PDA

View Full Version : Namm 2013: Next from moog...

DADDY Z
12-01-2013, 04:45 PM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/IE-JZPx7qw4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

fix3r
13-01-2013, 11:19 AM
Neko je vec spazio na pcb-u odstampano i ime novog instrumenta - "Sub-Phatty"

DADDY Z
24-01-2013, 03:02 AM
http://www.moogmusic.com/products/phattys/sub-phatty

http://www.moogmusic.com/sites/default/files/imagecache/730x490scale/product/Sub%20Phatty1small.jpg

samo 1000 doloresa !!???

silicon science
25-01-2013, 03:16 PM
Skupo i precenjeno po mom uobrazenom ego misljenju. 550 evra treba da kosta plus sledeci model njihovog sinta da ima neke novitete. ima tu more dobrih ideja. recimo neka vrsta slota gde stane analogni modul nekog modula euroreck formata,pa sam biras filter. i nikakav custom prikljucak za taj modul koji ce oni da prodaju vec patch kablo....
neko ce pomisliti da kenjam, ali
sad dolazi vreme promena i jedan Moog bi mogao da uradi ovaki nesto, npr. i podvlacim, da kosta ne preko 550 e :-)

fix3r
25-01-2013, 03:24 PM
Skupo i precenjeno po mom uobrazenom ego misljenju. 550 evra treba da kosta plus sledeci model njihovog sinta da ima neke novitete

Tebi gearslutz.com mora da je home page :)

SubPhatty ce se prodavati samo tako. Jos ako izadje u rack formatu veselju nikad kraja. Cena je OK ako ti treba Moog zvuk. Koja je poenta kupovati Moog ako bi hteo da menjas filter? Kupi eurorack pa sklapaj module.

silicon science
25-01-2013, 04:34 PM
Tebi gearslutz.com mora da je home page :)

SubPhatty ce se prodavati samo tako. Jos ako izadje u rack formatu veselju nikad kraja. Cena je OK ako ti treba Moog zvuk. Koja je poenta kupovati Moog ako bi hteo da menjas filter? Kupi eurorack pa sklapaj module.

Ne, to NIJE MOOG zvuk, barem ne onaj koji mu je doneo svetsku slavu, Ovo danas sto prodaju je bleda senka nekadasnjeg zvuka... Do tog sam misljenja dosao cisto empiriski, jer imam uvo za te stvari plus moj kolega Clusterchord stoji iza ove stavke i meni licno to puno znaci, daje mi do znanja da znam o cemu mislim i sta cujem.

Konsidering GIrSlac, jutros sam otisao posle par godina tamo vodjen linkom koji gugl da kad ukucas ms20 mini, i za divno cudo tamo je puuuuno istomisljenika. To nije slucajno uopce, naravno. A zasto ne idem tamo je druga prica al ajd sad kad si spomenuo..
Ja u sustini prezirem forume bilo kakve vrste, zapravo se gnusam toga a dobar sam deo toga (barem u ovom nasem malom selu). Mislim da forumi donose vise zla nego dobra... Paradox chist i dugo ovde nisam pisao nista i sad sam isprovociran dobrim raspolozenjem i stvarima koje pokrecu moj metabolizam, a to su svakako analogni sintovi :)

DADDY Z
25-01-2013, 04:44 PM
obzirom da je moog...1000 baksa nije puno zaista...
e sad,istina je da to nije onaj stari moog ali treba da sačekamo potvrdu da je ms20mini dosledan originalu kako tvrde...

silicon science
25-01-2013, 04:48 PM
obzirom da je moog...1000 baksa nije puno zaista...
e sad,istina je da to nije onaj stari moog ali treba da sačekamo potvrdu da je ms20mini dosledan originalu kako tvrde...

Ja nekako sve cujem na you tube... ms-20 mini nece zvucati kao original, ne losije, vec drugachije. Moje misljenje je da novi Moogovi zvuche losije. I da su nerealno skupi.
A i Moog Slim Phatty je ispod 1000 e pa ne vredi ni toliko... Ovi noviteti to dokazuju a tek je krenula ta pricha... Cekamo Rolandov odgovor dogodine... a bice ga ubedjen sam, pa makar iz cistog kurchenja...

