PDA

View Full Version : Marko Mandić feat. Sara Jo

Arthur
04-07-2013, 12:40 PM
Evo i ovo pre?lo neku cifru na YT pa reko da vidim kako se vama čini?

<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/VK_FVeXhS4Q?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

u mom studiju snimani vokali samo, i mix uradio ja. Imam i sam sebi tu i tamo ?to?ta da zamerim, opet je bio prekratak deadline, a previ?e haotičan cubase projekat, pa sam izvuko ?ta sam mogao, i nisam nezadovoljan ;)

VladaNS
04-07-2013, 02:48 PM
Lepo si smiksao! Ako bih morao da trazim dlaku u jajetu, mozda mi nije bas najjasniji. Cujem da on nesto "rije" ispod, tako da je na nekim frazama mogao vise da izleti, posebno na slap-u. Al to je vise moj licni afinitet nego sto je problem u miksu. Koliko su kanala nakrcali odlicno si se snasao da ih ukopis!
Inace za mix tih punchy basova ovo mi je najbolja referenca http://www.youtube.com/watch?v=uldpc4rWNXQ

P.S. posle dva slusanja teenage efekat teksta je krenuo da me klepa u glavu pa sam zveknuo jednog jelenka i pustio bob dylana

Dushan_S
04-07-2013, 03:51 PM
To ?to ti je rekao čovek, ne?to je u basu čudnjikavo. Mo?da zato ?to očekujem drugačiji tip miksa, nekako mi je rok miks, tačnije i bas je nekako tako farban, nema ga dovoljno dole a ima te neke gunđave srednje. Inače sve super za ostalo, nemam primedbi :) Zapravo mislim da te je mo?da zezao aran?man bas gitare, mnogo mi je aktivno na pogre?an način, imam utisak da bi bolje ispalo da ide neki jednostavniji gruv na basu koji bolje podr?ava bubanj.

Bockie
04-07-2013, 05:42 PM
Zna? ?ta mislim...

:thumbsup:

DzoniPFC
04-07-2013, 10:31 PM
Inace za mix tih punchy basova ovo mi je najbolja referenca http://www.youtube.com/watch?v=uldpc4rWNXQ
Uh, kako je ovo groovalo live u Areni! Odlicni su zaista, a i mixevi su zaista toliko dobri da mogu biti referenca za taj stil muzike . :)

P.S. posle dva slusanja teenage efekat teksta je krenuo da me klepa u glavu pa sam zveknuo jednog jelenka i pustio bob dylana

hahaa :) meni se desilo tako da vec pijem pivo pa sam imun na to :D

Arture, Lepa pesma, mix nije los, ali... steta sto se uvek tako juri neki "deadline" kao da je sklopljen ugovor sa EMI izdavackom kucom pa sad frka-panike da se sto pre objavi pesma/album. Tehnicki, mastering je previse zeznuo stvar, suvise mi je je to zakucano "do daske". Ne mora sve bas da bude tako glasno, to potvrdjuje novi Daft Punk album recimo, ili od Vlade G. - Daljina, lepse sviraju ovi manje "sprzeni" mixevi na radiju u odnosu na one "preglasne".

Arthur
05-07-2013, 01:52 AM
mastering nije posledica deadlinea, više je to uticalo na kompresiju vokala (što dule S u svom topiku gore lepo opisa, kako je pametnije prvo editovati vokal do te mere da ti kompresija ne služi za nivelaciju, već više koloraciju), mastering je posledica ciljne grupe i ideje samog projekta, mainstream, šira masa i sl. A i sam aranžman je poprilično pretrpan, a sve je moralo da "izađe", pa se tu dodatno gubi taj momenat dubine i dinamike.
Slična je fora i sa bassem, dosta "bizzi" svira, a nema mnogo mesta oko njega da se sve lepo razume. ja sam ga želeo držati glasnijim i impozantnijim, al mi se redovno klao sa koječime što je klijentima bilo bitno.

VladaNS
05-07-2013, 02:14 AM
Slična je fora i sa bassem, dosta "bizzi" svira, a nema mnogo mesta oko njega da se sve lepo razume. ja sam ga ?eleo dr?ati glasnijim i impozantnijim, al mi se redovno klao sa koječime ?to je klijentima bilo bitno.

