View Full Version : PCI to PCMCIA adapter
Drugari,
da li mo?e u Bgd-u da se nađe adapter iz naslova - PCI karta ide u desktop računar, a U tu kartu ide PCMCIA karta? Da li postoji neko (provereno) bolje re?enje od
http://www.virtuavia.eu/shop/pci-to-pcmcia-adapter-p29790.html ?
Niko ni?ta, a? :confused:
psionic
26-12-2012, 02:26 PM
Niko ni?ta, a? :confused:
Evo ja sam se udostojio da pretrazim nase lokalne dilere, ali mrka kapa... Npr ima na newegg.com, ali kod nas ne vidim da iko prodaje tako nesto. Mozda na limudnu ili kupujemprodajem nesto naleti...
Nema ni kod mog tajnog agenta, mada je bilo do pre nekog vremena. Ako nadje javljam.
Hvala :wink:
@Khan - ako se pojavi u narednih 5-6 dana, ako ne - naručiću ovu VirtuaViu.
diviner
27-12-2012, 10:41 AM
Ja sam takodje samo letimicno pregledao nase uvoznike i nisam primjetio nista slicno!
tajsam
13-01-2013, 07:05 PM
Drugari,
da li može u Bgd-u da se nađe adapter iz naslova - PCI karta ide u desktop računar, a U tu kartu ide PCMCIA karta? Da li postoji neko (provereno) bolje rešenje od
http://www.virtuavia.eu/shop/pci-to-pcmcia-adapter-p29790.html ?
samo da kazem nesto (mozda ce nekome biti korisno)
Meni je trebao isto taj pci-pcmcia adapter za rme pcmcia kartu.
nabavio sam isti takav adapter,(imam ga još)međutim nikako rme nije mogao raditi uredu zato sto ta pci-pcmcia karta(mnoge) imaju na sebi ricoh chipset koji je sranje,i windowsi uvjek dodjeljuju zajednicki irq toj karti i onome sto je spojeno u nju(sto je za audio "bad").moras traziti obavezno sa ti chipsertom.(sto je tesko pronac)
Ja nigdje nisam uspio naći pci na pcmcia sa ti chipsetom,ali sam zato nasao
pci-e na expresscard (ta karta nema na sebi nikakve chipsete,jer je to isti protokol samo su drukciji pinovi),i jos sam nabavio expresscard na pcmcia (sa ti chipsetom naravno,nju je relativno lako nabavit) i u nju spojio rme.a nju u ovu prvu.:grin:Malo smiješno izgleda,ali radi. I po mogućnosti to spojis u pci-e slot x4 ili x8 ili x16 koji ne ide preko southbridgea. (ako imas tu mogućnost na maticnoj jel?)
mislim ovo je "potrebno" za real time audio,ali ako tebi treba za nesto drugo,onda možeš bilo šta.
tajsam
13-01-2013, 07:15 PM
12708
12709
ili odmah nabaviti pci-e na pcmcia(sa ti chipsetom sto je opet jako tesko nabavit kod nas)
ovo moje rijesenje sa slike se mozda cini komplicirano,ali mislim da je najjednostavnije zbog dostupnosti proizvoda.(barem je tako bilo u mojoj situaciji)
(i jos da napomenem da i na osx-u u ovoj kombinaciji sve radi uredu,a "ova"
pci-pcmcia "sa kineskim chipsetom" je i na osx-u stvarala probleme,osobno sam testirao.)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.