EDIT: Kod novog ms-20 me malo brine filter, cuje se gotovo na svim videima neki "glitch" kad se digne rezonanca i kad filter ode u samo oscilaciju..Poslusajte prvi od ova dva videa koje sam gore okacio, pa pred kraj kad kamerman pokaze prezenteru ring modulaciju (mega LOL)..Sve mislim da je cliping jer gotovo uvek ide zvuk direkt u kameru (barem svi do sada you tube videi)...

fix3r
25-01-2013, 05:29 PM
Eh sad, "nije to taj Moog zvuk"... To *jeste* Moog zvuk - nisam rekao da je Minimoog zvuk, nego Moog. Moderniji, doteraniji, bogatiji, ali Moog.
Moog zvuci tako kako zvuci, nista drugo na trzistu ne zvuci tako i niko nema takav filter. Moog Phatty, Voyager, whatever, imaju specifican zvuk i ako hoces taj zvuk onda neces kupiti Minibrute, Mopho ili sta god je "jeftino" trenutno nego ces uzeti Moog-a. Ulaznica za Moog zvuk nikad nije bila jeftinija - Minitaur je ?400, Slim Phatty malo vise, SubPhatty je ?800. To je odlicna cena i Moog nece moci da ih napravi dovoljno brzo koliko ce ih ljudi kupovati. Reci da to treba da kosta 500 evra, zato sto eto-onako, je malo bezveze.

silicon science
25-01-2013, 05:44 PM
Eh sad, "nije to taj Moog zvuk"... To *jeste* Moog zvuk - nisam rekao da je Minimoog zvuk, nego Moog. Moderniji, doteraniji, bogatiji, ali Moog.
Moog zvuci tako kako zvuci, nista drugo na trzistu ne zvuci tako i niko nema takav filter. Moog Phatty, Voyager, whatever, imaju specifican zvuk i ako hoces taj zvuk onda neces kupiti Minibrute, Mopho ili sta god je "jeftino" trenutno nego ces uzeti Moog-a. Ulaznica za Moog zvuk nikad nije bila jeftinija - Minitaur je ?400, Slim Phatty malo vise, SubPhatty je ?800. To je odlicna cena i Moog nece moci da ih napravi dovoljno brzo koliko ce ih ljudi kupovati. Reci da to treba da kosta 500 evra, zato sto eto-onako, je malo bezveze.

Moog filter (danasnje izrade) je mozda samo moderniji (mada ne znam na sta se to TACNO odnosi).. doteraniji.. Nije tu nikad bilo sta da se dotera... Bogatiji??? E, mojne molim te :):)
Da je Moog, Moog je... I zvuchi muljavo, blur, mutno, nedefinisano... Poteraj neku brzu sekvencu putem midija pa pochuj taj "bleed", taj nedostatak odvojenosti nota, taj envelope koji je sramotno spor, a to je zbog tehnicke izrade samog sinta (nedostatak diskretnih komponenti vec se "modernije" pravi, i jeftinije).. ne znam kako vise da objasnim, ako razumes, onda znas o cemu pricam, ako ne probacu bolje da pojasnim putem primera :) A ako vec govorimo o novim Moogovima, pa tu je jedino Voyager keyboard "muzikalan" da mozes da zasviras ozbiljno na njemu i ako si muzicar koji "svira" a ne sekvencira, onda mozda budes zadovoljan. Ali za 3000 e i preko a samo jednu dirku u isto vreme stisnes...:ups::ups::ups:
Neko bi sad rekao: ma mante se ljudi, muzika, pesma, hook, prodaja, floor itd.. To stoji, ali postoji toliko finesa u svemu na ovom svetu, a pogotovo u ovom segmentu... I te razlike zivot znache u analognoj subtractive sintezi...
A da ne spomimnjem cenu koju staaalno spominjem... Tehnologija je prilicno stara a ne pravi se od zlata :wink:
Zapravo je problem u Development menagmentu kompanija koje prave sintove (tj. taj je problem u gotovo svim kompanijama ne vezano za muziku), al to je vec druga tema za drugi topik

fix3r
25-01-2013, 06:00 PM
Jesi ti svirao Little Phatty-a? I kad? Zvuk je zategnut i pun, ne znam o kakvim sporim envelopama pricas, pa svi novi Moog-ovi su poznati kao bass mashine... Phatty je imao problema sa MIDI implementacijom ranije, pa mozda zbog mislis da je muljav. OK, tacno je da ne volim dirku na Phatty-u, ali to nema veze sa zvukom, koji je pravi namudjeni Moog.

