PDA

View Full Version : Jos jedna (tradicionalna) mega pesma..

DaBear
06-07-2013, 09:58 AM
Bend je razvalio..ali MNOGO je pomogao njegov vrlo specificni glas...a i pesma je super !
Obratite paznju kako je loose odsvirano a lepo zvuci...

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/RBumgq5yVrA?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

DzoniPFC
31-08-2013, 04:24 PM
Bend je razvalio..ali MNOGO je pomogao njegov vrlo specificni glas...a i pesma je super !

U zadnje vreme cesto pustam ovu pesmu, ima vrh vibe... Pesma ima GROOVE (nesto sto su verovatno mnogi zaboravili sta to znaci u pop muzici) pa sad zvuci cudno jer je totalna suprotnost od onog sto poslednjih X godina slusamo na radiju od novih hitova (sve quantizovano i zakucano u DAW-u)

awacs
31-08-2013, 05:08 PM

Valjda sam konačno ogluveo i pogubio kriterijume, ali stvarno ne čujem da je lo?e odsvirano :shock: Samo su one L-R akustične ?pla?a? gitare malo čudno ritmizovane u odnosu na ritmiku pevanja (a i međusobno), pa deluju kao da su ofrlje svirane. Ipak mi se nekako javlja da je sve to ba? tako zami?ljeno :)

@DzoniPFC: Vidi?, interesantno ? ja prvi put čujem pesmu i ovako posle jednog jedinog slu?anja bih se zakleo da je bilo seckanja i ?gatanja? (makar basa u odnosu na bas bubanj), po?to su dozlaboga tight. Očigledno svako čuje drugačije :)

Kako god, sve super radi takvo kakvo je. Prostorni planovi su MEGA, mada očekujem da će neko da ka?e da je "vokal jak ko kod Čole", ili da ?nije seo u matricu?, ili ?tatijaznam. Meni odlično, i super mi je uzbudljiv onaj minijaturni reverb na kraju :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

psionic
01-09-2013, 04:13 PM
Valjda sam konačno ogluveo i pogubio kriterijume, ali stvarno ne čujem da je loše odsvirano :shock:

Hehe i ja sam pročitao "loše", a čovek je napisao "loose"
:)

Meni ovo zvuči previše sirovo, glas nekako visi, totalno je nekako van priče... Šta znam, nisam navikao možda na takvu produkciju...

Miks je odlično frekvencijski izbalansiran, ali planovi... Fali malo... magije... :)

psionic
01-09-2013, 04:25 PM
....

awacs
01-09-2013, 04:30 PM
Hehe i ja sam pročitao "lo?e", a čovek je napisao "loose"
:)

:rotfl:Koji sam kreten.:rotfl:

Meni ovo zvuči previ?e sirovo, glas nekako visi, totalno je nekako van priče... ?ta znam, nisam navikao mo?da na takvu produkciju...

Miks je odlično frekvencijski izbalansiran, ali planovi... Fali malo... magije... :)

Eto, znači ipak drugačije čujem od ostatka planete :wink: Em mi zvuči tight, em mi se sviđaju planovi i tretman glasa. Dobro je ?to sam u penziji, da ne userem nečiji projekat :)

Pozdrav,

Vasa

DzoniPFC
01-09-2013, 05:15 PM
Pa I ja sam shvatio kao da je DaBear napisao lo?e a ne loose (labavo, opusteno) hahah.

@awacs Eto, groove nije bio tacan termin za takav sound, ustvari je DaBear pogodio to sto sam mislio o pesmi, da sam pravilno procitao ne bih ni pisao prvi post...
Znaci: svidja mi se taj LOOSE sound koji vuce ac. gitara (tok akorda) :)

DaBear
01-09-2013, 06:27 PM
Sve je dobro, i groove i "planovi" i miks a narocito pesma !!
E sad nekome moze samo da se ne svidja....

DzoniPFC
01-09-2013, 06:49 PM
Je l' umisljam ili su bubnjevi NI Modern Drums / Studio Drummer (ili nesto iz te kolekcije semplova). Zvuci tako, mada nisam direktno uporedjivao...

awacs
01-09-2013, 07:30 PM
Je l' umisljam ili su bubnjevi NI Modern Drums / Studio Drummer (ili nesto iz te kolekcije semplova). Zvuci tako, mada nisam direktno uporedjivao...

Zar je to uop?te va?no? Mislim, kako to nama mo?e da pomogne u ?ivotu? Kad ima? pevača koji peva na ovaj način (i pesmu koja je podno?ljiva) potpuno je svejedno da li je bubanj NI, Addictive, Steven Slate ili u?ivo sviran Ludwig iz 1928.

Sve ?to se čuje u pesmi je čista konfekcija (bila ?iva ili programirana), jedino ?to je izdvaja iz mase su pevač i ?čudan miks? u odnosu na ?anr. Ustvari, pesma zvuči kao idealni hibrid između ?eljka Joksimovića i Green Day. Hope you catch my drift ;)

Pozdrav,

Vasa

DaBear
01-09-2013, 09:03 PM
a evo i uzivou nekom radio studiju..gitara i glas...i samo on zna u kom ritmu svira i peva...?? hehehe

http://www.zmonline.com/player/video/zmtv-passenger-let-her-go

psionic
01-09-2013, 11:03 PM
Sve je dobro, i groove i "planovi" i miks a narocito pesma !!
E sad nekome moze samo da se ne svidja....

Sve jeste "tight", sve je to ok, samo mi... cela kompozicija nekako nije preterano legla. Najvise mi smeta taj suvi "in the face" vokal, licno to ne volim, ali nije to nikakva katastrofa - stvar ukusa... A i kad sam cuo prvu rec u vokalu, bilo je :shock: :confused:

Svakako ima neuobicajen glas.

Eto, znači ipak drugačije čujem od ostatka planete :wink:

Ja sam stvarno pocastvovan sto si moje misljenje poistovetio sa misljenjem citavog ostatka planete :rotfl: :wink:

Rhino
01-09-2013, 11:54 PM
Ni meni ovo nije leglo.

DaBear
02-09-2013, 08:59 AM
Ni meni ovo nije leglo.

Snalaze se oni nekako i bez nas...:D

http://www.nettwerk.com/news/passengers-let-her-go-sees-biggest-sales-week-yet-north-america-summer-tour-dates-sell-out

http://namepr.co.uk/site/2013/07/04/passenger’s-‘let-her-go’-becomes-essential’s-1st-platinum-single/

Rhino
02-09-2013, 02:36 PM
Da se snalaze, snalaze sigurno!

Ovo i treba da ima svoju publiku, nisam rekao da je lose, samo nije my cup of vinjak :)

Redding
02-09-2013, 03:59 PM
Izgleda je počela da se vrti po TDI i ostalim radijima, vidim da je masa ljudi u zadnja 2 dana okačila ovu pesmu :(