih nisam cuo... Jbl sam cuo i oni su mi fenomenalni. Jel neko mozda imao prilike da ih uporedi, ili bar da radi sa eris e5?
alavuk
26-08-2017, 05:43 PM
upravo u ovom momentu razgovoram sa mikom na ovu temu vezanih za jbl 305 ... on ima velike ... kolega sa starog posla ima 305 na poslu smo imali 305 razlika je samo u volumenu sto je i normalno ... tako da cu i ja uskoro postati vlasnik 305-ica :)
petarfilip
30-08-2017, 11:08 PM
Imam priliku da pazarim Presonus ERIS 5 monitore za za skoro duplo manju cenu od JBL lsr305 (doduse polovnih). Ali ih nisam cuo... Jbl sam cuo i oni su mi fenomenalni. Jel neko mozda imao prilike da ih uporedi, ili bar da radi sa eris e5?
Imam JBL SLR 305 i mogu da ti kazem da su extra, ja se nisam pokajao sto sam ih uzeo 8-)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.