Log in

View Full Version : materijal kao zamena za azma ad ploče?

kontra
18-07-2013, 08:38 PM
Pozdrav svim foruma?ima, i sve pohvale za forum, ovo mi je prvi post, ali ne i prva poseta forumu :) Neke od tema su mi dosta pomogle pri odlučivanju za način izolacije i akustičnog tretmana soba, i prateći metode foruma?a, trenutno sam u procesu naručivanja materijala i početka radova u jednoj prostoriji.

Koristiću metod zid-ro?tilj(vazduh)-azmafon-ro?tilj(vazduh)-(neodređeno jo? uvek).

Dakle potrebna je zamena za azma ad ploče koje vi?e ne mogu da se nabave. Ako neko mo?e da mi preporuči materijal koji mo?e da slu?i toj svrsi, bio bih veoma zahvalan. Da li je mo?da određena vrsta plute upotrebljiva za tako ne?to?

Znak
18-07-2013, 08:54 PM
Kod mene je zid-ro?tilj-staklena vuna-ro?tilj-dva sloja azmafona-azma ploče.

Azmafon i azma ploče nabavio preko oglasa na Rumskom. Dakle, ako nema novo probaj da nađe? polovno.

kontra
19-07-2013, 04:04 PM
Hvala na savetu, preče?ljao sam oglase, neuspe?an je ishod. Pretra?ujući ovaj forum, nai?ao sam na post u kome su spominjane osb ploče kao zamena za azma ad ploče, ali ne kao kompletna zamena nego samo u slučaju da zafali azma ploča, odnosno samo da se stavi na nekoliko mesta gde mora. Nisam uspeo da nađem kasnije taj post. Ako neko zna kakav bi otprilike efekat na akustiku (u odnosu na istu konfiguraciju sa azma ad pločama) imale konfiguracije

zid-ro?tilj-azmafon-ro?tilj-osb ploče (vrsta osb-a koja bi najvi?e odgovarala)

ili

zid-ro?tilj-azmafon-ro?tilj-pluta (vrsta plute koja bi najvi?e odgovarala)

mnogo bi mi koristilo.

Za ?ta god se odlučim, obavestiću forum kako je ispalo na kraju.

Mika Technika
19-07-2013, 05:54 PM
A kamena vuna?

Sent from my Desire HD using Tapatalk 4 Beta