PDA

View Full Version : Promena zakona o kupovini iz inostranstva preko interneta

Nemania
27-07-2013, 01:02 PM
Htedoh preko jednog lika da narucim neku sitnicu za telefon od 25 funti sa neta, covek mi rece da na tu cenu i postarinu ide jos +20% pdv-a.
Rece mi da su to nasi uveli pre mesec-dva?
Je li to tacno???

Znam da je bilo da na robu do 50evra ukupne vrednosti ne ide nista..a sad????

Ako je zaista tako ne mogu da verujem!!!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad:
SRBIJO!!!!!

silicon science
27-07-2013, 01:04 PM
Htedoh preko jednog lika da narucim neku sitnicu za telefon od 25 funti sa neta, covek mi rece da na tu cenu i postarinu ide jos +20% pdv-a.
Rece mi da su to nasi uveli pre mesec-dva?
Je li to tacno???

Znam da je bilo da na robu do 50evra ukupne vrednosti ne ide nista..a sad????

Ako je zaista tako ne mogu da verujem!!!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad:
SRBIJO!!!!!

Mene chudi zasto ne mozes da verujes??? :confused::confused::confused:
Da to malo nesretnih Iluminata ne drzi pod kontrolom ovaj narod, jos bi i gore bilo... :wink::wink:

Nemania
27-07-2013, 01:16 PM
"Ovo sto rade sada u Srbiji je suprotno od EU,
u EU se ne placa nista do 150EUR
Srbija mora da svoje propise uskladi sa EU, a sada se ponasa potpuno suprotno!

Trebalo bi da iskoristiti ove argumente, da se pise medijima, i drugim institucijama koje mogu da pomognu. "

Matoree
27-07-2013, 02:58 PM
Nisam siguran kako ide izmedju EU zemalja, ali iz francuske da narucis nesto iz amerike placas pdv (VAT) 18 ili 20%. Takodje u kanadu da ti stigne bilo sta vrednosti preko 20$ placas od 12 do 22-3%.

Kod nas nisu menjali zakon, nego su poceli da ga interpretiraju drugacije valjda :D Tamo do marta ove godine, stizali su mi paketi vrednosti do 50e i nikad nista nisam platio... Lupljen pecat "ne podleze carinskoj kontroli" i to je to... Sad se placa 20% pdv + 100tinak dinara otvaranje i rukovanje paketom... jbga stoka osetila da moze da uzme neki dinar pa sto da ne...

darkstar
30-07-2013, 11:05 AM
Meni su rekli da se sad i na najmanju stvar placa pdv.

Medjutim,zeni kupio neku haljinu na deal extremu,20ak dolara,niko nista naplatio nije.

Matoree
30-07-2013, 12:11 PM
Ne placa se ispod 2000din il tako nesto...

Sava
31-07-2013, 05:11 PM
Carina se ne plaća do iznosa 50 e, odnosno 70 e u zavisnosti da li robu ?alje fizičko ili pravno lice, ali se plaća 20% pdv-a. To znači da se plaća 20% i ako je roba vrednosti 1 euro! Sada ne prave pitanje oko carinske vrednosti robe ?to znači da prolazi neto vrednost robe. Ako roba prelazi taj iznos uredno se obračunavaju carinske da?bine pa jo? na to i 20% pdv-a. To je uvedeno praktično istog dana kada je Srbija dobila Paypal.

Imaju oni jo? jedan biser. Ima sada već dosta vremena kako je uvedena jedinstvena carinska stopa od 10% na svu robu koju primaju fizička lica. Začkoljica je ?to je to bio izuzetak u Carinskom zakonu, a oni su ga pretvorili u redovnu praksu radi ubrzanja postupka kako su objasnili. To znači da je recimo na gitare po carinskoj tarifi predviđena stopa carine od 1% vrednosti, ali vi ćete platiti po stopi od 10%! E sada, svako mo?e da tra?i redovan postupak, ali tek onda će zapasti u nevolju jer roba mora u carinsko skladi?te koje se plaća pa treba uraditi dokumenta ?to rade ?pediteri kojima to mora da se plati itd. tako da na kraju svako plati to ?to su mu odrezali! Carina je oduvek bila dr?ava u dr?avi, ni?ta novo.

?iveli!

Igor
31-07-2013, 06:49 PM
Trebalo bi da iskoristiti ove argumente, da se pise medijima, i drugim institucijama koje mogu da pomognu. "

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::banghead:

darkstar
01-08-2013, 08:08 AM
Savo,procitaj opet moj post.... nije mi naplacen pdv. Cifra je 20 dolara.

DaBear
01-08-2013, 08:42 AM
u EU nema carine ako se iz jedne zemlje uvozi u drugi (obe z EU, uklj i Englesku koja nije 100% EU) ali za uvoz iz Amerike se placa PDV u EU u zavisnosti koliko je 18% 20% ili koliko vec...

ProkDu
01-08-2013, 12:37 PM
Oko 1-og maja je promenjena 'ekipa' na carini, promenili su način na koji rade, DHL u Srbiji je ljut na tu situaciju.

Jan
22-08-2013, 02:43 AM
Ljudi, ima li vesti o primanju novca preko paypal-a ?

Skoro sam procitao neki clanak od pre dva-tri dana da bi uskoro trebalo da nam bude omoguceno da primamo novac.

STUDIOTON
22-08-2013, 09:36 AM
Gde si procitao?

Dexxy
22-08-2013, 09:45 AM
Bilo je negde i ja sam procitao...kao do kraja godine najkasnije...

Sent from my Note 2

STUDIOTON
22-08-2013, 09:49 AM
To bi bilo super, moze link gde to pise?

Dexxy
22-08-2013, 10:06 AM
Pejpal zainteresovan da brzo pusti i opciju za prijem http://blic.rs/i/399054

Sent from my Note 2