PDA

View Full Version : kompresovanje grupa ?

EDO GRAND
04-09-2013, 05:17 PM
POZDRAV.
Pito bih malo iskusnije kolege od mene pitanje vezano za kompresiju...
Zanima me dali se stavljaju instrumenti sa slicnim freq na jednu grupu ,i posle da se sve skupa zateze odnosno kompresuje ? I sta je po vasem bolje koristiti za.master Md3 ili ipak kompresovanje sa multibandom, recimo uad.

HVALA i POZDRAV

Bockie
04-09-2013, 07:09 PM
Edo, dobrodošao na forum.

Pitaš stvari koje kroz praksu i iščitavanjem ovog foruma možeš da naučiš i sam, koje su takođe i vezane za lični izbor, zavisno od ukusa i tako dalje...

Preopširno je i previše vezano za afinitete i brendove.

Dakle ovaj forum nije mesto za instant rešenja i neće napraviti ton-majstora ili vičnijeg producenta od nekoga ko to nije postigao kroz školovanje ili praksu...

Zašto ne isprobaš to što pitaš?

Zašto ne pretražiš forum?

Nisam gledao, ali mora da ima polemike na tu i slične teme...

Potrudi se...isplatiće se!

Pozdrav

EDO GRAND
04-09-2013, 08:26 PM
ja sam sve pretrazijo ,jasno mi je kompresovanje i sve to ali sam samo pitao nekog iz izkustva dali postoji i ta opcija sto se tice kompresovanja. POZZ

DaBear
04-09-2013, 09:59 PM
ja sam sve pretrazijo ,jasno mi je kompresovanje i sve to ali sam samo pitao nekog iz izkustva dali postoji i ta opcija sto se tice kompresovanja. POZZ

sve zavisi koji efekat hoces da dobijes. Pravila su da se krse i eksperimentise...mozda nista i ne treba da se "zateze"?
Jel su zivi instrumenti ili soft synths i samplovi? Koja je muzika u pitanju - za razne muzike - razna "pravila"...
Sve opcije su tu samo je bitno sta ti treba..a ko sto tece prijatelj..probas.
Probas - oslusnes, malo pomeris settings, oslusnes ope'...pa malo drugacije i tako vidis kako to zvuci.
Efekte kompresije je nemoguce opisati..moras sve da probas i eksperimentises dok ne savladas materiju...

STUDIOTON
05-09-2013, 12:05 AM
SL VBC , magican plugin za kompresiju grupa, neverovatni rezultati

Bockie
05-09-2013, 12:09 AM

Jel stvarno moguće da ne znaš da razdvajaš "dali" i pišeš "pretražijo" sa J...?

Samo pitam...To se nauči do 2. osnovne...

Evo za početak...pročitaj ovo (http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_compression). (klik na crvena slova)

Veoma, veoma bazično i važno štivo!

(reći ćeš verovatno da ne znaš engleski...a odgovor je NAUČI! ...Bez toga je ...kao da jedeš supu viljuškom!)

STUDIOTON
05-09-2013, 12:12 AM
To oko gramatike ne uzimaj za ozbiljno jer covek verovatno ne zivi u Srbiji ... Znam jer i ja imam problem sa cerkom koja zivi u Svedskoj..

Bockie
05-09-2013, 12:19 AM
Ma ok, evo, pomažem...malo digresija...nisam sarkastičan, života mi...!

Ono je stvarno sjajan link, btw!

DaBear
05-09-2013, 07:19 AM
Evo za početak...pročitaj ovo (http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_compression). (klik na crvena slova)

ja klikno na crvena slova - dobro stivo za upoznavanje sa materijom...e sad, na engleskom...(Ima Google translate!! ) :rolleyes:

Nocni-Ekspres
05-09-2013, 08:52 AM
Jeste da ima Googeltranslate ali nazolst ne prevodi kako treba.Moja zena zna odlicno engleski cak ona ima problema kad hoce nesto da mi prevede muci muku.

EDO GRAND
05-09-2013, 09:45 AM
sl vbc , magican plugin za kompresiju grupa, neverovatni rezultati

hvala kolega .pozdrav

EDO GRAND
05-09-2013, 10:02 AM

Imam od slate onaj plug FX master i dobro radi.a kupijo sam od njega i Vtm isto odlican.
FX mi je poslo drug iz BG. pa je radijo bez ilook. Dali je i ovaj VBC odkljucan -skrekovan ili ga moram naruciti . HVALAA i POZ.

STUDIOTON
05-09-2013, 10:40 AM
Imam od slate onaj plug FX master i dobro radi.a kupijo sam od njega i Vtm isto odlican.
FX mi je poslo drug iz BG. pa je radijo bez ilook. Dali je i ovaj VBC odkljucan -skrekovan ili ga moram naruciti . HVALAA i POZ.

Moras ga naruciti/kupiti .. Trenutno je akcija slatedigital.com

milance
05-09-2013, 10:57 AM
Vi ne vidite da se neko zajebava...malo je monotonija na Rumskom,pa ko veli malo da uzdrma. A i Branoy-a nema u zadnje vreme,pa... ;)

STUDIOTON
05-09-2013, 11:04 AM
Vi ne vidite da se neko zajebava...malo je monotonija na Rumskom,pa ko veli malo da uzdrma. A i Branoy-a nema u zadnje vreme,pa... ;)

Pre ce da bude da nema tebe, pa ne znas da su svi uveliko tu :grin:

EDO GRAND
05-09-2013, 05:57 PM

Ako je to od steven slate..koristim od njega Fg-x i VTM i odlicno rade,pokusat cu nabavit i tog..hvalaa

branoy
05-09-2013, 07:36 PM
pozdrav Milanche ,,

STUDIOTON
05-09-2013, 07:37 PM
kazi mu Branoy, kazi mu :rotfl:

branoy
05-09-2013, 07:38 PM
jebem vam ljeb :D !! mene ste nasli zajebavat!!
branoy se nikad ne bi krio iza nekog imena,, nikad,, to zapamti!! ja kad se treba brukati brukam sa slikom, ja imam svoj obraz,, sto ne znam uvek je brukanje za one koji znaju.

STUDIOTON
05-09-2013, 07:40 PM
jebem vam ljeb :D !! mene ste nasli zajebavat!!

sta si ti uradio ovim ljudima ovde, ko god se pojavi posle nekog vremena pita za tebe ? /?/

branoy
05-09-2013, 09:36 PM
de mi reci da ti kazem??!! bio se povukao u penziju, i vratili me iz penzije,, kaze moras tu bit medju ljudima da uvek prebijes koju ljudsku kad se moze, u penziji i onako slabo druzenje!!:D i reko takoo je!! tu je moja ekipaa i sve to!!