View Full Version : Physical memory getting low
mladjastojanovic
10-07-2012, 03:05 PM
Sta da mu radim? :)
Eomsy
10-07-2012, 03:19 PM
Sta da mu radim? :)
Pređe? na Win 7 64 bit i podeblja? RAM-e :wink: ...
boggy
10-07-2012, 05:24 PM
Pređeš na Win 7 64 bit i podebljaš RAM-e :wink: ...
Ne pomaze svaki put, jer je Windows izuzetno sposoban da napuni sta god mu stavis i koliko god memorije imao... :rolleyes:
Ali za sprecavanje ulaska "u crveno" i vratolomnog drljanja po disku... pomaze cleanmem (http://www.pcwintech.com/cleanmem) ("navijen" na pet minuta), ne treba da se kupuje, besplatna verzija radi sasvim dobro... barem meni. :da:
Pređe? na Win 7 64 bit i podeblja? RAM-e :wink: ...
da, to svakako menja situaciju, nego nisi rekao, da li je to posle hrpe VSTi-a, ili imas to kao problem sa compom i ako ne preterujes, to bi onda bila druga prica?
Eomsy
10-07-2012, 05:29 PM
Ne pomaze svaki put, jer je Windows izuzetno sposoban da napuni sta god mu stavis i koliko god memorije imao... :rolleyes:
Ali za sprecavanje ulaska "u crveno" i vratolomnog drljanja po disku... pomaze cleanmem (http://www.pcwintech.com/cleanmem) ("navijen" na pet minuta), ne treba da se kupuje, besplatna verzija radi sasvim dobro... barem meni. :da:
Ali čovjek nije rekao ni kada mu se javlja, ni koji soft koristi ... ni?ta ... samo low memory ... I kako koji Win .. Moj posljednji Win 7 64 bit Lite funkionira bezprijekorno, a po?to je lite, sa uključenih 28 procesa u startu, jede i malo memorije :wink: ...
boggy
10-07-2012, 05:35 PM
Ali čovjek nije rekao ni kada mu se javlja, ni koji soft koristi ... ništa ... samo low memory ... I kako koji Win .. Moj posljednji Win 7 64 bit Lite funkionira bezprijekorno, a pošto je lite, sa uključenih 28 procesa u startu, jede i malo memorije :wink: ...
Probaj da instaliras nesto sto dodje na 2-3DVD pa ces videti kako sam proces instalacije puni memoriju do vrha, i krene da usporava celu masinu kada dodje do maksimuma... ako tada startujes cleanmem, videces da realno nije zauzeto vise do par gigabajta...i da nema razloga za agresiju na hard disk u vidu swap file-a...
Meni inace i surfanje moze da zauzme 6GB ram-a, samo treba da pootvaram puno tabova, i nekoliko chrome/firefox prozora (ja masinu ne gasim mesecima)... i eto veselja... nikakvi VST mi ne trebaju...
Tako da je memory management u Win i dalje prilicno skroman, te ova "bedasta" aplikacija (navijena na tajmer :mrgreen:) resava mnoge probleme koje dodavanje jos RAM-a samo odlaze za malo kasnije... :banghead:
EDIT: A to sto (zacetnik threada) nije bio jasan kada je postavio pitanje je problem njegove komunikacije sa ljudima, gde valjda ocekuje da mu mi citamo misli, i da tacno znamo sta se NJEMU desilo... ali dobro, to nije retka pojava na forumima, te sam to uspesno odignorisao... i zapoceo pricu koja je mene zuljala, bez obzira da li zacetnik threada pita za svoj tablet koji radi pod androidom...... kako bih ja to mogao znati!? :rolleyes:
Eomsy
10-07-2012, 05:59 PM
Probaj da instaliras nesto sto dodje na 2-3DVD pa ces videti kako sam proces instalacije puni memoriju do vrha, i krene da usporava celu masinu kada dodje do maksimuma...
Vidio, pa probao Lite verziju :D ... i oduševio se !!!!
.... ako tada startujes cleanmem, videces da realno nije zauzeto vise do par gigabajta...i da nema razloga za agresiju na hard disk u vidu swap file-a...
Korisna informacija .... kome treba :grin: ...
Meni inace i surfanje moze da zauzme 6GB ram-a, samo treba da pootvaram puno tabova, i nekoliko chrome/firefox prozora (ja masinu ne gasim mesecima)... i eto veselja... nikakvi VST mi ne trebaju...
Ihaaa, 6 GIGI ?! :banghead: ...