Anyway, nema poente raspravljati se na tu temu. Ako ti se ne dopada ima dovoljno alternativa trenutno, svakom svoje. Ja cu, sa druge strane, uzeti tog Sub-a cim se bude pojavio. Demo me je potpuno ubedio u kvalitet.

silicon science
25-01-2013, 06:48 PM
Jesi ti svirao Little Phatty-a? I kad? Zvuk je zategnut i pun, ne znam o kakvim sporim envelopama pricas, pa svi novi Moog-ovi su poznati kao bass mashine... Phatty je imao problema sa MIDI implementacijom ranije, pa mozda zbog mislis da je muljav. OK, tacno je da ne volim dirku na Phatty-u, ali to nema veze sa zvukom, koji je pravi namudjeni Moog.

Anyway, nema poente raspravljati se na tu temu. Ako ti se ne dopada ima dovoljno alternativa trenutno, svakom svoje. Ja cu, sa druge strane, uzeti tog Sub-a cim se bude pojavio. Demo me je potpuno ubedio u kvalitet.

Nema problema. Svirao sam Moog Phatyja 24.10.2009, zatim Moog Voyagera 13.8.2008. Minimooga model D sam takodje svirao, al datuma ne mogu da se setim, na zalost. :( Mogu i imena ljudi koji imaju ove sprave da navedem al ne bi bilo primereno. Ja vrlo dobro znam o kakvim sporim envelopima pricam, ne znam da li ti ( uz duzno postovanje:wink:)... Iz tog razloga i ne posedujem "moderan" Moog
Malo chekiraj rubriku "Sta imate od vijura moze i fotke" pa tu mozes videti i sta mi je proslo kroz ruke za zivota ovde na forumu :wink: Ne zameri sto ovako te pozivam na crtu :)
Ima vrlo poente raspravljati na ovu temu, to su upravo one finese koje ti NE CUJES (to mi je jasno)...Ja o analognim sintovim razmisljam vrlo, vrlo chesto (sumnjam da na godisnjem nivou o njima toliko to radis kao ja na mesechnom)... Sviram ih svakodnevno, i stare i nove.. A ti?
Savet: Citaj pazljivo sta pisem, nauchices ponesto (kao sto ja radim svakodnevno ovde na forumu i zahvalan sam na tome clanovima.. mislim da je ovo polje u koje se mozda i razumes, al nema uho za finese koje su PRESUDNE
Ne zameri sto sam britkog uma i ostrog jezika, takav sam po celom mozgu

DADDY Z
25-01-2013, 07:23 PM
ajmo samo konstruktivno...nismo na trkama

silicon science
26-01-2013, 08:30 AM
ajmo samo konstruktivno...nismo na trkama

Hocemo, sory, osecao sam se proszvanim pa...:ups::ups:
Ruku na srce, ovaj Sub phatty mi zvuci malo bolje od prethodnika Little Phatty-a, nije to lose (daleko od toga), ali nije ni vrh, a trebao bi biti jeftiniji. Jer, ta "agresivnost" u zvuku koju ima se zasniva na Multidrive pre i post distorziji.. Tako da to je bazicno sve isto kao i ostali modeli (little Phatty itd.) samo distorziran. Meni smeta ta politika prepakivanja sprave u novo ruho uz malo distorzije pa kao imas novi sint.
Nije da hejtujem Moog (daleko bilo), ali ponekad se pitam da li njihovi novi sintovi s' pravom nose ime Moog:rolleyes::rolleyes:

Evo ga jos neki demo...

