View Full Version : nexus
amaterius
01-01-2013, 09:03 PM
jedno kratko pitanje
dolazi li nexus i kao samostalan plugin ili samo sa extenzijama
Naime koliko sam vidio uvijek se radi o nexusu sa pripadajućim paketom extenzija i to sve te?ko ne?to vi?e og 3 gb.
Meni treba tek nekoliko saundova koje i imam aliniđe same aplikacije ili pluganet
ukoliko nema takve verzije mo?e li se extenzija namijenjena za nexus konvertirati za neki drugisint ili sempler ili pak ne?to treće
hvala
Unapred se izvinjavam ako gre?im, ali mislim da Nexus funkcioni?e samo kao VST, ?to ti za live (ako je u tome problem) nije prepreka, jer odavno postoje re?enja koja omogućavaju da VST instrumente koristi? mimo soft-sekvencera.
S druge strane, u vreme mnogo gigabajtnih hard-diskova Nexus-ovo zauzeće ne bi trebalo da bude problem, tim pre jer je reč o zaista izuzetnom instrumentu, koji sa svojim bankama pokriva mnogo vi?e od onoga za ?ta je prevashodno namenjen, a to je, rekao bih, elektronska muzika.
I treće, veoma va?no, Nexus je ROM based instrument, ?to znači da je poprilično rasterećujuć za CPU, te samim tim, uz dovoljno RAM-a, neće ti zakucavati ma?inu, a to je čest slučaj sa sample-based instrumentima i sekvencerima, naročito sa onima koji su novije generacije.
Inače, ako govorimo o onome ?to je trenutno dostupno na Internetu, a vezano za Nexus 2, onda tih tri i kusur gigabajta koje pominje? zapravo su ono ?to dobija? kada ga kupi?. reFX odavno pravi i dodatne banke za one koji ?ele da pro?ire ovaj asortiman, i zajedno sa njima (a koje takođe postoje na "narodnom" tr?i?tu) Nexus će ti zauzeti oko 15 GB prostora na hardu. Takođe, postoji i jo? desetak najnovijih, ali one rade samo sa verzijom Nexus 2.2.1. koje jo? uvek nema tamo gde većina nas smrtnika tra?i "kobit i plastobit da ne zarđa".
amaterius
03-01-2013, 08:14 PM
mo?da sam sad sam sebi off
ali
znači li da postoji "ne?to" ?to mogu upotrijebiti umjesto daw-a kako bi vst plugini djelovali kao standalone ili sam sad sve krivo skontao
Kao ?to napisah, postoji...
Evo, na primer, jednog re?enja: http://www.brainspawn.com/
A za druga, Googlaj "VST for live performance" :grin:
amaterius
04-01-2013, 12:12 PM
ma meni guglić izbacuje ne?to tipa kontakt, halion-dakle semplere
wladymeer
04-01-2013, 03:07 PM
http://www.hermannseib.com/english/savihost.htm
Koliko je stabilan ne znam, ali meni radi kad mi treba instant rešenje.
amaterius
05-01-2013, 11:49 AM
na?ao sam ne?to free
ali
ili ne?to fulam ili nije to to ?to sam ja zamislio
no provirit ću u tutoriale ne yt pa ću onda vidjeti
svakako thnx
kravadinka
13-01-2013, 09:05 AM
Zavisi ?ta hoće? da gura? LIVE, ali ako su to samo sample banke onda najbolje da podigne? Kontakt 5, stabilan je i ne zahtevan za CPU, podigne? unutar njega Banku i u njoj poređa? 128 PAtch-eva, njih menja? sa CC porukama.
Banka se vezuje za kanal, pa ako ima? multichannel instrument, otvori? 16 banaka i svakoj da? po midi kanal i svaku kontroli?e? na taj način.
Ima i drugih varijanti, ali za ovo ne treba jaka ma?ina i vrlo je stabilno.
spartakus
13-01-2013, 12:48 PM
Standalone kontakt je prava stvar..josh kad bi nexus mogao da radi van platforme ..eh
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.