EDIT: A to sto (zacetnik threada) nije bio jasan kada je postavio pitanje je problem njegove komunikacije sa ljudima, gde valjda ocekuje da mu mi citamo misli, i da tacno znamo sta se NJEMU desilo... ali dobro, to nije retka pojava na forumima, te sam to uspesno odignorisao... i zapoceo pricu koja je mene zuljala, bez obzira da li zacetnik threada pita za svoj tablet koji radi pod androidom...... kako bih ja to mogao znati!? :rolleyes:
Zato se mi ovako lijepo razovaramo, kao ljudi :D ...
mladjastojanovic
10-07-2012, 10:21 PM
Pretpostavio sam cete pitati za verzije softvera ali ih nisam naveo jer ih vecina koristi...win 7(64),cubase 5...sve narodno.... memorija:Kingston Hyper X Genesis 8GB 2 X 4GB DDR3 1600MHZ Dual Channel Memory Kit. U konkretnom projektu su trilian,bartery 2,stylus rmx,chris hein horns... bio je i collossus ali sam njega medju prvima izbegao jer kod njega vec pocelo sa doticnim obavestenjem.
mladjastojanovic
10-07-2012, 10:38 PM
Probao sam Clean Mem i nista... pise da od 8gb koristi 3.5gb a pri ucitavanju drugog kita na battery-ju opet isto,physical memory is getting low. Mislim da sam vec instalirao i jBridge,verzija 1.2 ili tako nesto
disco violence
11-07-2012, 06:43 AM
Probao sam Clean Mem i nista... pise da od 8gb koristi 3.5gb a pri ucitavanju drugog kita na battery-ju opet isto,physical memory is getting low. Mislim da sam vec instalirao i jBridge,verzija 1.2 ili tako nesto
To ema nikakve veze sa memorijom,nego sa baterijem verovatno koristis verziju 2,kod mene isto to napise pri ucitavanju samog projekta,ja ga izignorisem i on dalje radi sasvim normalno.
+1 za komentar disco violence, isto iskustvo i sa batery 2 i sa jos po nekim vsti-em, nastalim u raskoraku soft/hard generacije. Ignore...
mladjastojanovic
11-07-2012, 01:32 PM
To sam i ja uradio ali sam mislio da ima neko konkretno resenje koje neko od vas mozda zna. U svakom slucaju hvala na odgovorima
Probaj sa programom 'Cacheman7' (ili ranije cacheman XP- u zavisnosti koji OS koristis) , sluzi za optimizaciju RAM-a. Nije u pitanju josh jedan od beskorisnih programa za optimizaciju sistema, koristim ga vec 10godina sto na XP-u sto na W7. Javi ako te zanimaju detalji oko otkljucavanja, podesavanja optimizacije i samih opcija.
http://www.outertech.com/en/how-to-speed-up-your-computer
diviner
14-08-2012, 02:39 PM
Pretpostavio sam cete pitati za verzije softvera ali ih nisam naveo jer ih vecina koristi...win 7(64),cubase 5...sve narodno.... memorija:Kingston Hyper X Genesis 8GB 2 X 4GB DDR3 1600MHZ Dual Channel Memory Kit. U konkretnom projektu su trilian,bartery 2,stylus rmx,chris hein horns... bio je i collossus ali sam njega medju prvima izbegao jer kod njega vec pocelo sa doticnim obavestenjem.
NIev stariji softver zna da da takve poruke, i kao sto su vec drugi rekli ignore...
Rjesenje je noviji softver (battery 3), Kontakt 5 itd... Za starije Kompakt based instrumente (East west orchestra, Collosus, itd moras skinuti update-e, mislim na od 1.07 ili 1.08 imas uklonjen ovaj bug...
Sve naravno pod uslovom da si pravilno iskonfigurisao jBridge (koji opet u verziji 1.2 ne radi bas tako savrseno... 1.5 verziju moras da kupis, nema narodne, a ona radi mnogo bolje.
Mika Technika
15-08-2012, 08:33 PM
sad listam kanale na tv-u, i nabasah na ovo, moze se preuzeti sa sajta free:
http://www.interfejs.tv/prilog.php?ID=15529
boggy
15-08-2012, 08:37 PM
sad listam kanale na tv-u, i nabasah na ovo, moze se preuzeti sa sajta free:
http://www.interfejs.tv/prilog.php?ID=15529
Ne citas: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=330800#post330800
Mika Technika
16-08-2012, 01:41 AM
Ne citas: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=330800#post330800
jao ja se izvinjavam :ups:
ako nista drugo, eto barem link pa neka skine :grin:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.