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/QkPjRyZ6r-o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

DADDY Z
26-01-2013, 12:07 PM
ok...ono što obavezno treba takođe uzeti u obzir je da se mnogi faktori ne mogu sagledati ovako preko neta a jedan od najvažnijih je kvalitet izrade...džabe im svima analogna mašina sa svim svojim prednostima ako je upakuju u neku šupljikavu plastiku sa klimavim potovima kao jedan od načina da skinu cenu...deluje mi kao da je to opcija kod ovog 15% manjeg Korga-ne bih da moram da ga sviram samo malim prstom ili nekom olovkicom...moog deluje robusnije i zanimljiv je momenat konekcija sa strane ali,ponavljam, na netu je sve lepo...
kome ne treba klavijatura-tu je minitaur koji za pristojnu kintu nudi poprilično dobar sound

silicon science
26-01-2013, 07:48 PM
ok...ono što obavezno treba takođe uzeti u obzir je da se mnogi faktori ne mogu sagledati ovako preko neta a jedan od najvažnijih je kvalitet izrade...džabe im svima analogna mašina sa svim svojim prednostima ako je upakuju u neku šupljikavu plastiku sa klimavim potovima kao jedan od načina da skinu cenu...deluje mi kao da je to opcija kod ovog 15% manjeg Korga-ne bih da moram da ga sviram samo malim prstom ili nekom olovkicom...moog deluje robusnije i zanimljiv je momenat konekcija sa strane ali,ponavljam, na netu je sve lepo...
kome ne treba klavijatura-tu je minitaur koji za pristojnu kintu nudi poprilično dobar sound

Slazem se oko velichine novog ms-20 mini. Ali nije toliko mali da bude nesvirljiv, taman su ga smanjili da bude tip-top. Plastika ce biti 1/1, pitanje je kakva ce biti. Ta stavka se nece moci uporedjivati sa originalom, jer ce 100% ovaj novi ms-20 biti kuciste od Legacy kontrolera. Spojili su oni korisno sa prijatnim, garant im ostalo jako puno tih kucista, i pre 2 godine skontali da bi mogli da urade ovo sto su uradili. Svaka chast, mada mene jos uvek brine taj zvuk filtera kad ode u haj rezonans ili ring modulaciju i na svim you tube videima se cuje "krckanje", koje mi najvise lichi na neki kliping od djubre konvertera u kameri.. Nadam se da je tako, jedva cekam da se pojavi.
Ono sto me vrlo raduje je chinjenica da ce ovaj sint moci da se moduje do besvesti. Sevace lemilice opet...

fix3r
27-01-2013, 04:18 PM
Jesi ti svirao Little Phatty-a?
Svirao sam Moog Phatyja 24.10.2009, zatim Moog Voyagera 13.8.2008. Minimooga model D sam takodje svirao, al datuma ne mogu da se setim. Mogu i imena ljudi koji imaju ove sprave da navedem al ne bi bilo primereno

Ne bih znao ni odakle da pocnem sa ovim...

Kako god, ne mogu da se raspravljam "u teoriji". Moj Slim Phatty je bio odlicna masina. Mozda sam i ja i svi ostali vasnici Phatty-a gluvi, nemuzikalni, neupuceni, i sta god je jos bilo u tvom repertoaru... ja cu nastaviti da budem ignorantan i kupicu novi Sub cim se pojavi, pod uslovom da ga ne pokvare za dva meseca. Ti mozes da nastavis da teoretises na temu Moog-a, nemam nista protiv.

Mika Technika
28-01-2013, 04:28 AM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/pFH0oWzfQz4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

silicon science
28-01-2013, 07:44 AM
Ne bih znao ni odakle da pocnem sa ovim...

Kako god, ne mogu da se raspravljam "u teoriji". Moj Slim Phatty je bio odlicna masina. Mozda sam i ja i svi ostali vasnici Phatty-a gluvi, nemuzikalni, neupuceni, i sta god je jos bilo u tvom repertoaru... ja cu nastaviti da budem ignorantan i kupicu novi Sub cim se pojavi, pod uslovom da ga ne pokvare za dva meseca. Ti mozes da nastavis da teoretises na temu Moog-a, nemam nista protiv.

Nemam ni ja nista protiv da ti kupis svoj lepi instrument.
Ja volim argumetovano da pricam sa onim ko ima sta da ponudi.. Tako da na temu Moog-a sam zavrsio sa tobom...
Elem da ne trujemo temu vise...

silicon science
30-01-2013, 12:02 PM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/uRMh8s57EvU?list=UUW64y2tidRL5njv0JrQdvbA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

DADDY Z
30-01-2013, 12:15 PM
zju sa 5 u