Log in

View Full Version : POMOC - Problem sa digitalnom konekcijom -SMETNJE

Nemania
28-07-2013, 10:02 PM
Uzeo sam Focusrite liquide saffire 56 audio interface.
Kada povezem Roland Fantom sa njom SPDIF kablom-digitalnom konekcijom
Roland - SPDIF OUT u Liquide 56 - SPDIF in,
prilikom usnimavanja rolanda na neku audio traku u Cubase-u dolazi do povremenog krckanja ali ne dugog, samo se jednom u 10-15 sekundi cuje "CK".
Kada pustim snimak, ima ga i na snimku. Zna li neko o cemu se radi? Ranije nisam imao tih problema sa starim audio interfejsom. Mnogo me zivcira, ne znam sta da mu radim, sto se tice podesavanja..jedino razmisljam da nije u pitanju spdif kabal, ali ne verujem..

I druga stvar, kada sample rate stavim na 48 ili 96 khz, Zvukovi sa Fantoma (koji je povezan spidif na karticu) krckaju, cuju se kao neki low-end...

VladaNS
28-07-2013, 11:22 PM
Proveri u upustvu fantoma na na kom bitdepht-u i samplerate-u operi?e njegova digitalna konekcija. Recimo moj motif je 24/44.1. Otvori projekat u cubase-u i u project setup-u stavi te parametre. Pre svega toga u meniju interfejsa stavi da je clock source spdif a ne internal. Pa javi sta se desava.

Nemania
28-07-2013, 11:50 PM
Sve sam to odradio. Jedino jos ni sam na interfejsu podesio colock na SPDIF. Probacu, pa javljam.

A znaci ako je na fantomu 44/24, onda ne moze da funkcionise projekat u cubase na 48 ili 96, a da fantom bude spojen preko SPDIF-a? Onda je resenje analogni put?

VladaNS
29-07-2013, 12:06 AM
Ni ja se najbolje ne razumem u te digitalne konekcije klavijatura, jbga volim analogiju :wink:

Ovo sto cu reci uzmi sa rezervom... Dakle, ako je u klavijaturi rezolucija podesena na 24/96 onda i cubase projekat mora biti 24/96. Ali pre toga u meniju interfejsa moras da clockujes klavijaturu sa interfejsom. To znaci da clock mora biti external (klavijature) a ne internal. Probaj da namestis da je clock spdif/adat i od tog trenutka ce interfejs i klavijatura pricati zajednickim jezikom.

Jebem li ga, ako nije ovako nek me neko ispravi ali pre toga PROBAJ.