ZNAO SAM. Pevači i gitaristi... Odlično odsviran bas je povredio teritorijalni suverenitet njihovih deonica. Poslu?ajte gore link koji sam okačio. Motherfuckin' jamiroquai je dozvolio da bas zvuči duplo veće od njegovog vokala.

Arthur
05-07-2013, 02:39 AM
ma sve to u rok službe ;)

Danilo S
06-07-2013, 07:12 PM
ZNAO SAM. Pevači i gitaristi... Odlično odsviran bas je povredio teritorijalni suverenitet njihovih deonica. Poslu?ajte gore link koji sam okačio. Motherfuckin' jamiroquai je dozvolio da bas zvuči duplo veće od njegovog vokala.

Kada si veliki čovjek i umjetnik nema sujete i kompromisa.

Jan
06-07-2013, 07:21 PM
Arture, na čemu si snimao Saru, mislim koji si mikrofon odabrao za nju, s obzirom da ima dosta svetao glas, ovde je taman, mislim ne taman (dark), nego tamAn kako treba :).

DaBear
06-07-2013, 09:44 PM
Dobar pokusaj teen-pop-a.
Miks je OK...radi sve...ALI cela pesma i produkcija su mogli da budu 10 puta bolji a i pesma bi onda razbjala jos vise.

Refren je odlican, i melodija i tekst. Strofe - moze bolje, malo jos da se poradi ali najvise mi smeta instrumentacija i ko je sta svirao. Malo je haoticno, ima mnogo stvari, bubanj je bizzi itd itd..

Da se lepo proredilo i ostavilo ono sto je stvarno potrebno, pesma bi bolje disala, sve bi bolje izlazilo iz miksa itd..

Odlican pokusaj - ne toliko dobra egzekucija (pricam o produkciji i aranzmanu) a steta jer je refren ziva zaraza!!

Jos jedan pokazatelj gde se vidi i oseca odsustvo dobrog producenta..nekoga sa strane ko moze sve da sagleda iz drugog ugla.
Kad neko sve sam radi..komponuje, peva..svira itd..oce malo da se izgubi u svemu tome.

Ali nema veze - samo napred !!

Eh..da ..ja bi jos nabrijao vokale !

Arthur
07-07-2013, 03:50 AM
Ovo što vrač piše je 100% tačno, i niko ne sprečava čoveka koji se bavio aranžmanom/produkcijom da ga uradi bolje i opuštenije. Ne želim da kritikujem pre svega prijatelja i kolegu, ali stoji da je aranžman previše buissy, i da bi stvar mnogo bolje disala. Ja nisam imao vremena/slobode da je više očistim, pa se mix sveo da nateram pesmu da bar "radi", što mi se čini da je ipak uspelo. Mada bi sa svedenijim aranžmanom to bio mnogo lakši i lepši posao ;)

Arthur
07-07-2013, 03:52 AM
Arture, na čemu si snimao Saru, mislim koji si mikrofon odabrao za nju, s obzirom da ima dosta svetao glas, ovde je taman, mislim ne taman (dark), nego tamAn kako treba :).
snimani su oboje na Sm7 i Rode k2 paralelno, kroz MCI MJH500, pa u FF800, al mislim da se jo? u editingu izgubio trago tom K2ikinom kanalu, jer je bio presibilantan na oba vokala, tako da sam 80% siguran da je ovo sm7b, sa dosta koloritno birane kompresije i ekvalizacije

Jan
07-07-2013, 01:26 PM
snimani su oboje na Sm7 i Rode k2 paralelno, kroz MCI MJH500, pa u FF800, al mislim da se jo? u editingu izgubio trago tom K2ikinom kanalu, jer je bio presibilantan na oba vokala, tako da sam 80% siguran da je ovo sm7b, sa dosta koloritno birane kompresije i ekvalizacije

Sjajno ! Predpostavljao sam da je SM7 u pitanju, nije da sam ga prepoznao, samo sam predpostavio znajući od prilike ?ta voli? i znajući da je Sarin glas dosta svetao, ono probadajući... Uf moraću da uzmem i ja taj Sm7 za zmije

Arthur
07-07-2013, 01:50 PM
samo pazi, nije to set&forget setup, mora se pažljivo odraditi kompresija farbe, plus neki prilično vratolomni eq momenti, i onda legne ovako fino. Inače mi se dosta ljudi žalilo da im nije jasno kako to ja smatram sm7icu najuniverzalnijim mikrofonom koji sam koristio