Log in

View Full Version : nexus

amaterius
01-01-2013, 09:03 PM
jedno kratko pitanje
dolazi li nexus i kao samostalan plugin ili samo sa extenzijama
Naime koliko sam vidio uvijek se radi o nexusu sa pripadajućim paketom extenzija i to sve te?ko ne?to vi?e og 3 gb.
Meni treba tek nekoliko saundova koje i imam aliniđe same aplikacije ili pluganet

ukoliko nema takve verzije mo?e li se extenzija namijenjena za nexus konvertirati za neki drugisint ili sempler ili pak ne?to treće
hvala

Igor
03-01-2013, 01:47 PM
Unapred se izvinjavam ako gre?im, ali mislim da Nexus funkcioni?e samo kao VST, ?to ti za live (ako je u tome problem) nije prepreka, jer odavno postoje re?enja koja omogućavaju da VST instrumente koristi? mimo soft-sekvencera.

S druge strane, u vreme mnogo gigabajtnih hard-diskova Nexus-ovo zauzeće ne bi trebalo da bude problem, tim pre jer je reč o zaista izuzetnom instrumentu, koji sa svojim bankama pokriva mnogo vi?e od onoga za ?ta je prevashodno namenjen, a to je, rekao bih, elektronska muzika.

I treće, veoma va?no, Nexus je ROM based instrument, ?to znači da je poprilično rasterećujuć za CPU, te samim tim, uz dovoljno RAM-a, neće ti zakucavati ma?inu, a to je čest slučaj sa sample-based instrumentima i sekvencerima, naročito sa onima koji su novije generacije.

Inače, ako govorimo o onome ?to je trenutno dostupno na Internetu, a vezano za Nexus 2, onda tih tri i kusur gigabajta koje pominje? zapravo su ono ?to dobija? kada ga kupi?. reFX odavno pravi i dodatne banke za one koji ?ele da pro?ire ovaj asortiman, i zajedno sa njima (a koje takođe postoje na "narodnom" tr?i?tu) Nexus će ti zauzeti oko 15 GB prostora na hardu. Takođe, postoji i jo? desetak najnovijih, ali one rade samo sa verzijom Nexus 2.2.1. koje jo? uvek nema tamo gde većina nas smrtnika tra?i "kobit i plastobit da ne zarđa".

amaterius
03-01-2013, 08:14 PM
mo?da sam sad sam sebi off
ali
znači li da postoji "ne?to" ?to mogu upotrijebiti umjesto daw-a kako bi vst plugini djelovali kao standalone ili sam sad sve krivo skontao

Igor
03-01-2013, 09:12 PM
Kao ?to napisah, postoji...

Evo, na primer, jednog re?enja: http://www.brainspawn.com/

A za druga, Googlaj "VST for live performance" :grin:

amaterius
04-01-2013, 12:12 PM
ma meni guglić izbacuje ne?to tipa kontakt, halion-dakle semplere

wladymeer
04-01-2013, 03:07 PM
http://www.hermannseib.com/english/savihost.htm

Koliko je stabilan ne znam, ali meni radi kad mi treba instant rešenje.

amaterius
05-01-2013, 11:49 AM
na?ao sam ne?to free
ali
ili ne?to fulam ili nije to to ?to sam ja zamislio
no provirit ću u tutoriale ne yt pa ću onda vidjeti
svakako thnx

kravadinka
13-01-2013, 09:05 AM
Zavisi ?ta hoće? da gura? LIVE, ali ako su to samo sample banke onda najbolje da podigne? Kontakt 5, stabilan je i ne zahtevan za CPU, podigne? unutar njega Banku i u njoj poređa? 128 PAtch-eva, njih menja? sa CC porukama.
Banka se vezuje za kanal, pa ako ima? multichannel instrument, otvori? 16 banaka i svakoj da? po midi kanal i svaku kontroli?e? na taj način.
Ima i drugih varijanti, ali za ovo ne treba jaka ma?ina i vrlo je stabilno.

spartakus
13-01-2013, 12:48 PM
Standalone kontakt je prava stvar..josh kad bi nexus mogao da radi van platforme ..eh