PDA

View Full Version : Dali neko ima izkustva sa Melodyne?

Nocni-Ekspres
12-07-2013, 04:38 PM
Pozz,imam kratko pitanje dali neko ima izkustva sa Melodyne?Jer me intereusje da odradim 2 glas sa ti me i dali moze nekako da se bar koloko tokolo 2 glas sa ti me?Hvala svima

psionic
12-07-2013, 05:22 PM
Pozz,imam kratko pitanje dali neko ima izkustva sa Melodyne?Jer me intereusje da odradim 2 glas sa ti me i dali moze nekako da se bar koloko tokolo 2 glas sa ti me?Hvala svima

Moze, zavisi koliko ti je taj drugi glas jak, tj koliko hoces da se cuje. Dobice malo neprirodan prizvuk, narocito gornja terca, ali u gotovoj slici i ne zvuci tako lose, kad se smiksa, filtrira malo i sta vec sve radis sa pratecim vokalom. Probaj sam pa vidi, to je najbolje... Ima tamo i korigovanje formanta, pa to moze malo da ublazi citavu stvar. Inace - ako zelis da napravis tacnu dursku ili molsku tercu ili sta znam - neki interval, blok.... naravno da moze.

Nocni-Ekspres
12-07-2013, 05:29 PM
Nisam nikad ni radio sa melodyne pa se malo i plasim da nakraju se ne cuje kao neki vanzemljaci kao 2 glas.

Sky Net
14-07-2013, 04:57 PM
Da ne otvaram novu temu, vezano je isto za bekove i terce..da li su mozda terce koje cujem na nekim snimcima (koje bukvalno zvuce tacno kao akordi) radjene upravo na neku od fora tipa Melodyne-a, ili su ti ljudi stvarno toliko morbidno precizni? Ili je neki drugi plugin u pitanju, kao neki tip vokalista..to me uvijek zanimalo.

psionic
14-07-2013, 11:23 PM
Ima i jedna interesantna alatkica koja se zove VocAlign Pro... Slepi dva glasa u neverovatno preciznu celinu...

Sky Net
15-07-2013, 12:57 AM
Jos da mi nakon instalacije ne zauzme 0 KB na disku i dll postane nevidljiv, to bi bilo jos bolje :grin: radi se o verziji 4.0.5

psionic
15-07-2013, 02:34 AM
Jos da mi nakon instalacije ne zauzme 0 KB na disku i dll postane nevidljiv, to bi bilo jos bolje :grin: radi se o verziji 4.0.5

Ne razumem ? Nije 0kb vec 700ak KB
Radi se o vst3 plaginu (po defaultu su vst3 u folderu C:/Program Files/Common/VST3), AiR izdanje 4.0.5
Moras da vratis datum na 2010. da bi plagin radio, ili da ga kupis za tricavih 450$

Sky Net
15-07-2013, 07:39 PM
Vratio datum, ''instalirao''.. Ne postoji dll fajl, Nigdje na disku, bas kao ni prije vracanja datuma.

psionic
15-07-2013, 07:50 PM
U pitanju je 32bit dll (ne radi na 64bit cubaseu) i zapravo ima extenziju .vst3, a ne .dll, ne postoji bitbridge za vst 3...

kinezkinez
15-07-2013, 08:08 PM

ovdje imas ponesta o Melodyne

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34353&page=3

damir23
17-07-2013, 09:14 AM
da ne otvaram drugu temu ali mo?e li netko usporediti ovo sa npr vari audio koji bi trebao to isto raditi u cubaseu
razlike, istovjetnosti, koji je bolji.....

Sky Net
17-07-2013, 02:46 PM
Vari Audio to upravo i radi, i ja pored njega ni ne koristim melodyne..od korekcije sitnih gresaka, do kompletne promjene tonaliteta, Vari Audio to odradi bez problema..sta moze melodyne a da ne moze vari audio - ne znam, jer mi pored ovoga nije ni zatrebao.